Felhő

Felhő

Filantróp emberkereskedő a Star Warsban

2021. április 29. - Tamás bátya

2021. április 29.

Mik azok az NGO-k, civil szervezetek? Látszólag nincs hatalmuk és elfogulatlanok. Akkor miért veszélyesek, hogyan tudnának károkat okozni, hiszen csak amatőrök! 

Fussunk neki abból az alapállásból, hogy a demokráciában a többség dönt, a többség akarata érvényesül. Ez tény. Azonban a többséget meg kell győzni vagy rosszabb esetben átdolgozni ahhoz, hogy arra szavazzanak, akinek pénze van. Az emberek nem hülyék, nem akarnak önmaguk ellen küzdeni. Vagy mégis?

Szép jelszó a szabadság, egyenlőség, testvériség, de nem arra találták ki, amire az átlagember gondolja. Mit tesz a marketing, ha el akar adni egy terméket? Elmagyarázza, hogy mi az előnye és – nagyon fontos – elhallgatja azt, ami hátrányos. A negatív információk felülírják a pozitívokat. A hátrányos tulajdonság az emberek agyában tízszeres, százszoros szorzóval esik latba egy döntés folyamán. Ősi pszichés védelem, hiszen, ha az alany nem eszik bele a gyanús gyümölcsbe, akkor éhen marad, de ha beleharap és mérgező, akkor vége az életének. A tévedés a kevésbé veszélyes dologban korrigálható, az életveszélyesben nem. Ezért fontos elhallgatni azokat, melyek rossz fényt vetnek.

A politikai sem tesz mást.  Például a szabadság, egyenlőség, testvériség egy korai politikai marketing, ami prímán félrevezette a franciákat. Látszatra nemes célt szolgált és hangzatos, de egyáltalán nem azt jelenti, amit az ember első hallásra gondol. A szabadság a tőke szabadsága, nem pedig az egyéné. Sőt, az egyén szabadságát korlátozni kell, hiszen ha szabadon tud választani, akkor lehet, hogy nem a megfelelő terméket választja. Az egyenlőség a szegény, kisemmizhető réteg egyenlőségét takarja. Egymás közt egyenlően szegények, hogy már kis dolgokért is irigykedjenek egymásra. Három kabátgomb többletért képesek legyenek vért ontani. A testvériség pedig ennek a leszakadt rétegnek a közös áldozatvállalására utal. Amennyiben kilóg ebből a sorból, mint például egy kulák, egy arisztokrata, akkor leszámolnak vele vagy elveszik a vagyonát.

Tehát a valódi üzenet, a tőke azt zsákmányol ki, akit akar, és a népesség, lakosság együtt felelős azért, hogy kizsákmányolhatók maradjanak. Ha ugrálnak, együtt küldik őket a pokolra. Mi történt a francia forradalmárokkal? Egymást koncolták fel, mert a káosz kialakítása után már nem a tőke érdekeit szolgálták. Ha úgy tetszik, a francia forradalmárok civil szervezetként értelmezhetők, mert azok is voltak. Jól felhergelt, uszított civilek, akiket a fölöttük tornyosuló érdekek használtak saját javukra. Elképesztő, a nagy forradalom végkifejlete egyszemélyes hegemónia lett, Napóleon személyében, aki (ha nem is hosszú életű) dinasztiát is alapított. Bonaparte egy ideig jó befektetésnek bizonyult, mivel háborúzott, a háborúhoz pedig sok hitel kell. Később azonban rájött, hogy függetlenségre van szüksége, mert az adósság visszafizethetetlen. Ez meg is pecsételte a sorsát és a dinasztiáét is. Tömeg kell egy erős ember eltávolításához, a tömeg félresöpréséhez pedig erős ember. Ezt a kettőt váltogatja a valaki felűről. A a tömegek boldogságát, függetlenségét kutyába sem veszi a szervező. 

Az NGO-k politikai bevethetőségének felismerése zseniális húzás volt az ezt kitaláló, alkalmazó részéről. Ő tartja markában a legtöbbet és használja őket a politika alakítására. De miként lehet politikamentes szervezetekkel politikát gyakorolni? Úgy, hogy a többség dönt. Az elszeparált magánemberek nem tudják érvényesíteni akaratukat, azonban, ha civil szervezetekbe tömörülnek, igen. Korai prototípusa a szakszervezet, mely pont a munkás érdekvédelemre jött létre. Ezt használták ki az állampárt tagjai is és mit tett a másik oldalon a nagytőke? Megvette a szakszervezet elnökét – a szocialisták megfélemlítették - és egy csapásra a napóleoni útra terelték a jó ügyet. Egy vezető, egy út, egy zsarolás. Millió légy egy csapásra.

A civilek, ha már szervezetben tevékenykednek, nem fognak munka után ingyen gürizni, ráadásul elvont adminisztrációs és szervezési ügyekben, ezért a fej, a vezető a legfontosabb láncszem, aki a tömeg bizalmát és támogatását élvezi. A civil szervezet a vezetője uralma alatt áll, ezért a vezető korrumpálásával lehet egy ügy mellé tömegtámogatást szerezni. Hogy az egyén a szervezeten belül mit gondol, lényegtelen. Ez a második fokozat.

Ha lényegtelen, hogy a civil szervezet tagja miként vélekedik, akkor igazából nincs is rá szükség, csak az adataira, amivel a vezető igazolja a bázis méretét. Itt indul a kreativitás. Tehát, ha a civil szervezetek tagságát nem lehet, és nem kell ellenőrizni, akkor ezek a társulások tagság nélkül is működőképesek. Nem kell hozzá semmi, csak az a látszat, hogy van. Erre való a sajtó. Vegyünk egy egyszemélyes civil szervezetet, ami mondjuk, emberi jogokkal foglalkozik. Nevezzük el jó hangzatosan Democracy Watcher-nak és indulhat a súlyképzés. Amikor lehetőség kínálkozik, a DW a legolvasottabb orgánumokban helyez el szakértői kommentárokat, cikkeket. Mivel valójában súlytalan, ezért kifizeti a megszólalás lehetőségét. Később már hivatkoznak is a kutatásaira, pedig csak blöffök illetve irányított vélemények. Miért? Mert a finanszírozó nem véletlenül fektette a pénzt bele.

Végre megérkeztünk a filantróp szerepéhez. Amikor rengeteg ilyen avatárt és egyéb szervezetet finanszíroz valaki, akkor több oldalról támasztják alá a véleményét a sajtóban „kifejezetten komoly szakértők, nagy tömegbázissal a hátuk mögött”. Ezért az illető politikai érdekérvényesítő képessége, ázsiója, kisebbségből is hatalmasnak és szakszerűen alátámasztottnak tűnik. Természetesen, aki nagyban gondolkodik, nem hagyhatja ki az egyetemek tömegbázisait sem. Sőt, itt még a jövő politikusait is lekötelezheti hálózata számára. Szóval, a filantrópia tisztessége erősen megkérdőjelezhető.  

Összefoglalva, az NGO-k puszta politikai nyomásgyakorló eszközök, kétes minőségű és mennyiségű támogatóval a hátuk mögött. Ezt fordítja a saját hasznára az, aki működteti őket. A civil szervezetek emberkereskedők, akik politikai haszonszerzésre használják a sajtó által stimulált befolyásukat. Ezek mára egy kézben csoportosulnak és a hegemón helyett a marketingesei által kitalált jól és nemesen hangzó filantróp kifejezést használja önmagára. Tudják, a rosszat elhallgatni, a jót felturbózni. Ez is pont az ellenkezőjét jelenti annak, amit takar. Ugyanis a hős filantróp nem szívjóságból hozta létre ezt a hálózatot és nem kedvtelésből rakja tele hűséges politikai bábjai zsebeit. Ez a hálózat kiválóan képviseli az érdekeit és hajlítja a demokráciát a megfelelő globális irányba. A demokráciában többség kell, mindegy milyen minőségű, ala Joe Biden és választói.

A rendszer ma már tökéjre fejlődött, hiszen a bérsajtó, a zsebcivilek és a megvett politikusok egymást támogatva, egymásra hivatkozva alaposan kimossák a nemzetállamok polgárainak agyát. Elhitetik, hogy diktatúrában élnek és rábírják őket, hogy buktassák az érdekeiket képviselő kormányokat. Amikor külföldről szidalmaznak nagy tételben valakit, akkor biztosra vehetik, hogy saját nemzete érdekében cselekszik. Orbánt folyton ekézik amióta megakadályozta a népességcserét, Gyurcsányt meg sem rótták, amikor csődbe vitte az országot valamint 2006-ban szétverette a valódi civileket. Mindig az a kormány korrupt, amelyik ellenáll a világbirodalmi törekvéseknek. A rendszerszintű korrupció pedig adott, mert a demokráciához, mint látható, sokféle területet kell finanszírozni. Aki ezt nem ugyan így teszi vagy hasonlóan, az magát nyírja ki. Ezt erősíti, hogy Biden nem esik korrupció vádja alá, pedig a legkorruptabb (Hunter Biden, Ukrajna) mindközül. Biden egyébként jó példa arra is, hogy az USA elnöke egy tehetetlen báb, egy avatár a nagy játékosok kezében. Megjegyzem, Trumpot is azért kellett kikészíteni, mert volt annyi pénze, hogy nem lehetett megvenni, nem ugrált füttyszóra.  

De mi a végcél? Meglepő, de a még több profit, ami most már csak a világuralom létrehozásával sikerülhet. A háttérhatalom mindenhol bent van, ahol csak akar, mindössze az oroszok és némi kínai áll ellen – meg mi és a Lengyelek. A folyamatos profitéhség, a telhetetlen mohóság és hatalmi gőg mozgatja azokat, akik ezt a merényletet irányítják. Klaus Schwab a Világgazdasági Fórum Ügyvezető elnöke már vázolta is, hogy miként viszik ezt majd véghez. Mindent államosítanak, hogy ne legyen magántulajdon, csak bérelni lehessen. Bérlakás, bérautó, bérfogkefe, béralsó. Mi, ezt, egyszer már, Európa ezen szegletében végigéltük. A magántulajdon teljes hiányát kaptuk a nyakunkba és az ezzel járó végtelen kiszolgáltatottságot. Ha Schwab ezt ki meri mondani, akkor megvannak a tervek is és elindult a folyamat. A bérlemények, ahogy annak idején a központi költségvetés tulajdonába kerülnek, ahonnan majd egy újabb rendszerváltás privatizálja és juttatja azok kezére, akik mindent birtokolnak. Ezzel válik teljesen védtelenné az emberiség. Ügye, emlékszünk, hogy az itthon lezajlott privatizáció idején nem az eredeti tulajdonosokhoz kerültek vissza a vagyontárgyak, hanem az újakhoz. Azokhoz, akiknek korábban semmi közük nem volt hozzá. Azokhoz, akik továbbadták azokat nyugatra, ezzel teljesen gallyra vágva az országunkat.

A nemzetek kinyírása - a szuverenitás elvétele, a népesség összekeverése ebbe az irányba mutat. Droidokat akarnak a Föld urai, akik nem gondolkoznak, nem tartja meg őket a közvetlen közösségük, nincs kultúrájuk és könnyen egymás ellen hergelhetők. Mindössze annak érdekében, hogy még többet csavarjanak ki belőlünk. Ennek egyetlen módja, ha az egész planétát bekebelezik és létrehozzák a Világkormányt, mint a Star Warsban. Ezért uszítanak most bennünket egymásra, ezért diktatúra az országunk és ezért nem számítanak a kormányzati eredményeink. Legfőbb szövetségesük az igénytelenség, a felszínesség és az irigység. A valódi hatalom láthatatlan, törvényen kívüli, de mindenkire érvényesíti a láthatóság és a törvényesség erejét, ami csak az átlagemberre vonatkozik. A proletárok szemfényvesztésben élnek, egymásra acsarkodnak. A prolik simán szavaznak maguk ellen, ha eléggé felhergelik őket. Nem néznek utána dolgoknak, konkrét fogalmaik zavarosak, oltári könnyen uszíthatók, irigységgel manipulálhatók. Nem hiszik, hogy a háttérhatalom létezik és ellenük dolgozik. Pedig de. Csak olyan, mint a fekete lyuk, nem látjuk, nem érzékeljük, de a világ történéseiből kirajzolódik a létezése.

Olvass tovább a témában:

"Vajon létezik az a bizonyos titkos háttérhatalom, van-e rá bizonyíték és ha igen, akkor mi a célja? https://felhom.blog.hu/2021/06/10/a_hatterhatalom_titkos_tortenete

"A jelenlegi ukrán válság kiválóan illeszkedik a világ urainak terveibe. Sőt, ők hozták létre. Hogy miért és miként függ ez össze a német energiaéhséggel?" Lássuk.: https://felhom.blog.hu/2022/02/13/valami_buzlik_ukrajnaban_307

 "2014-ben érkeztünk el ahhoz a pillanathoz, amikor Cézár helyett a héják már nem bírták tovább türtőztetni pénzéhségüket és átlépték a Rubikont, azaz Ukrajna határait." Lássuk.: https://felhom.blog.hu/2022/10/14/valami_buzlik_ukrajnaban_307

"Amerika rémálma, az Európai Unió és Oroszország együttműködése." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/02/24/amerika_ismet_legyozte_az_uniot

"A médiauralom bárkiből képes szörnyeteget faragni." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/03/03/putyin_belesetalt

"Adott helyzetben békét csak tárgyalásos úton lehet teremteni. De ki tárgyal egy mindenki számára nyilvánvaló bűnössel? Itt kellene a közvetlen résztvevőnek okosnak lenni. Ha az oviban egy kisfiú (vagy kislány) agresszívan reagál, akkor a legrosszabb, ha csupán büntetik. Komoly lelkierőt, higgadtságot és tapasztalatot igényel, ha megpróbálnak rájönni frusztrációja okára és aszerint leszerelni. Oroszországot meg kell kérdezni, hogy mi baja van. Illetve, idáig sem kell eljutni, hiszen a galád oroszok 8 éve jelzik, mondják, toporzékolják, üvöltik, fenyegetőznek, ami folyton süket fülekre talál. Pontosan tudható, mit szeretnének, de nincs érdemi reakció. Azok, akiknek meg kellene hallani, hol negligálják, hol nevetségessé teszik, de legfőképp démonizálják. Föl kéne fogni, hogy a világ a III. évezredre már egy nagy, közös homokozó, ahol mindenkinek az érdekeit figyelembe véve hosszú távon béke lehetne. Csakhogy a béke azoknak nem érdeke, akiknek nem üzlet. Kik és miért hagyják figyelmen kívül a világ 3. legerősebb katonai hatalmának kéréseit?" Tovább: https://felhom.blog.hu/2022/03/13/hamis_valosag_3

"Ha Amerika nem tud jelentős mennyiségű fegyvert gyártani, akkor súlyos válságba kerül. Nem véletlen, hogy az újkori történelem egyetlen USA elnökét, aki nem háborúzott, Donáld Trumpot a háttérben regnáló erők úgy távolították el a hatalomból, mint egy kutyát. Az Atlanti hadiipar étvágya kielégíthetetlen, így globálisan, az egész bolygón igyekszik üzletelni. Ehhez jó kis háborúk kellenek, hatalmas technikai veszteségekkel megspékelve. Ezért nem véletlen, hogy Afganisztánban ott maradt az amerikai haditechnika. A veszteséget újra kell gyártani, míg az afgánok, ha használni fogják – és miért ne tennék – a karbantartás és az alkatrészpótlás okán szintén vásárlókká válnak. Két légy, egy csapásra. A II VH. óta kirobbant háborúk 70-80%-áért az USA felelős közvetlenül vagy közvetve. Fontos megjegyezni,..." Tovább: https://felhom.blog.hu/2022/04/27/meszaros

"Amennyiben Putyin korszerű lenne, ő is egy Majdan téri ellenforradalommal próbálkozott volna. De, valószínűleg, a CIA már nagyon figyelt, vigyázott erre. Nem lehetett más választása az oroszoknak, mint minél előbb lerohanni az ukránokat, amíg fel nem fegyverzi őket még jobban Amerika." Tovább: https://felhom.blog.hu/2022/04/28/mit_akarnak_az_oroszok

"Az EU szankciói végképp végezni fognak saját gazdaságával, miközben a ruszkik degeszre keresik magukat a gázon és olajon." Íme: https://felhom.blog.hu/2022/05/15/europa_eszetlen_ongyilkossaga

"Soros György nemrégiben beszédet intézett a nagyvilághoz, amelyből kiolvasható, tesznek nagy ívben Ukrajnára, az igazi ellenségük Kína. A Coviddal kapcsolatban is érdekes megjegyzések hagyják el a száját." Lássuk.https://felhom.blog.hu/2022/05/22/globalizacio_erobol

"A leglényegesebb kérdés, miként húznak le bennünket és miért nem ötlik szembe?" Íme: https://felhom.blog.hu/2022/05/29/kifosztas-marketing

"Az ukrán háború kitörése „véletlenül” megint jól jött az Egyesült Államoknak. Mindig szerencséjük van, hiszen 2001 szeptember 11. is pont akkor következett be, amikor percekre kerültek a gazdaságuk összeomlásához. Most az Északi Áramlat 2..." Íme: https://felhom.blog.hu/2022/06/12/olajkutmergezok

"Valószínűleg feltűnt mindenkinek, hogy mi közvetlenül, nyomott áron kapjuk a gázt és az olajat továbbra is az oroszoktól, mégis belesodródtunk a válságba. Érthetetlen, hogy ez a kis ország, ami képes magát élelmiszerrel és orosz energiával ellátni, miért indult el a lejtőn?"... lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/07/20/volt_egyszer_egy_birodalom

"A ruszkik átvették a stratégiai kezdeményezést, ők diktálják a feltételeket. Eddig ez, 1989 óta, amerikai privilégium volt." Íme: https://felhom.blog.hu/2022/07/28/putyin_nyert

"Az Unió politikusai nem csak ezért árulnak el bennünket. A V4-ek gazdasági teljesítménye kezdi meghaladni az eltűrhető mértéket. A helyzet ugyan az, mint az I. Világháború előtt, amikor ..." tovább: https://felhom.blog.hu/2022/09/18/nyugaton_a_helyzet_valtozatlan_374

"Az ukrán és a nyugati médiák öles főcímeken hirdetik, az oroszok fölrobbantották saját Északi Áramlat nevű vezetékeiket, egyetlen nap alatt. Mind a kettőt. Annyira ostobák, hogy nem a csapot tekerték el, hanem..." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/09/29/haduzenet_eszaki_aramlaton

"...Az oroszokat ki kell kapcsolni a rendszerből, mert rontják a jenkik bizniszeit és esélyüket a világuralom megtartására, valamint Kína szövetségesei lehetnek. Az amcsik beáldozzák Európát és hagyják lezülleni,..." Tovább: https://felhom.blog.hu/2022/10/20/troja_4

"A világ felforgatása egy nagyon szűk kisebbség érdeke, mégis ez megy végbe a többség akarata ellenére. Ez a folyamat a hatalom megtartására irányul." Íme: https://felhom.blog.hu/2022/12/06/elindult_a_great_reset

"Mit követel a jelenlegi politikai kultúra? Bárány szelídséget és teljes odaadást. De ezt az attitűdöt speciel csak ránk, európaiakra szabtak. Nekünk kell befogadni, tűrni, alázatosan viselni, sőt, félretenni még a túlélési reflexeinket is." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/03/31/agressziv_aldozat

"A demokrácia lesújtott vasmarokkal a diktátorunkra, nem diktatórikus eszközökkel. Nem forgatták ki a törvényeket – a tartózkodást is igennek minősítve – csak azért, hogy meghamisítsák a demokráciát." Tovább: https://felhom.blog.hu/2018/09/14/szar_e_a_gentini

"Kinek és miért fontos a Nyílt társadalom? A Nyílt társadalom egy politikai marketingfogás, mint a Szabadság, egyenlőség, testvériség." Lássuk: https://felhom.blog.hu/2022/12/22/a_nyilt_tarsadalom_jarvanyos_felmelegedese

A bejegyzés trackback címe:

https://felhom.blog.hu/api/trackback/id/tr5216516634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evilwolf 2021.07.08. 09:14:16

"ha az alany nem eszik bele a gyanús gyümölcsbe, akkor éhen marad, de ha beleharap és mérgező, akkor vége az életének."
A legrövidebben úgy tudom ezt kommentelni, hogy okos ember más kárán tanul.
És ha a politika, az emberek élete úgy alakul ahogy alakult, abból az jön le, hogy túl sok a hülye.

Tamás bátya 2021.07.18. 15:20:08

@evilwolf: Van benne valami. Az egészben az a hátborzongató, hogy a többség dönt, pedig a többség minősége a matematikai törvényszerűség alapján elég kétes.
süti beállítások módosítása