Felhő

Felhő

Film a háttérhatalomról – Ne nézz fel!

2023. július 24. - Tamás bátya

Óriási meglepődéssel tapasztaltam, hogy a Ne nézz fel! című film egyáltalán elkészülhetett. Úgy tűnik, kevesen vették észre, hogy a háttérhatalom, a dollártulajdonosok működéséről szól, méghozzá parádés pontossággal. Az is meglepő, hogy nem lett még nagyobb siker. Talán azért, mert az emberek nem értették meg a lényeget, a kritikákból is kitűnik, a felszínt karcolgatják.

A történet röviden; egy aszteroida jelenik meg az égbolton, amiről Dr. Randall kideríti, el fogja pusztítani a Földet. Eleinte nem veszik komolyan, még a Fehérházban sem, pedig a további kutatások megerősítik, a számítások pontosak és az emberiség valóban a végóráit éli. Mivel a média imádja a megfélemlítő bulvárhíreket, lassan el kezd terjedni a borzalmas felfedezés. Végre kitör a jogos pánik. Az emberiségnek fél éve van kivédeni a pusztítást, ami totális összefogásra sarkalhatná a bolygó lakosságát.

Az Amerikaiak (természetesen) rögtön kézbe veszik az irányítást és már indítják is a rakétát, ami képes elhárítani a fenyegetést. De ekkor lép közbe Isherwell, a technikai milliárdos, aki rájön, az üstökös trillió dollár értékű ritka földfémet rejt, aminek fogytán van a világ. Még azt is megjegyzi, hogy ezzel teljesen kiüthetik az oroszokat (!).

A kilövést leállítják és a koncepciót átdolgozzák, miközben az értékes idő telik. A világ közben ideológiailag megosztottá válik azok között, akik az üstökös teljes megsemmisítését követelik, azok között, akik elítélik az indokolatlan pánikkeltést, és azok között, akik tagadják, hogy az üstökös egyáltalán létezik. A meteor feldolgozó elindul, hogy a legnagyobb, végső veszélyt a legnagyobb üzletté varázsolja, amiből természetesen az átlagpolgárok ki fognak maradni.

A próbálkozás rövid úton kudarcot vall, aminek következtében a Föld végérvényesen pusztulásra ítéltetik. Azok, akik totálisan elpuskázták millárdnyi ember utolsó lehetőségét a megmenekülésre, egy mentőűrhajón távoznak a Földről. – Később ők is meghalnak, de már csak a poén és a nézők kedvéért.

A film tökéletesen megmutatja, hogy az emberiség miként szolgáltatta ki magát a(z amerikai) médiának, miként hiszi el kontrollálatlanul bármit, amit abban gerjesztenek. Olyan hipnózisban tartják az emberiséget, ami példátlan. Az átlagember minden szinten védtelen ellene, és ha ellentmondást érzékel, akkor a legjózanabb hangokat is képes minden eszközzel elhallgattatni, elpusztítani a hipnotikus állapot fenntartásának érdekében. Azzal sosem törődnek, hogy a média kinek a tulajdonában van. Kik finanszírozzák és miért? Csak nem azok, akik le akarják nyomni az oroszokat és az egész világot?

A minden szinten gátlástalan, mohó és önző milliárdos az egész bolygó lakosságát lebeszéli az önvédelemről (lásd bevándoroltatás, nemzettelenítés, - orosz ellenesség, ami felhajtja a megélhetés költségeit) és természetesen a hasonló elveken működő politikai is csatlakozik hozzá. A hármas nyomás (politika, gazdaság, média) átveszi az uralmat az emberi agyak felett. Az sem esik le nekik, hogy ebből a hatalmas profitból, amit közpénzből az átlagemberek maguk finanszíroznak, siker esetén nem fognak részesülni. A hasznot teljes egészében el fogják tenni a milliárdosok és a politikusok. Amikor a küldetés kudarcba fullad, a számlát a droiddá tett lakosság, saját élete árán fizeti meg, zokszó nélkül. Természetesen, a piramis tetején állok ezt is megússzák, ahogy mindig. Akkor is életben maradnak, ha mindenki más elpusztul, egyúttal a felelősség alól is mentesülnek.

Tökéletesen igaz recept, méghozzá annyira, hogy a dollár urai azt is hagyják, valaki leleplezze őket. A mosott agy ezzel is kipróbáltatik. Nem csak a képünkbe röhögnek, de azt is tesztelik, mennyire vették el a józan ítélőképességünket. Egyszerűen, az emberiség olyan bambává és erőtlenné vált, hogy most már az igazság is nyugodtan elbeszélhető. Úgy sem veszik észre, nem fognak felnézni, oda, ahonnan a veszély leselkedik, már nem a szemüknek hisznek. Totális az agyhalálunk, azt tesznek velünk, amit akarnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://felhom.blog.hu/api/trackback/id/tr9218178181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sztrelec 2023.08.31. 00:47:42

Egy màsik, koràbbi film sem piskóta àm, címe: "Wag the Dog" - ugyancsak a média ès a politika együttműködèsèről, manipulàcióról. Remek szinészekkel, mint Robert DeNiro, Dustin Hoffman.

Tamás bátya 2024.03.29. 14:57:20

@sztrelec: Ja, bocs, ez az Amikor a farok csóválja... Igen, ezt láttam és tényleg ugyan ez a téma.
süti beállítások módosítása