Felhő

Felhő

A háttérhatalom közbelép

2023. október 01. - Tamás bátya

Mostanra körvonalazódott, hogy Ukrajna képtelen megnyerni az oroszok ellen folytatott háborút. Azonban az Ukrajna mögött álló titokzatos háttérhatalom még sosem vesztett, mindig ráerőltette az akaratát a világra. Most vajon mi következik? Mért merülnek fel teljesen abszurdnak tűnő ötletek Ukrajna Eu tagságáról? Miért akarják és kik megbuktatni a Lengyel kormányt? Hogy függ ez össze?

Az I. VH-ban az Antant nyugati szárnya szinte azonnal összeomlott. A harcok Franciaország belsejében folytak tartósan. Nem segített rajtuk az sem, hogy Olaszország, a neki igért területek reményében beszállt mellettük a küzdelembe. Egyetlen reményük a keleten harcoló orosz csapatok voltak, akik borsot törhettek a Központi hatalmak orra alá. Ezt a problémát a németek Lenin (V.I. Uljanov) átdobásával oldották meg. Felforgató tevékenységének hatására az oroszok (immár Szovjetek) elhagyták az Antant kötelékét, 1917-ben. A németek a keleten harcoló csapatokat átcsoportosították és simán nyerhették volna a háborút, ha az Amerikaiak rá nem döbbennek pont ekkorra, hogy 2 évvel korábban a Lusitániát a németek megtorpedózták és elsüllyesztették. Amerika tehát igazi ok nélkül hadbalépett és megpecsételte a Központi hatalmak sorsát.

Ez az eseménysor nem tartalmaz semmi különös részletet, hacsak nem az amerikai hadbalépés mozzanatát. Egyrészt a Lusitánia elsüllyedése miért akkor ütötte ki a biztosítékot, amikor a keleti front kapitulált? Illetve az amerikaiak miért léptek be a háborúba, amikor semmi közük nem volt hozzá és miért a vesztes fél oldalán? Miért Angliának és Franciaországnak kellett nyerni mindenképp és hogy jön ide a háttérhatalom?

1912 áprilisában elsüllyed a Titanic nevű óriásgőzős és életét veszti a tragédiában John Jacob Astor (https://hu.wikipedia.org/wiki/John_Jacob_Astor_(%C3%BCzletember,_1864%E2%80%931912 ). Astor nem volt más, mint annak az érdekcsoportnak a vezetője, aki akadályozta a FED (Amerikai Nemzeti Bank) magánosítását. 1913-ban azonban az Amerikai Nemzeti Bank mégis magánkézbe kerül (https://en.wikipedia.org/wiki/Federal_Reserve) Astor halála után. A FED alapításának pontos dátuma 1913 december 23. Azért ez, mert a törvényjavaslatot karácsony előtt fogadták el. A képviselők zöme hazautazott, így csak néhány szenátor megvételére volt szükség ahhoz, hogy a törvényjavaslat átmenjen. A dollár – Amerika hivatalos pénze - magánkézbe került. Ennél nagyobb gazemberségre nem volt példa a történelemben. Ha egy pénz magánpénzzé válik, akkor az magánérdekeket szolgál. Mikor hajt még nagyobb hasznot a magánpénz? Ha minél több helyen használják.

1914-ben kitör a Monarchia és Szerbia közötti háború, ami nyugodtan maradhatott volna lokális. Azonban Franciaország és az Angol birodalom nem nézhette tétlenül, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia ráteszi a kezét a Balkánra és geostratégiai lehetőséghez jut az Oszmán birodalommal való szorosabb kapcsolatra, ami még a Közel-Kelet felé is utat nyit. Anglia és Franciaország gazdasága ekkor nem hatékony, gyarmataik bősége ellenére leszálló tendenciába került. Vezetőrétegeik gátlástalansága, mohósága és inkompetenciája végzetesnek látszott. A Központi hatalmak mutatói azonban felfelé futottak.

1870-es években a Brit gyarmatbirodalom gazdasági fordulóponthoz érkezett. A korábbi felívelés után még sikerült megszereznie Ciprust és majdnem a Szuezi csatorna részvényeinek felét, de az 1880-ban kitört I. Búr háborúban már vereséget szenvedett. Az ország gigászi külpolitikája hatalmas mértékű kiadásokra kényszerítette a kormányt, amit csak jövedelemadó növeléssel tudtak ellensúlyozni. Az ír kérdés egyre égetőbbé vált, az ír nemzeti mozgalom egyre erősödött, amit nem tudtak kezelni a politikusok. 1882 május 6.-án Írország alkirályát és államtitkárát meggyilkolták, de Egyiptomban is felkelés robbant ki. Az Afgán protektorátust az Oroszok fenyegették, folyamatos határvillongás alakult ki, majdnem kitört a Brit - Orosz háború. Az angolok Afrika teljes bekebelezését tervezték, a Franciákat is ki akarták szorítani Szudánból, de közben Burmát, Tibetet és Beludzsisztánt is a birodalomhoz csatolták. A II. Búr háborút a századfordulón az angolok megnyerték, 1904-ben mégis lemondtak a korlátlan gyarmatosítás politikájáról, miközben Kínában kitört ellenük a boxer lázadás. Az anyaországot szinte szétfeszítették a belső problémák, a munkásosztály erősödése és önérdekérvényesítési képességének jelentős növekedése, valamint az ír függetlenségi törekvések. Kénytelen volt kiegyezni Afganisztán ügyében az Oroszokkal, korlátozta fennhatóságát Tibetben és Perzsiában. Lemondott a terjeszkedésről Afrikában is a francia érdekeltségekkel szemben. A századforduló táján krízisbe kerültek.

Az 1850-es évek végén az Itália területén kitört francia – Osztrák-Magyar háborúhoz a helyi erők is csatlakoztak a franciák oldalán. A véres ütközetekben a Szárd-Piemonti és francia erők diadalmaskodtak, de III. Napóleon rádöbbent, ha tovább folytatja a küzdelmet, az egyesülő Itália pont saját országának lesz a legkomolyabb riválisa a mediterrán térségben. Gyorsan beszüntette a fegyveres incidenst Ferenc Józseffel szemben. A zürichi béke olyan feltételeket tartalmazott, ami a vesztes Osztrák-Magyar monarchia számára győzelemnek számított. Azonban az olasz egyesülési folyamatot ez az egyezmény sem tudta megakadályozni. Garibaldi és II. Emannuel megteremtette az új Közép-Európai országot, amely 1882-ben már Poroszország és az Osztrák-Magyar monarchia szövetségesévé avanzsált, mégis később az Antant oldalán szállt hadba ezekkel az országokkal szemben.

Az Osztrák–Magyar Monarchia 621 538 km2-es területével Európa második legnagyobb méretű állama volt Oroszország után, 51 milliós népességét tekintve pedig Európa harmadik legnépesebb országává vált az Orosz Birodalmat és a Német Császárságot követve.

Ausztria-Magyarország 1910-től Franciaországot megelőzve a világ negyedik legnagyobb gépgyártójává és gépipari exportőrévé vált az Egyesült Államok, Németország és az Egyesült Királyság után. Elektrotechnikai és villamosipari termékek (elektromos háztartási eszközök, gyáripari elektromos eszközök, valamint generátorok, gőzturbinák, transzformátorok) piacán pedig a világ harmadik legnagyobb gyártója és exportőre lett, csak az Egyesült Államok és Németország tudta megelőzni.

A kiegyezést követő fél évszázad a magyar gazdaság sikertörténete. Bár a fejlődés pontos üteméről megoszlanak a vélemények, abban mindenki egyetért, hogy elmaradott agrárországból a 20. század elejére fejlett élelmiszeriparral rendelkező és intenzív exporttevékenységet folytató agrár-ipari országgá emelkedett. A nemzeti jövedelem értéke az 1867-est 100%-nak véve 1900-ra megháromszorozódott, 1914-re pedig több mint megötszöröződött. Hasonló ütemű fejlődést csak a németek voltak képesek produkálni.

Az angolok és franciák már 1891-től készültek arra, hogy a Központi hatalmak gazdasági előretörését fegyveres erővel megakadályozzák. Alfred Milner vezetésével Nagy Britanniában létrehoztak egy nem hivatalos szervezetet Kerekasztal néven, amely az akciót kontrollálta. Tagjai többek között William Thomas Stead, Lord Escher, Nathaniel Mayer Rothschild és a Wallesi herceg, a későbbi VII. Edward. 1904-ben nyíltan is megkezdődött a felkészülés a fegyveres megoldásra. Antant (azaz szívélyes egyetértés) néven katonai szövetségre léptek a franciákkal, amihez 3 év múlva Oroszország is csatlakozott. A Központi hatalmak bekerítése bekövetkezett 7 évvel a háború kitörése előtt.

Elzász-Lotharingia elvesztése folyamatosan frusztrálta a franciákat. Az angolok attól rettegtek, hogy a Központi hatalmak (vagy Tengely) gazdasági előretörése megfosztja őket világbirodalmi státusuktól. Alig várták az alkalmat, hogy ezt az irtózatos Közép-Európai potenciált leszereljék.

 

Végre kitört a háború Szerbia és a Monarchia között 1914-ben. Több sem kellett a hadbalépéshez. Mivel Franciaország 1915-re teljes vereséget szenvedett, ezért már csak pénzügyi lélegeztetőgépen volt képes működni, amit természetesen a FED biztosított. Anglia ugyan így járt 1916-ban. Ezért nem veszíthetett a nyugat. A FED felé eladósodott két ország szinte mindenét elzálogosította 1917-re. Ahhoz, hogy a gyarmatok és a zálogba adott értékek ne menjenek veszendőbe, be kellett vetni egy újabb hadsereget. Ezért nyúltak vissza a 2 évvel korábban elsüllyedt Lusitánia esetére. Az amerikai katonák persze nem tudták, hogy a dollár és azok tulajdonosai érdekében adják az életüket, azért, hogy a dollár (tartalék valutaként) meghódítsa Európát. A győzelem hatására nem csak a dollár hatolt be az öreg kontinensre, hanem a győztesek elzálogosított vagyona is átkerült az Újvilághoz. Ezért lehetséges, hogy hiába nyert Franciaország és Anglia két világháborút, mégis egyre kisebbek és egyre jelentéktelenebbek lettek. A FED és az általa birtokolt USA azért szállt be a Szövetségesek mellett a háborúba, mert nekik volt elzálogosítható vagyonuk. Ezt kellett megszerezni.

Ami még különös, hogy a II. VH szinte teljesen ugyan ezt a forgatókönyvet játszotta újra, de itt már nem engedték meg, hogy a Szovjetek kiszálljanak a buliból. Olaszország nem hitt az üres ígéreteknek és távol tartotta magát korábbi szövetségeseitől. A II. VH az új világrendet (ami a Szabadkőművesek fő célkitűzése volt mindig) – fixálta. A franciák lázadoztak birodalmi státusuk elvesztése miatt, ezért a Németeket pénzelték, hogy móresre tanítsák őket. Arra nem számítottak, hogy a Szovjetekkel ilyen jóban lesznek és a Lengyeleket felosztják egymás között. Végül sikerült őket is egymásra uszítani, ahogy az oroszokat és az ukránokat is. A németek azért nem rontottak az Angolokra, mert velük folyamatosan szövetkezni akartak, Amerikával szemben. (Ezért nem pusztították el a hadseregüket  Dunkerque-nél.)  Egyébként, a II. VH, ha már kirobbantották még valamire kapóra jött a FED-nek. Meg tudta hódítani a Távol-Keletet. Ehhez nem kellett mást tennie, mint legyőzni Japánt, a kelet legerősebb birodalmát. Nem véletlen, hogy japán német szövetséges volt. Éveken keresztül provokálták őket, de csak nem kapták be a csalit. Valahogy mégis sikerült (gondolom van az a pénz, vagy elejtett ötlet, információ) becsalniuk őket Pearl Harborba, ahol véletlenül a támadás idején nem tartózkodtak anyahajók, amiknek ez volt akkoriban a fő állomáshelye. Micsoda véletlen!

Közvetlenül a II. VH után kitört a Hidegháború. A Hidegháború nem az ideológiák harca volt, hanem a dolláré. A dollár be akart nyomulni mindenhova, de a szocialista berendezkedés nem hagyta. Ezért tiltotta a magántulajdont. Ha lett volna magánvagyon, akkor azt a dollár tulajdonosai felvásárolták volna, hiszen 1913 óta annyi pénzt nyomhatnak, amennyit csak akarnak. Ha végig gondoljuk, hogy ezt a rendszert csak a pszichopata Sztalin tudta értelmezni és épp ezért megállítani, akkor értjük meg igazán, hogy kikkel állunk szemben.

50 év alatt a fegyverkezési verseny meghozta eredményét és Szovjetúnió csődbement. A dollár urai ismét győzedelmeskedtek, helyesnek bizonyult a stratégiájuk. A Szovjet atomarzenál miatt nem lehetett már hagyományos módon elintézni, ahogy Európa más térségeit. Őket pénzfegyverekkel és gazdasági megoldásokkal kényszerítették térdre. Elvették tőle Kelet Közép Európát. Mi és a sorstársaink hiába örültünk a felszabadulásnak, nem az lett belőle. Egy még mohóbb, még alattomosabb rabszolgatartó kezébe kerültünk. Húsz év alatt semmit sem javult az életszínvonalunk de, az utóbbi tíz évben sem látványosan.

Talán a fentiekből kiderül, a dollár és tulajdonosai folyton hódító úton vannak és mindent be akarnak kebelezni. Végcéljuk a világkormány, a Great resettel elvenni mindenünket és végtelen monopóliumot létrehozni, amiben semmi sem veszélyezteti az örök hatalmukat.  Az USA folyamatosan háborúzik, ez a lételeme. Hétköznapi amerikaiak és idegen civilek halnak meg a „demokráciáért”. No, nem John érdekében Kentuckyból, hanem azoknak, akik a Wall streeten húzzák meg magukat, szerényen. Az Ukrán háború is azért tört ki, mert a dollár már Oroszország határaira érkezett és alig várta, hogy behatoljon a területére, és a legnagyobb zsákmányát elejtse. Ez az oroszok totális felszámolását jelentené.

Az új világrendet valóban komolyan gondolják, mivel tényleg az egész világon be akarják vezetni. 2022 február 24.-én érte el legnagyobb kiterjedését a birodalom, amit Amerikából igazgatnak. Ekkor az ukrajnai Donbasztól nyugatra haladva egész Japán nyugati határáig ért a kiterjedése. A glóbusz ¾-ét a magáénak tudhatta, mindenhol a dollár a tartalék, csak van, ahol Eurónak hívják. (Ne legyenek kétségeink, a 2008-as világválság idején az Európai Központi Bankot, amit a mérgezett amerikai ingatlanpiaci kötvényekkel tettek tönkre, a FED húzta ki a válságból. Ez mindent elárul.) Putyin ekkor szólt bele a folyamatba.

Ukrajnát nem tudták fölvetetni a NATO-ba, de az Európai Unióba gyorsított eljárással akarják. Miért? Mindössze azért, hogy azok a területek, melyek már amerikai tulajdonban vannak, biztonságba kerüljenek. Ez minden Uniós jogot és normát sért, hiszen a csatlakozási folyamat lassú, lépcsőzetes és kritériumokhoz kötött. Egy háborúban álló országot akarunk, háborúval együtt? Hol van demokrácia Ukrajnában? Egy velejéig korrupt, ultranacionalista, kisebbségi elnyomó mit keresne az EU-ban? Mivel valakinek az érdekében áll, félresöpörnek minden normát és inkább ráerőltetik a tagállamokra, azok lakosságát, jogait semmibe véve. Nem ismerős ez valahonnan? Nem így vették át az Államok pénzügyi központját?

A 2023-ban regnáló Lengyel kormánynak nem ezért kellene megbukni, mert átlát a szitán és blokkolná a tervet? Az egész politika egy átláthatatlan katyvasz, de, ha a dollár urainak szemszögéből nézzük egyből világossá válik. A dollárt és az ezzel járó hatalmat bent kell tartani Ukrajnában és tovább kell provokálni Oroszországot. Amit az USA tűzzel vassal írtana a saját határainál, azt a ruszkiknak tűrni kellene. A hidegháborús doktrína így néz ki Európával szemben; a németeket tartsd lenn, az oroszokat tartsd kint, Amerikát bent. Ügye, milyen barátságos? Csakis az érdekeinket szolgálja.

Miért építik le Európa versenyképességét? Pont azért, hogy ne tudjon szövetkezni az Oroszokkal és a Kínaiakkal. Ki legyen szolgáltatva az USÁ-nak. Miért támadják a nemzetállami berendezkedést? Mert az új világrend globális, a dollár csak a nyitott gazdaságokba képes behatolni (Nyílt társadalom, ügye) és hasznot hajtani a tulajdonosainak. Miért nem kapjuk meg a pénzeinket az Uniótól? Mert az Unió döntéshozói a dollártulajdonosok zsebében vannak és Magyarország ellenáll a nagy terv végrehajtásának, független akar maradni. Miért erőltetik Európára a bevándorlást? Hogy felhígítsák a társadalmait és bármikor destabilizálható legyen, ha Amerikából úgy akarják. A bevándorlás arra is jó, hogy lenyomják az európai béreket. A válaszok csak a dollárosok szempontjából tartalmaznak logikus érveket, a lakosság érdekei nem számítanak. Ismét az 0,1% érdekeit képviselik.

Ja, egyébként az Unió miért finanszírozza egy Union kívüli állam működését és háborúját? Ez a (bűn)banda egyébként mindig másokkal fizetteti ki a költéseit, saját beruházásait, de a hasznot megtartja magának.

Az ukrán kommunikációs stratégián is látszik, hogy egy, az USA-nál is erősebb hatalom áll mögötte. Szemtelenek, kioktatók és arrogánsak, azokkal, akik segélyezik őket. Ilyet csak az mer megengedni magának, aki tudja, hogy a legerősebb entitás áll a háta mögött, aki felhatalmazta és folyamatosan biztatja céljai átvitelére.

A jogszerűség, a törvények ezt a bagázst nem érdeklik. A törvényeket önmagukhoz igazítják, ezzel kaparintották meg a FED-et is. Mióta átvették a hatalmat azóta nem adják ki a kezükből. A nagy demokráciát, az Egyesült Államokat egy mozdulattal gyarmatosították és azóta folyamatosan felhasználják. Korlátlan mennyiségű pénzük van, ők nyomtatják. Csak az oroszok és a kínaiak tudják őket megfékezni. Ezért hozták létre a BRICS-et és ezért állítják át a fizetési rendszereket Jüanra és Rubelre.

Nem hagyhatjuk, hogy Ukrajna Uniós tagállam legyen, mert akkor minden pénzünket oda fogják irányítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://felhom.blog.hu/api/trackback/id/tr3718225491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása