Felhő

Felhő

Elindult a Great Reset

2022. december 06. - Tamás bátya

Elindult a Great Reset

2022. 12. 05.

Nagyjából 2017 óta némi életszínvonal emelkedést tapasztalhattak hazánkban a lakosok. Ha nem is látványosan, de évről évre növekedtek a családok megtakarításai és többet költhettek luxuscikkekre is. Ismerősök jöttek haza külföldről és meglepő módon, itthon találták meg a számításukat. Végre elkezdődött valami a sportban, és a kultúrában is. Ez mindenképpen az ország gazdagodására utal. Most hagyjuk azt, hogy ez kinek, minek köszönhető.

Már-már elhittük, hogy ez a tendencia örökké folytatódni fog, amikor megjelent a Covid, aztán az Ukrán háború. A különös ezekben az apokaliptikus mozzanatokban, hogy eddig sosem hatották át ennyire az életünket. A H1N1 vagy H1N5 vírustámadásra meg sem rezdültünk, a C-19 mégis elsöpört mindent. Ugyan ez a helyzet a másik tekintetben. Amikor az Amcsik beütöttek Irakba vagy Afganisztánba semmi sem történt, csak az olajár ment följebb kissé. Mégsem lett belőle ekkora gazdasági probléma. Mi erre a magyarázat? Csak nem az, hogy a pénz és a válság különbséget tesz az országok között?

A pénz nem, de akik birtokolják a pénzkibocsátást és uralkodnak az eladósodott államok felett, azok nagyon is. Saját háborúik természetesen igazságosak és vértelenek, a riválisoké rettenetesek, borzalmasak és igazságtalanok. De hogy lehet ez? A média áll másképp hozzájuk. Mert a média is a zsebükből beszél. Nyugaton az összes nagyot birtokolják.

A világ felforgatása egy nagyon szűk kisebbség érdeke, mégis ez megy végbe a többség akarata ellenére. Ez a folyamat a hatalom megtartására irányul. 1989-ben vették át az uralmat a világ felett, a Szovjetek összeomlásakor. Az amerikai pénzoligarchia legnagyobb győzelmét ünnepelhette. Mostanra a világ többi része feljött, fejlődésnek indult. Kína, Oroszország önállósodott, Európa pedig szövetkezni próbált velük, sőt, össze is fogott. Ez az összefogás és életszínvonal emelkedés azzal fenyegette az amerikai Deep State-t, hogy kiszorulnak a jóból. Nem csak vezető szerepüket veszítik, de pénzügyi befolyásukat is, hatalmi státusukat, ebben kialakított létállapotukat is. A lényegüket.

Miért mostanra időzítették? Mert 2021 végén próbálták átadni az Északi Áramlat 2-t. Oroszország és Európa végleges gazdasági egységének ütőerét és jelképét. Lépniük kellett. Pár hónapra rá kitört a háború.

Már Trampot is azzal vádolták, hogy orosz ügynök, mivel próbált velük kiegyezni, valamint nem volt a saját emberük. Egyértelmű, hogy az Amerikai államnak és az azon élősködő Mélyállamnak külön érdekei vannak. A Mélyállam arra használja a nemzetállam Amerika infrastruktúráját, teljes gazdasági és politikai rendszerét, hogy saját érdekeit helyezze a társadalom fölé. Ha kell, vívjanak érte háborút, ahogy Irakban vagy Afganisztánban és ő mi sem természetesebb módon besöpörhesse a hasznot, míg a költségeket a költségvetés fizeti. Most még abban is jól alakulnak a dolgai, hogy az ukránok és az oroszok véreznek el. Amerika saját ügyébe rángatta Európát, vagy ha jobban tetszik, maga előtt tolja, pajzsnak használja. Mindezt azért, hogy Európa saját magát fossza meg az olcsó orosz szénhidrogénektől, ami a versenyképessége záloga, egyetlen esélye a további gazdasági fejlődésre. A négyszer drágább amerikai megoldásokkal az EU minden gazdasági versenyképességét elveszíti. El fog szegényedni. Egy dolog mentheti meg, mégpedig az, hogy Amerika és az amerikai Mélyállam csak rajta tud élősködni. Afrika, Ázsia nem fizetőképes annyira. Illetve, ha az oroszok ki tudnak csikarni egy új egyességet a jelenlegi háború kapcsán.

Európából ki kell törölni a nemzetállamokat, mivel a lokalitás útjában áll a globalizációnak. A nemzet, az állam pedig ennek szöges ellentéte. Az önvédelmi képességet, az önállóság, önrendelkezés lehetőségét meg kell bénítani, teljesen fel kell számolni. Amerikában azért képesek uralkodni, mert az a kulturális és faji káosz, amit létrehoztak, semmiféle rendezőelvet vagy erkölcsöt nem képes tartani. Egy ország minél heterogénebb, annál könnyebb megosztani a lakosságát és annál nehezebb egységesíteni. Oszd meg és uralkodj.

Minden hadvezér tudja, váratlanul kell támadni és ott, ahol a legkevésbé számítanak rá. Ahol rövid időn belül és kevés energiával a legtöbb kárt lehet okozni. Európában ez, most az energiaszektor. Ha a több, mint fél évszázada jól és stabilan működő energialáncot megbontják, hatalmas rombolást lehet véghezvinni, ami kiterjesztenek majd minden olyan termékre, amivel a lakosság anyagi forrásait, erejét csökkenteni lehet. Főleg az élelmiszer ilyen és minek megy fel az ára követhetetlen ütemben, mindenféle különösebb magyarázat nélkül? Erre képes a monopólium.

Mint korábban említettem, minden logikusan megmagyarázhatatlan vagy természetellenes folyamat mögött ők állnak. Az a hatalom és anyagi erőforrás, amit évszázadok alatt összegyűjtöttek, a 9 billió dollár nagyobb minden létező és hasonló erőnél, most ellenünk fordul.

Sokakat tartanak abban a hitben, hogy a történelem folyamán a háborúk nemzetek és népek összecsapásai voltak. Hát, nem éppen. A középkorban például akkor törtek ki háborúk, amikor az egyik bankár vagy pénzmágnás érdeksérelmet szenvedett. Ha a Medicik vagy Fuggerek nem jártak sikerrel zsarolással, vesztegetéssel, akkor felbéreltek egy zsoldosvezért és azzal vitték át az akaratukat. Más nem tudta megfizetni a háborút. A parasztlázadások azért voltak eleve kudarcra ítélve, mert a kezdeti lelkesedés addig tartott, amíg volt élelem. Amikor elfogyott, jött a jól táplált és a bankház által fizetett, felszerelt zsoldossereg és lemészárolta az éhező, gyenge fegyverzetű felkelőket. V. Károly úgy háborúzta végig uralkodását, hogy a végén már semmije sem maradt, csak a gatyája. És ez nem tréfa. Szinte minden vagyona a Fuggerekre szállt a bányáktól kezdve a várakon, kastélyokon keresztül a városokig, falvakig. Nem elkártyázta, hanem elháborúzta az országát. A Német-Római Birodalom Fugger tulajdonba ment át. Innentől a Habsburg uralkodók már nem azt tették, amit jónak láttak, hanem amire utasítást kaptak.  

Mivel a Deep State ereje a saját maga által nyomtatott dollárban van, ezért a jelenlegi háború középpontjában is ez áll. Putyin a dollárt támadja, nem véletlenül kéri rubelben a fizetést. A dollár fedezete idáig az olaj volt. Bárhol adtak el a világon olajat, azt csak dollárért tehették. Ha nem, jöttek az F-16-sok és demokratikussá bombázták az olajtermelőt, bárhol is leledzett a Földön. Ezért kell a hatalmas anyahajó flotta. Most az oroszok elkezdték alóluk kihúzni a szőnyeget, mivel őket nem lehet egykönnyen katonailag eldádázni. Ha az olaj már nem lesz fedezet, akkor a dollár meggyengül. Jelenleg is éppen zuhanásban van. Az orosz atomfejes rakéták nem csak a nagyvárosokat célozzák, hanem a Deep State magánvilláit is. Ez az egyetlen biztosíték, hogy nem kezdeményeznek komolyabb háborút. Az általános és végleges uralom ellen pedig létrehozták a dollár elleni szövetséget, amit BRICS-nek neveznek. Mivel Kína birtokolja az amerikai államkötvények legnagyobb részét, ezért a dollárt nem lehet vagy nem könnyű megbuktatni. Akkora krízist okozna, ami beláthatatlan. Mégis igyekeznek meggyengíteni a Mélyállam hatalmát ezen keresztül is.

A globális kataklizmák, a külső beavatkozások, pont arra valók, hogy ilyenkor az amerikai bankárok visszaszerezzék vezető erejüket. A háttérből úgy irányítják a folyamatokat, hogy tönkretegyék riválisaikat és fel tudják használni monopóliumaikat a végletekig tartó áremeléshez. Amikor pedig bekövetkezik az összeomlás, akkor saját feltételeikkel és adósságpénzükkel ismét elindítják a játékot, de hatalmuk még kiterjedtebbé és még zsarnokibbá válik. Ez a program fut évszázadok óta. Mint látjuk Putyin háborúja teljesen felszámolta a Covid-fenyegetést. Miért? Mert blöff az egész. Nem a vírus, hanem a hisztéria mértéke. Ahogy a klímaválság is.

Alapvetően már nem az a lényeg, hogy nagyot kaszáljanak, hiszen annyi pénzük van, amennyit akarnak. Az a legfontosabb, hogy ne maradjon tőke az embereknél. Ha nálunk marad, elkezdünk igényeket támasztani, védekezni, ügyvédet fogadni és alternatívákat azaz konkurenciát képezni. Amennyiben megerősödik egy kontinens, akkor onnan igyekeznek kiszorítani az élősködőket. Ők pedig sosem fognak lemondani arról, hogy mi tartsuk el őket, a saját erőforrásainkból. Sőt, még arról is gondoskodnak, hogy fel se fogjuk, mit tesznek velünk. Ezért mennek fel most is az energiaárak 12-15 szeresére, pedig hiánynak nyoma sincs. Ha nagy lesz az ellenállás, a hiányt is meg fogják teremteni, mesterségesen. A megtakarításainkat elinflálják az értékeinktől megfosztanak. Olyanak szeretnek bennünket, mint a foglyokat. Semmink ne legyen és azt tegyük, amit diktálnak.

A monopóliumok azért elengedhetetlenek az elnyomás szempontjából, mert ha nincs alternatíva, nem fejlődik konkurencia sem. Ha mégis, akkor könnyű vele elbánni, fölszámolni, ellehetetleníteni, felvásárolni. Rockefeller azért, hogy konkurenseit tönkretegye felvásárolta az összes hordót Amerikában. Amikor azok találtak mégis, akkor a vasút-társaságot fizette le. Amikor csővezetéket kezdtek építeni, rátette a kezét az előttük elterülő telkekre, de ezzel sem tudta megakadályozni a vezeték befejezését. Martalócokat bérelt, akiknek az volt a feladata, hogy megrongálják, tönkre tegyék (Északi Áramlat, ügye) a szállítási vonalakat és ott ártsanak a konkurenciának, ahol tudnak. Ennek köszönhetően végül ő lett a legnagyobb és gyakorlatilag monopol helyzetbe került. Tehát, a tisztességtelen piaci magatartás végül győzedelmeskedett, és ez ma sincs másképp.

A monopóliumok teszik lehetővé az árak emelését bármikor, bármeddig, ezen keresztül a kifosztást, az igazi piaci verseny akadályozását. Ugyan ezzel lehet behatolni a politikába, megzsarolni és kézben tartani az uralkodókat, politikusokat. Ha mégsem sikerül, még mindig ott a megvesztegetés. A monopóliumra való törekvés minden piaci szereplőnek ott motoszkál a fejében, de a legnagyobbak már behozhatatlan előnyt szereztek e téren. Az óriáskonszernek monopóliumra történő törekvése az egyik legnagyobb veszély a világ függetlenségére nézve és ebben eléggé vesztésre állunk. Ha megnézzük az IT ipart, de bármilyen más ágazatot, mindenhol a BlackRock és a Vangard áll a tulajdonosi hierarchia csúcsán. Mindenből hasznot húznak és lehetetlen őket valódi piaci versenyben legyőzni. Mégis azt halljuk a tévéikből, netportáljaikból, hogy „tisztességes piaci versenyre” van szükség. A „tisztességes piaci verseny” hazugság, (mint minden állításuk, a globális felmelegedéstől, Putyin gonoszságáig) amit nekünk találtak ki arra, hogy megmagyarázzák az árak ötletszerű emelésének okait és azt, hogy miért nem lehet tisztességesen ötről a hatra jutni.

A Great Reset az amerikai Deep States legújabb terve a világ feletti uralom átvételére. Azt a célt tűzték ki, hogy mindent elvesznek az emberektől. Csak és csupán bérbe vehetjük a termékeket, ingatlanokat, a kocsiktól a lakásokig, házakig. Ezzel a monopolizációt maximálisra járathatják, így az elektronikus pénzzel együtt a világ összes emberét kontrollálhatják, a renitenseket bárhol kiszűrhetik, ellehetetleníthetik, megölhetik. Sosem látott, majdnem a teljes Földre kiterjedő, totális diktatúrát vezethetnek be. A terv megvalósításának elérkezett az ideje. Ezért nyomják az egekbe az energiahordozók árát. Ennél aljasabb, kézenfekvőbb eszközt csak tudományosan pallérozott, gátlástalan gazemberek képesek felhasználni. Ez Európa Achillesi sarka, amit eddig tabu volt támadni. Ők pedig ott rontanak ránk, ahol a legjobban fáj és amire nem számítunk. Tökéletes bérgyilkos logika.

Ha visszaemlékszünk a Covid időszakra, akkor az olajár olyan mélyre süllyedt, mint még soha. A fagyi visszanyalt. A ránk szabadított mesterséges vírus miatt elszenvedtek egy olyan hatalmas veszteséget, ami nem volt benne a képletben. Ebből tanultak. Most nem csak a veszteséget szedik vissza, hanem ebből is monopóliumot csinálnak. Politikai zsarolással megteremtek Európa feletti uralmukat az energiaárakon keresztül is. Kizárják mesterségesen az oroszokat és átveszik felettünk a korlátlan hatalmat. A középréteget és a kisvállalkozókat tönkre fogják tenni, el fogják adósítani. Az adósság fejében pedig elveszik a magán-ingatlanjainkat, minden értékünket.  

Ahol még nemzetállamok vannak, ott úgy fogják intézni, hogy az államot terhelik teherbírása végletéig és az állammal vezettetik be a tulajdonfosztásokat. Ahogy 1949-ben is. Ahol már ők vannak hatalmon, ott közvetlenül a hatóságok és a bankok veszik el az emberek értékeit. nem lesz irgalom. Egy köbméter gáz, ami valójában értéktelen, többet fog érni, mint az arany. Aki monopolhelyzetben van, az szabja az árakat. Mivel rá lettünk szoktatva, erre alakítottuk ki a háztartásainkat, nem tehetünk semmit. Vagy odaadunk mindent vagy megfagyunk. Egy mai nagyvárosban nem tüzelhetünk fával.

Ha valaki nem látja, hogy már beléptünk a végjátékba annak ajánlom, gondolja végig, miként lehet úgy növelni az energiahordozók árát, hogy megtiltják, a szomszéd olcsó forrásait nem vehetjük igénybe. Miért? Mert ők gonoszak. Hihetetlen buta demagógia, primitív politikai zsarolás, amit tökéletesen – saját médiájukat és az EU politikai garnitúráját felhasználva – átviszik a többségen. Mi, pedig hagyjuk, hogy ez a néhány ember uralta gépezet, tönkretegyen minket, elvegye mindenünket a szabadságunkkal együtt, önmaga javára.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://felhom.blog.hu/api/trackback/id/tr3317996060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása