Felhő

Felhő

Sajtószabadosság & veszélyérzet

2021. március 30. - Tamás bátya

Egyre több helyen olvasható és egyre nagyobb elánnal hirdetik egyesek, nyilvános felületeken, ezt az önellentmondást, miszerint Magyarországon veszélyben a sajtószabadság.

Megfigyelték már, hogy akik leginkább kényesek a véleménynyilvánítás szabadságára, pont azok gyűlölik a legharsányabban mások eltérő véleményét? Legutóbb Fekete-Győr András tett olyan kijelentéseket, amelyekkel azt igazolta, ő aztán nem tartja tiszteletben ezt. Az ellentétes véleményűeket „propagandista” minősítéssel látta el, aminek definícióját nem sikerült jogi konkrétumokkal alátámasztott módon megindokolnia. Propagandista az, aki újságíróként hazudik. Csakhogy ez mind két oldalra érvényes, minimum. Megfogalmazásából azonban egyértelmű, hogy a saját hazugság és a saját propagandista - az jó. Azzal nem kell semmit sem kezdeni. Rögtön példákkal is alátámasztotta ezt az ellentétes mezőnyből.

Nos, nézzük az adatokat. Jelen pillanatban a hazai sajtó a következőképpen néz ki.

A Válasz online, ami viszonylag függetlennek módható (kormánybarátsággal nem vádolható) médium, 50-50%-ra értékeli a helyzetet. Ha az elemzést megnézzük, tényleg elég részletes képet kapunk a viszonyokról, ami nagyon kiegyenlítettet.

A televíziós piacon mutat ki egyedül nagyobb különbséget a kormány oldalára úgy, hogy azt nem említi, az RTL Klub és csatolt részei, egyedül nagyobb nézettséggel bírnak, mint az összes többi együtt. Ez azért nem elhanyagolható apróság, ráadásul az állami médiumok mindig kormány közeliek és azok is maradnak egy kormányváltás esetén is, miközben szinte csak az elöregedő társadalom nézi azokat.

Érdekes, hogy az Indexet az elemzés jobbra sorolja, amikor tartalmában még mindig a legbrutálisabb balos uszítás jön szembe és nem nagyon válogat a kormánypárti kritikák megfogalmazásában. Ez egy baloldali orgánum esetében nem szokott jellemző lenni hosszútávon. Tehát, ha az Index jobbos média, akkor a kormány kamikaze szekcióját szolgálja. Másrészt a kormánykritikus Index is azzal a tulajdonsággal bír, amivel az RTL, mégpedig a legnézettebb. 

Tehát a magyar sajtóviszonyok mostanra, a Pesti TV, Pesti Srácok létrejöttével lettek látszólag kiegyenlítettek, 32 évvel a rendszerváltás után. Eddig, minden választásnál a baloldal volt túlsúlyban. Ezt miért nem vizsgálta az Unió? Miért nem volt kötelességszegési eljárás, politikai hiszti ez ügyben? Miért most kezdik pedzegetni? Mert most valóban kezd kiegyenlítődni a helyzet? Egyébként is jó kérdés, ha egyszer a lokalisták kerülnek túlsúlyba, akkor mi lesz? Ettől persze nem kell tartani, mert a médiafinanszírozás nagyon sok pénzbe kerül, ami egy ilyen kis országban, már így is túl van a piac lehetőségein.

Komoly bűn, hogy a lokalisták 2021-re (!) kihozták látszólag nagy nehezen döntetlenre. (Azt ne felejtsük, hogy a két legnagyobb ágyú még így is balos (RTL, Index).) Ezt nekik nem szabad. Hogy miért nem? Mert nem! Mert a lokalisták nemzetben gondolkoznak, ami tűrhetetlen a globalista nagytőke számára. Egyébként sem döntetlen, mert a közösségi médiákat már felvásárolták és használják is fegyverként, azok, akik a passzátot fújják. Ez a jelenlegi kiegyenlítődés háttere. A Giant Brodher nem figyelt oda vagy nem tulajdonít neki már jelentőséget, azaz nincs is neki.

Manapság a liberalizmus egy álca, az önkény álcája. Milyen aljasság, hogy pont az ellenkezőjére forgatták ki, mint amit jelentene. Jonah Goldberg megalkotta kifejezés, a „Liberálfasizmus” egyértelműsíti, hogy ez a jelenség létezik. Általában a liberálfasiszták azok, akik pl. állatok, vagy idegenek elemi jogaiért kiállnak, saját közvetlen ismerőseiket pedig hajlamosak a halálba kergetni hamis értékekkel. Boszorkányüldözések felbujtói, az uszítás alapemberei a közvetlen környezetükben élőkkel szemben, miközben a magánéletükben általuk létrehozott anomáliákat próbálják kompenzálni. Ők azok, akik a maguk okozta gondokat leverik azon, aki a legközelebb áll hozzájuk. Azok, akik az emberiséget imádják, de az ismerőseikre, rokonaikra a végletekig irigyek minden apróságért. Azokat rejti, akik elintézték Trumpot, akik tesznek nagy ívben arra, hogy a másik véleménye is érvényesüljön, vagy hallhatóvá váljon. Minden szinten elnyomják a normalitást, a többség akaratát, tagadják a valóságot.

Még az sem nyitotta ki a szemüket, hogy „valakiknek” egy demens vénembert sikerült az Egyesült Államok elnökének választatniuk, csalással. Ezek a „valakik” nem a deep state tagjai, hanem ezt a „fordulatot” véletlennek, „a demokrácia sajátosságának” tekintik. Nem hajlandók észrevenni, hogy egy előre megszervezett, átlátszó szélhámosság történt, amiről még a Times is beszámolt, mint „jó összeesküvésről” a rossz ellen. Ez a gyermekded dajkamese, ez a szürreális hazugság nekik megfelel, mert a világ urai diktálják. Nem furcsa számukra, hogy minden összeesküvés-elmélet, ami eltér a mainstream állásfoglalásától, de az összeesküvés (ami gyakorlat és a deep state áll mögötte) mégsem zavarja őket, még csak el sem jut a tudatukig.  Náluk ez simán belefér. Megvádolják, megszégyenítik a más véleményt megfogalmazókat, akik használják az agyukat és a szemüket. Azok „nem normálisok”, paranoidok.

Jó módszerük a fogalomtorzítás is. A kiforgatott, meghajlított fogalmakkal nehéz vitatkozni, mivel vissza kell lépni annak eredetéhez, így hosszas magyarázatra van szükség az értelmezéséhez. Innentől azonban már nincs olyan ember, aki meghallgatja ezt, rögtön magyarázkodásnak tűnik. Már önmagában a „liberalizmus” kollokáció is ilyen torzításon ment át. A „szabadelvűség” kifejezést eleinte az antikommunizmus, antiszocializmus szinonimájaként lépett használatba a rendszerváltás után. Ezt követte a független, se bal, se nacionalista lépcsőfok, amit aztán áttoltak mostanra a baloldalra. Ismer valaki manapság olyan liberális véleményt, aminek megfogalmazóját  jobboldaliként aposztrofáljak? 
Példaképpen a Fidesz „köpönyegforgatását” hozzák fel, pedig a Fidesz akkor szállt be a liberális internacionáléba, amikor az még antikommunista, de minimum független időszakát élte. Azt senki sem vizsgálja, nem használja érvként, hogy nem a párt tolódott mértéktelenül jobbra, hanem a fogalom balra. Kiváló rágalmazási lehetőség, és mint tudjuk, a rágalom tetkószerű képződmény, nem lehet tőle megszabadulni. A fogalmak eltorzítása és torzítva történő sulykolása az egyik legalattomosabb és legdurvább  terror, ami elkövethető fizikai erőszak nélkül.

Mindez miért történik? Azért, hogy a pénzemberek jó mélyen a zsebünkbe nyúlhassanak. Az, ami nem normális ezért fontos a mély állam számára, hogy szokjuk a kirekesztettséget. Ugyanis ők abból élnek baromi jól, hogy nem tartják be azt, amit nekünk be kell, azaz a normákat és a törvényeket. Sőt! Ezt is eltorzították, hiszen a törvények manapság azért jönnek létre, hogy büntetlenül, félelemben tartva megsarcolhassák az emberiség nagy részét. Aki nem hajlandó kiszolgáltatni magát, azt egyszerű legyen kiforgatni, ellehetetleníteni, akár tömegével is. Amikor pedig olyanok is használni kezdik a kiskapukat, akik nem tartoznak közéjük, az a korrupció. Ezt mi, átlagemberek – természetesen - nem értjük, nem akarjuk, így nevelnek, manipulálnak, kényszerítenek rá. Miközben náluk demokratább, liberálisabb nem létezik.

Források:

https://www.valaszonline.hu/2021/01/04/a-ner-mar-a-sajto-50-szazalekat-kontrollalja-itt-a-nagy-mediaterkep/

https://time.com/5936036/secret-2020-election-campaign/?fbclid=IwAR1OUaR3KB3giFHks05UbcTvyCM7QXuK1aFJYJ1iuLeyZUmOf1hyiXt5Ij0

A bejegyzés trackback címe:

https://felhom.blog.hu/api/trackback/id/tr2816484986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evilwolf 2021.03.31. 12:15:37

Hamarosan tényleg nem kell aggódni a sajtószabadságért, mert nem marad ellenzéki médium, így a kormánysajtónak marad a teljes szabadság.

Tamás bátya 2021.03.31. 13:06:49

@evilwolf: Köszönöm, hogy visszaigazolta a cikkem valóságtartalmát. Ön pont az a típus, akikről szól az értekezés.

evilwolf 2021.03.31. 18:16:26

@Tamás bátya: Á, dehogy. Én meg úgy érzem, rólatok szól. :-)) Féltek attól a pár megmaradt ellenzéki médiumtól. Meg attól, hogy azok is elmennek szavazni, akik korábban nem. Sokan vannak, de mivel ők eddig sem adtak az ellenzéki médiumok véleményére, ezért kár félni attól. Az embertelen luxusfidesz a saját maga ellensége, nem az ellenzéki sajtó a luxusfidesz ellensége. Már az ATV is benyalt a rezsimnek.

Tamás bátya 2021.03.31. 18:54:25

@evilwolf: Tegye már meg, hogy veszi a fáradtságot és utána néz az arányoknak! Mint írtam, 50-50% úgy, hogy az Indexet a statisztika jobbra sorolja. Ez jelentős torzítás, hiszen az Index olvasottsága toronymagas a többihez képest. Az ATV-t a semleges sarokba sorolja, de hangvételében inkább balos. Az ATV valóban egy különös képződmény, de nem oszt és nem szoroz, mert a net képviseli az erőt.
Mi az a luxusfidesz, pl. D Kláriékhoz képest, akik a nomenklatúra egyenesági örökösei, soha egy szalmaszálat arrébb nem tettek, de milliárdosok már legalább 20 éve?

2021.03.31. 19:07:10

az internet az egyetlen, ahol a fidesszel elégedetlenek hallathatják a hangjukat, a tv-ben , rádióban teljes a fideszes fölény, az ellenzéki nyomtatott sajtónak vidéken gyakorlatilag nyoma nincs, az internet a vidéki alsóbb osztályoknak megfizethetetlen, a plakáthelyek fideszes kézben vannak.
Miféle 50 %-ról brekegsz ??
süti beállítások módosítása