Felhő

Felhő

Agresszív áldozat

2022. március 31. - Tamás bátya

Mit követel a jelenlegi politikai kultúra? Bárány szelídséget és teljes odaadást. De ezt az attitűdöt speciel csak ránk, európaiakra szabtak. Nekünk kell befogadni, tűrni, alázatosan viselni, sőt, félretenni még a túlélési reflexeinket is.

Történt egyszer, hogy egy Názáreti Jézus nevű arámi férfit szelídsége és bölcsessége ellenére keresztre feszítettek azon a bizonyos Koponyák hegyén. Ezzel meg is oldódott csendes lázadásának kérdése, gondolták azok, akik megfeszítették. Ami ez után következett, elemi erejű pszichikai, politikai, társadalmi hatást gyakorolt az egész civilizációnkra. Jézus halálában erősebb és legyőzhetetlenebb lett, mint életében. Bár három és fél évszázadba telt, de maga alá gyűrte kivégzői birodalmát és fölébük kerekedett. Nagy Konstantin idejében államvallássá lettek Jézus tanai. De mi volt a titka, amivel ezt elérte?

Az áldozat ereje és tiszteletteremtő képessége csodákra képes az emberi pszichében. Az áldozat nem lehet rossz, hiszen vele szemben követnek el erőszakot. Az áldozat kultuszt Jézus fejlesztette tökéjre hívei segítségével. Csakhogy Jézusnak nem voltak mögöttes szándékai, nem használta saját áldozati hozzáállását egyéb célokra, nem pózolt vele. Tisztán és világosan kommunikált, legfőképpen nem vált agresszorrá, nem kényszerített senkit véleménye megváltoztatására vagy a sajátja átvételére.

Jelenleg megfigyelhető egy véleménydiktatúra, amit a main stream médiák egyöntetűen képviselnek. Mindent úgy kell elfogadni, ahogy ők látják vagy láttatni akarják. Ha nem, jön a ne mulass.  Céljaiknak megfelelő áldozatot, pl. egy kisebbséget vagy kiszolgáltatottnak ábrázolható tömeget választanak és a védelmükre kelnek. Ha valaki ezt nem akceptálja, vagy felmutatja a folyamat káros következményeit, akkor elkezdik agresszíven agresszornak címkézni, a végletekig üldözni. Ilyen az, amikor a külügyminiszterrel pl. a BBC megpróbálja kimondatni, hogy mi (a Magyar nemzet) nem vagyunk demokraták és a miniszterelnök diktátor. Három demokratikus választás után! Ebben a folyamatban tetten érhető, a médium nem objektív közvetítőként kíván fellépni, hanem saját koncepciójára próbálja alakítani a valóságot, még ha az tiltakozik is ellene. Ergo, nem közvetítő – ami a feladata lenne, hanem formáló erő. Objektum helyett szubjektum. Nem a keresztre kerül, hanem felszegel valakit, miközben azt hazudja, a többséget védi.

Honnan vették a mintát? Persze, hogy Krisztusról. Csak Krisztus nem egy lefojtott agresszor volt, hanem az, aki. Sosem játszotta meg magát. A média utasításra cselekszik, hiszen, ha nem ezt tenné a valóság és az igazság érdekelné. De egyértelműen nem. A finanszírozó a megrendelő, aki saját céljaira használja. De ki bírna ennyi médiát pénzelni? Már pedig a legtöbb médium egyen hazugságokat közvetít.

A hírek, folyamatok interpretációja hatással van az életre és a gazdaságra. Éppen ezért busásan megtérül a befektetőknek. A tőzsdét, pénzügyeket, a politikát is lehet vele befolyásolni, sőt, személyes leszámolásokra is alkalmas. A közösségi médiával együtt igazi atomfegyver. Az emberek arra trenírozottak, hogy mindent elhiggyenek az orgánumoknak. Amit bemondanak a tévében az megcáfolhatatlan, hiszen hivatalos álláspont. Ha a kormány azt mondja, hogy afgán kecskepásztorok utasszállítókkal rodeóznak az égen, az bármennyire hihetetlen, mégis valóssággá válik. Egyszerű tömegpszichózis. J. P. Morgan is így nyírta ki a vetélytárs bankokat, elterjesztette, fizetésképtelenek. Mivel bennfentes és befolyásos volt, ezért elhitték neki és minden előzmény nélkül elindult a nagy gazdasági világválság, 1929-ben.

A jelenlegi kormányt diktatúrával vádoló külföldi sajtó a 2006-os valóban diktatórikus események idején semmiféle részvétet nem tanúsított a véresre vert magyar nemzet kapcsán. Sőt, amennyire csak tudta elhallgatta azt, a helyi kirendeltség pedig még asszisztált is hozzá, sőt, ők robbantották ki azzal, hogy megtagadták a petíció beolvasását. De ugyan ez történik a francia sárgamellényesekkel. Ki dönti el, hogy ki mellett szállnak síkra és kit hagynak vérbe fagyva, a részvét semmi jelét sem mutatva a valódi mártírokkal szemben?

Ha megfigyeljük a tendenciákat, akkor jelenleg a legfőbb csapásirány a nemzetietlenítés és a társadalmak számukra kedvező átformálása. A nemzetállamok és nemzeti törekvések megbélyegzése (fasizmusnak nevezett) nácizmussal valamint az LMBTQ kisebbség és a migráció támogatása. A nemzeti összetartozás felbontása a legfontosabb globalizációs törekvés. A multinacionális vállalatok és vállalkozások államok fölé emelése, kivonása a lokális szabályozások, törvények alól valamint egyre erősebb politikai érdekérvényesítő képességgel történő felruházásuk. Ezzel tudják maximalizálni a profitot valamint kikerülni a kényelmetlen választási lehetőséget. Ha megfigyeljük, akkor ez mind a monopolizáció irányába hat és egyre inkább elvonja a szabadságjogokat. Egy új feudális birodalom épül, de már világszinten. Mindenekfelett álló, érinthetetlen világhatalom, mely messze nem demokratikus, sőt, diktálni akar, mindenben. Még Trumpot is el tudták hallgattatni sőt, intézni, pedig neki megvoltak az anyagi forrásai. Ez a véleménydiktatúra nagyobb és erősebb a föld legtöbb entitásánal. Valószínűleg nincs nála hatalmasabb és vetélytársa csupán Kína lehet, ami ellen küzd is rendesen.

Az LMBTQ kisebbség és a migráció támogatása is ide kapcsolódik, egy irányba mutat. Ha a társadalmakat felhígítják képtelenek lesznek védekezni a globális el- és lenyomás ellen. A szexuális deviancia ráadásul a keresztény erkölcsöt is rombolja - a muszlim bevándorlás dettó. A keresztény erkölcs visszatartó, kijózanító erő lehetne. Ezt a gátló tényezőt igyekeznek minden eszközzel kivezetni. Miért van az, hogy mindennek az eredője a világkormány létrehozására mutat és miért áll minden erre valló folyamat hátterében az USA? Jobban mondva, ez nem az amerikaiak érdekét szolgálja, hanem egy olyan társaságét, akik az Egyesült Államokból irányítanak, és a társadalmukat használják gazdatestnek.

A megcélzott helyeken a felbátorított kisebbségek kezdik átvenni a többség szerepét és elbitorolják annak jogait. Megfigyelhető, hogy a többségi társadalomban hatás alá kerülők egyre többen lesznek és megfordul a működésük az agymosás hatására. Feladják jogaikat és behódolnak. Úgy kezdenek viselkedni, hogy megfeleljenek a média által diktáltaknak. Pont azokat igyekeznek kirekeszteni, megcímkézni, dehumanizálni saját maguk közül, akik lázadnak a minoritás túlterjeszkedése ellen. Az önfeladás és megfelelési kényszer elvégzi a dolgát a legyengített társadalomban. Az áldozat szerepben tetszelgő, felhergelt kisebbség pedig egyre agresszívebben és egyre gátlástalanabbul követelőzik, a többség rovására.

A globalizáló világerő megtévesztésre játszik. Csak hazugságokkal és félrevezetéssel tudja elérni céljait. Azért, mert azok a többségre nézve hátrányosan hatnának. Mivel semmiféle előnyös ideológiai alapvetés nem rajzolódik ki törekvéseikből, ezért azok károsak. Sajnos, nincs jobb tipp, minthogy a rejtett világerőt csak is a teljes világhatalom megragadása és a tömegek minél alaposabb  pénzügyi felügyelete érdekli. Ennek érdekében próbálják elvenni az identitásunkat és a választás lehetőségét. A jótékonyság is csupán egy eszköz a kezükben. Az általuk üzemeltetett, fenntartott egyetemek a következő és az aktuális politikai réteg megszerzésére, befolyásolására és kézbentartására szolgálnak.

A globális monopolizáció kiváló példája a Facebook. Próbáljon valaki kapcsolatba lépni a vállalattal, reklamálni azért, hogy az avatar oldalát letiltották, míg a másikét nem. Lehetetlen. Nem csak diktál ez az államok felett álló szupermédia, de semmi esélyt sem ad. Ez vár ránk, ha nem sikerül a globális ügynökeiket eltávolítani a közéletből és mindent elhiszünk, amit ránk erőltetnek szócsöveiken keresztül. Ez az eszköz ráadásul egy visszhang, amin keresztül felerősíthetők üzeneteik a naivák körében. Perszonilazálható, ami hitelesíti a fals információkat a kevésbé gondolkodók számára. („A Mari/Józsi is megosztotta!”)

Kik állnak a Facebook mögött? Ki tudja rajta keresztül ellenőrizni és befolyásolni a világot? Kinek elemzik, dolgozzák fel az adatokat világszinten, amiért a hírszerzés megnyalja minden ügynöke tíz ujját? Ki korlátozza a felhasználók jogait? Miért nem vonatkoznak rá törvények? Ki finanszírozta ezt az 10-15 évig veszteséges vállalkozást? Erről nem szól a fáma.

Kétségtelen, hogy a globalizációnak nagyon sok előnye van az egyének számára, de ne legyenek illúzióink. Azok, akik működetik nem azért hozták létre, hogy a hétköznapi ember javát szolgálják, sőt. A jelenlegi háború pont azért zajlik, hogy a globális fenyegetést, a globalizálók hódítását kivédjék az oroszok és a kínaiak. Ha másképp nem, hát újabb vasfüggönyt húznak fel kelet és nyugat között és közönyösen elfolyatják az ukránok vérét.

A bejegyzés trackback címe:

https://felhom.blog.hu/api/trackback/id/tr4917794501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása