Felhő

Felhő

Európa eszetlen öngyilkossága

2022. május 15. - Tamás bátya

Az Unió lassú folyamattal jött létre, több stádiumon ment keresztül, amíg a Deep State felismerte a kihagyhatatlan lehetőséget benne. Számukra egyszerűbb egy központot irányítani, mint a sok kisebb államot, egyenként. Mostanra teljesen átvették a hatalmat felette. A folyamat az első világháborúval indult, aztán a másodikban fejeződött be. A kétszer győztes Franciák és Angolok gyakorlatilag elvesztették függetlenségüket és gyarmataik feletti uralmat. Az önzetlen szövetségesi segítség mégsem volt ingyen, az amerikai pénzszivattyúk rájuk kapcsolódtak és nekik termelnek azóta. Függetlenedni nem szabad, mindig ott áll felettük a nagytestvér és vigyáz arra, nehogy eszükbe jusson ilyen csúnyaság. Természetesen a bivalyerejű németek is így jártak. Kettőt vesztettek, mégis az Unió ereje és a motorja lettek. Az Euró szinte a saját pénzük, de az amerikai katonák ott állomásoznak a területükön, ideiglenesen.

Miután az Amcsik megnyerték a hidegháborút is, Jelcin alatt szétlophatták a Szovjetúnió bomló hulláját, beleértve a szövetségeseiét is. Ezt nevezték az enyhülés időszakának, azonban jött Putyin és beszüntette a garázdálkodást. Azóta ő a patás ördög. Az oroszok elkezdtek önállósodni, erősödni és rá-, rácsaptak az amerikai kezekre, amelyek gátlástalanul turkáltak a zsebükben.  Hodorkovszkijt, legkiválóbb ügynöküket Vlagyimir lecsukatta, ezzel majdnem teljesen elvágta a pénzáramlás csatornáját kifelé. Innentől kezdve tűrhetetlené vált a demokrácia őrei számára és célponttá tette magát, valamint engedetlen országát.

Amerika saját hatalmi territóriumának tekinti Európát, ami az utóbbi időben felhőtlen és prosperáló gazdasági kapcsolatokat épített ki Putyinnal. Ezt az amerikaiak mögött álló mélyállam nem nézte jó szemmel. Náluk alig akad szénhidrogén, míg az oroszoknak kimeríthetetlenek a forrásaik. Ekkor találták ki a zöldpolitikát, az oroszok és kínaiak gazdagodásának ellenszerét. (lásd: https://felhom.blog.hu/2021/02/05/elektromos_vilaghaboru ) Ugyanis, ha a ruszkiknál emelkedik az életszínvonal, akkor felvásárolják a német – és egyéb Uniós - termékeket, autókat, luxuscikkeket, amitől a németek még jobban megerősödnek. Az EU gazdasági potenciája nem lehet annyira erős, hogy függetlenedjen az amerikai helytartóktól. Ha Oroszország és az EU összefog, akkor simán megelőzhetik az amerikai gazdaságot. Ez Amerika lecsúszásával, szegényedésével és világdiktátori potenciáljának visszaszorulásával járna, ami súlyos folyamatokat indítana be. Elveszítené tekintélyét az arab világ felett. A dollár bedőlne, mivel a fedezete az arab olaj, amit csak dollárért szabad értékesíteni. Ha az arabok fütyülnek erre, akkor pénzügyi csőd következik. Az Amerikai világbirodalom, ami a mélyállam fennhatóságát jelenti szinte minden ország felett, megbukna. A Deep State képtelen lenne lerabolni a gazdagabb országokat, ahogy most.

Az Ukrajnában létrehozott proxiháború előkészítése régóta folyik. Az Amcsiknak mindenképpen éket kellett verni Putyin és az EU közé. 2014-ben a Majdan-téri forradalommal az USA átvette a kezdeményezést és behatolt az Orosz érdekszférába. Ahogy Friedman mondta, „az ellenfelet ki kell billenteni az egyensúlyából”. Ezt tették, majd vártak, hogy a provokáció meghozza az eredményét. Már akkor majdnem sikerült, de Merkel átlátott a jenki szitán és kiegyezett Putyinnal. Nem sikerült háborút generálni. A provokációt folytatni kellett, hogy az oroszok mindenképpen meghúzzák a ravaszt. Meg is tették, mert más utat nem hagytak nekik. Kiderült, a támadásra még a nagy tervezők sem számítottak és most állnak döbbenten. Csak az ukránok szuicid hozzáállásán múlik a siker, de az egyre távolabb kerül, mivel a szankciók, egyelőre, nem hatnak. Sőt, elkezdtek a visszájukra elsülni.

Az amcsiknak van egy ütőkártyájuk, ami sztenderd a repertoárukban. A megvett európai politikai vezetők. Ursula von der Leyen és a Soros ügynökök a nyugati médiumok segítségével mossák át az Európai választók agyát és készítik fel őket az életszínvonal rohamos romlására. Olyan hatékonyak, hogy a polgárok észre sem veszik, mi folyik a rovásukra. Csupán azt az eléjük vetített képet látják, amin Putyin vicsorog és gyilkol szakadatlanul. Eszükbe sem villan, hogy saját érdekükből, kritikusan megvizsgálják a problémát. Ugyanis, ha átgondolnák és nem engednének a mentális erőszaknak, rájönnének, minden a rovásukra megy és pont fordítva ültették őket a lóra. Ha az oroszok oldalára állnának, nem kellene lemondaniuk semmiről, ami eddig megvolt nekik. Amerika gyenge két globális játékossal szemben, főleg, hogy Kína sötét ló. Mi van, ha nem hozzájuk csatlakozik? Három egy ellen.

A kép, amit a nyugatiak látnak, az Oroszok szétkapják a békés Ukrajnát. A korábbi amerikai provokációkról, az elbillent erőviszonyokról, a valódi világuralmi törekvésekről hallgat a sajtó. Globális egyeduralomra való törekvéssel vádolják Putyint azok, akik már kétharmad részt birtokolják a Földet és lakosságának javait. Amit szabad Jupiternek, ügye?  Azt is próbálják beadni, hogy Putyin beteg, remeg a keze és el akarja foglalni Berlinig a kontinenst. Mindent rázúdítanak, kétségbeesetten, ahogy korábban Szaddamra. Az igaz volt?

Ukrajna Uniós és NATO tagsága is napirenden van. Egy félbarbár országé, ahol kiirtják, fenyegetik, törvényekkel korlátozzák a nemzeti kisebbségeket (Mikor volt ilyen utoljára?). De ezzel is csak a rivális Uniót gyengíti az atlanti barát. Az amerikai doktrina ebben sem különbözik a korábbitól, saját érdekeik a legfontosabbak és az, hogy mindig mások fizessék a cechet. Európa fedezi majd az amcsi életszínvonalat és Ukrajna újjáépítését. Mert az európai ezt már két világháborúban kifizette, miért ne tenné a harmadikban is? Most lemond az orosz piacokról és az orosz nyersanyagokról, önként és dalolva, hatalmas rést ütve saját gazdasági felépítményén. Semmivel sem lesz képes pótolni ezeket. Beleegyezne a drágább energiahordozók beszerzésébe, ami a jelenlegi gazdasági versenyben – például a Kínaiakkal – szintén felér egy öngyilkossággal. A drágulást, mint elkerülhetetlen tényt tálalják, miközben, dehogy. Miért kell nekünk szankcionálni az oroszokat? Semmi közünk Ukrajnához. Akkor miért küzd Európa az oroszok ellen? Miért nem tisztázza azt, hogy ebből mi ki szeretnénk maradni? Ukrajnában csak amerikai érdekek vannak. Ha az európai vezető politikusok bevallanák, hogy mindez amerikai nyomásra történik, akkor legalább a közvéleményre hivatkozva megóvhatnák saját kontinensüket a válságtól. De pont az ellenkezőjét teszik. Minden annak érdekében történik, hogy Amerika zsírosra hízzon Európa eddig megtermelt javain. Európát pont saját politikai elitje árulja el éppen.

Az EU szankciói végképp végezni fognak saját gazdaságával, miközben a ruszkik degeszre keresik magukat a gázon és olajon. Már most, májusban produkálták a tavalyi, teljes árbevételüket. Azt is elfelejtik, hogy polgáraik szívósabbak és kevésbé érzékenyek az életszínvonalukra, mint a nyugatiak. A fagyi kezd visszanyalni. Az Unió olyan ütemben teszi tönkre magát árulóinak köszönhetően, hogy már az amerikai pénzügyminiszter is figyelmeztetett, hagyják abba. Ugyanis, ha Európa bedől, akkor az USA felvevőpiacai is megreccsennek. Nem lesz kire rálőcsölni a palagázt, és a tankerolajat. Sőt, akkora áremelkedést produkálhat a fekete arany, ami már a tengerentúli piacnak is megárt. A jenkik hátba szúrták magukat, Európa haldokló testével. Ez komoly fordulat az ügyben és azt is jelenti, az amcsik kifogytak a munícióból, Oroszország és a háttérben rájuk fogadó Kína nyerésre áll. Az egypólusú világrend végóráit éljük.  

A bejegyzés trackback címe:

https://felhom.blog.hu/api/trackback/id/tr4017832017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evilwolf 2022.05.17. 09:52:21

Nekem tetszene egy Amerika hibáit kiküszöbölő, élhető, emberi, erős gazdaságot alkotó EU.
Csakhogy mára világossá vált számomra, hogy az európai politikusok egy gané, korrupt, erkölcstelen rohadékok.
Európa élhetetlen, gyalázatos hely lett. Eddig sem remekelt nagyon, de ez már nagyon gallyra lett vágva.
Afrika is jobb hely lett.
süti beállítások módosítása