Felhő

Felhő

Értelmet nyer a Brexit

2023. november 27. - Tamás bátya

2016-ban Nagybritánia kiszavazta magát az Unióból. Sejtettem, hogy nem lehet véletlen, hiszen az amerikai birodalmi erők, a dollár tulajdonosok nem engednek világraszóló eseményeket úgy, hogy nem az érdekeiket szolgálja. Mostanra végre kiderült, mire ment ki a játék.

2014-ben végre az amerikai birodalomnak sikerült átállítania Ukrajnát a saját térfelére a Majdan téri puccsal. Ezzel a Zbigniew Brzezinski (1928 – 2017) által kidolgozott doktrina elindult a megvalósulás irányába. Ez a terv arra alapoz, hogy Oroszország felbomlasztása és feldarabolása az Ukrán területek bevonása után kezdődik, felvonulási területnek használva azt. Amikor Brzezinski ezt a tervet kidolgozta még a Szovjetunió valóban fenyegetést jelentett a világbékére, bár mostanra márt tudjuk, hogy az amerikai mohóság még jobban. A kubai rakétaválság is azért tört ki mert az amerikaiak Ukrajna helyett, még csak Törökországot rakták tele interkontinentális ballisztikus atomrakétákkal. Ezt a történészek elfelejtik hangsúlyozni. Tehát, a Szovjetek itt is csak deffenzivában voltak, az agresszor, a kiváltó, a csodás és erkölcsileg feddhetetlen nyugat volt. Hogy miért vált a Szovjetúnióban a magántulajdon tiltottá? Azért, hogy a dollárnyomtató, végtelen pénzmennyiséggel rendelkező nyugat ne tudja kilóra megvenni a termelőeszközeiket és kifosztani őket. (Erről bővebben itt: https://felhom.blog.hu/2023/10/01/a_hatterhatalom_kozbelep )

Tehát a Majdan téri puccsra válaszként, önvédelemből az oroszok annektálták a Krímet. Az USA birodalom azonnal kötelezte az Uniót, hogy kezdjen háborút az oroszokkal. Merkel ezt nem vállalta és kiegyezett Putyinnal, annyit azonban engedett, hogy a Minszkben kötött megállapodást (Erről bővebben itt:  https://felhom.blog.hu/2022/05/15/europa_eszetlen_ongyilkossaga és itt: https://felhom.blog.hu/2022/03/13/hamis_valosag_3 illetve itt: https://felhom.blog.hu/2022/02/13/valami_buzlik_ukrajnaban_307 ) direkt elszabotálhatóként kezelték. Nem is tartották be, hiszen az oroszok miatt nem vett amerikai palagázt az Unió és túl jó gazdasági kapcsolatokat ápolt a ruszkikkal. Európa, Oroszország és Kína hármas szövetsége óriási veszélyt jelentett az amerikai világ hegemóniára. Ezt mindenképpen meg kellett akadályozni. A feszültséget élezni kellett az oroszokkal, ez volt a kulcs a bili borításához, azaz a világuralom megteremtésének utolsó fázisához. Mivel Európában erre semmi hajlandóság nem mutatkozott, Európát kellett gyengíteni, a gyengítéshez pedig a bomlasztás a legjobb megoldás. Mivel a Britek szinte állandó szövetségesei az amcsiknak ezért őket kellett megbízni ennek elkezdésével. A széknek csak az egyik lábát kell kirúgni ahhoz, hogy felboruljon.

A britek kivonása nem csak ezért volt elengedhetetlen, hanem azért is, mert a sok összefonodás miatt ki is kellett menteni abból a konfliktusból, amit terveztek. Tudták, hogy Európa és az Oroszok között a háborús helyzet küszöbön áll, hiszen folyamatosan szították Ukrajnában a feszültséget az amerikai bábkormányok. Tehát, az Angliában hagyott saját anyagi érdekeltségeiket is védték, illetve Európát is gyengítették ezzel. Arról nem beszélve, hogy ha időben kilép Anglia, akkor a kiszámíthatatlan háborús helyzetbe sem kell belekeverednie, valamint, ha az Uniót a megvett politikusokon keresztül beleviszik az anyagi csődbe és a recesszióba akkor az angol vonalat ez nem rántja magával. Harc esetén az angoloknak nem lesz muszáj beszállni a finanszírozásba és a katonai műveletekbe sem. Így, nem, hogy nem kell legatyásodniuk, mint az EU-nak, hanem még ellenük is játszhatnak, kívülről, azaz az EU-t ők is benne tarthatják a konfliktusban, ahogy meg is tették Boris Johnsonon keresztül. Az USA így nem egyedül, hanem egy szövetségessel tud nyomást gyakorolni az eseményekre és az Unióra is. Mint Schrödertől tudható, az Ukrán-Orosz békeszerződést Johnson parancsára utasították vissza Zelenszkyék.

Tehát, ez a brancs 2016 előtt pontosan tudta, hogy az oroszokkal lesz háború és előre készültek arra, hogy Európa fogja kifizetni a költségeit, amibe könnyedén tönkre mehet.

Szerintem, ehhez nem érdemes többet hozzátenni, éppen elég ez is, hogy ábrázolja a nyugati morált és képmutatást, valamint azt, hogy miféle erkölcsi alapokon mozog ez az egész bűnbanda.

A bejegyzés trackback címe:

https://felhom.blog.hu/api/trackback/id/tr1318268281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása