Felhő

Felhő

A háttérhatalom titkos története

2021. június 10. - Tamás bátya

2021. június 10. 14:55

Vajon létezik az a bizonyos titkos háttérhatalom, van-e rá bizonyíték és ha igen, akkor mi a célja?

A probléma ott kezdődik, hogy az eleve titkosított és titkosan kezelt „intézményeket” lehetetlen tetten érni vagy bizonyítani létezésüket, szándékaikat. Azok, akik működtetnek egy titkos rendszert és van annyi eszük, hogy átvegyék vele a hatalmat a világ felett, azok nem ostoba fickók. Nem követnek el olyan hibákat, amiket megdönthetetlen bizonyíték gyanánt kitehetnének ellenfeleik az ablakba. De ők sem működnek minden tekintetben nyomtalanul. Miből lehet kikövetkeztetni a létezésüket?

A hatalom mindig az emberek, a köznép felett állt. A hatalmasok a döntéseiket sosem a nép bevonásával, az emberek érdekében gyakorolták. Az uralkodás olyan fölhatalmazást jelentett a történelem kezdetétől, amit könnyedén lehetett önző célokra használni. A történelem folyamán kevés olyan uralkodó létezett, aki ne saját  céljaira használta volna ezt a lehetőséget. Talán leginkább az Egyiptomi birodalom fáraói éltek vissza ezzel a legkevésbé, mivel évezredekig fenn tudták tartani az egységet, majdnem 5000 évet abszolváltak. Hogy mi az összefüggés?

Minél kisebb az elnyomás, annál könnyebb összetartani a társadalmat és kiküszöbölni a változást. Pont egy korabeli ellenpélda bizonyítja a szabályt. Ehnaton (IV. Amenhotep) óriási reformokat hajtott végre kb. 17 évig tartó uralkodása idején. Ő volt az első főhatalom, akinek eszébe jutott diktatórikus működés és teljhatalom. Bevezette az egy istenhitet, a monoteizmust, ami tovább növelte volna hatalmát és egyéni esélyét arra, hogy a túlvilágon jutalmakat kapjon. De csak ő, és közvetlen környezete. Ezt az újítást elhibázottan, mértéktelenül és felettébb önérdekből vezette be. Amon főistent és a többi istenségeket eltávolítatta és egyetlen istennek, Atonnak hódoltatta népét. Ez nem vágott egybe a köznép akaratával illetve nem szolgálta az épülésüket. Új fővárost alapított Ahet-Aton (ma El-Amarna) néven, amire semmi szükség sem volt („a múltat végképp eltörölni”), sőt, irgalmatlanul megterhelte a költségvetést és a társadalmat. Az új fővárosban az embereket kiéheztette, mivel az összes táplálékot fölajánlotta a kiválasztott istennek. A munkavállalók tömegesen haltak éhen. Miután az eretnek fáraó meghalt, elkezdődött a visszarendeződés, még fia Tutanhamon (született Tutanhaton) sem tudta megakadályozni. Szinte pillanatok alatt visszazökkent az Amon rendszer és a politeizmus. A szakrális társadalom regenerálódott, nem lehetett közel két évtized alatt sem átalakítani kényszerrel. Ehnatont a megerősödött papság megbélyegezte és megpróbálta kitörölni a történelemből, az emlékével együtt. Ehnaton az egyistenhitet próbálta a társadalom átformálására felhasználni. Új ideológia, totális uralom, ami már szinte zsarnokságba torkollt. 

Miért fontos a rejtőzködés? Amennyiben egy hatalom megnevezhető, észlelhető, kitörhet ellene a lázadás, konkrétan tudnak szervezkedni vele szemben, esetleg kitörik még a nyomait is. Felelőssége van. Ha valamit elszúr, túlfeszíti a kifosztás mértékét akkor ráirányul a figyelem és beindul a reakció, megölhetik vagy megfoszthatják a hatalmától. A tökéletes hatalom az, amit nem képes a hétköznapi ember felfogni, észlelni. Az igazi hatalom, ami képes elrejteni magát. Neki nem kell felelősséget vállalni a tetteiért. Nem kell számot adnia és felelnie semmiféle intézkedéséért. Korlátlanul azt tesz amit akar és a tömegek isteni vagy természeti erőnek fogják akaratát tekinteni. Ha a lakosság úgy érzékeli, hogy senki sem áll a döntések mögött, hajlandók elfogadni. Azt hiszik, természetes folyamat, ami nem lehet másképp. Nem fognak kritikát megfogalmazni, ha többszörösére emelkedik valaminek az ára vagy, ha olyan törvényeket hoznak, amelyek semmiféle hétköznapi logikával nem magyarázhatók. Ennek felelősségét folyton a "piacra" lehet hárítani vagy olyan szinten jogi szaknyelv mögé bújtatni, amit a hétköznapi ember nem érthet meg. A piacot azonban már konkrétan a XV. századtól manipulálták. Jakob Fugger  tökéletesen alkalmazta a monopolizációt, a termék vagy nyersanyag visszatartást, a pénzügyi zsarolást, a konkurencia ellehetetlenítését, kiiktatását. Nem a piac irányította őt, hanem ő a piacot. Ha akkoriban, annyi eszközzel lehetséges volt, akkor hová juthatott ez a folyamat mára? 

A monopóliumok azért elengedhetetlenek az elnyomás szempontjából, mert ha nincs alternatíva, nem fejlődik ki a konkurencia sem. Ha mégis, akkor könnyű vele elbánni, fölszámolni, ellehetetleníteni, felvásárolni. Rockefeller azért, hogy konkurenseit tönkretegye felvásárolta az összes hordót Amerikában. Amikor azok találtak mégis, akkor a vasút társaságot fizette le. Amikor csővezetéket kezdtek építeni, felvásárolta előttük a telkeket, de ezzel sem tudta megakadályozni a vezeték befejezését. Martalócokat bérelt, akiknek az volt a feladata, hogy megrongálják, tönkre tegyék és ott ártsanak a konkurenciának, ahol tudnak. Ennek köszönhetően végül ő lett a legnagyobb és gyakorlatilag monopol helyzetbe került. Tehát, a tisztességtelen piaci magatartás végül győzedelmeskedett és ez ma sincs másképp.
A monopóliumok teszik lehetővé az árak emelését bármikor, bármeddig, ezen keresztül a kifosztást, az igazi piaci verseny akadályozását. Ugyan ezzel lehet behatolni a politikába, megzsarolni és kézben tartani az uralkodókat,  politikusokat. Ha mégsem sikerül még mindig ott a megvesztegetés lehetősége. A monopóliumra való törekvés minden piaci szereplőnek ott motoszkál a fejében, de a legnagyobbak már behozhatatlan előnyt szereztek e téren. Az óriáskonszernek monopóliumra történő törekvése az egyik legnagyobb veszély a világ függetlenségére nézve és ebben eléggé vesztésre állunk. Ha megnézzük az IT ipart, de bármilyen más ágazatot, mindenhol a BlackRock és a Vangard áll a tulajdonosi hierarchia csúcsán. 

A birodalmak azért buknak meg, mert óriási koncentrált erő kell a rendszer fenntartásához, amit hosszútávon lehetetlen megoldani. Minden birodalom meggyengül egyszer és ezt a belső, vagy külső ellenségek kihasználják. De miként lehet a regnáló birodalmaktól átvenni a hatalmat úgy, hogy az összeesküvők nem születtek a rendszer arisztokratáinak? Furcsa módon erre egy nagyon békés mozgalom szolgáltatott példát, méghozzá egy olyan, ami akkoriban látszólag folyamatosan vesztésben volt.

A kereszténység azért terjedt el a Római Birodalomban, mert képes volt szimpátiát és egy különös reményt ébreszteni a tagságában, az örök élet ígéretének formájában. Ez nagyon fontos mozzanat, az egész rendszerben. Kelts szimpátiát és kecsegtess olyan valamivel, ami nagyon értékes. A keresztény eszmék lassan hierarchiába rendeződtek, ami a tagság mérhetetlen növekedése miatt vált szükségessé. Az ártalmatlan keresztény mozgalom hatalommá fejlődött és új piaci lehetőségeket keltett életre. Mekkora üzlet, ha több tízmillió ember csak egy pénzegységnek megfelelő alamizsnát tesz a perselybe? Hamarosan a pápai pozíció nem csak szakrális, hanem világi, azaz pénzügyi hatalmat is jelentett. Ezt kezdték kihasználni a politikai kalandorok és olyan pápák váltak uralkodóvá, akik később pornópápákként híresültek el. A szakrális értékeket nem is kevés aprópénzre váltották, a keresztény erkölcsökre fütyültek. A tagság bár tehetetlenül nézte az egészet, mégsem tett jót az egyházhatalom hírnevének. Erre kiváló válasz érkezett, az eltusolás, titkolózás.

A hatalom akkor fenntartható, ha szimpatikus, értéket ígér és titkolózik, azaz csak az előnyös arcát mutatja. Az egyház azonban adott egyebet is, méghozzá munkát, fejlődést. Mindenhová beférkőzött és megkerülhetetlenné vált, ezért nem volt egyszerű lázadni az erkölcsi mélyrepülés láttán. Eközben megközelíthetetlen lett a csúcsszerve, a főhatalom, azért, hogy csak ellenőrzött információk kerüljenek napvilágra. Egyre jobban elszakadt alattvalói világától. Ezt a mintát követi a jelenlegi láthatatlan hatalom is.

A hatalom fitogtatásának és fenntartásának egyik leglátványosabb formáját a katedrálisépítés jelentette. Munkát adott, zarándokokat csábított, összefogta a közösséget, amellett, hogy hatalmi központtá és jelképpé lépett elő. A rengeteg zarándok rengeteg piaci lehetőséget, így műszaki innovációkat is generált. Beindult a virágzás, mindenkinek jó üzletet jelentett.

A katedrálisok építői nem használtak tervrajzokat, pusztán tapasztalataikra és megérzéseikre építettek – szó szerint. Néha becsúszott egy-egy hiba, beomlás, de ennek ellenére fantasztikus alkotások születtek, melyek a környezet anyagi forrásaira épültek és rugalmasan változtak akár menet közben is. Ezért sem kötődtek tervekhez, meg azért sem, mert akkoriban a papír is rendkívül drága cikknek számított. A kőművesek jól éltek és egy építkezés sokáig biztosította a megélhetésüket. Ezt a kincsesbányát nem könnyen adták ki a kezükből. Erre az egyik biztosítékot pont az szolgáltatta, hogy nem lehetett a tudást továbbadni – tervrajzok hiányában sem – így számukra a titoktartás, az információ birtoklása jelentette a garanciát a következő munka elnyerésére. Ezért váltak titkos társasággá, ezért nem adták ki a tapasztalataikat. Ennek következtében kezdtek belőle meggazdagodni. A középkorban a festők, szobrászok, építészek annyit kérhettek, amennyit nem szégyelltek illetve amennyit ki tudtak zsarolni az adott nemesi és egyházi közösségből. Önmaguk anyagi szabadságát tehát a titokból és az eltitkolható tudásból nyerték. Ezért hívták őket és magukat szabad kőműveseknek, azaz váltak szabadkőművessé. 

A következő lépcsőfokot az jelentette, amikor vagyoni szempontból konkurálhattak már az arisztokráciával. Sőt! Ők adtak kölcsön nekik, mivel a született gazdagok nem értettek a pénzügyekhez. Csatlakozott hozzájuk a bankárszakma, hiszen az is titkos adatokat kezelt, miközben az egyre furmányosabb pénzügyi tranzakciókkal kezdek anyagilag is feljönni. A hatalmat, a döntés lehetőségét azonban nem tudták legálisan megragadni. Folyamatos látens háború alakult ki a született arisztokráciával, akik a valódi hatalmuknál fogva sokszor kihasználták és jól át is verték ezt a gazdag réteget. Ilyen inkorrekt megoldásnak számított az adóság megadásának halogatása, amit elhúztak akár a halálukig is. Ekkor a kölcsönzők keresztet vethettek a pénzükre, amit látszólag uzsorakamatra adtak kölcsön egy-egy főúrnak. Ez a helyzet sürgető megoldást követelt, de hatalom nélkül nem lehetett kezdeni vele semmit.

Egyre nyilvánvalóbb, hogy az érett középkori (XIV – XV század) európai háborúk javarészét a két leggazdagabb bankárcsalád a Fugger és a Medici határozta meg. A Mediciek nem csak megszerezték a pápai trónt, – kiszorítva az esélyes Bakócz Tamást – de létrehozták a Búcsúcédulák intézményét, amivel hatalmas vagyongyarapodást értek el. Ezzel az intézménnyel próbáltak behatolni a Németalföldre, ahol a Fuggerek is kivették a részüket az üzletből. Hogy a reformációt ki finanszírozhatta, erről még nincs pontos kép. Mindkét bankárcsalád a  búcsúcédulákon keresztül szivattyúzta ki a népesség zsebéből az utolsó fillért is. A kitört háborúban V Károly Német-Római császárt a Fuggerek, míg a Francia királyt és a Török császárt a Mediciek finanszírozták. Mellékesen, ezért kaptuk a nyakunkba Mohácsot és ezért veszett oda az országunk 150 évre.

Mi ez, ha nem háttérhatalmi összeesküvés? Teljesen abszurdnak tűnik, hogy a Franciák és a Törökök szövetségre lépjenek, egy keresztény uralkodó ellen, hiszen a Német-Római császár a legkatolikusabb uralkodónak számított a Föld kerekén, akit a francia, sőt a vatikáni keresztények egy muszlim szövetséggel nem árulhatnak el. Vagy mégis?

A Francia szövetséget Cognaci ligának (1526 május) hívták (Franciaország, Velence, Milánó, Firenze és a pápa alkotta), mert Cognac városában jött létre, de ha jobban tetszik, nevezzük Konyaknak. Ez a szövetség állapodott meg a Törökökkel, hogy támadják hátba Bécset, V. (Habsburg) Károly fővárosát, a Balkán felől. Ezért nem jött segítség számunkra keresztény oldalról, amikor a törökök megérkeztek Mohács alá (1526 augusztus 29), ezt intézte nekünk a jó Medici pápa, aki kiütötte Bakóczot. A pápaságot üzleti vállalkozássá silányító olasz bankárcsalád gátlástalanul politizált, ha anyagi érdekeiről volt szó. Nem gátolta semmiféle keresztényi elv vagy erkölcs. Kizárólag önző profitéhség és hatalomvágy állt az egész mögött. Közben az is a vesztünket készítette elő, hogy II. Lajos, Európában egyedüliként elkoboztatta a Fuggerek vagyonát. Így, a bankárdinasztia azzal állt bosszút, hogy anyagi javaiért cserébe mindössze 50.000 dukátot volt hajlandó fizetni, ami a harmada volt egy akkor sereg költségének, ami ellen a törökök nem tehettek volna semmit. Ezzel a húzással Anton Fugger saját vagyonát is veszélybe sodorta, de a bosszúvágy erősebb volt aggodalmánál.
Mi ez, ha nem háttérhatalmi működés? Volt erről tudomása azoknak, akiknek sorsáról, haláláról döntöttek? Beleszólhattak? Kihatással volt az egész akkor ismert világra?

 A válaszcsapás a reformáció képében érkezett, amivel a pápa hatalma alól hatalmas területeket vonták ki. A miheztartás végett a keresztény V. Károly csapatai elfoglalták Rómát és menekülésre kényszerítették a pápát. Ebből azok profitáltak, akik kölcsönöket folyósítottak a háborúskodók számára. A háttérben tevékenykedők megtanulták, hogy a háborús profit bizonytalan, jobb ezeket más formában rendezni, de mégsem sikerült változtatni ezen még sokáig. Európa destabilizálása közben mégis kapóra jött a rendszer számára.

A született arisztokrácia egyre komolyabb és egyre kikerülhetetlenebb problémát jelentett a meggazdagodott polgárosodó családoknak. Nem csak az uralomhoz nem jutottak hozzá, de a meg nem adott adóságaik is komoly veszteségeket okoztak számukra. Olyan megoldást kellett találni, amivel felülkerekedhetnek rajtuk.

1640-ben kitört az angol polgári forradalom, aminek államforma váltás lett a végeredménye. Miért nem volt jó a királyság? A válasz már körvonalazódott, ha nem a király, hanem az állam veszi fel a kölcsönt, akkor az elévülhetetlenné válik. Hiába patkol el az uralkodó, a társadalom nyögi tovább költekezése árát. Erre kellett a parlamentális demokrácia, későbbi speciális, anglikán formájában az alkotmányos monarchia. Ezzel indult el a polgárosodásnak nevezett szemfényvesztés. Ez a minta lett az alapvető, ezt kellett valahogy megismételni.

Ilyen alkalom azonban jó darabig nem adódott, amíg fel nem tűnt egy meghatározó figura, Adam Weishaupt (1748-1830), szabadkőműves, az illuminátus rend alapítója. Az illuminátusok (megvilágosodottak , fényhozók) radikális nézeteket vallottak a társadalom megváltoztatásáról, be is tiltották őket. Weishaupt egy új világrendet képzelt el, amiben nem játszanak szerepet az arisztokraták, a hatalmat átveszik tőlük. De miként lehetett ezt kivitelezni? Nem mellesleg, Lucifert is „fényhozónak” hívják.

A Nagy Francia Forradalom 1789-ben pontosan megadta a választ a kérdésre, ki kell irtani őket. Hogy ki hozta létre a Nagy Francia Forradalmat máig sem tisztázott, még akár az is lehet, hogy spontán tört ki, de talán ennek a legkisebb a valószínűsége. Hogy a francia nemzet meg lett vezetve, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy 15 évvel a forradalom kitörése után az ártalmatlan XVI. Lajos helyett a kemény és rengeteg emberélettel gazdálkodó Bonaparte lett a császár. Nem király, mint XVI. Lajos, hanem császár! A forradalmárok jól kiharcolták a demokráciát, a szabadság, egyenlőség és testvériség jegyében.

Hogy került Napoleon képbe? A Nemzetgyűlés véletlenül Bonaparte Napóleon unkaöccsét, a Grand Orient-hez tartozó szabadkőműves Louis Napóleont választotta elnökének. Kapcsolatban álltak Mayer Amschel Rothschilddal is. Bonaparte kapóra jött kivételes katonai tudásával. Mögé állt az a töke, ami a hatalom eléréséhez kellett. Azonban Bonaparte egy idő után önállósodott, ezért már nem volt kívánatos és hasznos az őt finanszírozó pénzhatalom számára. A waterloo-i ütközetben végleg megpecsételődött a sorsa és félreállították. Több mint 100 ével később szinte hajszálpontosan ugyan ezt a szerepet játszatták el egy bizonyos osztrák származású Adolffal.

Bonaparte eltávolítása után ismét megkezdődött a visszarendeződés, bár pont a waterloo-i ütközet rémhíreinek okán összeomlott a londoni tőzsde, aminek következtében az egyik Rothschild megszerezte szinte az összes valamirevaló vállalat és ingatlan tulajdonát Angliában. A rémhírterjesztés rendkívüli módon kifizetődött, a büszke Brittek kompletten egy bankár tulajdonába kerültek.

A Rothschildok az 1700-as évek végén kezdtek meghatározó szereplőkké válni, pont ebben az időszakban. „A Rothschild család (kiejtése magyarul: rotsild) egy nagy múltú, Frankfurtból származó család. A dinasztia alapítója Mayer Amschel Rothschild (1744–1812). Tagjaik elsősorban bankárként váltak ismertté, a 19. században az övék volt Európa legnagyobb bankhálózata, (és egykor) a világ leggazdagabb és legbefolyásosabb családja voltak, nagy ráhatással bírtak az európai belpolitikára.” (idézet: Wikipédia) Az 5 Rothschild fivér, Mayer Amschel fiai, összesen 44 palotát vásároltak vagy építettek Nyugat-Európa szerte, azaz fejenként több, mint nyolc egész nyolctized darabot – életük folyamán. (Az „egykor”-t azért tettem zárójelbe, mert ez nem igaz. A család a mai napig a legmeghatározóbb mélyállami szereplő. Akkora vagyonra tettek szert egy emberöltő alatt, amit már nem lehet elveszíteni még szándékosan sem.)

A Nagy Francia kifizetődött a befektetők számára, az áhított célt, a teljes hatalom átvételét azonban nem sikerült megvalósítani. Sebaj, nekikezdtek kicsit később. A függetlenedés eszméibe burkolt 1848-as forradalmak (akár az Arab tavasz Afrikában és a Közel-Keleten 2010-től) fedőnevén a „Népek tavasza” végigsöpört Európán. „Az eseményeket a francia februári forradalom indította és hatására a mozgalom rövid időn belül több mint 50 országra kiterjedt…” Szicília, Franciaország, Osztrák Császárság, Magyarország, Galícia, Német államok, Dánia, Schleswig, Pápai Állam, Lengyelország, Román fejedelemségek, Belgium, Svédország, Írország és Spanyolország is csatlakozott a káoszteremtéshez. Ekkora összehangolt támadás indítására rengeteg pénzt kellett mozgósítani és a megfelelő embereket anyagilag támogatni. A ’48-as dicsőséges megmozdulások célja ismételten az arisztokrácia likvidálása, az államok köztársasággá alakítása, valamint a nemzeti bankok, a pénzkibocsátó intézmények megszerzése lett, egész Európában. A nagyravágyó törekvések ismét kudarcba fulladtak, 1789 óta a született nemesség rendkívül komolyan védekezett a mélyállam hatalomátvétele ellen. Résen voltak.

Albert Pike amerikai szabadkőműves nagymester 1871 augusztus 15.-én Giuseppe Manzininak írt levelében arról értekezik, hogy három nagy háborúnak kell lezajlania ahhoz, hogy az új világrend kialakuljon. (Pike levele a mai napig megtalálható a British Múzeumban.) Mintha egy világstratégiát vázolt volna a XIX. század legbefolyásosabb szabadkőművese. Pike újságíróként és ügyvédként dolgozott, de az Amerikai – Mexikói háborúban és a polgárháborúban is harcolt. Tábornoki rangig vitte, valamint a bennszülött amerikaiak konföderációs küldöttévé nevezték ki. Ő az egyetlen konföderációs katonatiszt, aki szabadtéri szoborral rendelkezik Washingtonban. Harminchárom éven keresztül a Skót Rite nagypáholy nagymestereként tevékenykedett. Pike említett levelében kifejti, hogy a világot átformáló első nagy háborúban Oroszországot és a Romanov dinasztiát kell felbomlasztani. A felbomlasztásra pont valamiféle belső elégedetlenséget, forradalmat kell felhasználni. A terv erre vonatkozó része meg is valósult, mint tudjuk. A második nagy háborúban Németország ütközését jósolta cionista erőkkel, ami szintén valamilyen formában létrejött.

A Népek tavasza nem járt sikerrel, azonban 1870-es Német- Francia háború a Franciák gyors és teljes vereségével végződött. Az Angol világbirodalom a századfordulóig annyira szétaprózta erejét, hogy képtelenné vált a Szuezi csatornát annektálni. Több lokális krízis is gyengítette, nem tudta kiaknázni hatalmas gyarmatbirodalma anyagi erőforrásait. Valaki a valódi hasznot elszivattyúzta előle, míg a költségeket a birodalommal fizettette. Szuezt végül a Rothschild család vásárolta meg a korona számára. Értik? Egy maszek bankárcsalád képes annyi anyagi erőforrást megmozgatni rövid időn belül, amivel kisegít egy fizetésképtelen világbirodalmat. Kicsit ízlelgessék ezt a tényt, meg azt, hogy ez mit jelent és ki, kinek van a birtokában, ki, kinek van alárendelve. 

A századfordulóra Anglia és Franciaország olyan gazdasági állapotba került, ami karnyújtásnyi közelségbe hozta a gazdasági trónfosztást. A frissen egyesült Németország és az Osztrák-Magyar Monarchia közel 300% éves fejlődési rátával növekedett, míg az Antant folyamatos csökkenésben volt. Budapest 1867-ben kb. a Blaháig ért, 1896-ra már a Hősök teréig, azaz megtöbbszörözte a területét. Úgy kellett a két nyugati hatalomnak a háború, mint az életelixír. Erre nem is kellett sokat várni, mivel a 1914-ben bekövetkező szarajevói merénylet végre ürügyet szolgáltatott a földindulásra. Ennek a körülményei is mesébe illők. Az első merényletkísérletet Ferenc Ferdinándék túlélték, de rábeszélték őket, hogy menjenek vissza a helyszínre és köszönjék meg, hogy sértetlenek maradtak. Erre a trónörökös és párja visszahajtatott a tömegbe és pont Gavriló Princip tartózkodásához közel kezdett az autójuk csiga lassan tolatgatni, hogy ne lehessen elvéteni a célt. (Akár Kennedy esetében, ahol szintén teljesen lelassított a kocsi a dallaszi „S” kanyarban.) Princip szerb volt, Ferenc Ferdinánd szláv párti, a szerbek szövetségese az udvarban - tehát egy oldalon álltak. Mostanra tudjuk, hogy a francia titkosszolgálat szervezte az egészet és a szerbek számára az előállított helyzet több szempontból sem volt előnyős. Onnan kezdve, hogy háborúban találták magukat az egész Monarchiával, Európa egyik legerősebb hatalmával. Miért egy szerb követte el a merényletet? Különös az egész.

Ehhez a momentumhoz azonban egy nagyon fontos előzmény szükségeltetett. 1913 karácsonya előtt a FED Reserve, az Amerikai Nemzeti Bank magántulajdonba került. A képviselők hazautaztak, a néhány beavatott és talán megvett megszavazta a törvényt. A FED 5 bankárcsalád tulajdonává vált, ami kölcsön adja a dollárt az amerikai államnak használatra. Minden dodo után 1 cent használati díjat fizet az állam, azaz 1%-ot. A hülyének is megéri, gondolhatnánk, hiszen 1% nem sok. De az 1 % jelentősége nem ez. Ha a pénzt terhelő kamat pozitív szaldót mutat – akár 1%-nyit is – onnantól kezdve a pénz használat nem más, mint adóság termelés. Soha sem lehet kiegyenlíteni, megadni, 1913-ban az egész Egyesült Államokat annektálták egy mozdulattal. Innentől a profitéhségük és mohóságuk csillapíthatatlanná vált. 

1914-ben kitört az I. Világháború, amibe Európa legtöbb nemzete belesodródott, 2 éven belül tönkrement valamint eladósodott. A kölcsönt a tengeren túlró kezdték folyósítani, ahol ennek hatására szárnyalt a gazdaság. Csupán arról kellett gondoskodni azoknak, akik már kezükben tartották a pénzügyi gyeplőt, hogy a folyamat visszafordíthatatlanná váljon. El kellett nyújtani a háborút jó hosszan. 1918-ra az USA megnyerte az egészet, az angol világbirodalom és az összes többi korábban nagy nemzet összeomlott vagy csődbe ment. Pike terve szerint a háborút forradalmak követék és a nagy birodalmi dinasztiák egy pillanat alatt eltűntek a történelem kínpadjáról. Nem csak a Romanovok, de a Hohenczollernek és a Habsburgok is elenyésztek. Megtörtént, új világrend kezdődött, most már az arisztokrácia felett átvehette a hatalmat az új, dúsgazdag pénzhatalom. De a világ új urainak csak ekkor jött meg igazán az étvágya.

1913 előtt az amerikaiak nem fizettek adót, nem voltak ilyen törvényeik. Ahogy a FED magáncég lett, azonnal el kellett szívni a pénzt minden amerikaitól, hiszen a bankjegyek használatából hirtelen keletkezett adóságot valamiből törleszteni kellett. A Világháború pedig a teljes európai kontinens eladósítását és hatalmi kapitulációját jelentette. Az uralkodó dinasztiák világformáló erőként, világpolitikai tényezőként regnáltak, ami 1918-tól megszűnt, valakinek át kellett venni a helyüket. A FED tulajdonosai rendelkeztek mindazzal, ami ehhez kellett. Mérhetetlen és kimeríthetetlen anyagi forrással, hiszen 1913-tól annyi pénzt nyomtak, amennyire szükségük volt. Ebbe az amerikai elnök, a törvénykezés nem szólhat bele, mivel a saját üzleti magánügyük. De ha lenne is rá mód, ki az, aki ezt képes bizonyítani, tenni ellene? Minden törvényes eszközt kivontak a lehetőségek közül. A pénzügyi szellem kiszabadult a palackból, soha többet nem lehetett visszaszorítani. Kezdetét vette a birodalmi működés, a profitnövelés érdekében pedig a világhatalmi törekvések.

A birodalmi működés lényege, hogy a profitot a magáncég magánember tulajdonosai teszik zsebre, de megszerzésének költségeit a társadalom fizeti. Az „uralkodók” nem adóznak, mert offshore cégekkel vonják ki a pénzüket az adózás alól, magánvagyonukat alapítványokban tartják és még sok trükkel élnek. Az állam, aminek ők a tulajdonosai képtelen eljárni ellenük vagy regulázni őket. Senki sem fordul a saját gazdája ellen, illetve aki megteszi, az úgy jár, mint JFK vagy Trump. Élőben közvetítik a nyilvános kivégzését, vagy cikkek tömkelegével méltatják a csalássorozatot, amivel eltávolították.

Nézzünk egy példát a birodalmi működésre. A Szaud Aráb származású Oszama Afganisztánból, 10 évre előre telepített alvó ügynökökkel lerombolta az ikertornyokat, amiért az amerikaiak megtámadták Irakot. Most ne menjünk bele, ebbe a logikátlan marhaságsorozatba, ami valamelyik gátlástalan politikacsinálónak pattant ki a hipotalamuszából, és az egész világ, mint tényállást kezeli. A lényeg, sikerült kirobbantani egy katonai konfliktust. Az amerikai hadsereg elindul a küldetésre. Apropó, ha amerikában minden magántulajdon, még a nemzeti bank is, akkor kié a hadsereg? Mindjárt kiderül.

Az amerikai hadsereg elintézte az Irakit és győzelmet aratott. Ki fizette a cehet? A közvetlen költségeket az amerikai költségvetés saját magának kiutalt kölcsönpénzből. Nem csak horribilis szállítási, élelmezési díjak merültek fel, hanem a lakhatási, szállás valamint lőszer árakat is ki kellett csengetni, trilliárdos tételekben. Azt a rengeteg üzemanyagot, amit felhasználtak a saját társadalmuk fedezte azzal a dollárral, aminek minden egyes darabját +1% terheli. Ez ekkora léptékben felfoghatatlan összeg. Ennek nagy része a FED tulajdonosainak zsebébe vándorolt, adómentesen.

Na, de mi termelődött bevételi oldalon? A fegyverek cseréje, a veszteségek pótlása, a muníció mind óriásnyereség a fegyvergyártóknak. De vajon a fegyvergyártók mögött nem bank áll tulajdonosként? Az élelmezés és felszerelés gyártás kinek a nyeresége? Az olajat, benzint ki és mennyiért adja a hadseregnek? Csak nem a Rokefellerek? Aztán ott van a legizgalmasabb terület, amiről egy szó sem esik sehol, kié a hadisarc, a hadizsákmány? Az valahogy szőrén szálán eltűnik.

Szóval az amerikai hadsereg költségei az adófizetőké, nyeresége, ami hadizsákmány és profit formájában ömlik be, pedig a mélyállamé. Ez aztán a demokrácia.

Amikor 1918-ban az I. VH lezárásával megszületett a mélyállam, akkor tulajdonába került az USA és Európa valamint az európaiak gyarmatbirodalmai, Afrika, Ausztrália és Dél-Amerika is. Már csak a a frissen létrejött Szovjetúniót és Ázsiát kellett megszereznie ahhoz, hogy világbirodalmat és profit óceánt realizáljon. A következő időszak stratégiáját erre alakították ki.

Aki tulajdonolt már vállalkozást jól ismeri, két dolog nagyon kell a sikerhez. Korlátlan számú vásárló és minél kevesebb konkurencia. Amennyiben sok vásárlója van az embernek, az még nem zárja ki, hogy egy újabb technológiai lépcsőfoknál esetleg megelőzze a versenytársa. A jó konkurencia a tönkretett konkurencia. (A deep state is pontosan tudja ezt, nem véletlenül daraboltatta fel az Osztrák-Magyar Monarchiát Trianonban és nem véletlenül tette tönkre Németországot kétszer. Ahogy Pike jósolta 3 háború kell a végleges változáshoz, a teljes világhatalomhoz. Most folyik a harmadik, csak nem tűzfegyverekkel.) A konkurencia tönkretételével duplán nyernek, ugyanis a vásárló nem fordulhat máshoz termékért. Ez magával hozza a monopolizálást, ami elvileg tiltott manőver, azonban senki sem tudja már ellenőrizni, hogy a piaci verseny néhány nyertese a sűrű és szövevényes céghálókon keresztül végül is kinek a tulajdonában van. Honi példaként említsük meg az élelmiszeráru palettát, amin 4-5 multi és két hazai cég „versenyez”. Kis ország, kis verseny. De mi van, ha szinte minden cég mögött ugyan az a tulajdonosi réteg áll?

A demokrácia ráerőltetése az országokra az adóság átörökítése miatt vált fontossá. A cégrendszer pedig a rejtőzködést, a titoktartást szolgálja. Mindenki természetesnek veszi, hogy manapság a piacgazdaság formái között cégeket kötelező használni, még azoknak is, akinek nincs rá szüksége. Szálkás István ácsmesternek is ki kell váltani az „ipart”, hogy összerakhasson tetőket. De mi a fenének? A faluban és a környéken ismerik, hívják, ő pedig dolgozik, illetve adózik, saját nevén is, ha kell. A cégesítésnek nem ebben áll az értelme. A cégforma azért kellett, hogy a nagy, vagyonos vállalkozók el tudjanak tűnni, ne kelljen viselni a valódi nevüket és ha simliznek, akkor a felelőséget se. Ha Szálkás István ácsmester elbarmol valamit, akkor soha senki sem fogja hívni a környéken, tönkremegy vagy elköltözik. Ha a Maxiprofit Kft. lép le teljesítés nélkül, akkor megszüntetik és átalakul Miniszuper Rt.-vé és mindenki folytathatja a háttérben. Persze ez is úgy lett megoldva, hogy csak az igazán nagyok tudják meglovagolni ezt a lehetőséget. A kicsik és közepesek viszont képtelenek eltűnni, ha nem akarják a hatóságok. A középréteg adózik és szinte minden adó adósságszolgálatra, azaz a kölcsönadott pénz megtérítésre folyik el, a FED tulajok zsebébe. A nagyok addig papíroztatják ügyvédeikkel a cégtömegeik között a tulajdonrészeket, amíg már követhetetlenné válik. Ezért van arra lehetőség, hogy százalékokat birtokoljanak. Amennyiben egy lebukott cég tulajdonosa további (pl.) három cég és azok birtokosai is így osztódnak, akkor a felelőség is tovább osztódik. A végén akár több ezer cég is bevonódhat és aprózhatja szét a megállapíthatatlan felelősséget. Másrészt, ne felejtsük, egy Kft. csak 3 millió forintig felelős az általa végzett munkáért. Tehát, ha több százmilliós munkát végez és gyengén teljesít, de a garanciális gondok csak később jelentkeznek, akkor is csak 3 millióért lehet reálisan felelősségre vonni. Ezt a rendszert nem a kisvállalkozók és nem a kisvállalkozóknak találták ki. Ez egy körmönfont jogi és törvényi háló, amit csak a nagyon gazdagok teremthettek meg saját maguknak. Számukra ez jó megoldás, de a kikerülhetetlen adózást ráerőltetik a náluk kisebbekre, mivel az adó a nagyok profitjává válik. Az offshorozásról már ne is beszéljünk.

A cégesítés még egy nagyon fontos lehetőséget teremtett a mélyállam számára. A nem működő vállalkozásoktól akár adóságot hátrahagyva is könnyű megszabadulni, anélkül, hogy kitudódna konkrétan kik állnak az esetleges csalás hátterében. Másrészt sikeres vállalkozásokat sokkal könnyebb bekebelezni. Ha Szálka Pista ács vállalkozása a saját nevén sikeres, nem tudják megszabadítani tőle. Azonban, ha pl. Faék Kft. néven fut, és valahogy be tudják magukat vásárolni, akkor eljöhet az idő, hogy a Kft. úgy marad sikeres és termel nagy pénzeket, hogy a valódi alapítót régen kitúrták belőle. Ezt saját néven nem tehetnék meg.

Tehát itt van két újabb nyom, arra, hogy a fejünk felett és a sorsunkról döntöttek. A kötelező demokrácia és a vállalkozási rendszer, ami nem polgárbarát, de törvényileg kikerülhetetlen. Ránk vannak erőltetve, bele vagyunk szocializálva.

Az I. VH után a lokalitások, a nemzetek jelentették a konkurenciát a globális hatalomra törők számára. A technológiai fejlődés is nekik dolgozott. Az arisztokrácia kiiktatása után a nemzeteteket kell eltüntetni a föld színéről. A határok felszámolása, az EU létrehozása, most már látszik, arra való, hogy az egybe terelt nemzeteket feloldják egy nagy masszában. Kivegyék a hatásköröket a kezükből, egy központból lehessen irányítani az egészet.

A II. VH véglegesítette és rögzítette az I. vívmányait. Megértette a világgal, hogy az új, globalista világrenddel nem lehet lacafacázni. A világ új urai igényt tartanak az egész bolygóra, még ha 1945-ben nem is voltak még képesek azt teljesen birtokba venni. A szabadkőműves páholyok jelentősége ezzel együtt elenyészett, már nem volt rájuk szükség. Az arisztokráciát megszüntették illetve kivették a kezükből a hatalmat. Innentől a mély állam megbízottjai közvetlenül a politikába szóltak bele nem volt már szükség titkos befolyásra. Jobban mondva a titkos befolyás helye és jelentősége máshová tevődött át. A szupergazdagok egymás között osztották le a lapokat a nyilvánosság teljes kizárásával (Bilderberg), a politikusaikon keresztül.

A mélyállamot szupergazdagok alkotják, akik nem csupán mohóságukkal és telhetetlenségükkel tűnnek ki, de rendkívül gátlástalanok is. Egymással is versengenek, kinek van több, nagyobb, drágább, de leginkább természetes ellenségüket gyűlölik. Azokat a társadalmi csoportokat, akik ellenállnak nekik, nem tudják kihasználni vagy felhasználni őket. Mostanra kiderült a nemzet és a család zavarja őket leginkább. Ha ezek a kis koherens egységek összefognak, akkor képesek lehetnek kizárni őket a pénztárcájukból, ami tűrhetetlen. Ez ellen bomlasztással küzdenek, amire a sajtót, a politikusok korrumpálását és civil szervezeteket használnak fel.

Most nézzük az emberi természet sajátosságainak irányából az egészet. Amennyiben valaki üzletileg, pénzügyileg sikeres, akkor továbbra is erre törekszik. Megjön az étvágya, vérszemet kap és minden erejével egyre magasabbra tör. Tehát, ha valakik évszázadok óta meghatározzák a világpolitikát, azok nem egy könnyen mondanak le róla. (Az arisztokrácia is így volt vele, ezért kellett likvidálni őket.) Ha netán elsővé és a legmeghatározóbbá váltak, akkor nekik visszalépés, ha leelőzik őket. Ezt egy csúcsvezető nem tűri, ahogy a valóságban sem hagyják magukat. Az átlagember ott téved, hogy önmaga normalitásából indul ki. Abból, ha hagyják nyugodtan élni és minimálisan, de évről évre növelni tudja az életszínvonalát, akkor nyugodt. Azonban ezek az emberek, akik beleszületnek a világhatalomba, nem a normalitás talaján állnak. Az agyuk folyton azon pörög, nehogy megelőzzék őket a versenytársak, nehogy elveszítsék a totális hatalmat. Ezért folyamatosan offenzívába kényszerülnek, ami állandó készenlétet jelent. Ez az állapot személyiségtorzuláshoz vezet. „A legjobb védekezés a támadás.” – jelentette ki Napóleon. Addig kell megtámadni az ellenséget, amíg az nem sejt semmit, nem számít rá, nem készül fel a védekezésre. A Deep State folyamatos támadásban van. A legjobb társadalomtudósok és a leggátlástalanabb politikai tanácsadók állnak mögöttük, mint például Kissinger, Brzezinski, Friedman.

Az élősködésre való hajlam ezzel a réteggel születik, mivel a világban végbemenő minden gazdasági és pénzügyi mozzanat hasznot generál számukra, anélkül, hogy a kisujjukat mozdítanák. Ha valahol a világban kifizetnek egy dollárt, abból egy cent azonnal az övék, ezen felül a haszon egy része (az új pénznél a használati díj a réginél a forgalmi adó), ami azon a cserén keletkezik. Ezek után a csereügylet bevétele a bankba kerül, ami után ismét hasznot húznak. A világ összes pénzügyi eszközei nagyjából 46 854 000 000 000 000 000 (azaz negyvenhat trillió nyolcszázötvennégy billiárd) magyar forint, azaz 141 000 000 000 000 000 (azaz száznegyvenegy billiárd) amerikai dollár értékkel bírnak. Ennek egyetlen százaléka, ha leveszünk kettő nullát az egészből. De ez nem passzív tőke, hanem aktív. Minden évben termel újabb 1-10% között.

Az amerikai államadósság 24,5 ezer milliárd dolláron állt 2020-ban. Azt soha senki nem említi, hogy kifelé adós Amerika? Főleg Kína és a Deep state felé, az arányok titkosak. De ne legyen illúziónk, a Kína felé történő eladósodás haszonélvezői kicsodák. Azért kellett kölcsön onnan, hogy a mély államot ki lehessen elégíteni emitt. Egy időre.

Ezzel a tőkeerővel, főleg, hogy az 1700-as évek végétől gyarapszik, olyan mértékben nőttek a gazdasági szereplők fölé mostanra, hogy egy közepes állam ára meg sem kottyan nekik. Egyes becslések szerint a Rotschild klán 30 Magyarországnyi tulajdonnal rendelkezik, 146 nemzeti bank van a zsebükben, valamint egyéb pénzintézetek. 30 Magyarországnyi tulajdon megfelel egy 300 000 000 népességnek. De ez egy passzív tőke. Ha ezt a tőkét aktiválják, márpedig a bankárok a pénzüket megdolgoztatják, akkor ennek a tőketömegnek az éves hozadéka vajon mennyi? Van olyan vállalat a Föld nyugati felén, amit még nem kebeleztek be?

Az I. VH végeztével teljes Európa eladósodott az irányukba, Amerika pedig a FED átengedésével. Mivel Afrikát, Ausztráliát és Ázsia egy részét Európa birtokolta, ezért ezek a kontinensek is a fennhatóságuk alá kerültek egy csapásra. Mi maradt még hátra? Nem sok. Kína és Oroszország.

A világuralom megszerzéséhez már alig kell elfoglalni valamit. Ukrajnában ezért áll a bál, mert az az utolsó területi lépés az Orosz határ közvetlen eléréséhez, a katonai felvonulás lehetőségének megteremtéséhez. Ha majd ez is meg lesz, akkor valóban közel kerülünk a fegyveres konfliktushoz.

A tradicionális született arisztokráciát eltüntették, most már ők születnek a helyükbe. A pénzarisztokrácia, a gazdagság ugyan úgy öröklődik, ahogy korábban a nemesség. Egy olasz felmérés szerint 500 éve ugyan azok a legtehetősebb családok Itáliában. Se újak, se mások nem kerültek be a kasztba. A világ eladósítása, az élelmiszer önrendelkezés felszámolása küszöbön áll.

A Nemzeti Bankokat azzal az ürüggyel vették át, hogy NB-nek függetlennek kell lennie. De miért kellene? A NB-k feladata, hogy saját nemzetüket segítsék, pénzügyi folyamatait kedvezően szabályozzák. Miért is kell ezeknek függetlennek lennie, főleg a nemzetüktől? Ez egyetlen esetben értelmezhető aggodalom, ha hazaárulók kerülnek hatalomra. De vajon a tulajdonosok engednek kinevezni az NB élére egy hazafit?

A kereszténység kiirtása az erkölcsrendszere miatt lényeges, az már a bankárpápáknak is útban volt. Most felhasználni sem lehet, csak a csórók veszik komolyan. A keresztény országokban azonban létezik a „Ne gyilkolj. Ne paráználkodj. Ne lopj. Ne tégy felebarátod ellen hamis tanúságot. (Azaz ne hazudj. Az egész rendszer hazugságra, titkolózásra és szemfényvesztésre épül.) Ne kívánd felebarátod házát. Ne kívánd felebarátod feleségét, szolgáját, szolgálónőjét, sem ökrét, sem szamarát, semmit, ami felebarátodé! (Azaz, ne foszd ki embertársaidat.)”. Értjük már, miért nem szívleli a világuralom ezeket a parancsolatokat? Egyébként is rajonganak Luciferért, hiszen a fény hozója lázadó volt. Ellentmondott a tízparancsolatnak és az egész keresztény erkölcsi rendnek.

A nemzetek felszámolása hosszú folyamat lesz, ahogy a nemesség eltüntetése is évszázadokig tartott. Ők ráérnek, hiszen nem kerülgeti őket az éhhalál. Miért akkora ellenség a nemzet? A nemzet egy egység. Az egység képes kívül tartani, ellenállni a kívülről jövő hatásoknak, a nyomásnak. Akik nemzetben élnek, azok szolidárisak egymással, van társadalmi felelőség érzetük, nem feltétlenül a pénzügyi prioritásokat tekintik elsődlegesnek (pl. családpolitika). Akik kizárólag merkantilista szemlélettel nézik a világot, azok szimpla fogyasztók. Az ő szemükben sosem fog megtérülni egy stadion, egy játszótér illetve egy közpark. Márpedig ezek nélkül a polgári komfort már elképzelhetetlen. És itt kénytelen vagyok hosszasan Puzsért idézni: „Elsősorban társadalom kellene. Ami sajnos nincs, itt fogyasztók tömege van. És a fogyasztók azok nem képesek ügyek mentén síkra szállni, mert nem éreznek szolidaritást egymással szemernyit sem. Az egyik fogyasztó nem kötődik a másikhoz. A fogyasztónak nincs viszonya másokkal. Senkivel. A fogyasztónak csak a saját fogyasztói kosarával van dolga, csak a fogyasztói kosarával van viszonya... És a politika is betört a fogyasztó életébe, de a maga módján, fogyasztási cikké téve a politikát.” A fogyasztót csak az önérdek vezérli és az, hogy egy fityinggel olcsóbban kapjon egy terméket. Csak éppen azt nem érti, ha nemzettag helyett fogyasztóvá avanzsál, akkor a monopolizáció malmára hajtja a vizet, ami áremelést okoz. Itt éri meg a háttérhatalomnak a nemzetek felszámolása.

A nemzeteket leghatékonyabban úgy lehet felbontani, ha felhígítják őket. Ebbe bukott bele a Római Birodalom, amit csak összetartó nemzeti hadseregek voltak képesek ízekre szedni. Amerikában, Franciaországban, Angliában és Németországban is lejátszódott vagy éppen játszódik ez a folyamat. Ahol párhuzamos társadalmak alakulnak ki, ott nincs esély a nemzet túlélésére. A heterogenizált társadalom képtelen nemzetté alakulni. Jó példa, hogy nálunk tiltják a nemzeti jelképeket a baloldali globalisták, azonnal nácizmust kiáltanak, míg pl. Amerikában nem. Miért? Mert Amerika nem nemzet. Az egy fogyasztói közösség, ahol a zászló is ezt jelenti, sőt. Az amerikai zászló jelenleg a globalzmus győzelmét hívatott szimbolizálni a nemzetek felett. Ezért használható és nem tabu. Ezért erőltetik ránk a bevándorlást. Soros csak egy végrehajtó a rendszerben, ezért kell még 100 évesen is ezzel keccsölnie. Képzelhető, a megbízóinak mekkora hatalma van felette, ha még a sír peremén is ekkora elánnal képesek hajtani.

A nemzetrombolás már az I. VH-val elkezdődött. Ha kinyitjuk a tévét és megnézünk egy tudományos csatornát, nincs olyan este, amikor ne mondanák, ne sulykolnák milliószor, hogy minden tragédia a kontinensen a nemzetek agressziójának köszönhető. Olyan történelmi áttekintés is készült Európáról frissen, ahol egy ausztrál történész jut arra a következtetésre, hogy Európán csak a békésen és gyorsan végbemenő migráció képes segíteni. Az európaiakat meg kell tanítani feloldódni a népek sokszínűségében. Mégis, kinek a pénzéből és milyen szándékkal hazudnak az arcunkba és hangolnak bennünket nemzeti öngyilkosságra? Csupán véletlen lenne?

A nemzet kifejezés mára szitokszóvá változott. Összekötötték az agresszióval, a rasszizmussal csak negatív konnotációban lehet említeni. Minden olyan állam, ami önrendelkezésre, önállóságra törekszik célponttá válik. Az Európai Uniót is ezért találták ki. Az ebben résztvevő államokat egy olvasztótégelyben arra tréningezik, hogy lemondjanak az önállóságukról és alárendelődjenek. Nem mellesleg a Deep state-nek is könnyebb, ha csak egyetlen embert, a fővezért kell megvesztegetnie és irányítania 27 helyett.

Miért pont a baloldal a trójai faló? Mert a baloldal mindig elvtelenül működött, őket csak a fogyasztói kosaruk érdekli. Oda játszanak, ahonnan jobban megfizetik őket. Ha Moszkvában, akkor Moszkvának, ha Brüsszelből, akkor Brüsszel felé. Mielőtt még valaki ugyan ezzel vádolná Orbánt, megjegyzem, őt Soros is szívesen kifizette volna. De mit érne akkor ezzel a pénzzel, ha az önrendelkezésünk elvesztése után az ezerszeresét szivattyúzná vissza a pénzhatalom? Ha a közvetlen környezete leépülne és elszegényedne, ami őt is magával rántaná?

A kereszténységet az iszlámmal tennék tönkre. Miért jobb a muszlim hit? Az iszlám tekintélyelvű és nincs tíz parancsolata. Ha Allah nevében teszel bármit, az szent. Ennyi. A sejkek mindent birtokolnak a hétköznapi hívő semmit, mégis hatalmas türelemmel tűrik, hogy kisemmizzék őket. Ez Kánaán a háttérhatalomnak, erre vágynak évszázadok óta. 

Biden elnökké választása csalások sorozatán ment keresztül. Egy demens, agyhalott báb lett a világ legnagyobb és legerősebb „demokráciájának” első számú vezetője. Kinek a markában van ez a figura? Valóban az amerikai nemzet érdekeit képviseli és az amerikaiakért dolgozik? Az, akinek nevével összefonódott a korrupció? Ez a korrupció jó korrupció?

Egyértelműen kirajzolódik, hogy a következő lépések a világuralom megszerzésén keresztül a monopolizáció és eladósítás irányába folytatódnak. A normalitást a családok és a nemzetek felbontásának érdekében üldözik, helyébe a kisebbségi abnomalitást emelik. Miért vált ennyire fontos politikai kérdéssé a migráció? 2015 óta nyomják, erőltetik ezt a felfogást. Nem tűnik fel, hogy nem szállnak le róla? Az EU miért nem saját problémái megoldásával foglalkozik? Miért egy külső ügy menedzselését végzi? Nem feltűnő, hogy az EU politikusai ezzel vannak elfoglalva, amikor a járvány hatására rengeteg munkaerő szabadult fel az Unión belül? Kik pénzelhetik ezt és honnan?

Klaus Schwab a Világgazdasági Fórum ügyvezető elnöke már ismertette is terveket. A Nagy Újraindítás célja, hogy a világot még boldogabbá tegyék és felemeljék a leszakadt rétegeket. Ezt úgy képzelik, hogy nem lesz magántulajdon, hanem mindenki mindent bérelni fog. Gyönyörű. De mit jelent ez a nyelvükön? Szocializmust. Emlékszünk? Minden a népé. De az állam, amibe a nép vagyonát apportálták, kié? Aztán pár évtized és jönnek a privatizálók, akik ismét magántulajdonba veszik. A legmegdöbbentőbb, hogy ehhez már Ferenc pápát is sikerült megvásárolniuk. Ugyan ezt szajkózza ő is. A terv tehát egy újabb szocialista átalakulás, a kissé polgárosodott réteg arcátlan kifosztása. Emlékszünk az államosításra a II. VH után? A kulákok kálváriájára?

Jelenleg a lokalisták, a nemzetek önrendelkezési jogaiért küzdő erők csapnak össze a globalistákkal. A globalistáknak végtelen mennyiségű pénz, a lokalistáknak a keresztényi erkölcsök, a hit és a tömegakarat áll rendelkezésére. A globalisták sóherek, nem akarják növelni az átlag életszínvonalát, mert azon csak vesztenek, ezért rengeteg az elégedetlen ember. Mivel a demokrácia hatalomgyakorlásához tömegre van szükség, ezért még nincs elveszve minden.

Amennyiben nem hiszed el a fent leírtakat, nézd meg ezeket:

 https://rumble.com/vomtct-monopoly-ki-lett-a-vilg-2021-re-sokkol-dokumentumfilm-magyar-felirattal.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202111

https://kepmas.hu/hu/akik-sakkban-tartottak-habsburgokat-es-vatikant-egy-hatterhatalom-mukodese-15-es-16-szazadban?fbclid=IwAR2wwiJA7BwBjbaUW9W4sS_IG_O9cyToTTNvQOSriQTQiV8UbwO3mv9Ex_g

https://www.youtube.com/watch?v=_hjqr5tUhoQ

https://www.alternativhirek.com/2021/11/virus-diktatorok-es-zsarnokok-iskolaja.html?fbclid=IwAR3Gr4BGgmn5x7bYWRbhRAmzAtmUcyfj4KNxm5huVNT4vv0ASCg7nL9vASY#.YwS65781F5g.facebook

https://www.youtube.com/watch?v=8U4F5UglxM0

https://www.youtube.com/watch?v=0AtS8onaTmo&list=TLPQMzAxMDIwMjLczRVK02EaiA&index=7

https://www.youtube.com/watch?v=S3wgMVhANS8

https://www.youtube.com/watch?v=s-tHseN-PaA

https://www.youtube.com/watch?v=3hfxLPzl-EA

Ronard Bernard ex illuminati tag beszámolója:
https://www.alternativhirek.com/2021/09/ronard-bernard-ex-illuminati-tag.html

The Rothschild Family and Waddesdon:
https://www.youtube.com/watch?v=U4pjoGQvTNM

10 Most Expensive Things Owned By The Rothschilds
https://www.youtube.com/watch?v=0dAr57V24Lo

A hihetetlen Rothschild-saga: A név ereje:
https://www.youtube.com/watch?v=V6qza_tDz2k

15 Things You Didn't Know About The Rothschild Family
https://www.youtube.com/watch?v=Z02QfS1TFaE

A titokzatos háttérhatalom: árnyékbefolyás a világpolitikában
https://www.youtube.com/watch?v=lkoZfKDYU84

Globál (2024-03-23) - HÍR TV - Bretonwoods
https://www.youtube.com/watch?v=htrwKOLx4rQ

Globál (2024-03-30) - HÍR TV
https://www.youtube.com/watch?v=FgrceXgJjpg

Globál (2024-04-06) - HÍR TV
https://www.youtube.com/watch?v=RGQ5kA0yLOc

A bejegyzés trackback címe:

https://felhom.blog.hu/api/trackback/id/tr7716588190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

UrsaMAior 2024.01.15. 14:24:23

Jó gondolatok, de túlságosan determinisztikus az egész.

Sok minden volt, ami nem egy terv részeként, hanem balesetek soraként jött létre, igaz sok esetben már felkészülten várták egyik vagy másik balesetet.

Tamás bátya 2024.03.29. 14:33:26

@UrsaMAior: Vagy éppen előidézték a balesetet illetve kihasználták a lehetőséget, amit okozott.

"Jó gondolatok, de túlságosan determinisztikus az egész." - Minden uralkodó teljhatalomra törekszik. Az emberi természet tehát determinált.
süti beállítások módosítása