Felhő

Felhő

Trója 4.0

2022. október 20. - Tamás bátya

2022. október 20.

Az I. Világháborút hatalmas lelkesedés előzte meg az érintett lakosság részéről. Mindenki, mindkét oldalon háborúra szomjazott, nem törődve a következményekkel. Nem értesültek arról, miféle kataklizma küszöbén állnak, mekkora technikai fejlődés ment végbe az emberpusztítás terén. A sajtó felerősítette ezeket a szirénhangokat és tovább hergelte az lakosságot. A közvélemény nem sejthette előre, mit okoz majd a géppuska, a srapnel, a harci gáz. Már nem a lovagiasság szabályai szerint mentek a dolgok a frontokon. A háttérben meghúzódó erőknek pedig az volt az érdeke, hogy elinduljon a világégés és minél hosszabban kitartson, de addig mindenképp, amíg mind két fél bele nem rokkan anyagilag.

A gyűlöletkeltésnek évezredes hagyományai vannak. A Trójai háború, de még korábban a Minoszi kultúra felszámolásában is döntő szerepet játszott. Az akhájok (görögök) féltékenyen szemlélték Kréta egyre növekvő gazdagodását és gazdasági befolyásának határtalan terjedését. Mivel ezen a területen erős bikakultusz működött, kézenfekvő volt, hogy a rágalmazók kezdjenek ezzel valamit. Kiötlötték, hogy a minoszi király hatalmas, labirintusra emlékeztető palotája azért ilyen, mert a fia bikafejű szörnyeteg, akit ebben a komplexumban rejteget. A gyerekadót, amit beszolgáltattak, feláldozzák, hogy a fenevadat táplálják. Nyilván abban a korban nagy pazarlás lett volna rabszolgákat öldösni, hiszen a munkaerővel sokáig és sokkal többet nyertek, de ez hangzott a legborzasztóbban. A mese lassan összeállt, minden részlet a helyére került, ami akkora ellenszenvet keltett a görögségben, hogy a krétai civilizációt az akháj törzsek a földdel tették egyenlővé. Számukra ez jelentett megszabadulást a gonosztól.

A trójai inváziót hasonlóképpen készítették elő. A ravasz Agamemnon öccse, Meneláosz spártai király  megcsalását használta ürügynek kereskedelmi és hatalmi riválisa kiiktatására. Tíz évig táplálták a dühöt a görög társadalomban, amíg végre Odüsszeusz cseleként betolták maguknak a falovat a trójaiak, Priamosz királyuk engedélyével.  

Az ellenfelet tehát démonizálni kell, a saját társadalmunkat pedig hergelni, gyűlöletét szítani. A legtökéletesebb győzelem, amikor a vesztes saját magát intézi el.

Fordítsuk le ezt a jelenlegi folyamatokra. Amerika nem engedheti meg, hogy az oroszok és Európa egyesítsék gazdasági erőiket, különben a három világháborúval megszerzett világuralmi hegemóniájuk megtörik. A harmadik és végső győzelmet elhozó tartott legtovább, ami kőkemény ideg- és gazdasági harc volt, Hidegháború néven. 1989-ben kapituláltak az oroszok és az amerikai társadalom mögött megbújó mélyállam végre átvehette a világ irányítását. Nem véletlen, hogy George Bush (az idősebb) folyton egy új világrend eljöveteléről szónokolt.

Ez az új világrend a szabadkőművesek által áhított teljes és korlátlan uralom a föld lakossága fölött, ami egyben totális monopolizációt és a végtelen pénzforrások feletti uralmat jelenti. 33 év alatt hozzászoktak, hogy az egész bolygót irányíthatják, uralhatják és fejhetik.

Most többszörös áttéten keresztül végrehajtott proxy konfliktus bontakozott ki. Az igazi háború nem az ukránok és az oroszok között folyik, hanem Amerika és Kína között. A kínai gazdaság előzi az amerikait. Az oroszokat ki kell kapcsolni a rendszerből, mert rontják a jenkik bizniszeit és esélyüket a világuralom megtartására, valamint Kína szövetségesei lehetnek. Az amcsik beáldozzák Európát és hagyják lezülleni, elszegényedni, hogy az oroszokkal ne legyen képes üzletelni és szövetkezni. Európa, Oroszországgal Kína szövetségeseként jól kiszorítaná Amerikát a világhatalomból. Az amcsik ennyi ellenféllel nem bírnak el egyszerre, ezért meg kell osztaniuk őket. A szankciókat Olaf Scholcz áldásos irányításával, és Biden utasítására behúzták a német gazdaságba, mint halálos falovat. Ez nem csak a Németeket, de az egész Uniót el fogja pusztítani. Hogy meg ne gondolhassák magukat, még az Északi Áramlatokat is felrobbantották, de csak a béketeremtés érdekében.

Ahogy 2022 előtt, korábban is szövetkezett már Oroszország a Németekkel. 1939-ben Lengyelországot közösen törölték le a térképről. Egy évvel később pedig egymásnak estek. Akkor is sikerült kijátszani őket és szembefordítani. Most is ez történik. Sőt, 1914-ben a két unokatestvér Vilmos és Miklós szintén tisztában volt azzal, hogy az érdekeik pont az ellenkezőjét kívánják, mégis hadbaszálltak. Levelezésükből kiderül, egyértelműen tudták, öngyilkosságot követnek el, illetve azzal is, hogy egymásra uszították őket. Ennek ellenére betették a fejüket a csapdába. Önként. A háború végeztével mindkettőjüket eltüntették a föld színéről. Ekkora hibát csak úgy követ el egy értelmes lény, ha zsarolják vagy kényszerítik.

Mivel a világ nyugati felén a szénhidrogének feletti uralom és monopólium az USA mélyállami szereplőinek kezében van, sőt, még a Közel-Keleti is, azaz az OPEC, ezért az oroszoktól is szeretnék elvenni a maradékot. Aztán jöhetnek az irániak és létrehozzák a teljes világra kiterjedő monopóliumukat. Később a maradék 20%-ra is ráteszik a kezüket. Ezt nevezik ők demokráciának, amikor versenytárs nélkül emelhetik  égbe áraikat és fojthatnak meg bárkit egy tollvonással, vagy gombnyomással. 

Az USA hadigazdaság, végigháborúzták az utóbbi éveket. Ha a jenkik nem tudnak fegyvert gyártani a legnagyobb bevételeik esnek ki. Másrészt a világ folyamatos fenyegetése is megtérül, hiszen senki sem mer ellentmondani nekik. Lásd, jelenleg sem merik cáfolni azt a hazugságot, hogy a vezetékeket a ruszkik, saját maguk repítették a levegőbe. Pedig mindenki tudja, hogy Bidenék. Amerika jóindulata odáig terjed, hogy ledobták az atomot Japánra, nem sokkal később már Koreát szórták meg 1950-53-ig. Aztán jött Guatemala 1954, Indonézia 1958, Kuba ’59-61, megint Guatemala, majd Kongó 1964, aztán Vietnám 1961-73. Közben a szomszédos Laosz 1964-73 is kapott, a miheztartás végett.  A vietnámi háború fordulópontot jelentett, mert ott nagyszámú amerikai vesztette az életét. Olyan zavargások törtek ki odahaza, hogy az ország stabilitását veszélyeztette. Egyébként ez is proxy háború volt, csak fordítva. Ott Amerika volt az agresszor és a Szovjetek támogatták hátulról a kommunistákat. Tanultak a szervezők és később csak olyan országokat „demokratizáltak” akik jóval gyengébbek voltak náluk. Irak és Afganisztán ezért került célkeresztbe. Az iraki hadsereg elavult, fedezék nélküli terepen pillanatok alatt kivérzett, a világ pedig tombolt a gyönyörűségtől, miközben ártatlanok százezreit ölték halomra a szabadság bajnokai.

Mint látjuk, a médianyomás döntő fontosságú, ahogy az emberi kultúra korábbi időszakában is. Az egy kézben lévő világmédia gőzhengerként darálja le az emberi tudatot. A sajtó évszázadokon keresztül bizalmat keltett az emberekben, de a döntő kérdésekben becsap bennünket. Az amerikai agressziót örvendetesnek és szükségesnek, sőt, kívánatosnak és áldásosnak állítja be, a riválisokét gonosznak, kegyetlennek és önzőnek. A világ lakosságát azzal az ostobasággal etetik, hogy Amerika az emberi jólétért és mindenki érdekéért küzd. Fenéket. Egy mikroközöség, a pénzhatalmi világelit érdekében törnek ki háborúk és halnak meg ártatlanul milliók. A nyugati világ kritikátlanul hisz ebben a mesében. Hogy miért?

Azért, amiért Natasa Campus is szerette a fogvatartóját. Az emberi psziché vagy elfogadja sanyargatóját vagy belehal kilátástalan helyzetébe. Európa úgy döntött, hogy elfogadja. Az elfogadás csak úgy mehet végbe, ha azzal stimulálja magát a psziché, hogy szereti azt a helyzetet, amiben van. Ezért hisz a többség elvakultan Amerika „jóságában és önzetlenségében”. Ha ezt a tudatot elveszik tőlük, nem marad kapaszkodójuk a Földön. Ezért védelmezik vadul kommentfalkák a jenkiket. A média pedig tudatában van, hogy minél erősebben és minél jobban szajkózza a képtelenségeket, annál inkább segíti a leuraltakat elviselhetetlen helyzetük védelmezésében. Ehhez szaktekintélyeket használ fel és az állam tekintélyét. A hivatalos kommunikét a hétköznapi ember nem kérdőjelezi meg, számára ez a kapaszkodó a realitásba. Így lehet beadni olyan meséket, mint az ikertornyok lerobbantása afgán kecskepásztorok által, akik kisujjukból kirázzák a szupertechnológia irányítását. Vagy, hogy az afgánnak hazudott merényletért miért Irakot kell lerohanni vagy a moszkvai labirintusban rejtőző rossz Putyin világuralomra tör, miközben ukrán árvákat fogyaszt ebédre.

A másik társaság, aki az igazi agresszor védelmére kel, a gátlástalan, lelkiismeretlen komprádor. Ők saját hazájukat is szeretni képtelen figurákból állnak össze, akiket a szocialista agymosás fertőzött meg az internacionalizmussal, ami a globalizmus korábbi fedőneve. Az az értelmiségi, aki jutalmat remél a szolgálataiért és aprópénzre váltja vagy váltaná árulását.   

A rágalmazás rendkívül alattomos műfaj. Nem a tudatra, hanem az érzelmekre épít. Azt a húrt pengeti, amire a társadalom és az egyén leginkább fogékony érzelmileg. Azért nem az értemet célozza, mert az értelem pont arra való, hogy racionálisan szemléljük a valóságot és megkeressük az ellenérveket minden felvetődő kérdés kapcsán. Azonban, ha például az irigységünket, becsvágyunkat mozdítja meg a rágalom, akkor elveszítjük a tudatos kontrollt és dróton rángathatnak bennünket. Nem véletlen, hogy Szt. István korában a rágalmazás halálos bűnnek számított. A rágalom lemoshatatlan, észérvekkel nem lehet ellene védekezni. Akit pl. megvádolnak pedofíliával, az azok számára, akik erről egyszer értesültek, már pedofil marad, még akkor is, ha a bíróság felmenti. Az asszociációs mező és reflex folyton előhozza a vádat és mindig ottmarad a megfertőzött fejében. Aki nem látta a skandináv Vadászat című filmet, nézze meg. Pont erről szól.

Amerika azonban nem csak uszítással és dezinformációval tartja fenn a hatalmát. Az elektromos autók elterjesztése, a zöld mozgalmak, az energiaháború is része a világuralom fenntartásának. Az elektromos autók rendszerbeállítása egyértelműen az orosz energiahordozók kiiktatását szolgálja. Ezért nyomja fullba a politika, hiszen a technológia még éretlen erre. A zöldeket az atomenergia leépítésére, azaz Németország legyengítésére és az oroszoktól való távolítására használják fel. Az atomenergiát is az oroszok állítják elő a legolcsóbban. Minél kevesebb hagyományos autó fut az utakon, annál kevesebb olcsó orosz olajra van szükség. Minél kevesebb az atomerőmű, annál kevesebb orosz technológia kerül felhasználásra. Az árát, a fölösleges plusz költségeket meg kifizettetik az erő jogán az európaiakkal.  

Különös fintora a sorsnak, de nagyon emberi, ahogy a hatalmas és igazságos, béketeremtő USÁ-t a mögötte regnáló mélyállam mohósága és hatalomvágya egyre zsarnokibb módon fordítja szembe az egész emberiséggel.

https://www.youtube.com/watch?v=L1MFKOdQyb8

John Mearsheimer: https://www.youtube.com/watch?v=yiTLsbhdmfg&list=TLPQMTUxMTIwMjJ73zfDypHxmA&index=2

https://www.facebook.com/watch/?v=509466837305156 

A bejegyzés trackback címe:

https://felhom.blog.hu/api/trackback/id/tr7117958590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása