Felhő

Felhő

Valami bűzlik Ukrajnában

2022. február 13. - Tamás bátya

A jelenlegi ukrán válság kiválóan illeszkedik a világ urainak terveibe. Sőt, ők hozták létre. Hogy miért és miként függ ez össze a német energiaéhséggel? Lássuk.

2014-ben Ukrajna komoly gazdasági válságot élt át, amit az akkori elnök, Janukovics egy elég kedvező orosz hitellel oldott meg és tette helyre a problémát. Két hét múlva, amikor már túl volt az ország a krízisen, kitört a forradalom a Majdanon. A népharag elsöpörte a Putyin-barát kormányt. Amikor győztek, Viktoria Nuland elszólta magát, hogy ez a kis akció 5 milliárd dollárba fájt az USÁ-nak. De mi köze ehhez az amerikaiaknak?

1989-ben a rendszerváltás egyik alapvető megállapodása jött létre a két rivális nagyhatalom között. Azt tartalmazta, hogy a NATO nem terjeszkedik tovább kelet felé. 1997-ben már mi is csatlakoztunk a katonai szervezethez és a jenkik úgy rúgták fel a megállapodást egyoldalúan, ahogy azt folyton az oroszokra fogják. De miért derül ki mindig, hogy a bárány szelídségű és állandóan igazságos Amerika kavarja a háttérben?

Az amerikai hadigazdaság. Az Első Világháborúban ebből szedték meg magukat és szerezték meg a világuralmat. A másodikban tovább erősödtek és megkerülhetetlenné váltak a többiek rovására. Kik voltak ezek? Az Európaiak. Egyedül az európai hatalmak jelentettek veszélyt a hegemóniájukra. Franciaország és Nagy-Britannia hatalmas gyarmatbirodalomként regnált, főleg az utóbbi. Két világháborút nyertek és egyre kisebbek lettek. Nem különös? A pénzhatalmi világelit átköltözött a tengeren túlra és vitte magával megszerzett javakat. A Brit pénzügyi szivattyút az óceán túlpartjára telepítették, ami, sajnos, az anyaország erőforrásait is leszívta. A franciák pont ugyan így jártak, háborús államadóságaikért cserébe – amit az amerikaiak finanszíroztak - át kellett engedni nagyhatalmi státusukat és megelégedni a másodhegedűs címmel.  

Ha már kitört a világháború, megtették azt a szívességet, hogy Japánt is tönkretették. Ez lett a belépő Ázsia ellenőrzésére. Kína akkor még nem számított, semmijük sem volt. A tervezők nem sejtették, hogy saját mohóságuk és Kína olcsó munkaereje ekkora gazdasági potenciált jelent majd később. A fejlettebb Japán jobb üzletnek tűnt. Aztán később Dél-Koreát is bekebelezték és a mai napig megszállva tartják. Vietnámmal ez ugyan nem sikerült, azonban Kína és a Szovjetek közé sikerült éket verni.

Egyedül a Szovjetek csúsztak ki a markukból, mivel Sztalin átlátott a terveiken és pontosan tudta, hogy őt is el fogja árulni a nagy testvér. Bízott abban, ha az Oderáig elmegy, akkora területet hasít ki és választ le, szigetel el a világuralmi törekvéseken morfondírozó amerikaiak elől, amivel méltó ellenfele lehet a csillagos, sávos birodalomnak. Egy dologgal nem számolt, a technológiai hátrányt nem tudja leküzdeni. Kitört a hidegháború.

A Szovjet 1989-ben kapitulált, amikor összeomlott alatta a gazdaság. Hiába volt óriási, az amcsi pénzelit még nagyobbra nőtt. Ez a háború is békekötéssel zárult, amiben a győztes kijelentette, nem hatol be a vesztes területére, azaz nem veszi fel a volt kommunista tagországokat a NATO-ba. Csakhogy a pénzhatalom mindig többet akar és ezért folyton hazudik. Még 10 év sem telt el és már csak a Fehéroroszok és az Ukránok álltak köztük és a megcsappant orosz területek között. Egy mesterséges pufferzónát hoztak létre, hogy a galád és fékezhetetlen oroszokat – a veszteseket - elaltassák.

A pénztőke természetét a Római birodalom idejéből, konkrétabban Gaius Julius Cézár példájával lehet a leginkább szemléltetni. Cézár nem volt elég tehetős a hatalom megragadásához, ezért hitelt vett fel. Akkoriban ez ekkora mennyiségben nem számított szokásosnak. Rengeteg épületet épített, hogy tömegtámogatást szerezzen, amiből hatalmas hadsereget szervezett és szerelt fel. Nagyjából 10 légióval indult útnak (kb. 70.000 ember), ami még így is eltörpült a gallok négyszázezres serege mellett. Mégis kegyetlenül lemészárolta őket, senkinek sem kegyelmezett. Ha veszít, abba nem csak anyagilag rokkant volna bele. A hitelezők nyomása sarkalta, ahogy jelenleg Sorost is a mély állam urai. Nyilván kell hozzá némi pszichopátia, megrögzött, gátlástalan bestialitás is. A hadjárat busásan megérte a befektetőknek. Jelenleg ugyan ez a morális tartalom néz farkasszemet a békés európai állampolgárok naiv tömegeivel.

2014-ben érkeztünk el ahhoz a pillanathoz, amikor Cézár helyett a héják már nem bírták tovább türtőztetni pénzéhségüket és átlépték a Rubikont, azaz Ukrajna határait. Nem sereget béreltek, hanem forradalmárokat és sikerrel jártak. Felállítottak egy bábkormányt, ami hamar összeomlott, aztán jött a többi komprádor. Mégsem vált be teljesen a mesterterv, mert Putyin egy pillanatnyi vákuumot kihasználva visszaszerezte a Krímet. A pénzhatalom tombolt a pimaszság láttán. Oroszország nem győztesnek, hanem vesztesnek lett kijelölve. Gyorsan kiéleztek egy katonai konfliktust Európa és Oroszország között, Ukrajna ürügyén. Küszöbön állt a háború.

Miért 2014-ben indult az akció? Addig mérhetetlenül kiszipolyozták Kínát, akik szépen, békésen, de lenyúlták a technológiát és elkezdtek leválni a rabszolgatartókról. Olyan nagyra terebélyesedtek és annyira összefonódtak a tőkések érdekeivel, hogy egyelőre nem tudják őket leállítani. A hangsúly áttevődött Európára és mint Cézár esetében Galliát, itt az oroszokat kell leigázni. A birodalom természete, hogy egyre több és több területet kebelez be, hogy még többet kaszáljon. Kielégíthetetlen az étvágya. De létezik egy prózaibb oka is. 2013-ban kezdték alkalmazni a közetrepesztéses eljárást, amivel palagázt nyertek ki az amerikai talajból. Jó drágán és rendkívül környezetveszélyes módon, hiszen földrengést okozhat. Ez a termék sokkal többe kerül mint az oroszoké és sehova nem lehet eladni, csak Európába.

Az Oroszok és Európa elszigetelése egymástól már a II. Világháborúban is stratégiai cél volt. Ha nem sikerül szembefordítani, a német technológia az orosz nyersanyaggal egyesülve föléjük kerekedik. Merkel nem vállalta a felelősséget, kiutazott Putyinhoz és megegyezett vele. Ez után kiderült, Angelát lehallgatják az amerikaiak, aztán beütött a Wolksvagen botrány majd a Deutche Bank kapott olyan bírságot az Atlanti óceánon túl, ami megszűnéssel fenyegette Németország legnagyobb, központi pénzrendszerét. Merkelt megzsarolták. Új feladatot kellett vállalnia, ami elől már nem léphetett el. 2015-ben elindult a bevándoroltatás, ami egyértelműen az Európaiak kiszülését és legyengítését szolgálta, illetve át kellett verni a „zöld” fordulatot, ami hosszútávon kinyírta a németek energiarendszerét. Igazából ez is ugyan annak a tervnek egy másik változata, hiszen, ha Európa a migrációtól destabilizálódik, legyengül gazdaságilag, akkor sem tud kooperálni Putyinnal. Tehát, a Föld urai csak megtalálták a megoldást a kárunkra.

Miért kellett a német energiaszektort kikészíteni? Mert orosz gázt vásároltak. Az orosz gázt és kőolajat ki kell zárni a piacról, mert másképp nem tudják őket sarokba szorítani. Ezért megy végbe erőltetetten az elektromos autóra és zöld energiára történő átállás. (Erről korábbi írásomban értekeztem: Elektromos világháború: https://felhom.blog.hu/2021/02/05/elektromos_vilaghaboru) A zöld energiára kevésbé van szükség, mint a környezetvédelemre, mégis minden áron ezt nyomják. A nejlonhulladék sokkal hamarabb megöli az emberiséget, bele fogunk fulladni, mint a globális felmelegedés, ami egy természetes folyamat, és automatikusan vissza fog fordulni. Ez nem jelenti azt, hogy nem kell tenni ellene, de nem ezekkel a módszerekkel, amire most nem térek ki, korábban erről is írtam. (Miért hazudnak a zöldek?: https://felhom.blog.hu/2022/01/12/miert_hazudnak_a_zoldek)

Jelenleg komoly háborús feszültség áll fenn az oroszok és az ukránok között. A jenkik már fel is ajánlották a németek számára a méregdrága palagázukat és biztosították egész Európát arról, hogy nem lesz gázkrízis. Csak nem megint a befektetett tőke búsás visszanyerése áll a háttérben? Nekik nagyon jól jön az energiahiány, hiszen a pénzhatalom az energiahordozókat is ellenőrzi, gondoljunk arra, hogy a dollár egyik fedezete a Közel-Keleti olaj, amit csak dollárért lehet árusítani. Szaddam megpróbált átállni az Euróra, de a szabadság- és demokráciaipar igazságos képviselői felakasztották, mint egy kutyát. Természetesen, az emberiség érdekében.

Mostanra odáig akarják fokozni a német problémákat, hogy a palagáz gazdaságtalansága fel se tűnjön. Ha Európa gazdasági motorja energiaválságba sodródik, akkor felborul az energiaegyensúly, ami az egész kontinensre kihat. Ezért sem engedik használni az Északi-Áramlat 2-t, ami készen áll a szállításra. Ügye, nem gondoljuk, hogy ekkora probléma esetén a német hatóságok ennyit késlekednének? Valaki ott gáncsolja ezt a projektet, ahol tudja. Az amerikai diplomácia már lelkesen közölte, Európa ne aggódjon, jönnek és megmentenek bennünket a nyolcszor, tízszer drágább termékkel. Még hálásnak is kellene lennünk érte. Régi trükk, okozz problémát, hozd el a megoldást és kaszáld be a kiszolgáltatott helyzetben lévőktől az extraprofitot.

Valószínűleg, a Covid válság is ennek a gátlástalan társaságnak köszönhető. Megfigyelhető, hogy számukra a normális működés hosszabb távon nem kifizetődő, ezért az életünkbe mesterséges kríziseket építenek. Korábban ezt háborúkkal oldották meg, mostanra szoft eszközöket használnak. A Covid válság csökkentette a túltermelést, bizonyos szektorokban hiányt okozott, így lehetett árat emelni. A 2015-ben indított energiakrízis mostanra érett be, így a kettőt egyszerre kaptuk a nyakunkba, az ezzel járó mértéktelen inflációval egyetemben. A gazdagok ismét gazdagabbak, a szegény pedig szegényebbek lettek. Európa erejét elszívja a szövetségese, ahogy korábban az Angolokkal és Franciákkal tette.

2022. február 13

https://www.facebook.com/watch/?v=509466837305156

A bejegyzés trackback címe:

https://felhom.blog.hu/api/trackback/id/tr6017465446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása