Felhő

Felhő

Amerika ismét legyőzte az Uniót

2022. február 24. - Tamás bátya

Oroszország megtámadta Ukrajnát. Miért jutott a helyzet idáig és miként kavart bele az USA?

Amerika rémálma, az Európai Unió és Oroszország együttműködése. Ennek akadályozása mindennél előbbre való stratégiai kérdés. Ha létrejönne ez a rendszer, akkor az USA visszaszorulhatna a negyedik helyre az elsőről, ugyanis ha ez az összefogás szövetkezne Kínával is, akkor hatalmas és gyümölcsöző gazdasági egység alakulna ki, amiből az amerikaiak nem tudnának hasznot húzni. Sőt, le kellene mondani a vezető szerepről és a profit javarészéről.

Az amcsi politikusok azt az utat választották, hogy feszültséget gerjesztenek a két térség között. Első körben elkezdték erőltetni Ukrajna belépését a NATO-ba. Annak idején a kubai válság azért robbant ki, mert a Szovjetek rakétákat telepítettek Amerika közvetlen határára. Pontosan tudták, ha amerikai fegyverrendszer kerül Oroszország közvetlen közelébe, az azonnali és elkerülhetetlen provokációt jelent Putyinék számára. Ukrajnát már 2014-ben destabilizálták a mesterséges, Majdanon kirobbantott 5 milliárd dollár összköltségű „forradalommal”, ez után amerikai bábkormányok kerültek hatalomra, legutoljára egy színész, akár Ronald Reagen. A szimbolika és a párhuzam is egyértelmű, közben Biden fia, Hanter ott ül a legnagyobb ukrán energiacég elnökségében, kettős állampolgárok pedig a kormányban. Az ukrán gazdaság a „felszabadulás” után folyamatos mélyrepülésben van, az állami rendszer állandó krízisben. Ukrajna működésképtelen a demkrácia megsegítésének köszönhetően. Ugyan ez tapasztalható az Arab tavaszban részt vett arab államoknál is, amit szintén a CIA szervezett.     

Az oroszoknak erre mindenképpen lépniük kell. Ki viselné, hogy a szomszédjában egy az ellenséggel kooperáló, ingatag, könnyen befolyásolható és egyre radikalizálodó állam regnáljon? Olyan, aki minden áron azon mesterkedik, hogy az oroszok ellenségeinek fegyverrendszerei települjenek a területére? Ha Putyin szemével nézzük, akkor ez egyértelműen szuverenitási kérdés, egy nyugati támadás előkészítése, amit meg kell előzni.

Amennyiben az oroszokat sikerül háborúba rángatni a békésnek tűnő provokációval, amit ártalmatlan NATO-ba lépésnek álcáztak, akkor az EU-nak is szankcionálni kell az oroszokat vagy katonai lépéseket tenni. Most szerencsénk, hogy az Unió nem rendelkezik hadsereggel, ezt pont a NATO léte miatt nem engedtek és értelmetlenítettek el az USÁ-ból, különben már javában folyna egy katonai konfliktus az „agresszorral”. Az uniós hadsereg fúrása az Atlantisták részéről szintén azért létkérdés, mert az is az európaiakat gyengíti. Minél gyengébb Európa, annál könnyebb dróton rángatni. Ezért történhet az, hogy ezekben a kérdésekben nem Von der Leyen tárgyal, hanem Biden. Milyen hatalom az, akit oda sem engednek a tárgyalóasztalhoz? Kinek az érdekét képviseli Biden, amikor az Unió helyett hoz döntéseket? A miénket?

Hadüzenet híján megtiltották a németeknek az Északi-Áramlat 2 használatát, amivel tönkreteszik az egész Uniós energiarendszert és fel tudják hajtani az energiahordozók árát, el tudják sütni a rendkívül drága palagázt. A terv tökéletesen bevált, a szankcióktól Európa még tovább gyengül, távolodik az oroszoktól és nem jön létre a nagy egység. Amerika ismét leuralta Európát, ami nekünk nagyon sokba fog kerülni, miközben a balhét az oroszokkal vitetik el. Természetesen, ők tehetnek az egészről. Szép csendben folyik az áldozathibáztatás, az ukránok és az európaiak kárára.  Most már az is látszik, miért kellett megbuktatni Trumpot. Mert vele ezt nem tudták volna végrehajtatni.

Mit nyernek ezen az amcsik? Ismét visszaszorították a nyerő rendszert, kiszórták az elavult fegyvereiket, még tovább adósítva Ukrajnát. Elsütik a palagázt, visszarettentik Kínát és akadályozzák azon szövetségek létrejöttét, amiből nem profitálnak. Hogy mekkorát esik az európaiak életszínvonala és ebbe most mennyi ukrán és orosz hal bele, az őket cseppet sem érdekli.

Akit nem tudtam meggyőzni, annak itt a 2015-ös önvallomás egy hiteles embertől: https://www.youtube.com/watch?v=tMd71UIw1CE

A bejegyzés trackback címe:

https://felhom.blog.hu/api/trackback/id/tr4817765218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása