Felhő

Felhő

Politikai logika

2023. november 25. - Tamás bátya

Mint láthatjuk, a világpolitika teljesen következetlen. Egymásnak ellentmondó lépesek jönnek egymás után, miközben a média igyekszik azt a látszatot kelteni, hogy ez több, mint természetes. Ukrajnában leplezetlen kisebbségi népírtás folyik, főleg az az oroszok ellen, eközben Izraelt (2023 október 7 után) mindenképpen terelik az arányos fellépés, a vérengzések leállítása, a kisebbség sértethetetlenségének irányába. Az ukrán nacionalizmust támogatják, miközben a zsidót minden szinten bélyegzik és akadályozzák, aláássák. Ráadásul a hazaárulás manapság nemhogy kiveri a biztosítékot, de teljesen elfogadott politikai kategória. Kinek az érdeke ez a következetlenség, mi erre a magyarázat?

A szemünk előtt zajlik Európa életszínvonalának leépítése, totális szétzüllesztése idegen érdekek mentén. Azzal, hogy az eddig működő gazdasági támpillereket sorra kiveszik az életmódunkból, még azt is elvárják, hogy ehhez jó pofát vágjunk. Mindenáron bemagyarázzák, hogy ez az érdekünkben történik.

Az is különös, hogy ennyire egyszerű félresöpörni minden ésszerűséget és figyelmen kívül hagyható 450 millió ember érdeke. Nem hasonlít ez a korábbi Szovjet birodalom működéséhez, ahol teljesen mindegy volt az egyéni szabadságjog és érdek? Azt a diktatúrát is fegyverek biztosították, most kicsit cizelláltabb a helyzet, de csak látszólag.

1989-ben az Egyesült Államok hegemón helyzetbe került a világban, a Szovjet birodalmat legyőzte és tönkretette a Hidegháborús fegyverkezési versenyben. Innentől kezdve mindenkit az alárendeltjének, a jogos birtokának tekintett. A Föld bármely pontján beavatkozhatott katonailag és nem mehetett végbe üzleti tevékenység sehol, úgy, hogy a dolláron keresztül hasznot ne húzott volna abból. Ráerőltette a pénznemét mindenre és mindenkire. Mivel a világ elszámolása ebben volt kötelező, sőt, az olaj kereskedelemé is, ezért a dollár tulajdonosai hatalmas gazdasági erőre tettek szert és lassan megkerülhetetlenné váltak. A világ egypólusú diktatúraként működött és csak egy hegemón létezett. Egészen 2022 február 20, csütörtöki napig, amikor az oroszok Ukrajnára, azaz amerikai felségterületre támadtak.

Mivel 1989 óta Kína hatalmasat fejlődött, rájött, a jövőben magával kell húznia kereskedelmi partnereit ahhoz, hogy a növekedése töretlen maradjon. Ha, ezt nem teszi, akkor túlnyeri magát és a kifosztott világ leszakadása magával rántja hosszútávon. 2013-ban ezért indította az Egy övezet, egy út programot, ami a szárazföldi összeköttetést teremti meg Ázsia és Európa között (nem véletlenül hívják Selyem út programnak is, a több száz évvel ezelőtti mintájára). Ez a program még egy fontos célt szolgálna. A nyugat ereje a hadiflottáiban rejlik. Az USA 13 anyahajót tart szolgálatban, ami gyakorlatilag 13 hadsereg. Ezen kívül, még honi légereje és szárazföldi katonasága is hadra fogható. Az angolok 2, franciák 2, oroszok 2 anyahajóval rendelkeznek, Kína most építette meg az elsőt. Ha a NATO szemszögéből nézzük, akkor 17 a 3-hoz az arány. Az Egy övezet, egy út kicselezi ezt az óriási tengeri nyomást és a hatalmas ázsiai szárazföld belsejébe telepíti a szállítási útvonalakat, azért, hogy a nyugat ne tudja ezeket a fennhatósága alá vonni. Nem véletlen, hogy 2014-ben a láthatatlan világhatalom válaszául kitör a Majdan téri forradalom és Ukrajnát mesterségesen, amerikai pénzen átállítják nyugatra. Ukrajna nem csupán Oroszország feldarabolásához vezető út kulcsa (ahogy jóval korábban Zbignev Bzezinsky fogalmazott), hanem a Kínai infrastrukturális program útjában is áll, meg lehet szakítani vele az Euro-Ázsiai övezet létrehozását. Ezért nagyon fontos Lengyelország amerikai befolyás alatt tartása is. Ebből a szempontból értékelődik fel Törökország helyzete, de a törökök nagyon ügyesen egyensúlyoznak.

Az apró, de nem elhanyagolható különbség a nyugat politikájával szemben, hogy a nyugat nem gondolkodik hosszútávon. Úgy véli, ha ő jól jár, akkor tökéletesen mindegy mi történik az áldozataival. Látjuk ezt az amerikai fekete rabszolgaság történetén keresztül is. A szerencsétlen feketéket erőszakkal berángatták az országukba, ingyen dolgoztatták, majd, amikor rájöttek, hogy ez mégis túl költséges – élelmezés, szállás, orvosi ellátás, stb… - akkor felszabadították őket. De jogokat és emberi körülményeket nem biztosítottak a számukra, mert továbbra is ki akarták őket használni. Egészen a 1970-es évekig másodrendű, lenézett állampolgárként kezelték őket, amikor is marketingeseknek eszébe jutott, kiváló fogyasztókat lehet belőlük kreálni, akkor végre megadták nekik a hiányzó feltételeket. De, egyértelmű, csak abban az esetben engednek az uralmukból, ha ismét haszon a vége.

Most érkeztünk el a különbség másik mibenlétéig. A nyugat hatalmi arroganciával és fölénnyel kezeli az alávetetteket, kíméletlenül lehúzza őket, míg Kína Szun-ce szellemében, „Nem harcolni, mégis alávetni az ellenséges sereget: ez a legjobb a jók között.” Ehhez az kell, hogy az ellenségből barát legyen vagy legalább partner és ne sérüljön az életszínvonala. Melyik a szimpatikusabb?

Tehát, miért jó az ukrán nácizmus és miért rossz az Izraeli patriótizmus? Ez csak egyetlen szemszögből magyarázható, még pedig a dollár tulajdonosainak szemszögéből. Az erőszakos és ellentmondást nem tűrő, gyarmatosító „kultúra”, amit ma globalizációnak hívunk, a szemlélet kulcsa. Az ukránokat azért kell támogatni és mindenáron az oroszok ellen vezényelni, mert a területükön keresztül lehet szétszedni Oroszországot. Ha oda betelepül a NATO, akkor megvan a bázis ahhoz, hogy (a Hamaszhoz hasonlóan) egyszer csak váratlan támadást indíthassanak Moszkva és az oroszok ellen. Ha feldarabolták Oroszországot és megszerezték a készleteiket, akkor Kína, mint érett gyümölcs hullik az ölükbe. Befejezhetik a globalizációt, véget vethetnek az emberek szabadságának, hiszen minden a kezükbe kerül a világon.

Az Európára erőletetett erőszakos migráció is ebbe a tendenciába tartozik. Mivel ez a kísérlet egyszer már bevált a tengerentúlon, lásd feketék, Európán is végig viszik. Ráadásul, a népesség összekeverése identitás krízishez is vezet és még egy nagyon fontos dolog jár vele, az identitás hiány, amin keresztül a nemzetállam lebontható. Most rakjuk össze a képet.

Mivel Izrael nemzetállam és az a harc, amit vív ezt szolgálja, ezért valójában nem érdeke a dollár tulajdonosainak. Ha a globalizáción keresztül nem tudnak behatolni az ország gazdaságába, akkor nem tudják felbomlasztani azt, majd átvenni felvásárlásokkal a gazdasági hegemóniát, azaz a korlátlan hatalmat. Másrészt az emberi identitások nem keveredhetnek össze, ami nem okoz identitásvesztést. Az erős identitás akadályozza a nemzetközi tőke behatolását az ország piacára. Ezzel ellentétben Ukrajna simán lehet rasszista és ultra nacionalista, hiszen a dollár 2014-ben átvette felettük a hatalmat, ő határozza meg a politikájukat, a gazdaságuk már a globalisták kezében van, tehát Ukrajna az oroszok ellen irányítja a nácizmusát, ami viszont kifejezetten támogatandó, ebből a szempontból hasznos. Az emberélet meg nem számít, megint.

Menjünk végig a furcsaságokon:

  • Az amerikai-mexikói határon néhány éve még tűzparancs volt érvényben, mára bárki besétálhat, illegálisan. Ez az amerikai nemzetet felhígítja, rengeteg nincstelent szabadít az országra. Egyedül a munkaerő szempontjából van hasznos szerepe, de a munkabéreket lenyomja. Ez Johnnak Kentuckyból nem szolgálja az érdekeit, de a gyárosoknak, multicégeknek igen. Az ország belső biztonságára ez a folyamat óriási kockázatot jelent, de ez nem érdekli a szervezőket, engedélyezőket, mert az anyagi hasznát nézik. Ők a profitból fenn tudják tartani a magánhadseregeiket, ami csak őket védi.
  • A bevándorlás erőltetése Európában. 2015 előtt Európába nem lehetett illegálisan bevándorolni. Az Unió vezetése nyolcadik éve szabotálja el a folyamat megfékezésére tett kísérleteket. A lokális és globális hatalmi elit érdekei számítanak, akik szintén az amerikai folyamat mintájára cselekszenek. A választók szempontja fabatkát sem ér és egyáltalán nem esik latba. A mintázat és kisérteties egybeesések alapján ugyan az a társaság áll a háttérben, akik Amerikában is.
  • Ukrán – Orosz háború. 2014-ben Angela Merkelen keresztül már ki akartak robbantani egy Uniós – Orosz háborút, amikor Putyin a Majdani puccs hatására annektálta a Krímet. (Erről a momentumról részletesen: https://felhom.blog.hu/2022/02/13/valami_buzlik_ukrajnaban_307 ) Csakhogy Angéla észnél volt és inkább megegyezett Putyinnal. Ez lett a Minszki megállapodás, amit aztán a nyugat és Ukrajna egyáltalán nem tartott be. Kinek állt érdekében ez a háború? Kinek az érdeke az, hogy az oroszok és az Unió ellenséges viszonyban legyen? Ne kerüljön be ideológiai alapon olcsó orosz energiahordozó, és nyersanyag Európába, inkább négyszer, ötször drágább amerikai?
  • Kinek jó az LMBTQ mozgalom megerősödése? Azoknak, akik a nemzetállamok lebontásán fáradoznak, azaz identitáspolitikát folytatnak. Az LMBTQ mozgalmak a családi és társadalmi hagyományok lebontásának eszközei. Ha a családi konvenciókat sikerül alaposan szétzilálni, akkor az emberek nemzeti identitása is sérül, azaz alattomosan szellemi földönfutóvá tehetők. Egy meleg életében a nemzettudat, az ország védelme, a katonai erő alkalmazása sokadlagos vagy egyáltalán nem számít. Minél több aberráció kerül felszínre, az annál jobban gyengíti a társadalmi kohéziót, ami lehetővé teszi a globális tőkének, hogy megkaparinthassa a nemzeti vagyont és gyarmatosítsa, miközben az emberek saját identitásukat sem képesek definiálni, az országukat védeni vagy a fontos dolgokra koncentrálni. De, most érkeztünk el a legaljasabb módszerhez, ami a bomlasztás elvére épül és szintén tönkreteszi a nemzeteket.
  • A bűnözés támogatása. Miért? Mert ők a leggátlástalanabb bűnözők. A globális cégek tulajdonosai egyben a médiát, a pénzrendszert is birtokolják a nyugati oldalon, ezért nyugodtan tarthatnak fenn saját magánfegyvereserőt. Őket nem lehet érinteni, ha nagyon meggyűlik a bajuk valakivel azt a jog-, a gazdaság-, a lejáratás-, és akár a fizikai terror eszközével is kiiktathatják. Azonban, ha megtetszik valami, akkor ezeket az erőket annak megszerzésére is igénybe vehetik. Ezért a tengerentúlon gyakorlatilag a bankok mindenféle szabályozás nélkül garázdálkodhatnak, amit deregulációnak hívnak, szép kifejezéssel. A 2008-as válság idején látszott meg igazán, hogy a bankok – akik a globális céghálózatok tulajdonosai – mennyire nincsenek szabályozva és mennyire veszélyesek a világ biztonságára. Azonban, mivel minden adú a kezükben összpontosul, azóta a helyzet nem, hogy jobb lett e tekintetben, hanem csak romlott. Ezért nincs soha felelőse – ahogy 2008-ban sem volt – a világválságoknak, még akkor sem, ha pontosan, személyre lebontva is tetten érhetők lennének. De, például a Facebook sem szabályozható, ami természetesen, nem teljesen Zuckerberg tulajdona. Vannak ott mások is a háttérben. A migráció által kiváltott bűnözést is tűrni kell az embereknek, mivel a rájuk kényszerített folyamat járulékos következménye. Jobb, ha tudjuk, az Unióba történő belépésünk óta a Fogyasztóvédelmi hatóságokat felszámolták, már nincs büntetési jogkörük, csak dísznek léteznek ( https://felhom.blog.hu/2023/06/10/csak_hogy_tudd_335 ). Kizárólag bírósághoz fordulhatsz, ami egyértelműen a gazdagabb, tőkeerősebb fél érdekeit szolgálja. Ez a folyamat is abba az irányba mutat, hogy a nemzetállamok hatásköréből a szabályozást kiveszik és átveszik, szépen, fokozatosan a nagyvállalatok, illetve a mögöttük álló erők. Ők viszont a komplex jog-, gazdaság-, lejáratás-, és a fizikai terror eszközével mindenhatóvá válnak fokozatosan.
    Ha nem vennénk észre, egy új, totális feudalizmus készül. A dollártulajdonosok akarják birtokolni a világot. Mindent monopolizálni és felszámolni a cél, a választási lehetőségeket minden szinten eliminálni. A Great Reset című tervük is erről szól. „Nem lesz semmid, mégis boldog leszel.” Azaz minden az ővék, és te úgy ugrálsz, annyit fizetsz, amennyit ők akarnak. Minden tulajdontól megfosztanak, kiszolgáltatottá válsz és nem lesz választási lehetőséged. Ők boldogok lesznek, te pedig nem mondhatsz majd mást, mert különben digitálisan kitaszítanak a társdalomból, ami egyenlő fizikai megsemmisüléssel, csak könnyebb intézni és tömegessé is tehető, anélkül, hogy a végrehajtónak felébredne a lelkiismerete. Ördögi.

Felfuvalkodottságukban és elbizakodottságukban totál hülyének nézték az oroszokat és most már látszik, nem vették észre, hogy Moszkvát nem ejtették a feje lágyára. Szövetkeztek Kínával és felkészültek a háborúra. Nyolc év alatt mindent előkészítettek, megalapozták a lázadást, azaz az egypólusú, amerikai világrend felbomlasztását és létrehozták a BRICSet, a dollár és Amerika ellenes szövetséget. Most itt tartunk.

Két erő feszül egymásnak, nyugati oldalon a monopolizációra és mindenhatóságra törekvő, erőszakos dollár, míg keleten és délen a védekező és ez elől kisiklani kívánó maradék. De mi kedvez nekünk?

Egyik sem. Már mindkét oldalt kipróbáltuk. Az segít rajtunk, ha egyenlő távolságot tudunk tartani mindkettőtől. Ez az időszak ismét a „két pogány közt” idézi. Amikor egyszerre harcoltunk a Habsburgokkal és a török portával, mégis sikerült kihintáznunk – igaz majd 400 év alatt – a függetlenségünket. 1526-tól 1867-ig tartott a küzdelem. Ugyan a XIX. században nem váltunk teljesen önállóvá, de az alárendeltség óriási léptékben enyhült.

A hazug, erkölcstelen és csak az erőből értő nyugat teljesen elvesztette a hitelét. Nem tartja be saját szabályait, törvényeit, mert idegen érdekeket szolgál, miközben bennünket vádol ugyan ezzel. Mi a nyugati civilizáció részét képezzük, mégsem hagynak bennünket a saját tapasztalataink szerint élni. Tudjuk, mind két oldal a javainkat akarja és, ha nem teszünk ellene meg is szerzi, ahogy legutóbb 1989-ben. Akkor azt hittük ránk köszönt a béke és a függetlenség, azoktól, akik Trianonban tönkretettek és halálraítéltek bennünket. Ehelyett az életszínvonalunkat lent tartották és a függetlenségünket - az EU-n keresztül - elvenni készülnek. Köszönjük, akkor inkább marad a politikai háború és a kitartó ellenállás. Ismét várhatjuk az alkalmat, amikor a két világ határára kerülünk és nem a bűrünkre megy majd a játék.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://felhom.blog.hu/api/trackback/id/tr2518267071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása