Felhő

Felhő

Mi a probléma a globalizmussal?

2023. február 14. - Tamás bátya

 2023. február 14.

A globalizmus áldás a világunkon, hiszen lehetővé teszi a szabad mozgást és a minél nagyobb szabadságot, a gazdagodást, a határtalan fogyasztást – a világkereskedelem korlátlanságára értem – és az akadálytalan utazgatást. Első pillantásra minden mellette szól.

A globalizmus csirái folyamatosan jelen voltak történelmünkben. Már a Római birodalom előtt is léteztek globálitásra törekvő nagyhatalmak, de a technológiának köszönhetően csupán korlátozott (lokális) területtel rendelkeztek. Az akkori világban azonban ezek a belátható és bejárható, elérhető területeket igyekeztek bevonni a kor lokális globalizációjába és kiaknázni lehetőségeit. Most a könnyebbség kedvéért menjünk vissza csupán a Római birodalomig. Az uralmi rendszer a kor adottságaihoz mérten minden elérhető területet felkutatott és bekapcsolt saját globális rendszerébe. A bőség és a mértéktelen kínálat, amivel a külső javakat saját piacára pumpálták fantasztikus életszínvonalat eredményezett. A jólétnek azonban ára van, amit a leuralt és kifosztott osztályok, népek, nemzetek fizettek.

Ez a kimagasló életszínvonal a következő négy pilléren nyugodott. A hadseregen, ami folyamatosan szavatolta a biztonságot valamint az adózó réteget, az adókat és a rabszolga utánpótlást. A rabszolgaság, ami kvázi ingyen adta a munkaerőt, a technológia, ami lehetővé tette a nagytávolságú kereskedelmet és a pénzrendszer, ami a forrásokat biztosította. Az uralkodó ezeket a komponenseket hangolta össze és garantálta a rendet, a működőképességet. A birodalom addig működött, amíg az uralkodó alkalmas volt ennek a bonyolult rendszernek a kezelésére, működtetésére és ha kellett, javítására. A rendszer hanyatlásnak indult majd szétesett, ahogy egyre alkalmatlanabb uralkodók kerültek trónra.

Kolombusz hajóival a globalizáció is elindult világhódító útjára. Eleinte a spanyolok aztán az angolok is kedvet kaptak hozzá, olyannyira, hogy a spanyolokat elég gyorsan kiszorították a vetélkedésből. (Hogy ez miként volt lehetséges, az egy másik elemzés témája.) Ahogy az angol telepesek egyre jobban megvetettek lábukat Észak-Amerikában annál kevésbé kívánták az angol korona adóterheit és kötelezettségeit. A távolság a hatalmi központtól lehetővé tette, hogy saját elitet hozzanak létre, majd külső segítséggel leváltak az anyaországról. Ebbe a társadalmi vákuumba nyomult be az arisztokráciát kiszorítva az új, tőkés társaság, akik átvették az irányítást. Innentől az amerikai társadalomnak lehetősége lett volna egy új berendezkedést létrehozni, de különös – jobban mondva természetes -  módon nem ezt az utat választotta. Az új elit egy az egyben a régi szerepét vette át, így az új világ is ugyan azon az úton indult el, mint a Római birodalom.

Az Egyesült Államok 1776-ban jött létre, attól fogva folyamatosan terjeszkedett. „A 19. század elején megvásárolták I. Napóleontól Louisiana francia gyarmatot, a spanyoloktól megszerezték Floridát, majd Mexikótól háborúban elhódították a mai Texas, Új-Mexikó, Kalifornia, Nevada, Arizona és még néhány állam területét. A jórészt indiánok lakta területeket fokozatosan európai bevándorlók foglalták el, lényegében kiirtva az őslakosságot. Az új területeken a század folyamán egymást követően hozták létre az új államokat, amelyek csatlakoztak az Unióhoz.” (https://hu.wikipedia.org/wiki/Amerikai_Egyes%C3%BClt_%C3%81llamok#Az_USA_l%C3%A9trej%C3%B6tte)

Szerencsére a cikk nem tagadja, hogy az őslakossággal miként bántak, előre vetítve a módszereiket és az erkölcsi hozzáállásukat sem. Majd jött egy rendszerváltás 1861 és 1865 között, amit polgárháborúnak hívunk, de igazából az egész a rabszolgaság és kizsákmányolás minőségének újabb fokozatba kapcsolásáról szólt.

Majd következett „a spanyol–amerikai háború, ami 1898-ban zajlott le Spanyolország és az Amerikai Egyesült Államok között, miután utóbbi beavatkozott a kubai függetlenségi háborúba. A háború eredményeképpen Spanyolország elvesztette utolsó jelentős tengerentúli gyarmatait, Kubát, a Fülöp-szigeteket, Puerto Ricót és Guam szigetét”. (https://hu.wikipedia.org/wiki/Spanyol%E2%80%93amerikai_h%C3%A1bor%C3%BA)

A XX. századra az USA az Európai kontinens potenciális kihívójaként fordult rá. Már csupán egy lehetőség kellett, amivel átvehette az irányító szerepet az akkori világ legnagyobb hatalma fölött. Ez az esemény 1913 karácsonya előtt indult, amikor az Amerikai Nemzeti Bankot (a világ legnagyobb csalásaként) magánkézbe adta az amerikai törvényhozás. Ettől a pillanattól kezdve egész Amerika néhány bankárcsalád kezébe került, azaz Amerika maga is gyarmattá vált. A saját pénzrendszerének tulajdonosai gyarmatosították. A dollár magánpénzzé vált és ahhoz, hogy minden más valuta fölé emelkedjen ki kellett terjeszteni fennhatóságát Európára. Lám, az események véletlenül ebbe az irányba indultak tovább. 1914-ben kitört a világháború, ami az összes résztvevő anyagi csődjével végződött. Ki és milyen pénznemben szolgáltatott kölcsönt eleinte a háború folytatására majd az újjáépítéshez?

Amerika elindult a birodalommá válás útján - méghozzá magán birodalommá válásén - hiszen új tulajdonosai egy tollvonással átvették a hatalmat a kontinens fölött. Gazdagodásuk olyan fokozatba kapcsolt, ami a 2010-es évekre minden képzeletet felülmúl. Amerika és Kína után a Black Rock és Vanguard nevű befektetési cégeik a harmadik legnagyobb vagyonmennyiséggel bírnak az összes többi országot megelőzve.

Az Első Világháború elhozta a valódi globalízációt, amire előtte már több birodalom is kísérletet tett. A legközelebb az Angol gyarmatbirodalom került hozzá Viktória királynő uralkodása idején, 1837-től 1901-ig. A britek azonban főként fegyverrel igyekeztek hódítani, amíg az amerikai mélyállam az eladósítással. Az utóbbi bizonyult hatásosabbnak. Olyannyira, hogy még a briteket is maguk alá gyűrték, gyarmatostól. 1919 után Amerika birtokolta a világ nagy részét, beleértve az európai gyarmatokat is (Afrika, Ausztrália, Óceánia, Közel-Kelet). Már csak Kelet-Európára, Törökországra, Oroszországra és Ázsiára kellett rátennie a kezét, hogy a nagy álom, a világmonopólium létrejöjjön. Ehhez azonban újabb világégésre volt szükség. A kirobbant konfliktust ismét távolról szemlélték és arra vártak, hogy végre Ázsia vezető hatalma Japán is bevonódjon. 1941 végén ez a pillanat is eljött. A japánok végre bekapták a jól előkészített cumit és megtámadták a hátrahagyott ócskavasakból álló flottát Hawaii-on.

Miután Japánt is maguk alá gyűrték, két humánus atombombával megüzenték a Szovjetúniónak, hogy hol a helye, átvehették a hatalmat Ázsia felett is. Azonban a Szovjetek megelőzték őket és a lenézett, csóró Kínát, a legnépesebb országot beléptették a szövetségi rendszerükbe. Ez az előrelátás – mint most látjuk - kulcsfontosságúnak bizonyult a későbbiekre nézve. A Szovjetek Indiával is jó viszonyra törekedtek, aminek az amerikaiak nem tulajdonítottak nagy jelentőséget. Hogy miért? Mert nem volt mit elrabolni ezektől az országoktól. Az igazi nagy falatnak a leggazdagabb Japán számított „és az meg lett szerezve”. A dollár benyomult az addig meg nem fertőzött Ázsiai területekre és megszerezte a világvaluta státusát. A világ háromnegyedét bekebelezte a magánpénzjegy. Aki a pénzrendszert uralja, az tud eladósítani. Aki eladósít, az uralkodik.

Globális nagyhatalom csak egy lehet a világon, hiszen a kifejezés értelméből ez fakad. A Második Világháború utáni maradék megszerzéséért a Szovjetúnióval kellett megküzdeni. Mivel Sztalin képben volt a folyamatokat illetően, igyekezett blokkolni az előretörést minden olyan országot maga mellé állítani, amit az USA még nem birtokolt, hogy akadályozza a teljes hegemónia létrejöttét. Ezért indult meg közvetlenül a világégés után a koreai háború, majd a vietnámi. Mivel ezek az országok szegények voltak, a Szovjetek nem tudták kizsákmányolni őket. Megelégedtek azzal, hogy nem kerültek amerikai fennhatóság alá. Azzal is borsot törtek a jenkik orra alá, hogy Kubában is meghonosították a szocialista ideológiát. Az egész folyamatból kiderül, hogy a Szovjetek defenzivában, míg az Amerikaiak  állandó offenzivában voltak, vannak. Az agresszor egyértelműen az USA.

A hidegháború folyamán (ami a 3. világháború volt csak pénzügyi fegyverekkel) két vállra fektették a Szovjeteket. Megszerezték a hőn áhított Kelet-Európát és már, már rátették a kezüket Oroszországra is. Csak jött Putyin és végett vetett a terjeszkedésnek, ami megbocsájthatatlannak bizonyult.

A következő látható fordulat 2013-ban, 100 évvel a FED átvétele után érkezett el, amikor kifejlesztették a palagáz-repesztéses eljárást. A méregdrága terméket senki sem vette meg, mivel rendelkezésre állt az olcsó orosz gáz. Az európai felvevőpiacot nem érdekelte az amerikai. 2014-ben, kísértetiesen ismételte magát a történelem, hiszen kitört a Majdan téri forradalom Kijevben és majdnem Európai - Orosz háború lett belőle. A helyzetet Merkel és Holland mentette a Minszki megállapodással, amiről később elismerték, hogy csupán figyelemelterelésnek és időhúzásnak szánták Ukrajna felfegyverzéséhez. Hogy kinek az utasítására szolgálták az európai politikusok az amerikai érdekeket és miért?

A folyamat tehát 2014-re datálható, amikor is megkezdődött Európa és Oroszország szembefordítása az Amerikai érdekeknek megfelelően. A többit már tudjuk, Ukrajnában visszavágott az orosz fél és azóta is folyik a 4. Világháború.

A történelmi folyamatokból látszik, a globalizáció tehát nem jelent mást, mint pénzügyi eladósítást, hatalomátvételt. Valójában modernkori gyarmatosítás a legkorszerűbb technológiai értelemben. Az eladósítás adósrabszolgaságot teremt. Mi sem bizonyítja jobban, mint hogy most is velünk, Európaiakkal igyekszik megfizettetni a mélyállam érdekében folytatott háborúját Amerika. Már nem bal- és jobboldal a két politikai ellenfél, hanem a globalista és a szuverenista. A globalista az, aki a világ egészén igyekszik élősködni és a többiek kárán óriási pénzeket keresni. A szuverenista az, akin élősködni kívánnak. Tehát, ha nevén nevezzük a dolgokat, akkor a jelenlegi globális nagyhatalom, Amerika, semmivel sem jobb vagy nemesebb, mint a Római birodalom és annak elitje. A globalisták a világ elnyomására – és bármennyire marxista módon hangzik – mértéktelen kizsákmányolására törekednek. Arra, hogy a dolláron keresztül tartsák a markukat és minden pénzügyi folyamatból a világon – munka vagy mozdulat nélkül – hasznot húzzanak. Több, mint 100 éve egy olyan pénzügyi rendszert szabadítottak ránk, ami automatikusan termeli számukra a jövedelmet, úgy, hogy tőlünk elszívja a javainkat. A folyamat végén egy és egyetlen érdeket szolgáló világkormányt akarnak létrehozni, ami elől se menekülni, se elrejtőzni nem lehet majd. Mindenkit ki fognak használni és zsákmányolni a technológia segítségével. A digitális pénz lesz a fegyver és az elektromos autó a korlátozó eszköz, amelyekkel a legveszélyesebb folyamatokat indították el.

Hogy is működött a Római birodalom alatt a globalitás? A jólét árát a leuralt és kifosztott osztályok, népek, nemzetek fizették. Jelen pillanatban az amerikaiak életszínvonalát mi álljuk. Nem az oroszok, nem a többi ország, hanem mi, az Európai Unió tagjai. Aki Európaiként abban reménykedik, hogy Amerikai győzelem esetén javul az életszínvonala, az gondoljon arra, hogy az elmúlt 34 évben is az amerikai érdekszférához tartoztunk, mégsem nőhetett az életminőségünk nyugati színvonalra.

A globalitásnak, a globalizmusnak nem csak jó oldala van.  Sőt, a globalizmust egy szűk érdekcsoport irányítja önös érdekei szerint. A globalisták arra törekszenek, hogy kiirtsanak, tönkretegyenek minden konkurenciát és monopolhelyzetbe kerüljenek világszinten. Mint a High Landerben (ezt dr. Somkuti Bálint is jól vette észre). Csak egy maradjon, de az mindenek felett. Egyeduralkodjon és mindenből csak ő járjon jól, akaratát ráerőltesse azokra is, akik nem kérnek belőle. Mint látjuk, nem probléma, hogy ha egy egész kontinens megy rá, ha egy vagy több ország belerokkan. Beleszólnak, beavatkoznak országok belügyeibe, gazdaságaiba, politikájába. Felrobbantanak gázvezetékeket, elfoglalnak országokat (Irak, Afganisztán, stb…). Aki nem hiszi el, hogy Amerika egy olyan állam, amit bábok irányítanak, nézzen rá és hallgassa Joe Bident. Ha ez az elnök önálló és szuverén, akkor egy aranyhal is az.

A gobalisták intézkedéseikkel meg akarják erőszakolni a világ folyamatait. Miként lehetséges az, hogy a XXI. században hiány alakulhat ki dizelből, Európában, amikor túltermelhető? Ez egy mesterséges krízis. A globalizmus pusztító folyamat, amit nem az átlagember jólétének érdekében, hanem az Amerika felett álló elit még erőteljesebb uralmának megerősítésért próbálnak létrehozni. Ezt szolgálja a Great Reset koncepció is. (https://felhom.blog.hu/2022/12/06/elindult_a_great_reset )

Egy személyes példával had illusztráljam a jelenlegi alávetett helyzetet. Ha két bolt közül választhatsz, az egyik szimpatikus, de nagyon drága, a másik olcsó, ám ellenszenves. Melyikben fogsz vásárolni? Ha ideológiailag nincs hangolva, befolyásolva az ember, akkor nem kérdés, hogy kizárja az indulatait és az eszére hallgat. Azonban jelenleg a birodalmi alárendeltség okán le kell mondanunk a reális piaci viszonyokról, azaz a könnyű életről. Globális erőszak alatt állunk.

Olvass tovább a témában:

"A jelenlegi ukrán válság kiválóan illeszkedik a világ urainak terveibe. Sőt, ők hozták létre. Hogy miért és miként függ ez össze a német energiaéhséggel?" Lássuk.: https://felhom.blog.hu/2022/02/13/valami_buzlik_ukrajnaban_307

 "Amerika rémálma, az Európai Unió és Oroszország együttműködése." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/02/24/amerika_ismet_legyozte_az_uniot

"A médiauralom bárkiből képes szörnyeteget faragni." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/03/03/putyin_belesetalt

"Adott helyzetben békét csak tárgyalásos úton lehet teremteni. De ki tárgyal egy mindenki számára nyilvánvaló bűnössel? Itt kellene a közvetlen résztvevőnek okosnak lenni. Ha az oviban egy kisfiú (vagy kislány) agresszívan reagál, akkor a legrosszabb, ha csupán büntetik. Komoly lelkierőt, higgadtságot és tapasztalatot igényel, ha megpróbálnak rájönni frusztrációja okára és aszerint leszerelni. Oroszországot meg kell kérdezni, hogy mi baja van. Illetve, idáig sem kell eljutni, hiszen a galád oroszok 8 éve jelzik, mondják, toporzékolják, üvöltik, fenyegetőznek, ami folyton süket fülekre talál. Pontosan tudható, mit szeretnének, de nincs érdemi reakció. Azok, akiknek meg kellene hallani, hol negligálják, hol nevetségessé teszik, de legfőképp démonizálják. Föl kéne fogni, hogy a világ a III. évezredre már egy nagy, közös homokozó, ahol mindenkinek az érdekeit figyelembe véve hosszú távon béke lehetne. Csakhogy a béke azoknak nem érdeke, akiknek nem üzlet. Kik és miért hagyják figyelmen kívül a világ 3. legerősebb katonai hatalmának kéréseit?" Tovább: https://felhom.blog.hu/2022/03/13/hamis_valosag_3

"Ha Amerika nem tud jelentős mennyiségű fegyvert gyártani, akkor súlyos válságba kerül. Nem véletlen, hogy az újkori történelem egyetlen USA elnökét, aki nem háborúzott, Donáld Trumpot a háttérben regnáló erők úgy távolították el a hatalomból, mint egy kutyát. Az Atlanti hadiipar étvágya kielégíthetetlen, így globálisan, az egész bolygón igyekszik üzletelni. Ehhez jó kis háborúk kellenek, hatalmas technikai veszteségekkel megspékelve. Ezért nem véletlen, hogy Afganisztánban ott maradt az amerikai haditechnika. A veszteséget újra kell gyártani, míg az afgánok, ha használni fogják – és miért ne tennék – a karbantartás és az alkatrészpótlás okán szintén vásárlókká válnak. Két légy, egy csapásra. A II VH. óta kirobbant háborúk 70-80%-áért az USA felelős közvetlenül vagy közvetve. Fontos megjegyezni,..." Tovább: https://felhom.blog.hu/2022/04/27/meszaros

"Amennyiben Putyin korszerű lenne, ő is egy Majdan téri ellenforradalommal próbálkozott volna. De, valószínűleg, a CIA már nagyon figyelt, vigyázott erre. Nem lehetett más választása az oroszoknak, mint minél előbb lerohanni az ukránokat, amíg fel nem fegyverzi őket még jobban Amerika." Tovább: https://felhom.blog.hu/2022/04/28/mit_akarnak_az_oroszok

"Az EU szankciói végképp végezni fognak saját gazdaságával, miközben a ruszkik degeszre keresik magukat a gázon és olajon." Íme: https://felhom.blog.hu/2022/05/15/europa_eszetlen_ongyilkossaga

"Soros György nemrégiben beszédet intézett a nagyvilághoz, amelyből kiolvasható, tesznek nagy ívben Ukrajnára, az igazi ellenségük Kína. A Coviddal kapcsolatban is érdekes megjegyzések hagyják el a száját." Lássuk.https://felhom.blog.hu/2022/05/22/globalizacio_erobol

"A leglényegesebb kérdés, miként húznak le bennünket és miért nem ötlik szembe?" Íme: https://felhom.blog.hu/2022/05/29/kifosztas-marketing

"Az ukrán háború kitörése „véletlenül” megint jól jött az Egyesült Államoknak. Mindig szerencséjük van, hiszen 2001 szeptember 11. is pont akkor következett be, amikor percekre kerültek a gazdaságuk összeomlásához. Most az Északi Áramlat 2..." Íme: https://felhom.blog.hu/2022/06/12/olajkutmergezok

"Valószínűleg feltűnt mindenkinek, hogy mi közvetlenül, nyomott áron kapjuk a gázt és az olajat továbbra is az oroszoktól, mégis belesodródtunk a válságba. Érthetetlen, hogy ez a kis ország, ami képes magát élelmiszerrel és orosz energiával ellátni, miért indult el a lejtőn?"... lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/07/20/volt_egyszer_egy_birodalom

"A ruszkik átvették a stratégiai kezdeményezést, ők diktálják a feltételeket. Eddig ez, 1989 óta, amerikai privilégium volt." Íme: https://felhom.blog.hu/2022/07/28/putyin_nyert

"Az Unió politikusai nem csak ezért árulnak el bennünket. A V4-ek gazdasági teljesítménye kezdi meghaladni az eltűrhető mértéket. A helyzet ugyan az, mint az I. Világháború előtt, amikor ..." tovább: https://felhom.blog.hu/2022/09/18/nyugaton_a_helyzet_valtozatlan_374

"Az ukrán és a nyugati médiák öles főcímeken hirdetik, az oroszok fölrobbantották saját Északi Áramlat nevű vezetékeiket, egyetlen nap alatt. Mind a kettőt. Annyira ostobák, hogy nem a csapot tekerték el, hanem..." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/09/29/haduzenet_eszaki_aramlaton

"...Az oroszokat ki kell kapcsolni a rendszerből, mert rontják a jenkik bizniszeit és esélyüket a világuralom megtartására, valamint Kína szövetségesei lehetnek. Az amcsik beáldozzák Európát és hagyják lezülleni,..." Tovább: https://felhom.blog.hu/2022/10/20/troja_4

"A világ felforgatása egy nagyon szűk kisebbség érdeke, mégis ez megy végbe a többség akarata ellenére. Ez a folyamat a hatalom megtartására irányul." Íme: https://felhom.blog.hu/2022/12/06/elindult_a_great_reset

"Mit követel a jelenlegi politikai kultúra? Bárány szelídséget és teljes odaadást. De ezt az attitűdöt speciel csak ránk, európaiakra szabtak. Nekünk kell befogadni, tűrni, alázatosan viselni, sőt, félretenni még a túlélési reflexeinket is." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/03/31/agressziv_aldozat

"A demokrácia lesújtott vasmarokkal a diktátorunkra, nem diktatórikus eszközökkel. Nem forgatták ki a törvényeket – a tartózkodást is igennek minősítve – csak azért, hogy meghamisítsák a demokráciát." Tovább: https://felhom.blog.hu/2018/09/14/szar_e_a_gentini

"Kinek és miért fontos a Nyílt társadalom? A Nyílt társadalom egy politikai marketingfogás, mint a Szabadság, egyenlőség, testvériség." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/12/22/a_nyilt_tarsadalom_jarvanyos_felmelegedese

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://felhom.blog.hu/api/trackback/id/tr4418049444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása