Felhő

Felhő

Feri akkor veszít, ha n(y)er

2021. május 05. - Tamás bátya

A 2022-es országgyűlési választások kampánya már elkezdődött. A három legkomolyabb esélyes az ellenzék boszorkánykonyhán Dobrev, Karácsony és Jakab Péter. Mint tudjuk, igazi pártja csak Karácsonynak nincs, azonban ő párt nélkül is komoly aspiráns. Fekete-Győr a balul sikerült Partizán interjúval látszólag kiírta magát a húsiparból, azonban a magyar proletár igénytelensége még újra játékba hozhatja.

Gondoltam, végigelemzem az összes jelöltet, de fölösleges, mert Dobrev, Karácsony és Fegyőr Gyurcsány avatárjai, Jakab viszont nem. Jakab, bár behajolt a nagyobb rutinnak, látszik, nem fogja vissza magát, ha párizsiról van szó. Márpedig arról és elég komoly szeletről. Tehát, a törésvonal a Jobbik és a DK fej, fej melletti küzdelmében rajzolódik ki. Feri úgy tervezte, hogy ő lesz a vezérűrű, a többiek meg hozzák neki a parizert. Azonban ezt Jakab krumplis, piros arannyal bolondított hangvétele most alaposan átfűszerezte. Jakab, mint látható, önjáró, nem olyan, mint a Momentum, ami a DK ifjúsági tagozatává küzdötte le magát. A Jobbik eredményei egy olyan hegemónnak, mint Feri, nem való a kedvére. Korábban az MSZP-ben is folyton azzal harcolt, hogy nem válhatott egyeduralkodóvá, állandóan bele akartak és bele is szóltak a terveibe. Az öszödi beszédből is kiderül, azzal fenyegetőzik, hogy kicsinálja az egész bűnszövetkezetet, ha nem hagyják egyedül uralkodni. És lőn!

Kezdjük a végéről. Mi lesz, ha nyer a koalíció? Fel kell kínálni valami koncot Jakabéknak. Csakhogy a Jobbik nem fog megelégedni akármivel, ahogy a Momentum is szeretne jól járni, hiszen ők is tudnak néhány ellenállhatatlan receptet. Feri játszhat arra, hogy kitömi az arcukat virslivel, szafaládéval, ahogy Karácsonyét, de ezek a figurák olyan fiatalok, akik nem tartják vissza az étvágyukat, ha párizsiról van szó. Már a vagyonosodási eljáráson összeütköznek, hiszen az a Dobrev-Gyurcsány klánt is érinti, miközben Jakab viszont ezzel erősödik és szerez híveket. Komoly törésvonal alakul kettejük között, aminek előjele, hogy ezt a tervet Dobrev próbálja kiénekelni a Jobbik és a Momentum szájából. Elszámoltatásról és vagyonelkobzásról beszél, ami az ő artikulációjában nonszensz. (Bár, nem csak ez.) Hosszasan ecseteli, hogy az Orbán kormányt alkotó személyek soha nem dolgoztak és a hatalom csak úgy az ölükbe hullott. Klárikát hímes tojásként nevelgették kommunista főbolsi szülei arra, hogy majd átveszi az ország fölött a hatalmat, tálcán. Már akkor is mindene megvolt, amikor senkinek semmije nem lehetett. Illetve fordítva, neki azért volt, mert szülei még az ezrelékét is sajnálták az éhes proletártól. Aztán amikor protekcióval elvégezte az egyetemet, betolták a közigazgatásba. Ja, nem! A tehetségével és a szorgalmával tűnt ki a rengeteg versenytárs közül, akkor, amikor jó állást csak pártkatona tölthetett be, még ha tök hülye is volt.
A "sokak Magyarországa" program nem cseng ismerősen? Pl. amikor a bolsevikok (bolse - több) kisebbségből is többségnek aposztrofálták magukat? A 2/3-dot Karácsony is 1%-nak hívja, ami, ügye, megint csak szemenszedett hazugság.

A magyar rendszer egyetlen igazi politikai státusza a miniszterelnöki pozíció. Ha Jakabnak van ambíciója, nem adja lejjebb. Ugyanis bármi mást választ, akkor a DK azonnal fogást talál rajta és elkezdik kiszorítani, lejáratni. Jakab egyetlen esélye, ha nyer az előválasztáson és Gyurcsány összes megjelenési formáját maga mögé utasítja. Erre igen kevés az esély, ezért a Jobbik vezérének végső lehetősége a frontális támadás. Ezzel várni fog a győzelemig, aztán mindent belead. Ferenc számol ezzel és jól tudja, hogy ha mindezt a feszültséget a hatalomba kerülésükig fenntartják, akkor Dugovics Tituszként rántja le ez a küzdelem a koalíciót, többek közt őt is. Feri abban a pillanatban bukik, amint nyer. Ismét osztozkodnia kell a megszerzett hatalmon, amit nagyon nem szeret. De sokkal valószínűbb, hogy olyan válságba lavírozza megint az ország konyháját, amilyenbe szokta. Ez már végleg megpecsételheti a sorsát.

De mi van akkor, ha az ellenzék bukik? Az örök túlélő sértetlen marad, hiszen nem ő a kudarc oka, hanem a többiek. Azok, akik az első vonalban keverték a káposztát. Ferenc ellenzéki egyeduralkodóvá, váltótárssá válik, végre. Eddig minden ellenzéki kudarc a malmára hajtotta a töltelékeket. Ebben az esetben a DK felszívhatja a széteső Momentum és Jobbik maradványait, azokat a szavazókat, akik a Fidesz elleni gyűlöletükben képesek engedelmeskedni még neki is. A pimasz Jaki párizsiját meg úgy kiejtik a politikából, ahogy annak idején Vonáét. Akkor a Fidesz lélegzett fel, most a DK fog. Innentől kezdve minden a perverz proletárok párizsi pankrációján múlik, illetve azon, Feri miként ravaszkodik a „sokak” látszatdemokráciájával és mennyi pankrátort szédíttet el vele.

A bejegyzés trackback címe:

https://felhom.blog.hu/api/trackback/id/tr1016523560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása