Felhő

Felhő

Globalizáció, erőből

2022. május 22. - Tamás bátya

Soros György nemrégiben beszédet intézett a nagyvilághoz, amelyből kiolvasható, tesznek nagy ívben Ukrajnára, az igazi ellenségük Kína. A Coviddal kapcsolatban is érdekes megjegyzések hagyják el a száját. Lássuk.

A XX. században két világháborút nyert a Deep State a világ többi országával szemben. Elvette szövetségesei hasznát, sőt, esetenként még magukat a gyarmataikat is. A győzelem után Németország pillanatok alatt regenerálódott és ismét Európa vezető gazdasági hatalma lett. Amíg Angliában az ’50-es években is jegyrendszer működött, addig a németek már rég a Britek életszínvonalának többszörösén éltek, vesztesként. Világossá vált, nem lehet háborúk útján uralni őket. A világ urainak taktikát kellett váltani. Talán a középkorúak emlékeznek arra, egészen a ’90-es évekig az antiszemitizmus nem volt téma vagy alig.  Igazán a rendszerváltás után kezdődött ez a hullám vagy divat, amikor Amerika megnyerte a hidegháborút és a világ egypólusúvá vált. Beköszöntött a Pax Amerikana, az amerikai béke és világuralom.

Csakhogy a világ uralása nem jelentett korlátlan gazdasági hatalmat. A jenkik számára a valódi győzelem, amikor minden haszon hozzájuk folyik, Kína, Európa, a Közel-Kelet valamint a világ többi része fedezi mértéktelen fogyasztásukat, az életszínvonaluk magasan tartását. Nekik csak arra kell ügyelniük, amit a Spártaiaktól és a Rómaiaktól lestek el, megfelelő fenyegetőerőt tartsanak hadrendben, amivel bárkire rá lehet ijeszteni, vagy ha kell, végezni. Ez rendkívül drága mulatság, de eddig megérte. Legalább is a Deep State számára. Mert mi, a többiek fizetjük. Ma az USÁ-nak 11 repülőgép hordozó áll rendelkezésére a hozzá tartozó flottával együtt. Ezen kívül a legtöbb, legdrágább és legkorszerűbb légiereje valamint óriási szárazföldi hadereje is van. Békeidőben miért van erre szükség? Mert ez a dollár fedezete.

A dollárt egy magáncég (maga a Deep State) bocsátja az amerikai állam rendelkezésére, kamatért. (Ezért van az egekben Amerika államadóssága.) Annyit nyomtat belőle, amennyit akar. A fedezet kérdése így megoldatlan. Kisinger ötlete volt a ’70-es években, legyen a biztosíték és érték mögötte az olaj. Mivel az arab államok olajával kikerülhető lett volna a rendszer, ezért az amcsik megkérték őket, ha lehet, csak dollárért árusítsák. A nyomaték kedvéért megduplázták az anyahajóik számát. Talán, így már érthető, miért kell egy ekkora flotta és egyes részei mit keresnek a Közel-Kelet környékén, állandóan és miért nem felelet meg Szaddam a demokratikus elvárásoknak, amikor Euróért akart olajat piacra dobni.

Európában a németek ellensúlyozása is nagyon fontos, mivel a német politika határozza meg Európáét. A németeket, mint nemzetet sarokba kell szorítani, fel kell bontani, le kell gyengíteni, akadályozni az oroszokkal történő közeledésüket. Mivel a média egy kiváló fegyverré vált az utóbbi időben a digitalizációs forradalomnak köszönhetően, ezért kézenfekvő a bevetése. Erre a legprímább ideológia az antiszemitizmus. A németeket a II Világháború óta bélyegzik ezzel szakadatlanul, de ipari méreteket a rendszerváltás után öltött. A Viasat és a NatGeo csatornáin napi szinten megy az agymosás, bárki meggyőződhet róla. A német kérdés megoldása egybevág a globalizáció céljaival. Az angolokat és franciákat a gyarmataik segítségével nemzetietlenítették, létrehozták amerikai mintára a kevert fajú, identitásmentes lakosságot, aminek azt az ideológiát adják be, amiből a legnagyobb hasznot remélik. A kevert társadalmak identitásmentessége, gyökértelensége biztosítja, a kiszolgáltatottságot a legdurvább ideológiákkal szemben. Az internacionalizmus jól kidolgozott stratégiája még a Szovjetek alatt került a repertoárba és az oroszajkúaknál 70 évig be is vált. Most továbblépnek és már a nemi identitásunkat támadják az LMBTQ-n keresztül. Az embert, mint pénztermelő munkaerőállatot (ala Bogár László) tudatlanságban és függésben kell tartani. Ezért, aki LMBTQ hívő vagy rajongó, az a globalizmus szekerét tolja. Bármennyire fáj, a férfiak nem szülőképesek és a család valóban egy nő, egy férfi és az általuk nemzett gyerekek közösségének intézményét jelenti.

A globalizálók kezében összpontosuló média a két világháborút a nemzetállamok nyakába varrta, ezzel akarván megszüntetni a konzervatív, nemzeti szemléletet és eszmét. Most már látható, a világháborúk kinek az érdekében jöttek létre valójában. A nemzetek ennek csak gátlástalanul felhasznált eszközei voltak. A világuralom útjában Kína áll, Soros is meséli, de ahhoz, hogy Kínát eltávolítsák, előbb az oroszokat kell kivenni a játékból. 1989-ben az USA átvette a világhatalmat, miként jött létre a kínai konkurencia?

Az európai rendszerváltással bekebelezték Európa keleti, addig a Szovjetek által uralt területeit is, itt is beindították a pénz kiszivattyúzását. Még az orosz területeket is meg tudták csapolni Jelcin alatt. Aztán jött Putyin, és a fosztogatás vége, de közben a gyártást kiszervezték Kínába, amivel a saját – amerikai – nemzetüket is kifosztották és kiszolgáltatottá tették. Ha egy ország nem önellátó, akkor ki lehet készíteni a hiánycikkein keresztül. Ezzel próbálkoznak most Oroszország kapcsán. Azzal nem számoltak, Kína egy másik világstratégiát követ. Nem akar egyik napról a másikra meggazdagodni. Áldozatot vállal, ami a fehér emberekre nem jellemző. A sárgák becsalogatták a nyugati ipart olcsóságukkal és lassan lemásolták a technológiájukat. Harminc, negyven évbe tellett, de meghozta az eredményeket. Kína magába szívta a tőkét és nem engedte ki, a technológiával egyetemben. Mint egy Gólem, nagyon lassan, egyre nagyobbra nőtt, egyidejűleg kielégítette az amerikai gazdagok igényeit, szemben az amerikai középosztállyal, a szegényekről nem is beszélve. A jenki középosztály sérülékennyé vált. Ha a jogaiért és a béréért lázadni merészel, azzal fenyegethetik, kiviszik a megrendelést Kínába. De ezzel a tőke, a Deep State is csapdába lavírozta magát. Függésbe került Kínától, aminek nincs alternatívája. A saját mohóságuk eredménye.

A jelenleg éledező újkonzervatívok ezt a doktrinát kezdik leleplezni. Az érzékelhető "liberalizmus" valójában nem más, mint a globalizáció fedőideológiája. Három fajta liberális létezik. Az egyik, aki nem lát át a szitán és beetették a médiumok. Számára a megfelelési kényszer erősebb a józan eszénél. Például, Pride-ra jár, ami egyértelműen saját létszervezési-, és túlélési elveit hazudtolja meg. A másik született „liberális”, azaz aberrált. Sosem lesz képest beilleszkedni a normális társadalomba, de elvárja annak összes intézménye illeszkedjen és alkalmazkodjon aberrációjához. Ez még szerencsére itt, lehetetlen. A harmadik a legveszélyesebb típus. Velejéig romlott. Tudja, a liberális hozzáállás puszta árulás. A nemzetét és a nemi identitását kell elárulni hozzá. Ezért cserébe jutalmat, részesedést vár a globalistáktól. Pontosan tisztában van vele, a kisebbségért való aggodalom nem más, mint hipokrita képmutatás, amibe a globalisták a kirekesztő elveiket csomagolják. Soros is jól példázza ezt. Miközben arról szónokol, mennyire a szabad verseny és a magáncégek híve, közben nem árulja el valódi szándékait. Ugyanis a magáncégeken a saját és főnökei befektetéseit érti. Ők aztán nem engednek oda senkit a jól tejelő üzletekhez, azonban mélységesen sérti őket, ha más teszi ezt velük fordítva. A szabad verseny így azt a fajta gátlástalanságot jelenti, ami a felvásárláson, a kishortoláson és a tönkretételen alapszik. Ergo, Kínában nem a Deep State játékszabályai szerint játszanak és ezért képtelenek oda behatolni sikerrel. Gyuriék részéről ez megbocsáthatatlan, halálos bűn. Soros hosszasan ecseteli egy ingatlan cég bukását is, ami valószínűleg saját vagy gazdái befektetése, amit jó érzékkel a kínaiak kijátszották. Ezért Hszi Csi Pingnek el kellene vinni a balhét. Csakhogy nem fogja. Gyurkáék bukják a lóvét és ez annyira fáj nekik, még egy nyilvános, nagy ívű hazugságot is az arcára vesz. Bár, neki már így is rengeteg van rajta, nem oszt. Apropó Soros.

Soros, aki filantrópnak állítja be magát, miért is keveredik politikai területre? Mi köze neki egy ország, a világpolitika ügyeihez? Ki választotta meg arra, hogy képviselje?

Hosszan ecseteli, Tajvant meg fogják védeni a Kínai agresszióval szemben. Miért is? Mi közük hozzá? Ismét a világhatalmi befolyás és erőszak, ami csak Amerikát illeti, áll a háttérben. Ez fontosabb az Ukránok vérénél, ezért nem avatkoznak be komolyabban. Hiszen, ha közvetlenül támadnák az oroszokat, azt meg Kína nem fogja hagyni. Oroszország Kína szomszédja, pontosan tudják, ők állnak a tápláléklánc végén, amit az Amerikaiak szeretnének bekebelezni.

A Covidról csalódottan mesél. Azt várták tőle, belebukik Hszi Csi, de nem bukott. A „diktátor” nem átallott egy vakcinát létrehozni, ami működött, de az nem lesz jó a többi változat ellen, reméli a filantróp. Hoppá! Akadnak, akik meg vannak róla győződve, a Covid egy mesterségesen létrehozott vírus. Csak nem?

Ukrajnában háború folyik, amivel Németországot és Oroszországot szembefordították egymással. Mindezt azért, hogy a nagy szövetség Európa, Oroszország és Kína között ne jöhessen létre. Az amerikai héják családjai, akik 1918-ban átvették az irányítást a világ felett, most is meg akarják tartani hegemóniájukat. Nem engedik a koncot, továbbra is jól akarnak élni az általunk megtermelt javakból. Ha Putyin győz, elveszthetik tekintélyüket az arabok és Kína előtt. Bedőlhet a dollár és eljöhet az a világrend, amit már nem vezényelnek.

Egyesek nem érzékelik az Amerikai hegemónia veszélyeit, mivel senki nem hívja fel rá a figyelmet. Erről nehéz is meggyőző érvekkel előállni, de ahogy az olajjal csinálták évtizedekig, azt tennék a világgal is. Monopolizálnák. Az olajárakon jól látszik, amikor kedvük szottyan felemelik, amikor akarják, kicsit lejjebb engedik. De, ha monopólium lesz, - most az oroszok és Irán miatt nem teljesen így van -  akkor nem fog lejjebb menni egy centet sem. Ki tudja azt ellenőrizni, hogy a világpiacon miként alakul a kereslet? Senki. A saját médiájuk, gazdasági „szakembereik” ezt mondják. Azaz annyira hiteles, mint amikor a Moodys felértékelte, a legajánlottabb kategóriába helyezte a Lehman Brothershers-t, kettő nappal annak csődbemenetele előtt. De mondhatom példának saját országunkat is. A rendszerváltáskor amerikai érdekszférába kerültünk. Azóta hatalmasat emelkedett az életszínvonal? Vagy Közép-Amerikában? Az is a fennhatóságuk alatt áll. Ha a jenkik kezébe kerül a világ, garantálni fogják, ne emelkedjünk, sőt, ott leszünk, ahol Honduras vagy Guatemala.

Az említett Soros videó:

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=suMviHNNk2U&feature=emb_logo&fbclid=IwAR3kSEcQcWNv-7eEEubklOoQ_fhzc6bpGCuLBz83cjK82WvUyCbiyE6VE5k

A bejegyzés trackback címe:

https://felhom.blog.hu/api/trackback/id/tr1217837517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása