Felhő

Felhő

Szocialista kiáltvány

2017. július 06. - Tamás bátya

Tisztelt Baloldali, Szocialista és Liberális barátaim!

   Mottó helyett, engedjétek meg, hogy Ady után szabadon kezdjem; „Vigyázó szemetek Demszkyre vessétek!”

   A Fidesz újabb álságos hazugsággal, elterelő manőverrel igyekszik félrevezetni a zembereket. Legújabb trükkje, hogy épít. Építkezik mindenfelé, a Várban, a Margit szigeten, a Ligetben, a pesti Duna parton. Azzal hivalkodik, hogy ők hozták létre a Millenárist, a Deák teret, rendezték a Petőfi Sándor, a Károlyi és a Kecskeméti utcát, a Várkert Bazárt. Rendbe tették a Nemzeti színház környékét, sőt, azt is ők húzták fel. A Kossuth tér átkozott átépítése is az ő művük. Ebből a sorozatból is látszik, milyen szemérmetlenül lopják a pénzünket. De itt, ezen a helyen kérdezem én; az elmúlt 28 éves időszakban, mi miért nem loptunk hasonlóan? Miért nem építettünk semmit Demszky alatt, hogy aztán jól megtömhessük laposkás zsebeinket? Természetesen, nem Zuschlágról, Simon Gáborról, Hagyóról, Demszky villáiról és terepjáróiról vagy Hunvaldról, Gyurcsányról beszélek, hanem a becsületes baloldali többségről. Miért nem loptuk ki építkezve a szemüket is? Most látszik, hogy a magyar az építkezve lopás ellen védtelen - természetét tekintve.

   Sajnos, kibékíthetetlenül motoszkál bennem az a gondolat, hogy mi – a nemzet jólétére annyira kényes politikai programunkkal és elvtársainkkal, sajnos úgy ürítettük le a kasszát, hogy még nyomot sem tudtunk hagyni magunk után.

   A Fidesz hazugsággyára most erre utazik. Direkt és nagy volumenben építkeznek, azért, hogy múlt béli gyengeségeinket kihasználják és bebizonyítsák, hogy építve is lehet lopni. Mi, pedig, akik beruházások és nyom nélkül mindent zsebre tettünk, le fogunk lepleződni. Oltári inkorrekt húzás ugyanis, nem ebben egyeztünk meg annak idején. Sosem volt arról szó, hogy a politikai hatalom épületekkel vagánykodik majd! Elég a Budapestieknek húszévente egy Bálna vagy egy 4-es metró, nem kell ezt túlzásba vinni. Mert, ha túlzásba visszük, még rászokik a magyar, hogy be is kell ruházni valamit a pénzért, ez pedig megengedhetetlen. Ez a minta nem ennek az országnak való, ez már túl nyugatias.

Tehát, kedves barátaim, (Ezt a szófordulatot én is használhatom!) ígérjük meg egymásnak, ha egyszer tényleg visszakerülünk a hatalomba, visszatérünk régi jó szokásunkhoz és lezüllesztjük ezt a várost ismét, ahogy nagy elődünk, Gábor tette. Hiszen, mint ti is tudjátok, nem való a proletárnak az urizálás, a flanc. Különben is, mostanság nagy divat a romkocsma. És mekkora sikert lehetne elérni egy egész romvárossal! Ha  ismét, sunyiban, fű alatt, Nokiás dobozban, mindent kilopunk – ahogy azt kell, Budapest ismét régi, szép patinájában omladozik majd. Újra legyen a már jól megszokott lepusztultság úrrá, amire nem kell kényesen vigyázni, ez való nekünk, baloldali örök ifjaknak.

   Előre!

A bejegyzés trackback címe:

https://felhom.blog.hu/api/trackback/id/tr512646039

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tamás bátya: Szocialista kiáltvány 2017.07.07. 12:26:01

Ha egyszer tényleg visszakerülünk a hatalomba, visszatérünk régi jó szokásunkhoz és lezüllesztjük ezt a várost ismét, ahogy nagy elődünk, Gábor tette.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bozgorgyerek 2021.02.27. 22:37:29

Milyen aktuális ....2021-ben ,pont ez történik

Tamás bátya 2021.07.05. 08:50:26

@bozgorgyerek: Igen, ebből látszik, hogy képtelenek megváltozni.
süti beállítások módosítása