Felhő

Felhő

Digitális pénz, totális kontroll

2024. március 29. - Tamás bátya

Sokan nem értik, hogy ez a világraszóló találmány, a digitális pénz milyen problémákat okozhat az életükben és csupán a kényelmi funkciókat látják bele. Pedig, ha van valami, amivel tényleg világuralmat és teljes, totális szabadságvesztést lehet gyakorolni mindenki felett, az ez.

Kezdjük ott, hogy a pénznek mindig volt fedezete. A legkorábbi időszakban a nemesfémek, aztán jóval később Kissingerék kitalálták a 1970-es években, hogy a dollárnak legyen a Közel-Keleti olaj. Ez jól jött az emirátusoknak, hiszen semmit sem kellett tenniük a mértéktelen meggazdagodáshoz, csak engedni, hogy az amerikai olajcégek megnyissák a területükön a csapjaikat és kizárólag dollárért adniuk a fekete aranyat. Aztán Saddam Hussein, aki Amerika bábja, vagy, ha jobban tetszik szövetségeseként működött, és ebben a minőségében támadt rá a jenkikkel szembeforduló Iránra, rádöbbent, hogy amíg csak dollárért árulhat, addig sosem lehet önálló. Jött kósza ötlete, hogy euróért is eladja a nyersanyagot. Fel is lógatták érte látványosan, miközben azt hazudták róla, hogy diktátor és az iraki nép szomjazza a demokráciát, valamint tömegpusztító fegyvereket használhat bármikor. Az iraki háborútól kezdve Amerika rádöbbent, hogy a dollárnak elég fedezet az amerikai csapásmérő erő és az a terror, amit a világra gyakorol már a létével. Ezt húzta keresztül a 2022-es orosz támadás Ukrajna ellen, ami megmutatta, hogy Amerika már nem mindenhol képes beavatkozni erővel.

Mivel olajból az oroszoknak is korlátlan mennyiség áll rendelkezésére, ezért a világuralomra törekvő dollár tulajdonosainak nem elég biztosíték. Ők azt szeretik, ha monopol helyzetben lehetnek és akkor emelnek árat, amikor nekik jól esik. Ezért a ruszkik piacról történő kiszorítására elkezdték a világ elektromos autóra és a megújuló energiára történő átállítását. Jött a zöld ideológia és az eszetlen tempójú elektromobilizáció. Azonban ebben meg Kína jár az élen, így ez sem biztosít számukra teljes uralmat a piacok felett. A digitális- és a számítástechnológia az egyetlen, amiben meg tudták őrizni a világelsőségüket. Ezért ezen a területen fogják a dollárt indítani, eséllyel.

Ma már mindenkinek van bankkártyája, így nem tűnik nagy és végzetes lépésnek a készpénz leváltása. Csakhogy! A jelenlegi virtuális pénznek van némi készpénz alapja, illetve a gyökerei a korábbi bankhálózatok hagyományos működésére nyúlik vissza, ahol a fizetést vissza lehet származtatni a készpénzre. Ha nehezen is, de egy milliárdos, vagy bárki kiveheti a pénzét papíralapon is. Ha beköszön a digitális pénz kora, ez már nem lesz megtehető.

Amennyiben nem lesz készpénz, akkor a pénz fizikai valójában megszűnik, azaz nem lesz megfogható, de utánkövethetővé válik. Ez a lényeg. A pénz virtuálissá tétele olyan, mint egy játék. Ha feltöri a heckekker, akkor ugrik az egész. De nem a heckerek jelentik a legnagyobb problémát, hanem a tulajdonosai. Ki fogja nekünk ezt a semmiből, a semmivel fedezett pénzt ráírni a számlánkra? Látszólag a bank, de ekkor már bankra nem lesz szükség, csak egy szerverre, ami bárhol lehet a világon. A szerver tulajdonosai pedig megszabhatják a pénz paramétereit. Tehát, nagyon egyszerű programok lévén szabályozhatják a jóváírását, ergo limiteket állíthatnak be rajta, pl. lejáratot vagy mennyiségi plafont, illetve köthetik a közösségi oldalon történő viselkedéshez a saját tulajdonú fizetőeszközünk használatát.

De kik lesznek a digitális pénzelőállító szerver tulajdonosai? Hát, ez az! Jelenleg ezért folyik az ukrajnai és izraeli világháború. A dollár tulajdonosai nagyon szeretnének azok lenni, hiszen az ingyen élet és a mértéktelen hatalom forrása a csúcsszerver birtoklása. Ergo, nem a világ lakossága fogja demokratikus úton megválasztani ezt a hatalmat, hanem erővel lesz megszerezve háborúk folyamán. Aki így szerzi a felhatalmazást annak a jelleme is ilyen. Semmi jóra nem számíthatunk, ez egy fehérgalléros maffia hálózat lesz.

A virtuális pénznek nem lesz fedezete, azaz lesz, a totális kontroll. Aki megszerzi felette az uralmat, annak a markába kerül mindenki. Ezért az uralkodó néhány pénzembernek – Black Rock, Vanguard tulajdonosai – megéri megcsinálni. Az elektronikus pénz már nem szabad, azaz nem adható, cserélhető, hanem névhez kötött és a szerverhez. Nem tudsz hozzáférni. A saját tulajdonod felett nem lesz hatalmad. Ha a szerver csak két opciót ajánl, akkor abból kell választani és ha te egy harmadik, ötödik vagy századik opciót szeretnél, akkor az nem lesz. Így azonban nem pénz, hanem egy osztályzási rendszer, egy kredit, aminek az útja folyamatosan követhető, megfigyelhető, blokkolható, a tulajdonosai által manipulálható és megkerülhetetlenül be tudnak avatkozni.

A „pénztárcádban” ketten lesztek, te és a láthatatlan hatalom, akivel minden tranzakciónál és vásárlásnál jóvá kell hagyatni mindent. Ha ő nem járul hozzá, vagy eleve nem engedi, kizárja azt a lehetőséget, akkor nem fogsz hozzáférni semmilyen úton. Például, nem adhatsz úgy kölcsön a saját gyermekednek, hogy ne vennék észre. Ha letiltják a kölcsön intézményét magánszemélyek között, akkor csak a központi „banktól” vehetsz fel, ha adnak. Ha nem, akkor nem.

A társadalmi kredit felbontja az államszerkezetet, hiszen innentől nincs szükség államokra, hanem ennek a rendszernek a tulajdonosai válnak a Föld uraivá, a világállammá. Csak az erőszakszervezetek maradnak meg, hogy fenntartsák az uralmat, a diktatúrát, ami ezzel jár. A jogrendszert is átveszi az elektronikus pénz, hiszen a digitális megfigyelésen keresztül pontosan látnak mindenkit a közösségi médián és a kredit áramláson keresztül, így csak az számít majd komoly bűnnek, ha az uralom ellen vétesz, de azt mindenképpen leverik rajtad. Figyeld meg a jelenlegi jogrendszert, az állami tartozásokat – adó, parkolási díj, áfa – mindenképpen befizettetik veled, de, ha a szomszédoddal van bajod, egy másik emberrel vagy céggel, akkor azt intézd te, vagy sikerül vagy nem alapon. Az egyéni sérelem sosem számít, míg az állami bevételek fontosak, hiszen abból húzzák le államadóság címen a dollártulajdonosok a saját részüket. Az elektromos kredittel fel fog erősödni ez a tendencia, az állam kihagyható, közvetlenül a központi „bankra”, azaz a szerverre lesz rákapcsolva mindenki, ahogy most is a iPhone-oknál. (Az iPhone nem szabad platform, nem tudsz róla egyszerűen másolni, adatot cserélni, mint a kétezres évek elején a telefonokon. Rá kell kapcsolódni az iTuneson keresztül egy központi szerverre, ami lemásolja az adataidat és minden rejtett dolgodat, amihez csak neked lenne közöd. Egy szerver mindenek felett, kihagyhatatlanul. A technológia már kész.)

Sőt, az elektromos autókkal és a tömegközlekedés szabályozásával még fizikai korlátozást is zökkenőmentesen be tudják vezetni. Ha azt akarják, hogy pl. a magyarok ne hagyhassák el a területüket, akkor nem tudják majd elhagyni, mivel az elektromos autót a GPS-én keresztül leblokkolják, a fizetőplatform meg nem fogadja el a tranzakciót. Ügye, milyen egyszerű?

Beindul a teljes kasztosodás. Ha, abba a kasztba kerülsz, ahol tilos a külföldi vagy belföldi nyaralás, akkor többet nem engednek erre költeni, azaz pl. nem nyaralhatsz.  Hiába vagy kis porszem, aki nem árt a hatalomnak, nem fog mentesíteni a hatásától. Például, tegyük fel Magyarországon százezer forintot meghaladó jóváírást nem engedélyeznek. Hiába adja el valaki a lakását milliókért nem fogja tudni csak felár ellenében megkapni a neki jogosan járó pénz egy részét. Ez már manapság is van, de csak nálunk. Tehát a pénzt már most is kontroll alatt tartják és zsarolnak, meglopnak a leadózott tulajdonodból, de ha ez elektronikussá válik, akkor még azt is beállíthatják, hogy mondjuk két hónap múlva törlik a megtakarításod negyedét, felét vagy az egészet. Ha a virtuális profilodból kiderül, hogy nem a globalistákal szimpatizálsz, akkor akár külön büntetőköltségeket vethetnek ki rád, személy szerint. De, ha a rendszer már működik, akkor meg mindegy kivel vagy, akkor is korlátozni fognak, mert nem tartozol közéjük. Minél több korlátozott személy lesz, nekik annál nagyobb a hatalmuk. Korlátozhatják a felhasználási területet pl. országon kívül nem fogsz tudni fizetni, semmivel. A béredet nem kapod meg a hónap folyamán, mert … csak, vagy nem annyit, amennyi jár, hiszen abban a hónapban többet cigiztél munkaidőben és elnyújtottad az ebédszüneteidet vagy megöregedtél és gyengébb a teljesítményed. Az lesz az érdeke a kifizetőnek, hogy minél több fogást találjon rajtad.

Mindössze két kaszt lesz, akikre nem érvényesek a korlátozások és akikre igen. Te melyikbe fogsz tartozni? Ezért mondogatja Klaus Schwab, hogy "nem lesz semmid", mert az elektronikus kredit bevezetése után egy gombnyomással elvehetik a magántulajdonodat, amit majd visszabérelhetsz tőlük horror áron. Neked semmid nem lesz, de nekik? Mindent ellopnak és mindenért fizettetni fognak. Ennél nagyobb üzlet létezik? Ráadásul monopol helyzetbe kerülnek és addig emelik az árat ameddig akarják, te meg kifizeted vagy véged.

Ez a rendszer azzal jár, hogy túlszabályozottá teszik a jogot és szinte mindenért büntetést, levonást fogsz kapni. Mindezt azért, hogy olyan helyzetbe kényszerítsenek, ami nekik megéri és amiben kiszolgáltatottabb vagy mint valaha. Elveszik az önállóságodat. Ha a robotok és automaták üzemeltetési költsége emelkedik, akkor visszakényszerítenek a futószalag mellé, éhbérért. Ha mégy kapsz kreditet, ha nem még azt is elveszik amid van. Nem tehetsz semmit. Nem veheted ki készpénzben és nem futhatsz vele világgá, mivel a neved és a hozzáférésed náluk lesz.

Ha írsz egy nekik nem tetsző cikket, akkor kiéheztetnek és még a családtagjaidon keresztül is megzsarolhatnak, tudják a nevüket és minden tranzakciójukat látják, sőt, a szerveren keresztül tilthatják. Ha beszólsz a főnöködnek, akár jogosan, akár nem, kapod a korbácsütést, mint a rabszolgatartó társadalomban, csak itt levonás formájában. Ha elmenekülsz a rád kényszerített háború elől, ahogy most az ukránok, akkor rövid úton elérnek és vagy visszakényszerülsz meghalni a frontra vagy ott helyben halálra éheztetnek. Mivel nem lesz megtakarításod, hiszen elvehetik azonnal, és mindenkit a környezetedben anyagilag blokkolhatnak, végeznek veled rövid úton úgy, hogy a kezüket sem kell bevérezni. Tömegesen megtehetik, hiszen semmiféle ellenszer nem lesz az emberek kezében, senkinél nem fognak tudni reklamálni vagy nincs ki ellen lázadni. Az államot lebontották, nincs jogrendszer, nincsenek társadalmi védőmechanizmusok csak szabályok és kötelezettségek.

Ebből következően már nem kell a demokrácia sem, hiszen nincs kit megválasztani. A világ urai állandósulnak, innen már nincs hová korlátozni az emberiséget, senkinek sem lesz tőkeereje csak nekik. Megvalósul az Új világrend, a nagy terv, amit évszázadok óta dédelgetnek. Lehet, hogy a látszat megmarad és lesz egy arc, ahogy az 1984-ben, de, hogy azt az AI generálja, vagy valóságos, létező ember lesz-e, nem fogjuk tudni.

Belegondoltál abba, ha elektronikus pénz lesz, a világ bármely pontján utolérnek és nem tudsz menekülni? Hiába utazol Ausztráliába vagy a Holdra, mindenhol megkapod a büntetést, a korlátozást és mindenhol anyagilag ellehetetleníthetővé válsz? Az elektronikus pénz csak globálisan működik, úgy, ha mindenhol egyforma. Tehát, a bevezetői mindenképpen világhegemonok lesznek. Megbízol a bankártársadalomban ennyire? Azokban, akik az ukrán termőföldért, Oroszország feldarabolásának szándékával milliónyi életet is képesek gátlástalanul elvenni? Azokban, akik a dollár uralmát két Világháborúban erősítették meg? Akik azt hazudták Szaddamról, hogy tömegpusztító fegyverei vannak és akik felakasztatták? Akik nem engedik az EU-nak, hogy kifizessék nekünk a járandóságunkat piacaink átengedéséért, a vámjaink eltörléséért? Tényleg bízol a lojalitásukban?

Ne feledd, az elektronikus kreditpénz nem lesz a tiéd, nem lesz felette hatalmad és nem lesz hozzá teljes jogod. Csak a készpénz az, ami felett te rendelkezel.

Értelmet nyer a Brexit

2016-ban Nagybritánia kiszavazta magát az Unióból. Sejtettem, hogy nem lehet véletlen, hiszen az amerikai birodalmi erők, a dollár tulajdonosok nem engednek világraszóló eseményeket úgy, hogy nem az érdekeiket szolgálja. Mostanra végre kiderült, mire ment ki a játék.

2014-ben végre az amerikai birodalomnak sikerült átállítania Ukrajnát a saját térfelére a Majdan téri puccsal. Ezzel a Zbigniew Brzezinski (1928 – 2017) által kidolgozott doktrina elindult a megvalósulás irányába. Ez a terv arra alapoz, hogy Oroszország felbomlasztása és feldarabolása az Ukrán területek bevonása után kezdődik, felvonulási területnek használva azt. Amikor Brzezinski ezt a tervet kidolgozta még a Szovjetunió valóban fenyegetést jelentett a világbékére, bár mostanra márt tudjuk, hogy az amerikai mohóság még jobban. A kubai rakétaválság is azért tört ki mert az amerikaiak Ukrajna helyett, még csak Törökországot rakták tele interkontinentális ballisztikus atomrakétákkal. Ezt a történészek elfelejtik hangsúlyozni. Tehát, a Szovjetek itt is csak deffenzivában voltak, az agresszor, a kiváltó, a csodás és erkölcsileg feddhetetlen nyugat volt. Hogy miért vált a Szovjetúnióban a magántulajdon tiltottá? Azért, hogy a dollárnyomtató, végtelen pénzmennyiséggel rendelkező nyugat ne tudja kilóra megvenni a termelőeszközeiket és kifosztani őket. (Erről bővebben itt: https://felhom.blog.hu/2023/10/01/a_hatterhatalom_kozbelep )

Tehát a Majdan téri puccsra válaszként, önvédelemből az oroszok annektálták a Krímet. Az USA birodalom azonnal kötelezte az Uniót, hogy kezdjen háborút az oroszokkal. Merkel ezt nem vállalta és kiegyezett Putyinnal, annyit azonban engedett, hogy a Minszkben kötött megállapodást (Erről bővebben itt:  https://felhom.blog.hu/2022/05/15/europa_eszetlen_ongyilkossaga és itt: https://felhom.blog.hu/2022/03/13/hamis_valosag_3 illetve itt: https://felhom.blog.hu/2022/02/13/valami_buzlik_ukrajnaban_307 ) direkt elszabotálhatóként kezelték. Nem is tartották be, hiszen az oroszok miatt nem vett amerikai palagázt az Unió és túl jó gazdasági kapcsolatokat ápolt a ruszkikkal. Európa, Oroszország és Kína hármas szövetsége óriási veszélyt jelentett az amerikai világ hegemóniára. Ezt mindenképpen meg kellett akadályozni. A feszültséget élezni kellett az oroszokkal, ez volt a kulcs a bili borításához, azaz a világuralom megteremtésének utolsó fázisához. Mivel Európában erre semmi hajlandóság nem mutatkozott, Európát kellett gyengíteni, a gyengítéshez pedig a bomlasztás a legjobb megoldás. Mivel a Britek szinte állandó szövetségesei az amcsiknak ezért őket kellett megbízni ennek elkezdésével. A széknek csak az egyik lábát kell kirúgni ahhoz, hogy felboruljon.

A britek kivonása nem csak ezért volt elengedhetetlen, hanem azért is, mert a sok összefonodás miatt ki is kellett menteni abból a konfliktusból, amit terveztek. Tudták, hogy Európa és az Oroszok között a háborús helyzet küszöbön áll, hiszen folyamatosan szították Ukrajnában a feszültséget az amerikai bábkormányok. Tehát, az Angliában hagyott saját anyagi érdekeltségeiket is védték, illetve Európát is gyengítették ezzel. Arról nem beszélve, hogy ha időben kilép Anglia, akkor a kiszámíthatatlan háborús helyzetbe sem kell belekeverednie, valamint, ha az Uniót a megvett politikusokon keresztül beleviszik az anyagi csődbe és a recesszióba akkor az angol vonalat ez nem rántja magával. Harc esetén az angoloknak nem lesz muszáj beszállni a finanszírozásba és a katonai műveletekbe sem. Így, nem, hogy nem kell legatyásodniuk, mint az EU-nak, hanem még ellenük is játszhatnak, kívülről, azaz az EU-t ők is benne tarthatják a konfliktusban, ahogy meg is tették Boris Johnsonon keresztül. Az USA így nem egyedül, hanem egy szövetségessel tud nyomást gyakorolni az eseményekre és az Unióra is. Mint Schrödertől tudható, az Ukrán-Orosz békeszerződést Johnson parancsára utasították vissza Zelenszkyék.

Tehát, ez a brancs 2016 előtt pontosan tudta, hogy az oroszokkal lesz háború és előre készültek arra, hogy Európa fogja kifizetni a költségeit, amibe könnyedén tönkre mehet.

Szerintem, ehhez nem érdemes többet hozzátenni, éppen elég ez is, hogy ábrázolja a nyugati morált és képmutatást, valamint azt, hogy miféle erkölcsi alapokon mozog ez az egész bűnbanda.

Politikai logika

Mint láthatjuk, a világpolitika teljesen következetlen. Egymásnak ellentmondó lépesek jönnek egymás után, miközben a média igyekszik azt a látszatot kelteni, hogy ez több, mint természetes. Ukrajnában leplezetlen kisebbségi népírtás folyik, főleg az az oroszok ellen, eközben Izraelt (2023 október 7 után) mindenképpen terelik az arányos fellépés, a vérengzések leállítása, a kisebbség sértethetetlenségének irányába. Az ukrán nacionalizmust támogatják, miközben a zsidót minden szinten bélyegzik és akadályozzák, aláássák. Ráadásul a hazaárulás manapság nemhogy kiveri a biztosítékot, de teljesen elfogadott politikai kategória. Kinek az érdeke ez a következetlenség, mi erre a magyarázat?

A szemünk előtt zajlik Európa életszínvonalának leépítése, totális szétzüllesztése idegen érdekek mentén. Azzal, hogy az eddig működő gazdasági támpillereket sorra kiveszik az életmódunkból, még azt is elvárják, hogy ehhez jó pofát vágjunk. Mindenáron bemagyarázzák, hogy ez az érdekünkben történik.

Az is különös, hogy ennyire egyszerű félresöpörni minden ésszerűséget és figyelmen kívül hagyható 450 millió ember érdeke. Nem hasonlít ez a korábbi Szovjet birodalom működéséhez, ahol teljesen mindegy volt az egyéni szabadságjog és érdek? Azt a diktatúrát is fegyverek biztosították, most kicsit cizelláltabb a helyzet, de csak látszólag.

1989-ben az Egyesült Államok hegemón helyzetbe került a világban, a Szovjet birodalmat legyőzte és tönkretette a Hidegháborús fegyverkezési versenyben. Innentől kezdve mindenkit az alárendeltjének, a jogos birtokának tekintett. A Föld bármely pontján beavatkozhatott katonailag és nem mehetett végbe üzleti tevékenység sehol, úgy, hogy a dolláron keresztül hasznot ne húzott volna abból. Ráerőltette a pénznemét mindenre és mindenkire. Mivel a világ elszámolása ebben volt kötelező, sőt, az olaj kereskedelemé is, ezért a dollár tulajdonosai hatalmas gazdasági erőre tettek szert és lassan megkerülhetetlenné váltak. A világ egypólusú diktatúraként működött és csak egy hegemón létezett. Egészen 2022 február 20, csütörtöki napig, amikor az oroszok Ukrajnára, azaz amerikai felségterületre támadtak.

Mivel 1989 óta Kína hatalmasat fejlődött, rájött, a jövőben magával kell húznia kereskedelmi partnereit ahhoz, hogy a növekedése töretlen maradjon. Ha, ezt nem teszi, akkor túlnyeri magát és a kifosztott világ leszakadása magával rántja hosszútávon. 2013-ban ezért indította az Egy övezet, egy út programot, ami a szárazföldi összeköttetést teremti meg Ázsia és Európa között (nem véletlenül hívják Selyem út programnak is, a több száz évvel ezelőtti mintájára). Ez a program még egy fontos célt szolgálna. A nyugat ereje a hadiflottáiban rejlik. Az USA 13 anyahajót tart szolgálatban, ami gyakorlatilag 13 hadsereg. Ezen kívül, még honi légereje és szárazföldi katonasága is hadra fogható. Az angolok 2, franciák 2, oroszok 2 anyahajóval rendelkeznek, Kína most építette meg az elsőt. Ha a NATO szemszögéből nézzük, akkor 17 a 3-hoz az arány. Az Egy övezet, egy út kicselezi ezt az óriási tengeri nyomást és a hatalmas ázsiai szárazföld belsejébe telepíti a szállítási útvonalakat, azért, hogy a nyugat ne tudja ezeket a fennhatósága alá vonni. Nem véletlen, hogy 2014-ben a láthatatlan világhatalom válaszául kitör a Majdan téri forradalom és Ukrajnát mesterségesen, amerikai pénzen átállítják nyugatra. Ukrajna nem csupán Oroszország feldarabolásához vezető út kulcsa (ahogy jóval korábban Zbignev Bzezinsky fogalmazott), hanem a Kínai infrastrukturális program útjában is áll, meg lehet szakítani vele az Euro-Ázsiai övezet létrehozását. Ezért nagyon fontos Lengyelország amerikai befolyás alatt tartása is. Ebből a szempontból értékelődik fel Törökország helyzete, de a törökök nagyon ügyesen egyensúlyoznak.

Az apró, de nem elhanyagolható különbség a nyugat politikájával szemben, hogy a nyugat nem gondolkodik hosszútávon. Úgy véli, ha ő jól jár, akkor tökéletesen mindegy mi történik az áldozataival. Látjuk ezt az amerikai fekete rabszolgaság történetén keresztül is. A szerencsétlen feketéket erőszakkal berángatták az országukba, ingyen dolgoztatták, majd, amikor rájöttek, hogy ez mégis túl költséges – élelmezés, szállás, orvosi ellátás, stb… - akkor felszabadították őket. De jogokat és emberi körülményeket nem biztosítottak a számukra, mert továbbra is ki akarták őket használni. Egészen a 1970-es évekig másodrendű, lenézett állampolgárként kezelték őket, amikor is marketingeseknek eszébe jutott, kiváló fogyasztókat lehet belőlük kreálni, akkor végre megadták nekik a hiányzó feltételeket. De, egyértelmű, csak abban az esetben engednek az uralmukból, ha ismét haszon a vége.

Most érkeztünk el a különbség másik mibenlétéig. A nyugat hatalmi arroganciával és fölénnyel kezeli az alávetetteket, kíméletlenül lehúzza őket, míg Kína Szun-ce szellemében, „Nem harcolni, mégis alávetni az ellenséges sereget: ez a legjobb a jók között.” Ehhez az kell, hogy az ellenségből barát legyen vagy legalább partner és ne sérüljön az életszínvonala. Melyik a szimpatikusabb?

Tehát, miért jó az ukrán nácizmus és miért rossz az Izraeli patriótizmus? Ez csak egyetlen szemszögből magyarázható, még pedig a dollár tulajdonosainak szemszögéből. Az erőszakos és ellentmondást nem tűrő, gyarmatosító „kultúra”, amit ma globalizációnak hívunk, a szemlélet kulcsa. Az ukránokat azért kell támogatni és mindenáron az oroszok ellen vezényelni, mert a területükön keresztül lehet szétszedni Oroszországot. Ha oda betelepül a NATO, akkor megvan a bázis ahhoz, hogy (a Hamaszhoz hasonlóan) egyszer csak váratlan támadást indíthassanak Moszkva és az oroszok ellen. Ha feldarabolták Oroszországot és megszerezték a készleteiket, akkor Kína, mint érett gyümölcs hullik az ölükbe. Befejezhetik a globalizációt, véget vethetnek az emberek szabadságának, hiszen minden a kezükbe kerül a világon.

Az Európára erőletetett erőszakos migráció is ebbe a tendenciába tartozik. Mivel ez a kísérlet egyszer már bevált a tengerentúlon, lásd feketék, Európán is végig viszik. Ráadásul, a népesség összekeverése identitás krízishez is vezet és még egy nagyon fontos dolog jár vele, az identitás hiány, amin keresztül a nemzetállam lebontható. Most rakjuk össze a képet.

Mivel Izrael nemzetállam és az a harc, amit vív ezt szolgálja, ezért valójában nem érdeke a dollár tulajdonosainak. Ha a globalizáción keresztül nem tudnak behatolni az ország gazdaságába, akkor nem tudják felbomlasztani azt, majd átvenni felvásárlásokkal a gazdasági hegemóniát, azaz a korlátlan hatalmat. Másrészt az emberi identitások nem keveredhetnek össze, ami nem okoz identitásvesztést. Az erős identitás akadályozza a nemzetközi tőke behatolását az ország piacára. Ezzel ellentétben Ukrajna simán lehet rasszista és ultra nacionalista, hiszen a dollár 2014-ben átvette felettük a hatalmat, ő határozza meg a politikájukat, a gazdaságuk már a globalisták kezében van, tehát Ukrajna az oroszok ellen irányítja a nácizmusát, ami viszont kifejezetten támogatandó, ebből a szempontból hasznos. Az emberélet meg nem számít, megint.

Menjünk végig a furcsaságokon:

  • Az amerikai-mexikói határon néhány éve még tűzparancs volt érvényben, mára bárki besétálhat, illegálisan. Ez az amerikai nemzetet felhígítja, rengeteg nincstelent szabadít az országra. Egyedül a munkaerő szempontjából van hasznos szerepe, de a munkabéreket lenyomja. Ez Johnnak Kentuckyból nem szolgálja az érdekeit, de a gyárosoknak, multicégeknek igen. Az ország belső biztonságára ez a folyamat óriási kockázatot jelent, de ez nem érdekli a szervezőket, engedélyezőket, mert az anyagi hasznát nézik. Ők a profitból fenn tudják tartani a magánhadseregeiket, ami csak őket védi.
  • A bevándorlás erőltetése Európában. 2015 előtt Európába nem lehetett illegálisan bevándorolni. Az Unió vezetése nyolcadik éve szabotálja el a folyamat megfékezésére tett kísérleteket. A lokális és globális hatalmi elit érdekei számítanak, akik szintén az amerikai folyamat mintájára cselekszenek. A választók szempontja fabatkát sem ér és egyáltalán nem esik latba. A mintázat és kisérteties egybeesések alapján ugyan az a társaság áll a háttérben, akik Amerikában is.
  • Ukrán – Orosz háború. 2014-ben Angela Merkelen keresztül már ki akartak robbantani egy Uniós – Orosz háborút, amikor Putyin a Majdani puccs hatására annektálta a Krímet. (Erről a momentumról részletesen: https://felhom.blog.hu/2022/02/13/valami_buzlik_ukrajnaban_307 ) Csakhogy Angéla észnél volt és inkább megegyezett Putyinnal. Ez lett a Minszki megállapodás, amit aztán a nyugat és Ukrajna egyáltalán nem tartott be. Kinek állt érdekében ez a háború? Kinek az érdeke az, hogy az oroszok és az Unió ellenséges viszonyban legyen? Ne kerüljön be ideológiai alapon olcsó orosz energiahordozó, és nyersanyag Európába, inkább négyszer, ötször drágább amerikai?
  • Kinek jó az LMBTQ mozgalom megerősödése? Azoknak, akik a nemzetállamok lebontásán fáradoznak, azaz identitáspolitikát folytatnak. Az LMBTQ mozgalmak a családi és társadalmi hagyományok lebontásának eszközei. Ha a családi konvenciókat sikerül alaposan szétzilálni, akkor az emberek nemzeti identitása is sérül, azaz alattomosan szellemi földönfutóvá tehetők. Egy meleg életében a nemzettudat, az ország védelme, a katonai erő alkalmazása sokadlagos vagy egyáltalán nem számít. Minél több aberráció kerül felszínre, az annál jobban gyengíti a társadalmi kohéziót, ami lehetővé teszi a globális tőkének, hogy megkaparinthassa a nemzeti vagyont és gyarmatosítsa, miközben az emberek saját identitásukat sem képesek definiálni, az országukat védeni vagy a fontos dolgokra koncentrálni. De, most érkeztünk el a legaljasabb módszerhez, ami a bomlasztás elvére épül és szintén tönkreteszi a nemzeteket.
  • A bűnözés támogatása. Miért? Mert ők a leggátlástalanabb bűnözők. A globális cégek tulajdonosai egyben a médiát, a pénzrendszert is birtokolják a nyugati oldalon, ezért nyugodtan tarthatnak fenn saját magánfegyvereserőt. Őket nem lehet érinteni, ha nagyon meggyűlik a bajuk valakivel azt a jog-, a gazdaság-, a lejáratás-, és akár a fizikai terror eszközével is kiiktathatják. Azonban, ha megtetszik valami, akkor ezeket az erőket annak megszerzésére is igénybe vehetik. Ezért a tengerentúlon gyakorlatilag a bankok mindenféle szabályozás nélkül garázdálkodhatnak, amit deregulációnak hívnak, szép kifejezéssel. A 2008-as válság idején látszott meg igazán, hogy a bankok – akik a globális céghálózatok tulajdonosai – mennyire nincsenek szabályozva és mennyire veszélyesek a világ biztonságára. Azonban, mivel minden adú a kezükben összpontosul, azóta a helyzet nem, hogy jobb lett e tekintetben, hanem csak romlott. Ezért nincs soha felelőse – ahogy 2008-ban sem volt – a világválságoknak, még akkor sem, ha pontosan, személyre lebontva is tetten érhetők lennének. De, például a Facebook sem szabályozható, ami természetesen, nem teljesen Zuckerberg tulajdona. Vannak ott mások is a háttérben. A migráció által kiváltott bűnözést is tűrni kell az embereknek, mivel a rájuk kényszerített folyamat járulékos következménye. Jobb, ha tudjuk, az Unióba történő belépésünk óta a Fogyasztóvédelmi hatóságokat felszámolták, már nincs büntetési jogkörük, csak dísznek léteznek ( https://felhom.blog.hu/2023/06/10/csak_hogy_tudd_335 ). Kizárólag bírósághoz fordulhatsz, ami egyértelműen a gazdagabb, tőkeerősebb fél érdekeit szolgálja. Ez a folyamat is abba az irányba mutat, hogy a nemzetállamok hatásköréből a szabályozást kiveszik és átveszik, szépen, fokozatosan a nagyvállalatok, illetve a mögöttük álló erők. Ők viszont a komplex jog-, gazdaság-, lejáratás-, és a fizikai terror eszközével mindenhatóvá válnak fokozatosan.
    Ha nem vennénk észre, egy új, totális feudalizmus készül. A dollártulajdonosok akarják birtokolni a világot. Mindent monopolizálni és felszámolni a cél, a választási lehetőségeket minden szinten eliminálni. A Great Reset című tervük is erről szól. „Nem lesz semmid, mégis boldog leszel.” Azaz minden az ővék, és te úgy ugrálsz, annyit fizetsz, amennyit ők akarnak. Minden tulajdontól megfosztanak, kiszolgáltatottá válsz és nem lesz választási lehetőséged. Ők boldogok lesznek, te pedig nem mondhatsz majd mást, mert különben digitálisan kitaszítanak a társdalomból, ami egyenlő fizikai megsemmisüléssel, csak könnyebb intézni és tömegessé is tehető, anélkül, hogy a végrehajtónak felébredne a lelkiismerete. Ördögi.

Felfuvalkodottságukban és elbizakodottságukban totál hülyének nézték az oroszokat és most már látszik, nem vették észre, hogy Moszkvát nem ejtették a feje lágyára. Szövetkeztek Kínával és felkészültek a háborúra. Nyolc év alatt mindent előkészítettek, megalapozták a lázadást, azaz az egypólusú, amerikai világrend felbomlasztását és létrehozták a BRICSet, a dollár és Amerika ellenes szövetséget. Most itt tartunk.

Két erő feszül egymásnak, nyugati oldalon a monopolizációra és mindenhatóságra törekvő, erőszakos dollár, míg keleten és délen a védekező és ez elől kisiklani kívánó maradék. De mi kedvez nekünk?

Egyik sem. Már mindkét oldalt kipróbáltuk. Az segít rajtunk, ha egyenlő távolságot tudunk tartani mindkettőtől. Ez az időszak ismét a „két pogány közt” idézi. Amikor egyszerre harcoltunk a Habsburgokkal és a török portával, mégis sikerült kihintáznunk – igaz majd 400 év alatt – a függetlenségünket. 1526-tól 1867-ig tartott a küzdelem. Ugyan a XIX. században nem váltunk teljesen önállóvá, de az alárendeltség óriási léptékben enyhült.

A hazug, erkölcstelen és csak az erőből értő nyugat teljesen elvesztette a hitelét. Nem tartja be saját szabályait, törvényeit, mert idegen érdekeket szolgál, miközben bennünket vádol ugyan ezzel. Mi a nyugati civilizáció részét képezzük, mégsem hagynak bennünket a saját tapasztalataink szerint élni. Tudjuk, mind két oldal a javainkat akarja és, ha nem teszünk ellene meg is szerzi, ahogy legutóbb 1989-ben. Akkor azt hittük ránk köszönt a béke és a függetlenség, azoktól, akik Trianonban tönkretettek és halálraítéltek bennünket. Ehelyett az életszínvonalunkat lent tartották és a függetlenségünket - az EU-n keresztül - elvenni készülnek. Köszönjük, akkor inkább marad a politikai háború és a kitartó ellenállás. Ismét várhatjuk az alkalmat, amikor a két világ határára kerülünk és nem a bűrünkre megy majd a játék.

 

A háttérhatalom közbelép

Mostanra körvonalazódott, hogy Ukrajna képtelen megnyerni az oroszok ellen folytatott háborút. Azonban az Ukrajna mögött álló titokzatos háttérhatalom még sosem vesztett, mindig ráerőltette az akaratát a világra. Most vajon mi következik? Mért merülnek fel teljesen abszurdnak tűnő ötletek Ukrajna Eu tagságáról? Miért akarják és kik megbuktatni a Lengyel kormányt? Hogy függ ez össze?

Az I. VH-ban az Antant nyugati szárnya szinte azonnal összeomlott. A harcok Franciaország belsejében folytak tartósan. Nem segített rajtuk az sem, hogy Olaszország, a neki igért területek reményében beszállt mellettük a küzdelembe. Egyetlen reményük a keleten harcoló orosz csapatok voltak, akik borsot törhettek a Központi hatalmak orra alá. Ezt a problémát a németek Lenin (V.I. Uljanov) átdobásával oldották meg. Felforgató tevékenységének hatására az oroszok (immár Szovjetek) elhagyták az Antant kötelékét, 1917-ben. A németek a keleten harcoló csapatokat átcsoportosították és simán nyerhették volna a háborút, ha az Amerikaiak rá nem döbbennek pont ekkorra, hogy 2 évvel korábban a Lusitániát a németek megtorpedózták és elsüllyesztették. Amerika tehát igazi ok nélkül hadbalépett és megpecsételte a Központi hatalmak sorsát.

Ez az eseménysor nem tartalmaz semmi különös részletet, hacsak nem az amerikai hadbalépés mozzanatát. Egyrészt a Lusitánia elsüllyedése miért akkor ütötte ki a biztosítékot, amikor a keleti front kapitulált? Illetve az amerikaiak miért léptek be a háborúba, amikor semmi közük nem volt hozzá és miért a vesztes fél oldalán? Miért Angliának és Franciaországnak kellett nyerni mindenképp és hogy jön ide a háttérhatalom?

1912 áprilisában elsüllyed a Titanic nevű óriásgőzős és életét veszti a tragédiában John Jacob Astor (https://hu.wikipedia.org/wiki/John_Jacob_Astor_(%C3%BCzletember,_1864%E2%80%931912 ). Astor nem volt más, mint annak az érdekcsoportnak a vezetője, aki akadályozta a FED (Amerikai Nemzeti Bank) magánosítását. 1913-ban azonban az Amerikai Nemzeti Bank mégis magánkézbe kerül (https://en.wikipedia.org/wiki/Federal_Reserve) Astor halála után. A FED alapításának pontos dátuma 1913 december 23. Azért ez, mert a törvényjavaslatot karácsony előtt fogadták el. A képviselők zöme hazautazott, így csak néhány szenátor megvételére volt szükség ahhoz, hogy a törvényjavaslat átmenjen. A dollár – Amerika hivatalos pénze - magánkézbe került. Ennél nagyobb gazemberségre nem volt példa a történelemben. Ha egy pénz magánpénzzé válik, akkor az magánérdekeket szolgál. Mikor hajt még nagyobb hasznot a magánpénz? Ha minél több helyen használják.

1914-ben kitör a Monarchia és Szerbia közötti háború, ami nyugodtan maradhatott volna lokális. Azonban Franciaország és az Angol birodalom nem nézhette tétlenül, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia ráteszi a kezét a Balkánra és geostratégiai lehetőséghez jut az Oszmán birodalommal való szorosabb kapcsolatra, ami még a Közel-Kelet felé is utat nyit. Anglia és Franciaország gazdasága ekkor nem hatékony, gyarmataik bősége ellenére leszálló tendenciába került. Vezetőrétegeik gátlástalansága, mohósága és inkompetenciája végzetesnek látszott. A Központi hatalmak mutatói azonban felfelé futottak.

1870-es években a Brit gyarmatbirodalom gazdasági fordulóponthoz érkezett. A korábbi felívelés után még sikerült megszereznie Ciprust és majdnem a Szuezi csatorna részvényeinek felét, de az 1880-ban kitört I. Búr háborúban már vereséget szenvedett. Az ország gigászi külpolitikája hatalmas mértékű kiadásokra kényszerítette a kormányt, amit csak jövedelemadó növeléssel tudtak ellensúlyozni. Az ír kérdés egyre égetőbbé vált, az ír nemzeti mozgalom egyre erősödött, amit nem tudtak kezelni a politikusok. 1882 május 6.-án Írország alkirályát és államtitkárát meggyilkolták, de Egyiptomban is felkelés robbant ki. Az Afgán protektorátust az Oroszok fenyegették, folyamatos határvillongás alakult ki, majdnem kitört a Brit - Orosz háború. Az angolok Afrika teljes bekebelezését tervezték, a Franciákat is ki akarták szorítani Szudánból, de közben Burmát, Tibetet és Beludzsisztánt is a birodalomhoz csatolták. A II. Búr háborút a századfordulón az angolok megnyerték, 1904-ben mégis lemondtak a korlátlan gyarmatosítás politikájáról, miközben Kínában kitört ellenük a boxer lázadás. Az anyaországot szinte szétfeszítették a belső problémák, a munkásosztály erősödése és önérdekérvényesítési képességének jelentős növekedése, valamint az ír függetlenségi törekvések. Kénytelen volt kiegyezni Afganisztán ügyében az Oroszokkal, korlátozta fennhatóságát Tibetben és Perzsiában. Lemondott a terjeszkedésről Afrikában is a francia érdekeltségekkel szemben. A századforduló táján krízisbe kerültek.

Az 1850-es évek végén az Itália területén kitört francia – Osztrák-Magyar háborúhoz a helyi erők is csatlakoztak a franciák oldalán. A véres ütközetekben a Szárd-Piemonti és francia erők diadalmaskodtak, de III. Napóleon rádöbbent, ha tovább folytatja a küzdelmet, az egyesülő Itália pont saját országának lesz a legkomolyabb riválisa a mediterrán térségben. Gyorsan beszüntette a fegyveres incidenst Ferenc Józseffel szemben. A zürichi béke olyan feltételeket tartalmazott, ami a vesztes Osztrák-Magyar monarchia számára győzelemnek számított. Azonban az olasz egyesülési folyamatot ez az egyezmény sem tudta megakadályozni. Garibaldi és II. Emannuel megteremtette az új Közép-Európai országot, amely 1882-ben már Poroszország és az Osztrák-Magyar monarchia szövetségesévé avanzsált, mégis később az Antant oldalán szállt hadba ezekkel az országokkal szemben.

Az Osztrák–Magyar Monarchia 621 538 km2-es területével Európa második legnagyobb méretű állama volt Oroszország után, 51 milliós népességét tekintve pedig Európa harmadik legnépesebb országává vált az Orosz Birodalmat és a Német Császárságot követve.

Ausztria-Magyarország 1910-től Franciaországot megelőzve a világ negyedik legnagyobb gépgyártójává és gépipari exportőrévé vált az Egyesült Államok, Németország és az Egyesült Királyság után. Elektrotechnikai és villamosipari termékek (elektromos háztartási eszközök, gyáripari elektromos eszközök, valamint generátorok, gőzturbinák, transzformátorok) piacán pedig a világ harmadik legnagyobb gyártója és exportőre lett, csak az Egyesült Államok és Németország tudta megelőzni.

A kiegyezést követő fél évszázad a magyar gazdaság sikertörténete. Bár a fejlődés pontos üteméről megoszlanak a vélemények, abban mindenki egyetért, hogy elmaradott agrárországból a 20. század elejére fejlett élelmiszeriparral rendelkező és intenzív exporttevékenységet folytató agrár-ipari országgá emelkedett. A nemzeti jövedelem értéke az 1867-est 100%-nak véve 1900-ra megháromszorozódott, 1914-re pedig több mint megötszöröződött. Hasonló ütemű fejlődést csak a németek voltak képesek produkálni.

Az angolok és franciák már 1891-től készültek arra, hogy a Központi hatalmak gazdasági előretörését fegyveres erővel megakadályozzák. Alfred Milner vezetésével Nagy Britanniában létrehoztak egy nem hivatalos szervezetet Kerekasztal néven, amely az akciót kontrollálta. Tagjai többek között William Thomas Stead, Lord Escher, Nathaniel Mayer Rothschild és a Wallesi herceg, a későbbi VII. Edward. 1904-ben nyíltan is megkezdődött a felkészülés a fegyveres megoldásra. Antant (azaz szívélyes egyetértés) néven katonai szövetségre léptek a franciákkal, amihez 3 év múlva Oroszország is csatlakozott. A Központi hatalmak bekerítése bekövetkezett 7 évvel a háború kitörése előtt.

Elzász-Lotharingia elvesztése folyamatosan frusztrálta a franciákat. Az angolok attól rettegtek, hogy a Központi hatalmak (vagy Tengely) gazdasági előretörése megfosztja őket világbirodalmi státusuktól. Alig várták az alkalmat, hogy ezt az irtózatos Közép-Európai potenciált leszereljék.

 

Végre kitört a háború Szerbia és a Monarchia között 1914-ben. Több sem kellett a hadbalépéshez. Mivel Franciaország 1915-re teljes vereséget szenvedett, ezért már csak pénzügyi lélegeztetőgépen volt képes működni, amit természetesen a FED biztosított. Anglia ugyan így járt 1916-ban. Ezért nem veszíthetett a nyugat. A FED felé eladósodott két ország szinte mindenét elzálogosította 1917-re. Ahhoz, hogy a gyarmatok és a zálogba adott értékek ne menjenek veszendőbe, be kellett vetni egy újabb hadsereget. Ezért nyúltak vissza a 2 évvel korábban elsüllyedt Lusitánia esetére. Az amerikai katonák persze nem tudták, hogy a dollár és azok tulajdonosai érdekében adják az életüket, azért, hogy a dollár (tartalék valutaként) meghódítsa Európát. A győzelem hatására nem csak a dollár hatolt be az öreg kontinensre, hanem a győztesek elzálogosított vagyona is átkerült az Újvilághoz. Ezért lehetséges, hogy hiába nyert Franciaország és Anglia két világháborút, mégis egyre kisebbek és egyre jelentéktelenebbek lettek. A FED és az általa birtokolt USA azért szállt be a Szövetségesek mellett a háborúba, mert nekik volt elzálogosítható vagyonuk. Ezt kellett megszerezni.

Ami még különös, hogy a II. VH szinte teljesen ugyan ezt a forgatókönyvet játszotta újra, de itt már nem engedték meg, hogy a Szovjetek kiszálljanak a buliból. Olaszország nem hitt az üres ígéreteknek és távol tartotta magát korábbi szövetségeseitől. A II. VH az új világrendet (ami a Szabadkőművesek fő célkitűzése volt mindig) – fixálta. A franciák lázadoztak birodalmi státusuk elvesztése miatt, ezért a Németeket pénzelték, hogy móresre tanítsák őket. Arra nem számítottak, hogy a Szovjetekkel ilyen jóban lesznek és a Lengyeleket felosztják egymás között. Végül sikerült őket is egymásra uszítani, ahogy az oroszokat és az ukránokat is. A németek azért nem rontottak az Angolokra, mert velük folyamatosan szövetkezni akartak, Amerikával szemben. (Ezért nem pusztították el a hadseregüket  Dunkerque-nél.)  Egyébként, a II. VH, ha már kirobbantották még valamire kapóra jött a FED-nek. Meg tudta hódítani a Távol-Keletet. Ehhez nem kellett mást tennie, mint legyőzni Japánt, a kelet legerősebb birodalmát. Nem véletlen, hogy japán német szövetséges volt. Éveken keresztül provokálták őket, de csak nem kapták be a csalit. Valahogy mégis sikerült (gondolom van az a pénz, vagy elejtett ötlet, információ) becsalniuk őket Pearl Harborba, ahol véletlenül a támadás idején nem tartózkodtak anyahajók, amiknek ez volt akkoriban a fő állomáshelye. Micsoda véletlen!

Közvetlenül a II. VH után kitört a Hidegháború. A Hidegháború nem az ideológiák harca volt, hanem a dolláré. A dollár be akart nyomulni mindenhova, de a szocialista berendezkedés nem hagyta. Ezért tiltotta a magántulajdont. Ha lett volna magánvagyon, akkor azt a dollár tulajdonosai felvásárolták volna, hiszen 1913 óta annyi pénzt nyomhatnak, amennyit csak akarnak. Ha végig gondoljuk, hogy ezt a rendszert csak a pszichopata Sztalin tudta értelmezni és épp ezért megállítani, akkor értjük meg igazán, hogy kikkel állunk szemben.

50 év alatt a fegyverkezési verseny meghozta eredményét és Szovjetúnió csődbement. A dollár urai ismét győzedelmeskedtek, helyesnek bizonyult a stratégiájuk. A Szovjet atomarzenál miatt nem lehetett már hagyományos módon elintézni, ahogy Európa más térségeit. Őket pénzfegyverekkel és gazdasági megoldásokkal kényszerítették térdre. Elvették tőle Kelet Közép Európát. Mi és a sorstársaink hiába örültünk a felszabadulásnak, nem az lett belőle. Egy még mohóbb, még alattomosabb rabszolgatartó kezébe kerültünk. Húsz év alatt semmit sem javult az életszínvonalunk de, az utóbbi tíz évben sem látványosan.

Talán a fentiekből kiderül, a dollár és tulajdonosai folyton hódító úton vannak és mindent be akarnak kebelezni. Végcéljuk a világkormány, a Great resettel elvenni mindenünket és végtelen monopóliumot létrehozni, amiben semmi sem veszélyezteti az örök hatalmukat.  Az USA folyamatosan háborúzik, ez a lételeme. Hétköznapi amerikaiak és idegen civilek halnak meg a „demokráciáért”. No, nem John érdekében Kentuckyból, hanem azoknak, akik a Wall streeten húzzák meg magukat, szerényen. Az Ukrán háború is azért tört ki, mert a dollár már Oroszország határaira érkezett és alig várta, hogy behatoljon a területére, és a legnagyobb zsákmányát elejtse. Ez az oroszok totális felszámolását jelentené.

Az új világrendet valóban komolyan gondolják, mivel tényleg az egész világon be akarják vezetni. 2022 február 24.-én érte el legnagyobb kiterjedését a birodalom, amit Amerikából igazgatnak. Ekkor az ukrajnai Donbasztól nyugatra haladva egész Japán nyugati határáig ért a kiterjedése. A glóbusz ¾-ét a magáénak tudhatta, mindenhol a dollár a tartalék, csak van, ahol Eurónak hívják. (Ne legyenek kétségeink, a 2008-as világválság idején az Európai Központi Bankot, amit a mérgezett amerikai ingatlanpiaci kötvényekkel tettek tönkre, a FED húzta ki a válságból. Ez mindent elárul.) Putyin ekkor szólt bele a folyamatba.

Ukrajnát nem tudták fölvetetni a NATO-ba, de az Európai Unióba gyorsított eljárással akarják. Miért? Mindössze azért, hogy azok a területek, melyek már amerikai tulajdonban vannak, biztonságba kerüljenek. Ez minden Uniós jogot és normát sért, hiszen a csatlakozási folyamat lassú, lépcsőzetes és kritériumokhoz kötött. Egy háborúban álló országot akarunk, háborúval együtt? Hol van demokrácia Ukrajnában? Egy velejéig korrupt, ultranacionalista, kisebbségi elnyomó mit keresne az EU-ban? Mivel valakinek az érdekében áll, félresöpörnek minden normát és inkább ráerőltetik a tagállamokra, azok lakosságát, jogait semmibe véve. Nem ismerős ez valahonnan? Nem így vették át az Államok pénzügyi központját?

A 2023-ban regnáló Lengyel kormánynak nem ezért kellene megbukni, mert átlát a szitán és blokkolná a tervet? Az egész politika egy átláthatatlan katyvasz, de, ha a dollár urainak szemszögéből nézzük egyből világossá válik. A dollárt és az ezzel járó hatalmat bent kell tartani Ukrajnában és tovább kell provokálni Oroszországot. Amit az USA tűzzel vassal írtana a saját határainál, azt a ruszkiknak tűrni kellene. A hidegháborús doktrína így néz ki Európával szemben; a németeket tartsd lenn, az oroszokat tartsd kint, Amerikát bent. Ügye, milyen barátságos? Csakis az érdekeinket szolgálja.

Miért építik le Európa versenyképességét? Pont azért, hogy ne tudjon szövetkezni az Oroszokkal és a Kínaiakkal. Ki legyen szolgáltatva az USÁ-nak. Miért támadják a nemzetállami berendezkedést? Mert az új világrend globális, a dollár csak a nyitott gazdaságokba képes behatolni (Nyílt társadalom, ügye) és hasznot hajtani a tulajdonosainak. Miért nem kapjuk meg a pénzeinket az Uniótól? Mert az Unió döntéshozói a dollártulajdonosok zsebében vannak és Magyarország ellenáll a nagy terv végrehajtásának, független akar maradni. Miért erőltetik Európára a bevándorlást? Hogy felhígítsák a társadalmait és bármikor destabilizálható legyen, ha Amerikából úgy akarják. A bevándorlás arra is jó, hogy lenyomják az európai béreket. A válaszok csak a dollárosok szempontjából tartalmaznak logikus érveket, a lakosság érdekei nem számítanak. Ismét az 0,1% érdekeit képviselik.

Ja, egyébként az Unió miért finanszírozza egy Union kívüli állam működését és háborúját? Ez a (bűn)banda egyébként mindig másokkal fizetteti ki a költéseit, saját beruházásait, de a hasznot megtartja magának.

Az ukrán kommunikációs stratégián is látszik, hogy egy, az USA-nál is erősebb hatalom áll mögötte. Szemtelenek, kioktatók és arrogánsak, azokkal, akik segélyezik őket. Ilyet csak az mer megengedni magának, aki tudja, hogy a legerősebb entitás áll a háta mögött, aki felhatalmazta és folyamatosan biztatja céljai átvitelére.

A jogszerűség, a törvények ezt a bagázst nem érdeklik. A törvényeket önmagukhoz igazítják, ezzel kaparintották meg a FED-et is. Mióta átvették a hatalmat azóta nem adják ki a kezükből. A nagy demokráciát, az Egyesült Államokat egy mozdulattal gyarmatosították és azóta folyamatosan felhasználják. Korlátlan mennyiségű pénzük van, ők nyomtatják. Csak az oroszok és a kínaiak tudják őket megfékezni. Ezért hozták létre a BRICS-et és ezért állítják át a fizetési rendszereket Jüanra és Rubelre.

Nem hagyhatjuk, hogy Ukrajna Uniós tagállam legyen, mert akkor minden pénzünket oda fogják irányítani.

Film a háttérhatalomról – Ne nézz fel!

Óriási meglepődéssel tapasztaltam, hogy a Ne nézz fel! című film egyáltalán elkészülhetett. Úgy tűnik, kevesen vették észre, hogy a háttérhatalom, a dollártulajdonosok működéséről szól, méghozzá parádés pontossággal. Az is meglepő, hogy nem lett még nagyobb siker. Talán azért, mert az emberek nem értették meg a lényeget, a kritikákból is kitűnik, a felszínt karcolgatják.

A történet röviden; egy aszteroida jelenik meg az égbolton, amiről Dr. Randall kideríti, el fogja pusztítani a Földet. Eleinte nem veszik komolyan, még a Fehérházban sem, pedig a további kutatások megerősítik, a számítások pontosak és az emberiség valóban a végóráit éli. Mivel a média imádja a megfélemlítő bulvárhíreket, lassan el kezd terjedni a borzalmas felfedezés. Végre kitör a jogos pánik. Az emberiségnek fél éve van kivédeni a pusztítást, ami totális összefogásra sarkalhatná a bolygó lakosságát.

Az Amerikaiak (természetesen) rögtön kézbe veszik az irányítást és már indítják is a rakétát, ami képes elhárítani a fenyegetést. De ekkor lép közbe Isherwell, a technikai milliárdos, aki rájön, az üstökös trillió dollár értékű ritka földfémet rejt, aminek fogytán van a világ. Még azt is megjegyzi, hogy ezzel teljesen kiüthetik az oroszokat (!).

A kilövést leállítják és a koncepciót átdolgozzák, miközben az értékes idő telik. A világ közben ideológiailag megosztottá válik azok között, akik az üstökös teljes megsemmisítését követelik, azok között, akik elítélik az indokolatlan pánikkeltést, és azok között, akik tagadják, hogy az üstökös egyáltalán létezik. A meteor feldolgozó elindul, hogy a legnagyobb, végső veszélyt a legnagyobb üzletté varázsolja, amiből természetesen az átlagpolgárok ki fognak maradni.

A próbálkozás rövid úton kudarcot vall, aminek következtében a Föld végérvényesen pusztulásra ítéltetik. Azok, akik totálisan elpuskázták millárdnyi ember utolsó lehetőségét a megmenekülésre, egy mentőűrhajón távoznak a Földről. – Később ők is meghalnak, de már csak a poén és a nézők kedvéért.

A film tökéletesen megmutatja, hogy az emberiség miként szolgáltatta ki magát a(z amerikai) médiának, miként hiszi el kontrollálatlanul bármit, amit abban gerjesztenek. Olyan hipnózisban tartják az emberiséget, ami példátlan. Az átlagember minden szinten védtelen ellene, és ha ellentmondást érzékel, akkor a legjózanabb hangokat is képes minden eszközzel elhallgattatni, elpusztítani a hipnotikus állapot fenntartásának érdekében. Azzal sosem törődnek, hogy a média kinek a tulajdonában van. Kik finanszírozzák és miért? Csak nem azok, akik le akarják nyomni az oroszokat és az egész világot?

A minden szinten gátlástalan, mohó és önző milliárdos az egész bolygó lakosságát lebeszéli az önvédelemről (lásd bevándoroltatás, nemzettelenítés, - orosz ellenesség, ami felhajtja a megélhetés költségeit) és természetesen a hasonló elveken működő politikai is csatlakozik hozzá. A hármas nyomás (politika, gazdaság, média) átveszi az uralmat az emberi agyak felett. Az sem esik le nekik, hogy ebből a hatalmas profitból, amit közpénzből az átlagemberek maguk finanszíroznak, siker esetén nem fognak részesülni. A hasznot teljes egészében el fogják tenni a milliárdosok és a politikusok. Amikor a küldetés kudarcba fullad, a számlát a droiddá tett lakosság, saját élete árán fizeti meg, zokszó nélkül. Természetesen, a piramis tetején állok ezt is megússzák, ahogy mindig. Akkor is életben maradnak, ha mindenki más elpusztul, egyúttal a felelősség alól is mentesülnek.

Tökéletesen igaz recept, méghozzá annyira, hogy a dollár urai azt is hagyják, valaki leleplezze őket. A mosott agy ezzel is kipróbáltatik. Nem csak a képünkbe röhögnek, de azt is tesztelik, mennyire vették el a józan ítélőképességünket. Egyszerűen, az emberiség olyan bambává és erőtlenné vált, hogy most már az igazság is nyugodtan elbeszélhető. Úgy sem veszik észre, nem fognak felnézni, oda, ahonnan a veszély leselkedik, már nem a szemüknek hisznek. Totális az agyhalálunk, azt tesznek velünk, amit akarnak.

Csak, hogy tudd

Nemrég az autópályán eszembe jutott, ellenőrizzük le, van-e pályamatricám. Megkértem a feleségemet – mivel vezettem – nézze meg az alkalmazást, ami azonban nem indult el. Nagyjából 26 éve vagyok ugyan annál a szolgáltatónál, amikor szerződtünk nem voltak appok, mindössze tárcsázni lehetett. Ma már alapkövetelmény, hogy működjenek. Felhívtuk az ügyfélszolgálatot, ahol sikerült túlvergődni a Mesterséges Intelligencián (MI). Az ügyintéző pedig biztosított róla, hogy a rendszerükben nyoma sincs a két keresett vármegyematricának. Nem volt más megoldás, megálltam, megvettem a matricákat a benzinkúton, képéért. Mikor hazaértünk, napokkal később, megnéztem a számlát, hát persze, hogy ott volt a két vármegyematrica, immár duplán, kifizetve. Panaszt tettem a mobilcégnél, mire az ügyintéző közölte, hogy ballagjak be az autópálya ügyfélszolgálatra és kérjem vissza tőlük. Erre kissé felment a vérnyomásom, ugyanis tudni kell, az autópálya üzemeltetés ügyfélszolgálatán mindent csak személyesen lehet intézni, telefonon nem. Egy darab ilyen intézmény van, az M3 kivezetőn. Másrészt, nem azért használtam és fizettem ki egy kényelmi szolgáltatást, hogy mindennel, utazással, sorban állással együtt 3 órát elpazaroljak az életemből. Mivel hangosabban adtam hangot a nemtetszésemnek, hiszen ideges lettem, a telefonos fickó figyelmeztetett, ne sértegessem, mert lerakja. Kérdeztem, hogy mitől lennék nyugodt, amikor mindent elszúrtak és még velem akarják ledolgoztatni. Másrészt, idézze vissza konkrétan, miféle sértő kifejezést használtam rá. Mindegy. Kitöltötte a formulát és letettük.

Korában is volt problémám a szolgáltatóval, amikor külföldről meg nem érkezett MMS-eket fizettetett ki velem borsos áron, miközben azt hazudta, hogy az apám állította el a fogadó telefont, amihez annyira nem ért, hogy örülök, ha a frissen küldött képeket meg tudja nyitni. A másik panasszal kapcsolatos események azzal indultak, hogy a társaság elrontotta az elszámolásomat, túlfizettetett, így hónapokig nem küldtek csekket. Aztán kaptam egy ultimátum SMS-t, hogy hátralékom van a mobilszolgáltatásommal kapcsolatban. Napokon belül fölhívtam az ügyfélszolgálatot, ahol az MI, az automata közölte, hogy 0, azaz nulla forint tartozásom áll fenn. Az SMS értesítést megismételték, de ekkor már nem vettem komolyan, hisz az előzőnél is falsnak bizonyult. Egyszer csak kikapcsolták a kimenő hívásaimat, aminek borsos költségeit – visszakapcsolási díj – velem akarták megfizettetni, annak ellenére, hogy összevissza vagy félretájékoztattak. A panaszt elutasították, mivel szerintük nem jogos. De mi az érdekes ebben az egészben? Nem is érdekes, hanem vérfagyasztó.

Az eljárás úgy zajlik, hogy a szolgáltató – aki ellenérdekelt fél egy vitás kérdésben – alkalmazottja felveszi a panaszt, úgy, hogy a panasztevőnek vagy károsultnak semmiféle másolatot nem küldd az egészről. Tehát nekem, neked egy vadidegenbe kell megbíznunk, úgy, hogy pont annak a társaságnak fizetett alkalmazottja, akinek érdeke, hogy kiderüljön, te vagy a hibás. Majd a szolgáltató – az ellenérdekelt – egyik alkalmazottja kivizsgálja a panaszt és ha akarja el is utasítja. Ezután lehet a fogyasztóvédelem helyett a kormányhivatalhoz fordulni. A kormányhivatalnak semmiféle szankció nincs a kezében, nem tudja büntetni a szolgáltatót. Megkéri. Nem nevetséges? Kizárólag a cég dönt arról, hogy vállalja e a felelőséget a történtekért vagy nem. Ha nem, akkor legfeljebb bíróságra mehet az ember pl. 10-12 ezer forintos csip-csup ügyek kapcsán, amit nyilván nem fog megtenni, amikor egy ügyvédi felszólítás is 30-50 ezer forint, amit a bíróság nem köteles megítélni. Franciaországban pl. nem is szokták. Tehát, ha nyersz egy pert, akkor a költségeit viseled és ha magasabbak, mint a vitatott, akkor bizony, rosszul fogsz kijönni belőle. Ők már a „demokrácia” magasabb fokán állnak. Másrészt, ha pl. egy Madridi szállodával állsz vitában akkor bizony csak helyben, az illetékes bíróságon indíthatsz eljárást, azaz Madridban. Tetszik érteni? Tetszik tudni?

Az Európai Uniós jogharmonizáció a korábban megbuktatott TTIP (https://www.europarl.europa.eu/news/hu/headlines/priorities/eu-usa-szabadkereskedelem/20150202STO18324/mirol-szol-a-ttip) szerződés egyenes leágazása, ami hazánkban is szép lassan életbelépett. A TTIP a globalista, transznacionális cégek érdekeit szolgálta volna az állampolgárokkal szemben. Totális jogfosztás (https://www.youtube.com/watch?v=bNZfNT8T4F8), ahogy a fenti példákból kiderül. Az egyezmény garantálta volna, hogy a cégek már a jog területén is teljes előnyt élvezzenek a fogyasztóikkal szemben, maguk dönthessék el, hogy mi a jogos panasz és mi nem. Kiiktatják a könnyű jogi képviselőket, azaz a fogyasztóvédelmet és kiherélik a kormányhivatalok erre vonatkozó szankcionálási jogait. Azt hittük ez a téboly elmúlt. De, nem. Itt van és már látens módon működik. Csak a konkrét esetekből derül ki, de azokból kristálytisztán.

Milyen jogállam az, ahol egy elfogult és ellenérdekelt szolgáltató a maga sorsáról dönt, ahol nincs jogorvoslati szervezet, fogyasztóvédelem, hogy ne a bíróságokra kelljen aprópénzért sorakozni, horribilis költségekért? A jogszolgáltatás belefulladna, ha minden ezres tételért ott kellene megküzdeni. Arra megy az egész, hogy fogadjuk el, ha becsapnak, lenyúlnak bennünket. Szóval, ébresztő. Álljunk ki a jogainkért és állíttassuk vissza a súlyos szankcionálási joggal rendelkező Fogyasztóvédelmet, különben ezt a lopakodó elnyomást a nyakunkba rakják még inkább, hiszen, ez még csak a kezdet.

Új világrend

Sokszor emlegettük az Új világrendet (New Order), de mit is jelent ez valójában? Még az amerikai dolláron is szerepel, több szabadkőműves jelképpel egyetemben.

Miután a hidegháború végeztével az USA átvette a világ háromnegyede felett az ellenőrzést, a Mélyállam egy időre megnyugodott. Nagyjából 30 évig szipolyozta ki a megszerzett területeket, ami kielégítette pénz- és hataloméhségét. Azonban, ahogy körülbelül 30 évente lenni szokott, a perifériák erőre kaptak a hosszú békeidő miatt. Az Oroszok is magukhoz tértek és elkezdték az önállósodást. A Deep State ingerülten figyelte ezt a folyamatot, de tenni ellene nem tudott, Putyin prímán akadályozta további terjeszkedésüket.  

A Római Birodalom addig volt képes regnálni és virágozni, amíg hódítani tudott. Amikor megállt a területi növekedés, a birodalom rövid időn belül összeomlott. Ez a modell nem más, mint rablógazdaság. Külső területek erőforrásaiból, erőszakkal veszi el azt, amit felélnek. A leuraltak, kifosztottak finanszírozzák, esetenként saját életük árán – rabszolgaként – az elit életének luxus színvonalát. A hétköznapi birodalomlakó nem számít, elmegy katonának vagy földet művel esetleg szakmunkákból él. Neki nincs elég tőkeereje rabszolgát tartani. Még így is jobban jár, mint az, aki a birodalmon kívül rekedt és csak „beszélő szerszámként” vagy adóforrásként tekintenek rá.

Mivel a társadalom nem fogadja el, ha kifosztják, folyamatos hazugságban kell tartani. Erre állították rá a médiát. Amikor Caligula hadjárata kudarccal végződött Britanniában, kiválogatta légiói legkülönösebb ábrázatú tagjait, akiket civil rongyokban és bilincsben végighajtottak Róma utcáin. A lelkes római polgárok azt hitték, ennyi foglyot, rabszolgát ejtettek a győztes császár hadai. Elég volt az a tényező, hogy korábban is így tették az uralkodók, ez már hitelesítette az egészet. Csak később derült ki, szemfényvesztés az egész. Ennyire könnyű tömegeket becsapni?

A média a kezdet kezdetén még egy vállalkozási forma volt, amin sok pénzt lehetett keresni, azonban ez mostanra a digitális korszakra némiképp átalakult. Nem csak reklámfelületként szolgál, de a fő befolyásoló tényező. Emlékezzünk milyen prímán beadták nekünk az ikertornyok afgánok általi lerombolásának meséjét vagy miképp uszították rá a világot Szaddam Husszeinre, a nem létező tömegpusztító fegyverei miatt.

Miért kell a zöld ideológia? Pont ugyan ezen okból. Hogy torzítani lehessen a valódi piaci versenyt. Hiába hazudják azt, hogy a piac önszabályozó mechanizmus, mert ez csak mikroszinten érvényes. Már a XV. században a Fuggerek és a Mediciek is mindent megtettek a manipuláció érdekében. Ha nem tudták egy üzletre rátenni a kezüket, akkor megteremtették a hiányt vagy a krízist. A Mediciek – bankárként - kétszer is megszerezték a pápai hivatalt, hogy az egyházi adók beszedésére és a Vatikáni bankra rátehessék a kezüket. Akkoriban ez volt a főnyeremény. Ezt a cseppet sem korrekt eljárást ma összeférhetetlenségnek neveznénk. A Fuggerek, ha árat akartak emelni, letárolták pl. a rézkészleteket és azt hazudták, hogy megszűnt a kitermelés, elfogyott a nyersanyag. A konkurens rézlelőhelyeken sztrájkokat, lázadásokat robbantottak ki, amivel ott valóban válságos helyzetet generáltak. Amikor már a Habsburg császár hadjáratainak sikerét veszélyeztette a rézhiány, akkor többszörösére emelt áron hajlandók voltak szállítani, ha a császár a konkurenseiket kiszorította a piacról, tulajdonjogukat átadta nekik. Amikor pedig monopolhelyzetbe kerültek, akkor ugyan ezt a császár birtokaiért cserébe játszották el. V. Károly Német-Római császár úgy adta át trónját utódjának, hogy minden vagyona Fugger zálogban, tulajdonban volt. Esélye sem volt kiváltani azokat. Tehát, a kereskedőkre, bankárokra épülő világrend alapvetően a hazugságra, mint bevett üzleti módszerre alapozta stratégiáját. Az erkölcstelenség, a vevő, hitelfelvevő gátlástalan megvezetése rendszerszinten működött.

Ezért történhet meg az is, hogy Soros megválasztat ügyészeket. A bűn legalizálása a hatalom megtartásának eszköze. Az individualizmus a közösség, a többség háttérbe szorítása a társadalom formálást jelenti, önmagukra szabják a kereteket. Egy elenyésző kisebbség uralkodik, fölözi le a javakat 8 milliárd ember felett. Nagyjából 1500-8000 fő, kb. 300 család. Naná, hogy ez nem igazságos, persze, hogy rájuk van alakítva a rendszer és nem tisztességes módon gazdagodtak meg mértéktelenül. Ne finomkodjunk, bűnözők, de minimum pszichopaták irányítják a bolygónkat. Pontosan úgy, hogy a törvényeket a saját igényeikhez igazították. Konkrétan 1913-ban magánkézbe vették – az államrendet átalakítva, az embereket kijátszva – az Amerikai Nemzeti Bankot (FED). Mint tudjuk, a képviselőknek is van tarifája, ahogy a Medici időkben a bíborosoknak is volt.

Ezért ilyen az európai politikus felhozatal is. Soros és néhány agytröszt ezt is kiforgatta a sarkaiból. Kiötlötték, hogy már kora fiatalkortól át kell nevelni a fogékony és jól irányítható fiatalokat, akiket később betolhatnak trójaiként a megfelelő pozíciókba. Ezért nyomutak be az egyetemi szférába és finanszírozzák azt. Nem csak lepénzelik, vesztegetik, korrumpálják a kiszemelteket, de már az egyetemi években lekötelezik ösztöndíjakkal. Behálózzák. A többségnek semmi esélye kilépni. Csodálkozunk, hogy nem a választók, hanem a kitartók akaratát képviselik?

A normalitást folyamatosan torzítani, hajlítani kell, hogy akkora káosz keletkezzen, ami eltereli a figyelmet a lényegről, illetve megteremti azt a zavart a társadalomban, ami nem engedi a normális erkölcsiséget előtérbe. Az épeszű – keresztény – erkölcsiség, világkép vajon támogatna egy ilyen rendet, amiben néhányan birtokolják a javak legnagyobb hányadát? Ezért igyekeznek a keresztény vallást és értékeket likvidálni, tönkretenni. De nem csak azt.

A vogue, a zöld, az LMBTQ ideológia mind, mind zavarkeltés. Mindegyik arra szolgál, hogy valamilyen identitásában támadja az emberi szelfet, a normalitást, a rendet, a társadalmi kohéziót. Támadás alatt állnak a nemzetek, a családok, az egyének is. A nemzeteket uniókba terelik, ahol összemossák, kilúgozzák egyedi sajátosságaikat és elveszik önállóságukat. Hatalmat szereznek fölöttük és már nem a lakosság, hanem az uralkodó elit érdekeit képviselik. A családokat a nemi identitásuk és természetes nemi kötődésük elvételével támadják, a személyt ugyan ezzel, illetve a kvótarendszerrel. Nem a tudás, érdeklődés, minőség, rátermettség határozza meg egy állás, egy státus betöltésének kritériumát, hanem a nemi arányok. A zöld ideológia pedig nem más, mint a versenyképes orosz és kínai termékek kiszorításának ürügye az európai piacokról. Ezért működik csak Európában. Nem különös, hogy egy gömbölyű bolygón csupán Európára vonatkoznak szabályok a zöldítés tekintetében. Európa a Föld elenyésző területét foglalja el, a globális környezetvédelem nevetséges hányada. Elektromos autókra csak az EU áll át. A többi, jóval nagyobb kontinenssel és népességgel mi lesz? Semmi. Ők nyugodtan tovább járatják majd a dízelt mag a benzinest. 

A zöld ideológián keresztül lehet majd a Great Resetet véghezvinni, hiszen bármiről be lehet bizonyítani, hogy nem környezetbarát vagy kifejezetten klímaellenes. Ennek mentén mindent meg lehet drágítani, túl lehet adóztatni, ki lehet tiltani, el lehet lehetetleníteni, ahogy most az oroszokkal és az orosz termékekkel teszik. Egyértelműen erőszaktétel zajlik mindenen, ami természetes. Hogy miért? Mert ez a deviáns erő csak rombolással és szétforgácsolással képes megtartani hatalmát.

Az USA mélyállam folyton a liberális, valódi és korlátlan piaci versenyre hivatkozik, miközben mindent elkövet, hogy az semmiképpen se alakulhasson ki. Ez a hazugság korszaka. Emlékszünk, az „állam rossz gazda” , „majd a piac eldönti”, „a piaci verseny szentsége” lózungokra? Ezzel etettek bennünket amíg rá nem jöttünk, hogy minden hazai vállalkozás csak alárendelődhetett a külföldi nagyoknak. Előre eldöntötték, hogy itt csak eladnak, mi meg vesszünk, mert nem hagynak választási lehetőséget.  Minden, ami a leuralt népek jólétére megy, kidobott pénz, fölösleges költség. A valódi piaci verseny azt jelenti számukra, hogy az akaratuknak megfelelően folynak a dolgok és csak ők gazdagodhatnak belőle. Vajon létezik igazi piaci verseny, amikor minden vállalkozás felett ők állnak a Black Rockon és a Vanguardon keresztül? Ha minden, ami valóban prosperál egy kézben összpontosul? Mégis, a média a piaci verseny és demokratikus rendszer kontextusában beszél mindenről. Mintha léteznének.

Amerika felrobbantotta az Északi Áramlat vezetékeket. Tehát ki terrorizálja a szövetségeseit, sőt, a világot? Ki az, aki nem tartja be a piaci versenyszabályokat? Aki a világ bármely pontján beavatkozik katonailag, ha úgy tartja jónak? Ezért kell folyamatos éberkómában tartani az Európai és Amerikai népességet. Ha megtörténik a bűnös kijelölése utána indul az uszító kórus, amit globálissá tesznek a média segítségével.

A középkor derekán kitört pestisjárvány olyan helyzetet hozott létre, amiben a munkavállaló szabhatta meg munkájának árát. Mivel a gazdag réteg jobb túlélési eséllyel rendelkezett, ezért elfogytak a szolgálók. Az óriási szentségtörés ekkor következett, ki kellett fizetni a szolgáltatást, kő keményen. Innentől kezdve az arisztokrácia figyelt arra, hogy a munkaerőállatot túltenyéssze. Ezért indult fejlődésnek a tudomány, ezért jött a reneszánsz, majd a felvilágosodás. Minden és mindig abba az irányba alakul, amibe a Fuggerek és Medici félék irányították. A szabadkőművesek kihasználták ezt az áramlatot és végül tényleg elérték az arisztokrácia kiirtását, majd a helyükre léptek, ugyan azokat a születési előjogokat kisajátítva, ami korábban az ürügyet szolgáltatta a főrend likvidálásához.

Az Új világrend egy globális összeesküvés az emberiség ellen, ami biztosítja az élősködő mélyállam totális uralmát és ellenőrzését a Föld teljes lakossága felett. Egy új Római Birodalom, ami hazudik, csal, meglop mindenkit, akit kiszemel. Amiben más elődeinél, hogy megpróbál globálissá válni és ezzel be is teljesítheti az emberiség végzetét. Nem lehet majd elmenekülni előle, főleg, ha bevezetik a digitális pénzt és a computer vezérlésű elektromos autókat. A telefonjainkon és a pénzükön keresztül már így is a markukban tartanak, úgy irányítanak bennünket, hogy szinte bele sem tudunk szólni a bennünket érintő folyamatokba. 

Források:

Mi következik abból, hogy a Nyugat nehezen viseli a hullazsákokban hazaküldött katonái látványát? https://www.youtube.com/watch?v=AFfmxVKegoY&list=TLPQMDYwMzIwMjNDqjf3VV0TaQ&index=2

Németország meggyengítése a globalisták célja | Hetek Originals
https://www.youtube.com/watch?v=zwM1TYf83R0

Háború Ukrajnában (2023-03-10) - HÍR TV
https://www.youtube.com/watch?v=N2MGzaNlanQ

Olvass tovább a témában:

"Az ukránok nagy árat fizetnek azért, hogy szövetkeztek a jenki globalistákkal. Nem csupán az orosz támadás okán, de már jól látszik, saját szövetségeseik is a védekezők életével játszanak..." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2023/01/30/vilaghaboru_ukrajnaban

"Hogy is működött a Római birodalom alatt a globalitás? A jólét árát a leuralt és kifosztott osztályok, népek, nemzetek fizették. Jelen pillanatban az amerikaiak életszínvonalát mi álljuk. Nem az oroszok, nem a többi ország, hanem mi,..." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2023/02/14/mi_a_problema_a_globalizmussal

"A jelenlegi ukrán válság kiválóan illeszkedik a világ urainak terveibe. Sőt, ők hozták létre. Hogy miért és miként függ ez össze a német energiaéhséggel?" Lássuk.: https://felhom.blog.hu/2022/02/13/valami_buzlik_ukrajnaban_307

 "2014-ben érkeztünk el ahhoz a pillanathoz, amikor Cézár helyett a héják már nem bírták tovább türtőztetni pénzéhségüket és átlépték a Rubikont, azaz Ukrajna határait." Lássuk.: https://felhom.blog.hu/2022/10/14/valami_buzlik_ukrajnaban_307

"Amerika rémálma, az Európai Unió és Oroszország együttműködése." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/02/24/amerika_ismet_legyozte_az_uniot

"A médiauralom bárkiből képes szörnyeteget faragni." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/03/03/putyin_belesetalt

"Adott helyzetben békét csak tárgyalásos úton lehet teremteni. De ki tárgyal egy mindenki számára nyilvánvaló bűnössel? Itt kellene a közvetlen résztvevőnek okosnak lenni. Ha az oviban egy kisfiú (vagy kislány) agresszívan reagál, akkor a legrosszabb, ha csupán büntetik. Komoly lelkierőt, higgadtságot és tapasztalatot igényel, ha megpróbálnak rájönni frusztrációja okára és aszerint leszerelni. Oroszországot meg kell kérdezni, hogy mi baja van. Illetve, idáig sem kell eljutni, hiszen a galád oroszok 8 éve jelzik, mondják, toporzékolják, üvöltik, fenyegetőznek, ami folyton süket fülekre talál. Pontosan tudható, mit szeretnének, de nincs érdemi reakció. Azok, akiknek meg kellene hallani, hol negligálják, hol nevetségessé teszik, de legfőképp démonizálják. Föl kéne fogni, hogy a világ a III. évezredre már egy nagy, közös homokozó, ahol mindenkinek az érdekeit figyelembe véve hosszú távon béke lehetne. Csakhogy a béke azoknak nem érdeke, akiknek nem üzlet. Kik és miért hagyják figyelmen kívül a világ 3. legerősebb katonai hatalmának kéréseit?" Tovább: https://felhom.blog.hu/2022/03/13/hamis_valosag_3

"Ha Amerika nem tud jelentős mennyiségű fegyvert gyártani, akkor súlyos válságba kerül. Nem véletlen, hogy az újkori történelem egyetlen USA elnökét, aki nem háborúzott, Donáld Trumpot a háttérben regnáló erők úgy távolították el a hatalomból, mint egy kutyát. Az Atlanti hadiipar étvágya kielégíthetetlen, így globálisan, az egész bolygón igyekszik üzletelni. Ehhez jó kis háborúk kellenek, hatalmas technikai veszteségekkel megspékelve. Ezért nem véletlen, hogy Afganisztánban ott maradt az amerikai haditechnika. A veszteséget újra kell gyártani, míg az afgánok, ha használni fogják – és miért ne tennék – a karbantartás és az alkatrészpótlás okán szintén vásárlókká válnak. Két légy, egy csapásra. A II VH. óta kirobbant háborúk 70-80%-áért az USA felelős közvetlenül vagy közvetve. Fontos megjegyezni,..." Tovább: https://felhom.blog.hu/2022/04/27/meszaros

"Amennyiben Putyin korszerű lenne, ő is egy Majdan téri ellenforradalommal próbálkozott volna. De, valószínűleg, a CIA már nagyon figyelt, vigyázott erre. Nem lehetett más választása az oroszoknak, mint minél előbb lerohanni az ukránokat, amíg fel nem fegyverzi őket még jobban Amerika." Tovább: https://felhom.blog.hu/2022/04/28/mit_akarnak_az_oroszok

"Az EU szankciói végképp végezni fognak saját gazdaságával, miközben a ruszkik degeszre keresik magukat a gázon és olajon." Íme: https://felhom.blog.hu/2022/05/15/europa_eszetlen_ongyilkossaga

"Soros György nemrégiben beszédet intézett a nagyvilághoz, amelyből kiolvasható, tesznek nagy ívben Ukrajnára, az igazi ellenségük Kína. A Coviddal kapcsolatban is érdekes megjegyzések hagyják el a száját." Lássuk.https://felhom.blog.hu/2022/05/22/globalizacio_erobol

"A leglényegesebb kérdés, miként húznak le bennünket és miért nem ötlik szembe?" Íme: https://felhom.blog.hu/2022/05/29/kifosztas-marketing

"Az ukrán háború kitörése „véletlenül” megint jól jött az Egyesült Államoknak. Mindig szerencséjük van, hiszen 2001 szeptember 11. is pont akkor következett be, amikor percekre kerültek a gazdaságuk összeomlásához. Most az Északi Áramlat 2..." Íme: https://felhom.blog.hu/2022/06/12/olajkutmergezok

"Valószínűleg feltűnt mindenkinek, hogy mi közvetlenül, nyomott áron kapjuk a gázt és az olajat továbbra is az oroszoktól, mégis belesodródtunk a válságba. Érthetetlen, hogy ez a kis ország, ami képes magát élelmiszerrel és orosz energiával ellátni, miért indult el a lejtőn?"... lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/07/20/volt_egyszer_egy_birodalom

"A ruszkik átvették a stratégiai kezdeményezést, ők diktálják a feltételeket. Eddig ez, 1989 óta, amerikai privilégium volt." Íme: https://felhom.blog.hu/2022/07/28/putyin_nyert

"Az ukránok nagy árat fizetnek azért, hogy szövetkeztek a jenki globalistákkal. Nem csupán az orosz támadás okán, de már jól látszik, saját szövetségeseik is a védekezők életével játszanak. Az amerikai-orosz, tágabb értelemben az amerikai-kínai proxyháború sokkal..." tovább: https://felhom.blog.hu/2023/01/30/vilaghaboru_ukrajnaban

"Az ukrán és a nyugati médiák öles főcímeken hirdetik, az oroszok fölrobbantották saját Északi Áramlat nevű vezetékeiket, egyetlen nap alatt. Mind a kettőt. Annyira ostobák, hogy nem a csapot tekerték el, hanem..." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/09/29/haduzenet_eszaki_aramlaton

"...Az oroszokat ki kell kapcsolni a rendszerből, mert rontják a jenkik bizniszeit és esélyüket a világuralom megtartására, valamint Kína szövetségesei lehetnek. Az amcsik beáldozzák Európát és hagyják lezülleni,..." Tovább: https://felhom.blog.hu/2022/10/20/troja_4

"A világ felforgatása egy nagyon szűk kisebbség érdeke, mégis ez megy végbe a többség akarata ellenére. Ez a folyamat a hatalom megtartására irányul." Íme: https://felhom.blog.hu/2022/12/06/elindult_a_great_reset

"Mit követel a jelenlegi politikai kultúra? Bárány szelídséget és teljes odaadást. De ezt az attitűdöt speciel csak ránk, európaiakra szabtak. Nekünk kell befogadni, tűrni, alázatosan viselni, sőt, félretenni még a túlélési reflexeinket is." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/03/31/agressziv_aldozat

"A demokrácia lesújtott vasmarokkal a diktátorunkra, nem diktatórikus eszközökkel. Nem forgatták ki a törvényeket – a tartózkodást is igennek minősítve – csak azért, hogy meghamisítsák a demokráciát." Tovább: https://felhom.blog.hu/2018/09/14/szar_e_a_gentini

"Kinek és miért fontos a Nyílt társadalom? A Nyílt társadalom egy politikai marketingfogás, mint a Szabadság, egyenlőség, testvériség." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/12/22/a_nyilt_tarsadalom_jarvanyos_felmelegedese

Mi a probléma a globalizmussal?

 2023. február 14.

A globalizmus áldás a világunkon, hiszen lehetővé teszi a szabad mozgást és a minél nagyobb szabadságot, a gazdagodást, a határtalan fogyasztást – a világkereskedelem korlátlanságára értem – és az akadálytalan utazgatást. Első pillantásra minden mellette szól.

A globalizmus csirái folyamatosan jelen voltak történelmünkben. Már a Római birodalom előtt is léteztek globálitásra törekvő nagyhatalmak, de a technológiának köszönhetően csupán korlátozott (lokális) területtel rendelkeztek. Az akkori világban azonban ezek a belátható és bejárható, elérhető területeket igyekeztek bevonni a kor lokális globalizációjába és kiaknázni lehetőségeit. Most a könnyebbség kedvéért menjünk vissza csupán a Római birodalomig. Az uralmi rendszer a kor adottságaihoz mérten minden elérhető területet felkutatott és bekapcsolt saját globális rendszerébe. A bőség és a mértéktelen kínálat, amivel a külső javakat saját piacára pumpálták fantasztikus életszínvonalat eredményezett. A jólétnek azonban ára van, amit a leuralt és kifosztott osztályok, népek, nemzetek fizettek.

Ez a kimagasló életszínvonal a következő négy pilléren nyugodott. A hadseregen, ami folyamatosan szavatolta a biztonságot valamint az adózó réteget, az adókat és a rabszolga utánpótlást. A rabszolgaság, ami kvázi ingyen adta a munkaerőt, a technológia, ami lehetővé tette a nagytávolságú kereskedelmet és a pénzrendszer, ami a forrásokat biztosította. Az uralkodó ezeket a komponenseket hangolta össze és garantálta a rendet, a működőképességet. A birodalom addig működött, amíg az uralkodó alkalmas volt ennek a bonyolult rendszernek a kezelésére, működtetésére és ha kellett, javítására. A rendszer hanyatlásnak indult majd szétesett, ahogy egyre alkalmatlanabb uralkodók kerültek trónra.

Kolombusz hajóival a globalizáció is elindult világhódító útjára. Eleinte a spanyolok aztán az angolok is kedvet kaptak hozzá, olyannyira, hogy a spanyolokat elég gyorsan kiszorították a vetélkedésből. (Hogy ez miként volt lehetséges, az egy másik elemzés témája.) Ahogy az angol telepesek egyre jobban megvetettek lábukat Észak-Amerikában annál kevésbé kívánták az angol korona adóterheit és kötelezettségeit. A távolság a hatalmi központtól lehetővé tette, hogy saját elitet hozzanak létre, majd külső segítséggel leváltak az anyaországról. Ebbe a társadalmi vákuumba nyomult be az arisztokráciát kiszorítva az új, tőkés társaság, akik átvették az irányítást. Innentől az amerikai társadalomnak lehetősége lett volna egy új berendezkedést létrehozni, de különös – jobban mondva természetes -  módon nem ezt az utat választotta. Az új elit egy az egyben a régi szerepét vette át, így az új világ is ugyan azon az úton indult el, mint a Római birodalom.

Az Egyesült Államok 1776-ban jött létre, attól fogva folyamatosan terjeszkedett. „A 19. század elején megvásárolták I. Napóleontól Louisiana francia gyarmatot, a spanyoloktól megszerezték Floridát, majd Mexikótól háborúban elhódították a mai Texas, Új-Mexikó, Kalifornia, Nevada, Arizona és még néhány állam területét. A jórészt indiánok lakta területeket fokozatosan európai bevándorlók foglalták el, lényegében kiirtva az őslakosságot. Az új területeken a század folyamán egymást követően hozták létre az új államokat, amelyek csatlakoztak az Unióhoz.” (https://hu.wikipedia.org/wiki/Amerikai_Egyes%C3%BClt_%C3%81llamok#Az_USA_l%C3%A9trej%C3%B6tte)

Szerencsére a cikk nem tagadja, hogy az őslakossággal miként bántak, előre vetítve a módszereiket és az erkölcsi hozzáállásukat sem. Majd jött egy rendszerváltás 1861 és 1865 között, amit polgárháborúnak hívunk, de igazából az egész a rabszolgaság és kizsákmányolás minőségének újabb fokozatba kapcsolásáról szólt.

Majd következett „a spanyol–amerikai háború, ami 1898-ban zajlott le Spanyolország és az Amerikai Egyesült Államok között, miután utóbbi beavatkozott a kubai függetlenségi háborúba. A háború eredményeképpen Spanyolország elvesztette utolsó jelentős tengerentúli gyarmatait, Kubát, a Fülöp-szigeteket, Puerto Ricót és Guam szigetét”. (https://hu.wikipedia.org/wiki/Spanyol%E2%80%93amerikai_h%C3%A1bor%C3%BA)

A XX. századra az USA az Európai kontinens potenciális kihívójaként fordult rá. Már csupán egy lehetőség kellett, amivel átvehette az irányító szerepet az akkori világ legnagyobb hatalma fölött. Ez az esemény 1913 karácsonya előtt indult, amikor az Amerikai Nemzeti Bankot (a világ legnagyobb csalásaként) magánkézbe adta az amerikai törvényhozás. Ettől a pillanattól kezdve egész Amerika néhány bankárcsalád kezébe került, azaz Amerika maga is gyarmattá vált. A saját pénzrendszerének tulajdonosai gyarmatosították. A dollár magánpénzzé vált és ahhoz, hogy minden más valuta fölé emelkedjen ki kellett terjeszteni fennhatóságát Európára. Lám, az események véletlenül ebbe az irányba indultak tovább. 1914-ben kitört a világháború, ami az összes résztvevő anyagi csődjével végződött. Ki és milyen pénznemben szolgáltatott kölcsönt eleinte a háború folytatására majd az újjáépítéshez?

Amerika elindult a birodalommá válás útján - méghozzá magán birodalommá válásén - hiszen új tulajdonosai egy tollvonással átvették a hatalmat a kontinens fölött. Gazdagodásuk olyan fokozatba kapcsolt, ami a 2010-es évekre minden képzeletet felülmúl. Amerika és Kína után a Black Rock és Vanguard nevű befektetési cégeik a harmadik legnagyobb vagyonmennyiséggel bírnak az összes többi országot megelőzve.

Az Első Világháború elhozta a valódi globalízációt, amire előtte már több birodalom is kísérletet tett. A legközelebb az Angol gyarmatbirodalom került hozzá Viktória királynő uralkodása idején, 1837-től 1901-ig. A britek azonban főként fegyverrel igyekeztek hódítani, amíg az amerikai mélyállam az eladósítással. Az utóbbi bizonyult hatásosabbnak. Olyannyira, hogy még a briteket is maguk alá gyűrték, gyarmatostól. 1919 után Amerika birtokolta a világ nagy részét, beleértve az európai gyarmatokat is (Afrika, Ausztrália, Óceánia, Közel-Kelet). Már csak Kelet-Európára, Törökországra, Oroszországra és Ázsiára kellett rátennie a kezét, hogy a nagy álom, a világmonopólium létrejöjjön. Ehhez azonban újabb világégésre volt szükség. A kirobbant konfliktust ismét távolról szemlélték és arra vártak, hogy végre Ázsia vezető hatalma Japán is bevonódjon. 1941 végén ez a pillanat is eljött. A japánok végre bekapták a jól előkészített cumit és megtámadták a hátrahagyott ócskavasakból álló flottát Hawaii-on.

Miután Japánt is maguk alá gyűrték, két humánus atombombával megüzenték a Szovjetúniónak, hogy hol a helye, átvehették a hatalmat Ázsia felett is. Azonban a Szovjetek megelőzték őket és a lenézett, csóró Kínát, a legnépesebb országot beléptették a szövetségi rendszerükbe. Ez az előrelátás – mint most látjuk - kulcsfontosságúnak bizonyult a későbbiekre nézve. A Szovjetek Indiával is jó viszonyra törekedtek, aminek az amerikaiak nem tulajdonítottak nagy jelentőséget. Hogy miért? Mert nem volt mit elrabolni ezektől az országoktól. Az igazi nagy falatnak a leggazdagabb Japán számított „és az meg lett szerezve”. A dollár benyomult az addig meg nem fertőzött Ázsiai területekre és megszerezte a világvaluta státusát. A világ háromnegyedét bekebelezte a magánpénzjegy. Aki a pénzrendszert uralja, az tud eladósítani. Aki eladósít, az uralkodik.

Globális nagyhatalom csak egy lehet a világon, hiszen a kifejezés értelméből ez fakad. A Második Világháború utáni maradék megszerzéséért a Szovjetúnióval kellett megküzdeni. Mivel Sztalin képben volt a folyamatokat illetően, igyekezett blokkolni az előretörést minden olyan országot maga mellé állítani, amit az USA még nem birtokolt, hogy akadályozza a teljes hegemónia létrejöttét. Ezért indult meg közvetlenül a világégés után a koreai háború, majd a vietnámi. Mivel ezek az országok szegények voltak, a Szovjetek nem tudták kizsákmányolni őket. Megelégedtek azzal, hogy nem kerültek amerikai fennhatóság alá. Azzal is borsot törtek a jenkik orra alá, hogy Kubában is meghonosították a szocialista ideológiát. Az egész folyamatból kiderül, hogy a Szovjetek defenzivában, míg az Amerikaiak  állandó offenzivában voltak, vannak. Az agresszor egyértelműen az USA.

A hidegháború folyamán (ami a 3. világháború volt csak pénzügyi fegyverekkel) két vállra fektették a Szovjeteket. Megszerezték a hőn áhított Kelet-Európát és már, már rátették a kezüket Oroszországra is. Csak jött Putyin és végett vetett a terjeszkedésnek, ami megbocsájthatatlannak bizonyult.

A következő látható fordulat 2013-ban, 100 évvel a FED átvétele után érkezett el, amikor kifejlesztették a palagáz-repesztéses eljárást. A méregdrága terméket senki sem vette meg, mivel rendelkezésre állt az olcsó orosz gáz. Az európai felvevőpiacot nem érdekelte az amerikai. 2014-ben, kísértetiesen ismételte magát a történelem, hiszen kitört a Majdan téri forradalom Kijevben és majdnem Európai - Orosz háború lett belőle. A helyzetet Merkel és Holland mentette a Minszki megállapodással, amiről később elismerték, hogy csupán figyelemelterelésnek és időhúzásnak szánták Ukrajna felfegyverzéséhez. Hogy kinek az utasítására szolgálták az európai politikusok az amerikai érdekeket és miért?

A folyamat tehát 2014-re datálható, amikor is megkezdődött Európa és Oroszország szembefordítása az Amerikai érdekeknek megfelelően. A többit már tudjuk, Ukrajnában visszavágott az orosz fél és azóta is folyik a 4. Világháború.

A történelmi folyamatokból látszik, a globalizáció tehát nem jelent mást, mint pénzügyi eladósítást, hatalomátvételt. Valójában modernkori gyarmatosítás a legkorszerűbb technológiai értelemben. Az eladósítás adósrabszolgaságot teremt. Mi sem bizonyítja jobban, mint hogy most is velünk, Európaiakkal igyekszik megfizettetni a mélyállam érdekében folytatott háborúját Amerika. Már nem bal- és jobboldal a két politikai ellenfél, hanem a globalista és a szuverenista. A globalista az, aki a világ egészén igyekszik élősködni és a többiek kárán óriási pénzeket keresni. A szuverenista az, akin élősködni kívánnak. Tehát, ha nevén nevezzük a dolgokat, akkor a jelenlegi globális nagyhatalom, Amerika, semmivel sem jobb vagy nemesebb, mint a Római birodalom és annak elitje. A globalisták a világ elnyomására – és bármennyire marxista módon hangzik – mértéktelen kizsákmányolására törekednek. Arra, hogy a dolláron keresztül tartsák a markukat és minden pénzügyi folyamatból a világon – munka vagy mozdulat nélkül – hasznot húzzanak. Több, mint 100 éve egy olyan pénzügyi rendszert szabadítottak ránk, ami automatikusan termeli számukra a jövedelmet, úgy, hogy tőlünk elszívja a javainkat. A folyamat végén egy és egyetlen érdeket szolgáló világkormányt akarnak létrehozni, ami elől se menekülni, se elrejtőzni nem lehet majd. Mindenkit ki fognak használni és zsákmányolni a technológia segítségével. A digitális pénz lesz a fegyver és az elektromos autó a korlátozó eszköz, amelyekkel a legveszélyesebb folyamatokat indították el.

Hogy is működött a Római birodalom alatt a globalitás? A jólét árát a leuralt és kifosztott osztályok, népek, nemzetek fizették. Jelen pillanatban az amerikaiak életszínvonalát mi álljuk. Nem az oroszok, nem a többi ország, hanem mi, az Európai Unió tagjai. Aki Európaiként abban reménykedik, hogy Amerikai győzelem esetén javul az életszínvonala, az gondoljon arra, hogy az elmúlt 34 évben is az amerikai érdekszférához tartoztunk, mégsem nőhetett az életminőségünk nyugati színvonalra.

A globalitásnak, a globalizmusnak nem csak jó oldala van.  Sőt, a globalizmust egy szűk érdekcsoport irányítja önös érdekei szerint. A globalisták arra törekszenek, hogy kiirtsanak, tönkretegyenek minden konkurenciát és monopolhelyzetbe kerüljenek világszinten. Mint a High Landerben (ezt dr. Somkuti Bálint is jól vette észre). Csak egy maradjon, de az mindenek felett. Egyeduralkodjon és mindenből csak ő járjon jól, akaratát ráerőltesse azokra is, akik nem kérnek belőle. Mint látjuk, nem probléma, hogy ha egy egész kontinens megy rá, ha egy vagy több ország belerokkan. Beleszólnak, beavatkoznak országok belügyeibe, gazdaságaiba, politikájába. Felrobbantanak gázvezetékeket, elfoglalnak országokat (Irak, Afganisztán, stb…). Aki nem hiszi el, hogy Amerika egy olyan állam, amit bábok irányítanak, nézzen rá és hallgassa Joe Bident. Ha ez az elnök önálló és szuverén, akkor egy aranyhal is az.

A gobalisták intézkedéseikkel meg akarják erőszakolni a világ folyamatait. Miként lehetséges az, hogy a XXI. században hiány alakulhat ki dizelből, Európában, amikor túltermelhető? Ez egy mesterséges krízis. A globalizmus pusztító folyamat, amit nem az átlagember jólétének érdekében, hanem az Amerika felett álló elit még erőteljesebb uralmának megerősítésért próbálnak létrehozni. Ezt szolgálja a Great Reset koncepció is. (https://felhom.blog.hu/2022/12/06/elindult_a_great_reset )

Egy személyes példával had illusztráljam a jelenlegi alávetett helyzetet. Ha két bolt közül választhatsz, az egyik szimpatikus, de nagyon drága, a másik olcsó, ám ellenszenves. Melyikben fogsz vásárolni? Ha ideológiailag nincs hangolva, befolyásolva az ember, akkor nem kérdés, hogy kizárja az indulatait és az eszére hallgat. Azonban jelenleg a birodalmi alárendeltség okán le kell mondanunk a reális piaci viszonyokról, azaz a könnyű életről. Globális erőszak alatt állunk.

Olvass tovább a témában:

"A jelenlegi ukrán válság kiválóan illeszkedik a világ urainak terveibe. Sőt, ők hozták létre. Hogy miért és miként függ ez össze a német energiaéhséggel?" Lássuk.: https://felhom.blog.hu/2022/02/13/valami_buzlik_ukrajnaban_307

 "Amerika rémálma, az Európai Unió és Oroszország együttműködése." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/02/24/amerika_ismet_legyozte_az_uniot

"A médiauralom bárkiből képes szörnyeteget faragni." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/03/03/putyin_belesetalt

"Adott helyzetben békét csak tárgyalásos úton lehet teremteni. De ki tárgyal egy mindenki számára nyilvánvaló bűnössel? Itt kellene a közvetlen résztvevőnek okosnak lenni. Ha az oviban egy kisfiú (vagy kislány) agresszívan reagál, akkor a legrosszabb, ha csupán büntetik. Komoly lelkierőt, higgadtságot és tapasztalatot igényel, ha megpróbálnak rájönni frusztrációja okára és aszerint leszerelni. Oroszországot meg kell kérdezni, hogy mi baja van. Illetve, idáig sem kell eljutni, hiszen a galád oroszok 8 éve jelzik, mondják, toporzékolják, üvöltik, fenyegetőznek, ami folyton süket fülekre talál. Pontosan tudható, mit szeretnének, de nincs érdemi reakció. Azok, akiknek meg kellene hallani, hol negligálják, hol nevetségessé teszik, de legfőképp démonizálják. Föl kéne fogni, hogy a világ a III. évezredre már egy nagy, közös homokozó, ahol mindenkinek az érdekeit figyelembe véve hosszú távon béke lehetne. Csakhogy a béke azoknak nem érdeke, akiknek nem üzlet. Kik és miért hagyják figyelmen kívül a világ 3. legerősebb katonai hatalmának kéréseit?" Tovább: https://felhom.blog.hu/2022/03/13/hamis_valosag_3

"Ha Amerika nem tud jelentős mennyiségű fegyvert gyártani, akkor súlyos válságba kerül. Nem véletlen, hogy az újkori történelem egyetlen USA elnökét, aki nem háborúzott, Donáld Trumpot a háttérben regnáló erők úgy távolították el a hatalomból, mint egy kutyát. Az Atlanti hadiipar étvágya kielégíthetetlen, így globálisan, az egész bolygón igyekszik üzletelni. Ehhez jó kis háborúk kellenek, hatalmas technikai veszteségekkel megspékelve. Ezért nem véletlen, hogy Afganisztánban ott maradt az amerikai haditechnika. A veszteséget újra kell gyártani, míg az afgánok, ha használni fogják – és miért ne tennék – a karbantartás és az alkatrészpótlás okán szintén vásárlókká válnak. Két légy, egy csapásra. A II VH. óta kirobbant háborúk 70-80%-áért az USA felelős közvetlenül vagy közvetve. Fontos megjegyezni,..." Tovább: https://felhom.blog.hu/2022/04/27/meszaros

"Amennyiben Putyin korszerű lenne, ő is egy Majdan téri ellenforradalommal próbálkozott volna. De, valószínűleg, a CIA már nagyon figyelt, vigyázott erre. Nem lehetett más választása az oroszoknak, mint minél előbb lerohanni az ukránokat, amíg fel nem fegyverzi őket még jobban Amerika." Tovább: https://felhom.blog.hu/2022/04/28/mit_akarnak_az_oroszok

"Az EU szankciói végképp végezni fognak saját gazdaságával, miközben a ruszkik degeszre keresik magukat a gázon és olajon." Íme: https://felhom.blog.hu/2022/05/15/europa_eszetlen_ongyilkossaga

"Soros György nemrégiben beszédet intézett a nagyvilághoz, amelyből kiolvasható, tesznek nagy ívben Ukrajnára, az igazi ellenségük Kína. A Coviddal kapcsolatban is érdekes megjegyzések hagyják el a száját." Lássuk.https://felhom.blog.hu/2022/05/22/globalizacio_erobol

"A leglényegesebb kérdés, miként húznak le bennünket és miért nem ötlik szembe?" Íme: https://felhom.blog.hu/2022/05/29/kifosztas-marketing

"Az ukrán háború kitörése „véletlenül” megint jól jött az Egyesült Államoknak. Mindig szerencséjük van, hiszen 2001 szeptember 11. is pont akkor következett be, amikor percekre kerültek a gazdaságuk összeomlásához. Most az Északi Áramlat 2..." Íme: https://felhom.blog.hu/2022/06/12/olajkutmergezok

"Valószínűleg feltűnt mindenkinek, hogy mi közvetlenül, nyomott áron kapjuk a gázt és az olajat továbbra is az oroszoktól, mégis belesodródtunk a válságba. Érthetetlen, hogy ez a kis ország, ami képes magát élelmiszerrel és orosz energiával ellátni, miért indult el a lejtőn?"... lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/07/20/volt_egyszer_egy_birodalom

"A ruszkik átvették a stratégiai kezdeményezést, ők diktálják a feltételeket. Eddig ez, 1989 óta, amerikai privilégium volt." Íme: https://felhom.blog.hu/2022/07/28/putyin_nyert

"Az Unió politikusai nem csak ezért árulnak el bennünket. A V4-ek gazdasági teljesítménye kezdi meghaladni az eltűrhető mértéket. A helyzet ugyan az, mint az I. Világháború előtt, amikor ..." tovább: https://felhom.blog.hu/2022/09/18/nyugaton_a_helyzet_valtozatlan_374

"Az ukrán és a nyugati médiák öles főcímeken hirdetik, az oroszok fölrobbantották saját Északi Áramlat nevű vezetékeiket, egyetlen nap alatt. Mind a kettőt. Annyira ostobák, hogy nem a csapot tekerték el, hanem..." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/09/29/haduzenet_eszaki_aramlaton

"...Az oroszokat ki kell kapcsolni a rendszerből, mert rontják a jenkik bizniszeit és esélyüket a világuralom megtartására, valamint Kína szövetségesei lehetnek. Az amcsik beáldozzák Európát és hagyják lezülleni,..." Tovább: https://felhom.blog.hu/2022/10/20/troja_4

"A világ felforgatása egy nagyon szűk kisebbség érdeke, mégis ez megy végbe a többség akarata ellenére. Ez a folyamat a hatalom megtartására irányul." Íme: https://felhom.blog.hu/2022/12/06/elindult_a_great_reset

"Mit követel a jelenlegi politikai kultúra? Bárány szelídséget és teljes odaadást. De ezt az attitűdöt speciel csak ránk, európaiakra szabtak. Nekünk kell befogadni, tűrni, alázatosan viselni, sőt, félretenni még a túlélési reflexeinket is." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/03/31/agressziv_aldozat

"A demokrácia lesújtott vasmarokkal a diktátorunkra, nem diktatórikus eszközökkel. Nem forgatták ki a törvényeket – a tartózkodást is igennek minősítve – csak azért, hogy meghamisítsák a demokráciát." Tovább: https://felhom.blog.hu/2018/09/14/szar_e_a_gentini

"Kinek és miért fontos a Nyílt társadalom? A Nyílt társadalom egy politikai marketingfogás, mint a Szabadság, egyenlőség, testvériség." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/12/22/a_nyilt_tarsadalom_jarvanyos_felmelegedese

 

 

Világháború Ukrajnában

Az Első és a Második Világháborút követően a Szovjetúnió a Hidegháborúnak nevezett óriás fegyverkezési versenyben vereséget szenvedett. Valójában ez is Világháború volt, ahol kelet és nyugat feszült egymásnak minden anyagi és szellemi erejével. A győzelmet a Szovjet fél pénzügyi összeomlása váltotta ki. Ezzel az Amerika mögött álló parazita mélyállam átvette az irányítást a Földbolygó háromnegyede fölött. Még a volt Szovjet utódállamokat is fosztogathatta, egy darabig. Egész pontosan 2000-ig, amikor Vlagyimir Putyin került Oroszország élére és végett vetett a szabadrablásnak. Ekkor indult el a kedves, jó vörös zsaru, Oroszország kiszorítása a „szabad” nyugati világból.

2022 február 24.-én érkezett el az idő arra, hogy az orosz erők valódi háborút kezdeményezzenek az Amerikai hegemónia terjeszkedése ellen. Régóta provokálták már erre, de folyamatosan ellenállt és nem engedett a kísértésnek. Aztán Kínával és több országgal egyeztetve mégis elindították az amerikai világuralom megtörésének offenzíváját, ami szánt szándékkal betolakodott a szomszédságába.

Az ukránok nagy árat fizetnek azért, hogy szövetkeztek a jenki globalistákkal. Nem csupán az orosz támadás okán, de már jól látszik, saját szövetségeseik is a védekezők életével játszanak. Az amerikai-orosz, tágabb értelemben az amerikai-kínai proxyháború sokkal komolyabb kimenetelű, mint azt korábban bárki gondolta volna. Mostanra Világháborúvá szélesedett, se a NATO, se a keleti, szuverenista országok nem adhatják fel a küzdelmet. Az Amerikai mélyállam, amely bekebelezte az Uniót és kedvére használja bármire, világuralmát kockáztatja, míg az oroszokat Kína, Észak-Korea, India, Irán, Brazília, valamint az erősebb arab országok tolják maguk előtt. Két világ csap össze, az egyik a dollár egyeduralmának védelmében a másik annak ellenében. Újra ketté fog válni a világ, ahogy 1989 előtt, mert a Deep State meg akarja magának tartani a nyugati oldalt és nem fog engedni egy fikarcnyit sem. A több, mint 200 éves élősködést, ingyen jólétet különben nem folytathatná. Ha kell primitív módszerekkel, de mindenképpen ragaszkodik életmódjához és saját magánvalutájából fakadó előjogához. Hogy ezzel szinte minden ukránt megölhet, csöppet sem érdekli. Ukrajna alájátszott a nyugati hamis valóságnak és most saját területére koncentrálja a világ összes pusztítását.

Az amerikaiakat irányító mélyállam bármeddig hajlandó finanszírozni az ukrán hullajelölteket. Igaz, saját pénzjegynyomdájában – a FEDben – annyi dollárt állítanak elő, amennyit akarnak. Közben ezzel a folyamattal tönkreteszi szövetségeseit és azok gazdaságait. Mindegy, nekik semmi sem drága azért, hogy győzzenek, hiszen nem kerül nekik semmibe, a kinyomtatott dollárok árát az amerikai társadalomnak kell állnia, de a haszna a Deep State-t szolgálja. Azonban az Oroszok mögött Kína áll ugyan ezzel a szándékkal. A Kínaiaknak nincs saját pénznyomdájuk, azonban szinte kimeríthetetlen tőkéjük van, nyersanyaguk, munkaerejük, azaz energiaforrásuk. Ebből következően hatalmas szinergiák csapnak össze a háttérben.

Mégse legyenek illúzióink, ez a mélyállami klikk már két világégést és egy teljes kapitulációhoz vezető fegyverkezési versenyt levezényelt már. Kisujjukban van a korlátlan hatalomhasználat, zsebükben minden, a médiától kezdve a pénzfegyvereken és zsaroló módszereken keresztül, ami a győzelemhez szükséges. Mindent el fognak követni, hogy a kelet – és ezáltal a nyugat - ne jöhessen fel, maradjon alávetésben, amennyire lehet.

Úgy tűnik a titkos társaságok annyit tanultak a történelemből, hogy a negyedikben nem rombolják le a fél világot agresszív gyarmatosító szándékukkal, csak egy országot, de azt alaposan. Ami most következhet a Dnyeper keleti oldalán, felülmúlhat minden eddigi pusztítást, amit láttunk a történelem folyamán. Ebből a játszmából nem szállhat ki Kína és Oroszország sem. Nem szállhat ki  Belarusz és Irán, ahogy a Britek, Németek, Franciák sem. Itt, ezen országok az új világrendért és saját státusukért szállnak síkra. De a legérdekesebb, hogy geopolitikai szempontból egymás mellé sodródott és keleti szövetségessé válik lassan a NATO tag Törökország és mi, Magyarok is.

A nagy játékosok mohósága úgy intézte, hogy az iszlám egyik, ha nem a legerősebb hadserege a török, nem érdekelt a NATO sikerében, ahogy mi sem a bennünket folyamatosan vegzáló Unióéban. A törökök, ha csendesen is, de ott állnak az ortodox keresztény Oroszország mellett. Egyetlen logikai láncolat és összefüggésrendszer ad ezekre az abszurditásokra választ. A világ az elmúlt 34 évben arra rendezkedett be, hogy ész nélkül kiszolgálja a nyugati világelit érdekeit és csak annak vesse alá magát. Ha az ukránok győznek, minden marad a régiben, de az oroszokat visszalökik 2000-es évek elé és darabokra zúzzák. Még inkább kiszipolyoznak mindent, amihez eddig nem fértek hozzá, és a következő menetben Kína megtörése következik. Ha az oroszok kerekednek felül, akkor jelentősen szűnik majd a pénzhatalom érdekérvényesítő képessége a Föld keleti felén. Kína, valamint a BRICS országok az arabokkal együtt elkezdhetnek leválni a mélyállam dollárral mérgező és uralkodó elitjéről. Addigra azonban Ukrajnából már csak egy hatalmas, füstölgő kráter marad.

 Olvass tovább a témában:

"A jelenlegi ukrán válság kiválóan illeszkedik a világ urainak terveibe. Sőt, ők hozták létre. Hogy miért és miként függ ez össze a német energiaéhséggel?" Lássuk.: https://felhom.blog.hu/2022/02/13/valami_buzlik_ukrajnaban_307

 "2014-ben érkeztünk el ahhoz a pillanathoz, amikor Cézár helyett a héják már nem bírták tovább türtőztetni pénzéhségüket és átlépték a Rubikont, azaz Ukrajna határait." Lássuk.: https://felhom.blog.hu/2022/10/14/valami_buzlik_ukrajnaban_307

"Amerika rémálma, az Európai Unió és Oroszország együttműködése." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/02/24/amerika_ismet_legyozte_az_uniot

"A médiauralom bárkiből képes szörnyeteget faragni." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/03/03/putyin_belesetalt

"Adott helyzetben békét csak tárgyalásos úton lehet teremteni. De ki tárgyal egy mindenki számára nyilvánvaló bűnössel? Itt kellene a közvetlen résztvevőnek okosnak lenni. Ha az oviban egy kisfiú (vagy kislány) agresszívan reagál, akkor a legrosszabb, ha csupán büntetik. Komoly lelkierőt, higgadtságot és tapasztalatot igényel, ha megpróbálnak rájönni frusztrációja okára és aszerint leszerelni. Oroszországot meg kell kérdezni, hogy mi baja van. Illetve, idáig sem kell eljutni, hiszen a galád oroszok 8 éve jelzik, mondják, toporzékolják, üvöltik, fenyegetőznek, ami folyton süket fülekre talál. Pontosan tudható, mit szeretnének, de nincs érdemi reakció. Azok, akiknek meg kellene hallani, hol negligálják, hol nevetségessé teszik, de legfőképp démonizálják. Föl kéne fogni, hogy a világ a III. évezredre már egy nagy, közös homokozó, ahol mindenkinek az érdekeit figyelembe véve hosszú távon béke lehetne. Csakhogy a béke azoknak nem érdeke, akiknek nem üzlet. Kik és miért hagyják figyelmen kívül a világ 3. legerősebb katonai hatalmának kéréseit?" Tovább: https://felhom.blog.hu/2022/03/13/hamis_valosag_3

"Ha Amerika nem tud jelentős mennyiségű fegyvert gyártani, akkor súlyos válságba kerül. Nem véletlen, hogy az újkori történelem egyetlen USA elnökét, aki nem háborúzott, Donáld Trumpot a háttérben regnáló erők úgy távolították el a hatalomból, mint egy kutyát. Az Atlanti hadiipar étvágya kielégíthetetlen, így globálisan, az egész bolygón igyekszik üzletelni. Ehhez jó kis háborúk kellenek, hatalmas technikai veszteségekkel megspékelve. Ezért nem véletlen, hogy Afganisztánban ott maradt az amerikai haditechnika. A veszteséget újra kell gyártani, míg az afgánok, ha használni fogják – és miért ne tennék – a karbantartás és az alkatrészpótlás okán szintén vásárlókká válnak. Két légy, egy csapásra. A II VH. óta kirobbant háborúk 70-80%-áért az USA felelős közvetlenül vagy közvetve. Fontos megjegyezni,..." Tovább: https://felhom.blog.hu/2022/04/27/meszaros

"Amennyiben Putyin korszerű lenne, ő is egy Majdan téri ellenforradalommal próbálkozott volna. De, valószínűleg, a CIA már nagyon figyelt, vigyázott erre. Nem lehetett más választása az oroszoknak, mint minél előbb lerohanni az ukránokat, amíg fel nem fegyverzi őket még jobban Amerika." Tovább: https://felhom.blog.hu/2022/04/28/mit_akarnak_az_oroszok

"Az EU szankciói végképp végezni fognak saját gazdaságával, miközben a ruszkik degeszre keresik magukat a gázon és olajon." Íme: https://felhom.blog.hu/2022/05/15/europa_eszetlen_ongyilkossaga

"Soros György nemrégiben beszédet intézett a nagyvilághoz, amelyből kiolvasható, tesznek nagy ívben Ukrajnára, az igazi ellenségük Kína. A Coviddal kapcsolatban is érdekes megjegyzések hagyják el a száját." Lássuk.https://felhom.blog.hu/2022/05/22/globalizacio_erobol

"A leglényegesebb kérdés, miként húznak le bennünket és miért nem ötlik szembe?" Íme: https://felhom.blog.hu/2022/05/29/kifosztas-marketing

"Az ukrán háború kitörése „véletlenül” megint jól jött az Egyesült Államoknak. Mindig szerencséjük van, hiszen 2001 szeptember 11. is pont akkor következett be, amikor percekre kerültek a gazdaságuk összeomlásához. Most az Északi Áramlat 2..." Íme: https://felhom.blog.hu/2022/06/12/olajkutmergezok

"Valószínűleg feltűnt mindenkinek, hogy mi közvetlenül, nyomott áron kapjuk a gázt és az olajat továbbra is az oroszoktól, mégis belesodródtunk a válságba. Érthetetlen, hogy ez a kis ország, ami képes magát élelmiszerrel és orosz energiával ellátni, miért indult el a lejtőn?"... lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/07/20/volt_egyszer_egy_birodalom

"A ruszkik átvették a stratégiai kezdeményezést, ők diktálják a feltételeket. Eddig ez, 1989 óta, amerikai privilégium volt." Íme: https://felhom.blog.hu/2022/07/28/putyin_nyert

"Az Unió politikusai nem csak ezért árulnak el bennünket. A V4-ek gazdasági teljesítménye kezdi meghaladni az eltűrhető mértéket. A helyzet ugyan az, mint az I. Világháború előtt, amikor ..." tovább: https://felhom.blog.hu/2022/09/18/nyugaton_a_helyzet_valtozatlan_374

"Az ukrán és a nyugati médiák öles főcímeken hirdetik, az oroszok fölrobbantották saját Északi Áramlat nevű vezetékeiket, egyetlen nap alatt. Mind a kettőt. Annyira ostobák, hogy nem a csapot tekerték el, hanem..." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/09/29/haduzenet_eszaki_aramlaton

"...Az oroszokat ki kell kapcsolni a rendszerből, mert rontják a jenkik bizniszeit és esélyüket a világuralom megtartására, valamint Kína szövetségesei lehetnek. Az amcsik beáldozzák Európát és hagyják lezülleni,..." Tovább: https://felhom.blog.hu/2022/10/20/troja_4

"A világ felforgatása egy nagyon szűk kisebbség érdeke, mégis ez megy végbe a többség akarata ellenére. Ez a folyamat a hatalom megtartására irányul." Íme: https://felhom.blog.hu/2022/12/06/elindult_a_great_reset

"Mit követel a jelenlegi politikai kultúra? Bárány szelídséget és teljes odaadást. De ezt az attitűdöt speciel csak ránk, európaiakra szabtak. Nekünk kell befogadni, tűrni, alázatosan viselni, sőt, félretenni még a túlélési reflexeinket is." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/03/31/agressziv_aldozat

"A demokrácia lesújtott vasmarokkal a diktátorunkra, nem diktatórikus eszközökkel. Nem forgatták ki a törvényeket – a tartózkodást is igennek minősítve – csak azért, hogy meghamisítsák a demokráciát." Tovább: https://felhom.blog.hu/2018/09/14/szar_e_a_gentini

"Kinek és miért fontos a Nyílt társadalom? A Nyílt társadalom egy politikai marketingfogás, mint a Szabadság, egyenlőség, testvériség." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/12/22/a_nyilt_tarsadalom_jarvanyos_felmelegedese

Elindult a Great Reset

Elindult a Great Reset

2022. 12. 05.

Nagyjából 2017 óta némi életszínvonal emelkedést tapasztalhattak hazánkban a lakosok. Ha nem is látványosan, de évről évre növekedtek a családok megtakarításai és többet költhettek luxuscikkekre is. Ismerősök jöttek haza külföldről és meglepő módon, itthon találták meg a számításukat. Végre elkezdődött valami a sportban, és a kultúrában is. Ez mindenképpen az ország gazdagodására utal. Most hagyjuk azt, hogy ez kinek, minek köszönhető.

Már-már elhittük, hogy ez a tendencia örökké folytatódni fog, amikor megjelent a Covid, aztán az Ukrán háború. A különös ezekben az apokaliptikus mozzanatokban, hogy eddig sosem hatották át ennyire az életünket. A H1N1 vagy H1N5 vírustámadásra meg sem rezdültünk, a C-19 mégis elsöpört mindent. Ugyan ez a helyzet a másik tekintetben. Amikor az Amcsik beütöttek Irakba vagy Afganisztánba semmi sem történt, csak az olajár ment följebb kissé. Mégsem lett belőle ekkora gazdasági probléma. Mi erre a magyarázat? Csak nem az, hogy a pénz és a válság különbséget tesz az országok között?

A pénz nem, de akik birtokolják a pénzkibocsátást és uralkodnak az eladósodott államok felett, azok nagyon is. Saját háborúik természetesen igazságosak és vértelenek, a riválisoké rettenetesek, borzalmasak és igazságtalanok. De hogy lehet ez? A média áll másképp hozzájuk. Mert a média is a zsebükből beszél. Nyugaton az összes nagyot birtokolják.

A világ felforgatása egy nagyon szűk kisebbség érdeke, mégis ez megy végbe a többség akarata ellenére. Ez a folyamat a hatalom megtartására irányul. 1989-ben vették át az uralmat a világ felett, a Szovjetek összeomlásakor. Az amerikai pénzoligarchia legnagyobb győzelmét ünnepelhette. Mostanra a világ többi része feljött, fejlődésnek indult. Kína, Oroszország önállósodott, Európa pedig szövetkezni próbált velük, sőt, össze is fogott. Ez az összefogás és életszínvonal emelkedés azzal fenyegette az amerikai Deep State-t, hogy kiszorulnak a jóból. Nem csak vezető szerepüket veszítik, de pénzügyi befolyásukat is, hatalmi státusukat, ebben kialakított létállapotukat is. A lényegüket.

Miért mostanra időzítették? Mert 2021 végén próbálták átadni az Északi Áramlat 2-t. Oroszország és Európa végleges gazdasági egységének ütőerét és jelképét. Lépniük kellett. Pár hónapra rá kitört a háború.

Már Trampot is azzal vádolták, hogy orosz ügynök, mivel próbált velük kiegyezni, valamint nem volt a saját emberük. Egyértelmű, hogy az Amerikai államnak és az azon élősködő Mélyállamnak külön érdekei vannak. A Mélyállam arra használja a nemzetállam Amerika infrastruktúráját, teljes gazdasági és politikai rendszerét, hogy saját érdekeit helyezze a társadalom fölé. Ha kell, vívjanak érte háborút, ahogy Irakban vagy Afganisztánban és ő mi sem természetesebb módon besöpörhesse a hasznot, míg a költségeket a költségvetés fizeti. Most még abban is jól alakulnak a dolgai, hogy az ukránok és az oroszok véreznek el. Amerika saját ügyébe rángatta Európát, vagy ha jobban tetszik, maga előtt tolja, pajzsnak használja. Mindezt azért, hogy Európa saját magát fossza meg az olcsó orosz szénhidrogénektől, ami a versenyképessége záloga, egyetlen esélye a további gazdasági fejlődésre. A négyszer drágább amerikai megoldásokkal az EU minden gazdasági versenyképességét elveszíti. El fog szegényedni. Egy dolog mentheti meg, mégpedig az, hogy Amerika és az amerikai Mélyállam csak rajta tud élősködni. Afrika, Ázsia nem fizetőképes annyira. Illetve, ha az oroszok ki tudnak csikarni egy új egyességet a jelenlegi háború kapcsán.

Európából ki kell törölni a nemzetállamokat, mivel a lokalitás útjában áll a globalizációnak. A nemzet, az állam pedig ennek szöges ellentéte. Az önvédelmi képességet, az önállóság, önrendelkezés lehetőségét meg kell bénítani, teljesen fel kell számolni. Amerikában azért képesek uralkodni, mert az a kulturális és faji káosz, amit létrehoztak, semmiféle rendezőelvet vagy erkölcsöt nem képes tartani. Egy ország minél heterogénebb, annál könnyebb megosztani a lakosságát és annál nehezebb egységesíteni. Oszd meg és uralkodj.

Minden hadvezér tudja, váratlanul kell támadni és ott, ahol a legkevésbé számítanak rá. Ahol rövid időn belül és kevés energiával a legtöbb kárt lehet okozni. Európában ez, most az energiaszektor. Ha a több, mint fél évszázada jól és stabilan működő energialáncot megbontják, hatalmas rombolást lehet véghezvinni, ami kiterjesztenek majd minden olyan termékre, amivel a lakosság anyagi forrásait, erejét csökkenteni lehet. Főleg az élelmiszer ilyen és minek megy fel az ára követhetetlen ütemben, mindenféle különösebb magyarázat nélkül? Erre képes a monopólium.

Mint korábban említettem, minden logikusan megmagyarázhatatlan vagy természetellenes folyamat mögött ők állnak. Az a hatalom és anyagi erőforrás, amit évszázadok alatt összegyűjtöttek, a 9 billió dollár nagyobb minden létező és hasonló erőnél, most ellenünk fordul.

Sokakat tartanak abban a hitben, hogy a történelem folyamán a háborúk nemzetek és népek összecsapásai voltak. Hát, nem éppen. A középkorban például akkor törtek ki háborúk, amikor az egyik bankár vagy pénzmágnás érdeksérelmet szenvedett. Ha a Medicik vagy Fuggerek nem jártak sikerrel zsarolással, vesztegetéssel, akkor felbéreltek egy zsoldosvezért és azzal vitték át az akaratukat. Más nem tudta megfizetni a háborút. A parasztlázadások azért voltak eleve kudarcra ítélve, mert a kezdeti lelkesedés addig tartott, amíg volt élelem. Amikor elfogyott, jött a jól táplált és a bankház által fizetett, felszerelt zsoldossereg és lemészárolta az éhező, gyenge fegyverzetű felkelőket. V. Károly úgy háborúzta végig uralkodását, hogy a végén már semmije sem maradt, csak a gatyája. És ez nem tréfa. Szinte minden vagyona a Fuggerekre szállt a bányáktól kezdve a várakon, kastélyokon keresztül a városokig, falvakig. Nem elkártyázta, hanem elháborúzta az országát. A Német-Római Birodalom Fugger tulajdonba ment át. Innentől a Habsburg uralkodók már nem azt tették, amit jónak láttak, hanem amire utasítást kaptak.  

Mivel a Deep State ereje a saját maga által nyomtatott dollárban van, ezért a jelenlegi háború középpontjában is ez áll. Putyin a dollárt támadja, nem véletlenül kéri rubelben a fizetést. A dollár fedezete idáig az olaj volt. Bárhol adtak el a világon olajat, azt csak dollárért tehették. Ha nem, jöttek az F-16-sok és demokratikussá bombázták az olajtermelőt, bárhol is leledzett a Földön. Ezért kell a hatalmas anyahajó flotta. Most az oroszok elkezdték alóluk kihúzni a szőnyeget, mivel őket nem lehet egykönnyen katonailag eldádázni. Ha az olaj már nem lesz fedezet, akkor a dollár meggyengül. Jelenleg is éppen zuhanásban van. Az orosz atomfejes rakéták nem csak a nagyvárosokat célozzák, hanem a Deep State magánvilláit is. Ez az egyetlen biztosíték, hogy nem kezdeményeznek komolyabb háborút. Az általános és végleges uralom ellen pedig létrehozták a dollár elleni szövetséget, amit BRICS-nek neveznek. Mivel Kína birtokolja az amerikai államkötvények legnagyobb részét, ezért a dollárt nem lehet vagy nem könnyű megbuktatni. Akkora krízist okozna, ami beláthatatlan. Mégis igyekeznek meggyengíteni a Mélyállam hatalmát ezen keresztül is.

A globális kataklizmák, a külső beavatkozások, pont arra valók, hogy ilyenkor az amerikai bankárok visszaszerezzék vezető erejüket. A háttérből úgy irányítják a folyamatokat, hogy tönkretegyék riválisaikat és fel tudják használni monopóliumaikat a végletekig tartó áremeléshez. Amikor pedig bekövetkezik az összeomlás, akkor saját feltételeikkel és adósságpénzükkel ismét elindítják a játékot, de hatalmuk még kiterjedtebbé és még zsarnokibbá válik. Ez a program fut évszázadok óta. Mint látjuk Putyin háborúja teljesen felszámolta a Covid-fenyegetést. Miért? Mert blöff az egész. Nem a vírus, hanem a hisztéria mértéke. Ahogy a klímaválság is.

Alapvetően már nem az a lényeg, hogy nagyot kaszáljanak, hiszen annyi pénzük van, amennyit akarnak. Az a legfontosabb, hogy ne maradjon tőke az embereknél. Ha nálunk marad, elkezdünk igényeket támasztani, védekezni, ügyvédet fogadni és alternatívákat azaz konkurenciát képezni. Amennyiben megerősödik egy kontinens, akkor onnan igyekeznek kiszorítani az élősködőket. Ők pedig sosem fognak lemondani arról, hogy mi tartsuk el őket, a saját erőforrásainkból. Sőt, még arról is gondoskodnak, hogy fel se fogjuk, mit tesznek velünk. Ezért mennek fel most is az energiaárak 12-15 szeresére, pedig hiánynak nyoma sincs. Ha nagy lesz az ellenállás, a hiányt is meg fogják teremteni, mesterségesen. A megtakarításainkat elinflálják az értékeinktől megfosztanak. Olyanak szeretnek bennünket, mint a foglyokat. Semmink ne legyen és azt tegyük, amit diktálnak.

A monopóliumok azért elengedhetetlenek az elnyomás szempontjából, mert ha nincs alternatíva, nem fejlődik konkurencia sem. Ha mégis, akkor könnyű vele elbánni, fölszámolni, ellehetetleníteni, felvásárolni. Rockefeller azért, hogy konkurenseit tönkretegye felvásárolta az összes hordót Amerikában. Amikor azok találtak mégis, akkor a vasút-társaságot fizette le. Amikor csővezetéket kezdtek építeni, rátette a kezét az előttük elterülő telkekre, de ezzel sem tudta megakadályozni a vezeték befejezését. Martalócokat bérelt, akiknek az volt a feladata, hogy megrongálják, tönkre tegyék (Északi Áramlat, ügye) a szállítási vonalakat és ott ártsanak a konkurenciának, ahol tudnak. Ennek köszönhetően végül ő lett a legnagyobb és gyakorlatilag monopol helyzetbe került. Tehát, a tisztességtelen piaci magatartás végül győzedelmeskedett, és ez ma sincs másképp.

A monopóliumok teszik lehetővé az árak emelését bármikor, bármeddig, ezen keresztül a kifosztást, az igazi piaci verseny akadályozását. Ugyan ezzel lehet behatolni a politikába, megzsarolni és kézben tartani az uralkodókat, politikusokat. Ha mégsem sikerül, még mindig ott a megvesztegetés. A monopóliumra való törekvés minden piaci szereplőnek ott motoszkál a fejében, de a legnagyobbak már behozhatatlan előnyt szereztek e téren. Az óriáskonszernek monopóliumra történő törekvése az egyik legnagyobb veszély a világ függetlenségére nézve és ebben eléggé vesztésre állunk. Ha megnézzük az IT ipart, de bármilyen más ágazatot, mindenhol a BlackRock és a Vangard áll a tulajdonosi hierarchia csúcsán. Mindenből hasznot húznak és lehetetlen őket valódi piaci versenyben legyőzni. Mégis azt halljuk a tévéikből, netportáljaikból, hogy „tisztességes piaci versenyre” van szükség. A „tisztességes piaci verseny” hazugság, (mint minden állításuk, a globális felmelegedéstől, Putyin gonoszságáig) amit nekünk találtak ki arra, hogy megmagyarázzák az árak ötletszerű emelésének okait és azt, hogy miért nem lehet tisztességesen ötről a hatra jutni.

A Great Reset az amerikai Deep States legújabb terve a világ feletti uralom átvételére. Azt a célt tűzték ki, hogy mindent elvesznek az emberektől. Csak és csupán bérbe vehetjük a termékeket, ingatlanokat, a kocsiktól a lakásokig, házakig. Ezzel a monopolizációt maximálisra járathatják, így az elektronikus pénzzel együtt a világ összes emberét kontrollálhatják, a renitenseket bárhol kiszűrhetik, ellehetetleníthetik, megölhetik. Sosem látott, majdnem a teljes Földre kiterjedő, totális diktatúrát vezethetnek be. A terv megvalósításának elérkezett az ideje. Ezért nyomják az egekbe az energiahordozók árát. Ennél aljasabb, kézenfekvőbb eszközt csak tudományosan pallérozott, gátlástalan gazemberek képesek felhasználni. Ez Európa Achillesi sarka, amit eddig tabu volt támadni. Ők pedig ott rontanak ránk, ahol a legjobban fáj és amire nem számítunk. Tökéletes bérgyilkos logika.

Ha visszaemlékszünk a Covid időszakra, akkor az olajár olyan mélyre süllyedt, mint még soha. A fagyi visszanyalt. A ránk szabadított mesterséges vírus miatt elszenvedtek egy olyan hatalmas veszteséget, ami nem volt benne a képletben. Ebből tanultak. Most nem csak a veszteséget szedik vissza, hanem ebből is monopóliumot csinálnak. Politikai zsarolással megteremtek Európa feletti uralmukat az energiaárakon keresztül is. Kizárják mesterségesen az oroszokat és átveszik felettünk a korlátlan hatalmat. A középréteget és a kisvállalkozókat tönkre fogják tenni, el fogják adósítani. Az adósság fejében pedig elveszik a magán-ingatlanjainkat, minden értékünket.  

Ahol még nemzetállamok vannak, ott úgy fogják intézni, hogy az államot terhelik teherbírása végletéig és az állammal vezettetik be a tulajdonfosztásokat. Ahogy 1949-ben is. Ahol már ők vannak hatalmon, ott közvetlenül a hatóságok és a bankok veszik el az emberek értékeit. nem lesz irgalom. Egy köbméter gáz, ami valójában értéktelen, többet fog érni, mint az arany. Aki monopolhelyzetben van, az szabja az árakat. Mivel rá lettünk szoktatva, erre alakítottuk ki a háztartásainkat, nem tehetünk semmit. Vagy odaadunk mindent vagy megfagyunk. Egy mai nagyvárosban nem tüzelhetünk fával.

Ha valaki nem látja, hogy már beléptünk a végjátékba annak ajánlom, gondolja végig, miként lehet úgy növelni az energiahordozók árát, hogy megtiltják, a szomszéd olcsó forrásait nem vehetjük igénybe. Miért? Mert ők gonoszak. Hihetetlen buta demagógia, primitív politikai zsarolás, amit tökéletesen – saját médiájukat és az EU politikai garnitúráját felhasználva – átviszik a többségen. Mi, pedig hagyjuk, hogy ez a néhány ember uralta gépezet, tönkretegyen minket, elvegye mindenünket a szabadságunkkal együtt, önmaga javára.

 

süti beállítások módosítása