Felhő

Felhő

Hova tűntek a szabadkőművesek?

2021. december 21. - Tamás bátya

A szabadkőművesek évszázadokon keresztül a háttérből irányították a világpolitikát. Jelenleg, nem sokat hallani róluk. Megszűntek volna létezni?

A szabadkőművesek nevével nem sokat foglalkoznak, pedig rengeteget elárul róluk és nyomra is vezeti a kíváncsiskodót. Az első szabadkőműves társaságok a katedrálisépítések időszakában jelentek meg. Azok az iparosok alkották, akik az óriási templomokat építették, mindenféle előzetes tervezés nélkül. Illetve terveztek, de ezeket a terveket nem hozták nyilvánosságra és a statikai törvényszerűségeket is titokban tartották. Ezzel érték el azt, hogy a szakrális alapú közösségeket a markukban tarthatták és a végletekig zsarolhatták anyagi értelemben. Magyarán, ha egy vallási közösség templomot vagy katedrálist akart, akkor csak ezeket a céhszerűen működő, de tapasztalt társaságokat kereshették meg az igényükkel. A többieknek nem volt referenciája, az építtetők nem vállalhatták az anyagi kockázatot. Profikra volt szükségük. A mesterek ezt a monopóliumot anyagi előnnyé formálták. Az építkezést addig húzták, amíg csak tudták, mivel folyamatos bevételt jelentett a számukra, valamint a költségeit is egyre magasabbra srófolhatták. Ha a megrendelők tiltakoztak, reklamáltak akkor csak egy ugyan ilyen másik társasághoz fordulhattak, ami nem oldotta meg a problémájukat. Sőt, akár komolyabb anyagi hátrányt is okozhatott egy váltás, mivel az újak is vérszemet kaphattak. Kezdetben a szabadkőművesek tehát azok az építőmesterek, akik városról városra vándoroltak, tudásukat adták bérbe és a kor viszonyaihoz képest meglehetősen jó anyagi körülmények között éltek. Rájöttek, hogy a titkolózás, a technológiák elhallgatása révén létrehozott monopólium komoly gazdasági, anyagi előnyökkel jár. 

Velence felemelkedésével elérkezett az az időszak, amikor a pénzváltókból bankárrá avanzsált réteg, valamint a vagyonos kereskedők is anyagilag felzárkóztak hozzájuk, illetve le is hagyták őket. Ekkor a szabadkőművesek társaságaikat kinyitották feléjük. Három fontos dolog kapcsolta őket össze, a titkolózásból fakadó anyagi előny, a kirekesztés, azaz a társadalom többségének kihagyása a valódi piaci versenyből, vagyis a monopolizáció és a mindenek fölött álló anyagi érdek. Az új konstrukció új módszerek bevezetését is magával hozta. A kereskedelem és a banki tranzakciók kezeléséhez hozzátartozott a kereskedelmi rejtőzködés. Ezt a leckét a keresztes hadjáratok alatt tanulták meg, amikor a zsidó és muszlim hajókat rendszeresen elfogták a Földközi tengeren. A megoldás egyszerű volt, hamis zászló alatt intézték az ügyeiket. A mérhetetlen vagyon hatására felkorbácsolódott irigység elől is menekülni akartak, ezért egyre jobban elhallgatták, hogy ki áll az üzleti tranzakciók mögött. A kőművesek csupán a szaktudást rejtették el a közösség elől, személyük ismert volt. Az új generációs társaság már a saját kilétüket is rejtegette. Ebből ismét több előnyük származott. Úgy tudtak beavatkozni politikai kérdésekbe, hogy nem lehetett megfejteni ki áll mögötte, így arra sem lehetett rájönni, hogy kinek a hasznát és miként szolgálja. Bevezették a jogi személyiségeket a vállalkozások álcázására és elkezdtek mindent közvetítőkön keresztül intézni. Gyakorlatilag teljes fedésben dolgoztak. Nem keveredtek semmilyen módon hétköznapi emberekkel. Egyik jellemző bizonyíték, a firenzei Vasari folyosó (https://en.wikipedia.org/wiki/Vasari_Corridor), amit a Medici család azért építetett, hogy a városházától a palotáig tartó utat ne kelljen a lakosság között megtenniük. Azoktól, akiket kizsákmányoltak irtóztak és undorodtak. Mindössze a gazdaállat szerepét szánták nekik.

A középkorban mindenki istenfélő ember volt, de az újdonsült szabadkőművesek nem. Ők olyan vallási közösséghez tartoztak, amelyre nem vonatkozott a keresztény istenfélelem és az erkölcsök. Nem tartottak attól, hogy pokolra kerülnek, ha megszegik a tíz parancsolatot. Márpedig azt folyamatosan szegték, ezért ádáz ellenségei a keresztény hitnek. A kereszténység olyan gátló tényező, ami megszüntetésre szorul.

A történelem folyamán ezt a tapasztalatot és ezt a hozzáállást adták tovább egymásnak és egyre erősebbek és gazdagabbak lettek. Gazdagságuk fenntartása érdekében nem csak az elhallgatás, de az ezzel együtt járó kirekesztés is fontos szerepet kapott működési módszereikben. Tehát, ha titkolóznak a társadalom szinte egészével szemben, akkor a társadalom javarészét ki is rekesztik a tudásból és megfosztják őket a valódi piaci verseny lehetőségétől.

Látható, hogy már a középkorban mesterségesen, önérdekből torzították a piacot. Innentől a szabadkőműves szervezet már nem csak a kirekesztő építőtársaságot jelentette, hanem azoknak az összességét, akik a társadalom háta mögött szövetkezve igyekeztek mérhetetlenül meggazdagodni. A bankárok a váltási tarifák mértékén uralkodtak és károsították az ügyfeleiket, a kereskedők pedig annyit kértek a külföldről beszállított portékákért, amennyit akartak. Ezeket az igazságtalanságokat csak törvényekkel lehetett kordában tartani, amit időnként az államok és uralkodók meg is tettek. A törvények befolyásolásához a szabadkőművesek nem tudtak hozzáférni, mert az a hatalom, a született arisztokrácia kezében összpontosult. Ezért került szembe a szabadkőművesség az arisztokráciával. Az arisztokrácia a mohóság útjában állt, attól függetlenül, hogy az arisztokraták is fosztogathatták alárendeltjeiket.

A társadalmi és technológiai fejlődésnek köszönhetően a kereskedők és a bankárok lassan kiszorították az alapító kőműves réteget, átvették a rendszer irányítását. A szabadkőművesek közé már csak azokat hívták meg, akikből gazdagságuk és társadalmi befolyásuk révén hasznot húzhattak. Az arisztokraták nem biztos, hogy érzékelték, titkos társaságokkal próbálják hatalmukat csorbítani, de mivel valódi veszélyt még nem jelentettek a hatalmukra, nem is igazán léptek fel velük szemben. Aztán 1776. május 1-jén Johann Adam Weishaupt megalapította az "Illuminátust" a bajor választófejedelemségben. Az illuminátusok a szabadkőművesek radikális szárnyát alkották. Ezekben az időkben erősödött meg anyagilag a Rothschild család is. Mayer Amschel Rothschildnak öt fia születet, akik Európa különböző nagyvárosaiban telepedtek le. Londonban, Párizsban, Frankfurtban, Nápolyban és Bécsben. Az öt fiúnak összesen negyvennégy, azaz 44 darab palotája lett. Egyetlen uralkodóház sem volt erre képes ennyi idő alatt. Az Európában szétszórt bankok olyan tranzakciókat tudtak lebonyolítani, ami páratlannak számított akkoriban. 1789-ben kitört a Nagy Francia Forradalom, ahol a francia arisztokrácia jelentős részét kiirtották. Ezzel észrevétlenül hadat üzentek az arisztokráciának. Mostanra már tudjuk, hogy ez egy „csinált” forradalom volt, rengeteg furcsasággal, bár az iskolában ma is azt tanítják, az elnyomott nép föllázadt. Persze. Föllázította őket valaki és ezt ki is fizette. A forradalom nagyon drága mulatság a megrendelőnek.

A dicsőséges forradalom lényege az eredményeiben mutatkozik meg, ami nem volt más, mint a francia arisztokrácia lefejezése, egy uralkodó nélküli állam megteremtése, a programozott társadalmi káosz létrehozása. Nem volt példanélküli. 1640-től az 1649-ig az angol forradalom zajlott, mely I. Károly és így a monarchia (időleges) megdöntéséhez vezetett. I. Károlyt (meglepő módon) szintén kivégezték, pedig ahogy XVI. Lajos, ő sem állt a változások útjába. Korábban elképzelhetetlen lett volna egy uralkodó nyíltszíni kivégzése. Ezt nyilvánvaló üzenetnek és egy meghonosítandó módszernek szánták.

Mivel az Egyesült Államokra nem terjedt ki az arisztokrácia hatalma, ott már szabadkőművesek vették át az irányítást. Az európai szárny, a vezető réteg is áttette a székhelyét Amerikába. Később egy függetlenséginek nevezett háborúval végleg elszakadtak az anyaállamtól, így már nem kellett velük osztozni a koncon. Meg is indult a világ legnagyobb mértékű rabszolga-kereskedelme.

A nagy európai uralkodóházak nyugalmát az 1848-ban kirobbant Arab tavasz helyett a Népek tavasza nevű európai forradalmi hullám szakította meg. Nem voltak képesek megelőzni. Nehezen, komoly erőfeszítések árán helyreállították a rendet, de a végső összecsapás már nem sokáig váratott magára.

1913-ban több nagy szabadkőműves bankárcsaládok a karácsonyt megelőző napokban sikerrel átvitették azt a törvényt, amiben az Amerikai Nemzeti Bankot (FED) magánkézbe adta. Hogy kiknek a tulajdonába? Egyet lehet találni. Ezzel a világ sorsa megpecsételődött. Az a rendszer, amely a titkolózást, kirekesztést és tisztességtelen piaci magatartást, mint működési elvet használja, a világ fölé kerekedett. Már csak a törvényhozást kellett magukhoz kaparintani a teljhatalom érdekében. Erre a legjobb lehetőség néhány éven belül el is érkezett. Egy évvel később, 1914-ben kirobbantották az I. Világháborút. Ez egy lokális háborúnak indult, igazából az angolok és a franciák gazdasági hatalmuk visszaszerzésének érdekében terjesztik ki egész Európára. Természetesen, a balhét később a vesztesekkel vitetik el. Az első hadicselekmények Magyarország és Szerbia között jöttek létre, amibe az oroszok avatkoztak be és mivel Oroszország az Antant tagja volt, így már meg is valósult az ürügy. A Tengelyhatalmak nem veszélyeztették az Antant államok területi épségét, mégis megtámadták őket.

Az I. Világháború az egyik legfurcsább összecsapás a világtörténelemben. Angliában a mai napig úgy tanítják, hogy nem volt semmi értelme. Nem volt értelme? Ennyire hülyének néznek bennünket? Ezért szenvedte el Nagy Britannia eddigi történelme leghatalmasabb véráldozatát? Az I. Világháború az, amikor az angol és francia felsőbbrendűség megpróbálta visszaszerezni gazdasági fölényét Németországtól és a Monarchiától. A németek 1871-ben alaposan megverték a franciákat. A hadizsákmányból építették Berlin leglátványosabb részeit, egyesítették a német fejedelemségeket. A Monarchia pedig az 1867-es kiegyezést követően indult meg fölfelé. Budapesten minden historikus épület, minden kulturális attrakció ezt követően született és látható a mai napig, a Parlamenttől a Hősök teréig, a Budai vártól a Citadelláig, a Szent István bazilikáig.

A háború kitörése után egy évvel a franciák, a második évben pedig az angolok is tönkrementek. Honnan vehettek volna fel hitelt, mint Amerikából? A FED új urai rájöttek, itt a lehetőség kiterjeszteni hatalmukat Európára. Minél tovább tart a háború, minél nagyobbak a veszteségek, annál nagyobb a hasznuk. De, ha már áttették a székhelyüket Amerikába és zsebre is vágták az egészet, akkor így már két kontinens felett gyakorolhatnak szinte korlátlan uralmat. Sőt, mivel Európa gyarmatai Afrikában és Ázsiában vannak, így szinte mindenre rátehetik a kezüket. Itt az alkalom bekebelezni Európát. Európában azonban még regnáltak uralkodói dinasztiák. Nem furcsa, hogy a világháború végén egy csapásra eltűntek a Romanovok, Hohenczollernek és a Habsburgok? Olyan társadalmi változások jöttek, amelyek elsöpörték őket. De mért most, miért nyom nélkül és miért pont egyszerre?

Igazából az I. Világháború volt az a történelmi esemény, amelyben a szabadkőművesek csúcsintézménye átvette a hatalmat az uralkodóházaktól és hiteleikkel gazdasági függésbe taszították a világ gazdagabbik felét. A globalizáció nyitányát jelentette. Innentől kaptak vérszemet és törekednek a világuralom megszerzésére. Az bizonyíthatatlan, hogy direkt tették ezt velünk, legalábbis a kirobbantásra vonatkozólag, de az biztos, hogy hamar rájöttek, mekkora lehetőség ez a konfliktus és mire lehet használni. Egy új világrend kezdődött 1918-at követően.

A szabadkőművesek még néhány évtizedig működtek, de igazi jelentőségüket elveszítették. Hogy miért? Mert már nincs szükség erre a fedőszervezetre. A FED tulajdonosai lebontották a királyságokat és „demokratikus” államokat hoztak létre belőlük, ahol a választott képviselők a kezükben és a zsebükben vannak. A született arisztokraták minek osztoznának a hatalmon? A választott képviselők azonban lecserélhetők és függésben tarthatók. Ezt hívjuk mély államnak (deep state), mivel a háttérből ők irányítják a politikát. A módszerük nagyon egyszerű, vagy indítanak egy jelöltet a választáson, akit profi stáb megválasztat a szerencsétlen választókkal, lásd Biden, vagy a már megválasztott politikust kenik vagy fenyegetik meg. Ennek egyik kivételes bizonyítéka J.F. Kennedy, akit se megvenni, se megfenyegetni nem tudtak, ezért lelövették. De Trump is ugyan ez a kategória, őt választási csalással állították félre. Clintont örökre megszégyenítették, amikor európai mintára társadalombiztosítást akart bevezetni a magánegészségügy helyett.

A titkos társaság most is titkos, jelenleg is a hátunk mögött hozzák meg életről, halálról szóló döntéseiket. Már nem céhszerű tömörülésként, hanem a politikába közvetlenül beépülve, a politikát és a közvéleményt folyamatosan mérgezve, befolyásolva. Egyik kijáró emberük Soros. A hálózatot kb. 300 család, nagyjából 1000-1200 ember alkotja és szipolyozza folyamatosan a világot. Minden titkos társaság összeesküvő, hiszen, ha tisztességes célokkal állnának elő, akkor nem lenne szükség titkolózásra. Ez a társaság gyűrte le a szocializmust és próbálja az egész világra ráerőltetni ismét, de már a maga javára.

Mohóságuk határtalan. A világ legnagyobb pénzkibocsátója (FED) a saját házi pénznyomdájuk, most mégis arra készülnek, hogy mindent államosítsanak (Claus Schwab – The Great Reset). Ezzel az utolsó filléreinket is elvennék tőlünk. Ami ellen küzdöttek, most azzá váltak. A született arisztokráciát eltüntették és maguk váltak született pénz-arisztokratává, akik meghatározzák a bolygó sorsát. Bekerülni közéjük nem lehet, hiszen mindent ellenőriznek és minden folyamaton rajta tartják a szemüket. Rettegnek attól, hogy kicsúszik a kezükből az irányítás és elveszítik befolyásukat, vagyonukat. Folyamatosan azon ügyködnek, hogy mindent kicsináljanak, ami veszélyt jelent a hatalmukra. Ezért állandóan támadásban vannak, mindig egy lépéssel a társadalom előtt járnak. Folyamatosan váratlanul érnek bennünket akcióik, amikkel válságokat robbantanak ki, most pedig egy vírust szabadítottak ránk. Valószínűleg sátánisták is, hiszen olyan dolgokat művelnek milliókkal, ami lelkiismerettel rendelkező, keresztény emberek számára elképzelhetetlen.

Ha a világban valami óriási, káros és értelmezhetetlen jelenség tűnik fel, a mögött ők állnak. Világháborúk, az ikertornyok leomlása, a Kennedy gyilkosság, Tramp elleni médiahadjárat és csalás, LMBTQ jogok világszintű kiterjesztése, BLM, iraki-, afganisztáni háború, Covid mind a boszorkánykonyhájukban készült, azért, hogy még nagyobb vagyonra és hatalomra tegyenek szert. Elképesztő galádságaiknak kénytelen leszek külön cikket szentelni.

A szabadkőművesek nem vesztek el, csak átalakultak. Már nem harcolnak titokban a hatalom ellen, hanem ők alkotják azt. A Vanguard és a Blackrock nevű befektetési társaságokon keresztül a világ összes (!) nagy cégéből hasznot húznak. Küldetésük sikerrel járt, bár több száz évig tartott. Annyi pénzük van, amennyit akarnak, egyetlen ellenfelük az infláció. Most arra készülnek, hogy minden eddiginél nagyobb és intenzívebb elnyomásnak vessenek alá bennünket, világra kiterjedő uralmat gyakoroljanak felettünk. Egyetlen esélyünk, ha nem szavazunk az ügynökeikre és rájövünk arra, hogy a családi kohézió és a nemzetállam az egyetlen nagyobb egység, ami feltarthatja őket. Ezért is harcolnak minden eszközzel ellenünk és a hozzánk hasonlók ellen.

Aki a részletekre is kíváncsi, az itt kutakodhat tovább: https://rumble.com/vomtct-monopoly-ki-lett-a-vilg-2021-re-sokkol-dokumentumfilm-magyar-felirattal.html?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202111

Illetve itt: https://felhom.blog.hu/2021/06/10/a_hatterhatalom_titkos_tortenete

A bejegyzés trackback címe:

https://felhom.blog.hu/api/trackback/id/tr7616789624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evilwolf 2021.12.21. 20:43:48

Hiány van kőművesekből, a szabadból meg pláne. Ide már csak 2 réteg kell: a korrupt politikus és az operátor.

szekertabor · provo.blog.hu 2022.02.04. 11:38:18

Nem szívesen mondok ilyet, de ez a poszt nagyon gyengére sikerült. Egyoldalú, bizonyítékok nélkül vádaskodik, és kizárólag a világösszeesküvés elmélete irányából közelít a szabadkőművesség felé. Nem tesz különbséget a francia és angol nagypáholyok között, nem sorolja fel azokat a máig működő vívmányokat, amiket szabadkőműves páholyok alapítottak és pénzeltek (a mentőszolgálattól a vakok intézetéig), nem vesz tudomást arról, hogy a reformkorban szinte kivétel nélkül minden nagy magyar államférfi páholytag volt. A szakirodalom jegyzéke pedig nulla, még Nagy Töhötöm: Jezsuiták és szabadkőművesek c. művét sem hozza.
Nem óhajtom cáfolni, hogy a szabadkőműves társaságok sok esetben negatív hatást gyakoroltak a világtörténelemre, de szándékaik és tevékenységük egyoldalúan negatív beállítása egész egyszerűen nevetséges.

Tamás bátya 2022.03.16. 15:53:13

@szekertabor: Nem akartam végigmenni azokon az elemeken, amiket már (régen) tudunk, ezért nem sorolok irodalomjegyzéket sem. Odáig akartam eljutni, hogy lássuk, mi a helyzet manapság és miért néz ki így a jelenlegi világpolitika. Remélem, azzal egyetért, hogy létezik egy háttérhatalom, ami az USA infrastruktúráját, mint gazdatestet használva világhatalomra és világkormányon keresztüli irányítására törekszik? Ugyanis csak ez a fajta logika indokolja (egyelőre), hogy a szabadkőművesek miért szívódtak fel és vonultak vissza a politikából, pont azután, hogy a legnagyobb sikerüket érték el az I. VH után. Miért pont a csúcson hagyták abba és miért pont így?
Másrészt, minden titkos társaság céljai vitathatók. Ha jó a szándék, miért titkolják? Csak az összeesküvések működnek így. Észre kell venni, hogy nyílt politika nem vagy nem nagyon létezik. Amely politika kiteszi magát az ablakba, az vagy elterelés, vagy a felszín. A lényeg és az igazi emberi motivációkból indított politikai érdek általában rémületes célokat fogalmaz meg - mások kárára.
süti beállítások módosítása