Felhő

Felhő

Igazi hazugság vagy Öszödi beszéd?

2021. október 20. - Tamás bátya

Az Öszödi beszéd újkori történelmünk egyik legdurvább politikai megnyilvánulása. Olyan szintű verbális megoldás, ami még sosem fordult elő a históriánkban azelőtt és azóta. Megjelenése után rengeteg értelmezése született, főleg felmentő szándékkal, ami igyekezett összezavarni és jelentékteleníteni az egészet. Elemezzük, valójában miről is van szó.

A legfőbb dilemmát az okozza, hogy vajon igazságot vagy hazugságot fogalmaz meg? A félreértés abban gyökerezik, hogy igazság hangozott el egy nem nyilvános környezetben. Ez a körülmény perdöntő fontosságú. Tehát, ez egy vallomás, a választó polgárok kizárásával a bűntársak, vagy azok előtt, akiket a saját pártjából kész tények elé állított az elbeszélő, elkövető. Mivel ez egy bűnvallomás, ezért igaz, de mivel ez egy bűnről szóló – többek között hazugságról, félrevezetésről tett kinyilatkoztatás, ezért többen hazugságnak aposztrofálják. Tehát, közvetlen értelmében igazság, de szándékában galádság, hiszen bevallja, miként verték át az országot, az Uniót.

Hasonló, mint, amikor a bíróság előtt leleplezi magát a csaló, annyi különbséggel, hogy egy hivatalos eljárásban tisztában van azzal, hogy súlyos következményei lesznek. Itt ez azért nem áll fenn, mert az elhangzása pillanatában nem volt szándék a nyilvánossá tétel. Ezért valóban őszinte és igaz. Azonban abban a helyzetben, amikor véreskezű maffiózók megbeszélik egymás között, hogy miként végeztek riválisaikkal, nem szokták „őszinte, szenvedélyes igazságbeszédnek” aposztrofálni. Jelen esetben pedig ez a hasonlat jobban illik ide, mint a bírósági.

A balos értelmiségiek ebbe az önellentmondásba kapaszkodtak bele és kezdték kiforgatni a dolog velejét. Azt elfelejtették, direkt, hogy ez egy önlebuktatás, vagy, ha jobban tetszik lebukás. A párt belső titkai szivárogtak ki, amit elhallgatni kívántak a választók elől. Ha ez nyilvánosan történik, valóban bűnbánásról, jó szándékról tanúskodna, hiszen a károsultakat tájékoztatná az elkövető és kérné segítségüket a dolog jóvátételében. Ehhez, azonban egy olyan gesztusnak is kellett volna járulni, amivel GYF ismét a választók kezébe helyezi a döntés lehetőségét és lemond pozíciójáról. Mivel ez nem történt meg, ezért semmiféle bűnbánat vagy jó szándék nem ment végbe, sőt. Ráadásul Ferenc igyekezett kibújni a következmények alól, megtartotta a csalással szerzett hivatalát is. A 2006 őszén történtekkel pedig be is bizonyította, hogy az MSZP valóban egy maffiaszervezet.

Ezt támasztja alá a beszéd üzenete, amivel megzsarolja párttársait, attól függetlenül, hogy tudatosan vagy tudomás nélkül részt vettek az elkövetésben, hiszen egy pártról nem hasíthatók le a tagok. Együtt felelnek mindenért, akkor is, ha belül átverik egymást. GYF ezt gátlástalanul és lelkiismeretlenül ki is használta – saját hatalmi ambícióinak javára. A pártot válságba taszította, jómaga pedig átszállt a mentőcsónakba, aminek nevéül saját neje monogramját választotta.

A beszéd tehát egy belső hatalom átvételi kísérlet, amiben teljhatalmat kér azért cserébe, hogy „bátor” módszerével, „megmentette” az elveszőben lévő 2006-os választásokat. Feltétlen és minden korlátozástól mentes teljhatalmat vindikál magának ezért, mint egy diktátor. Közben azzal hetvenkedik, hogy számára a törvények áthágása sem probléma. Ezzel mintegy meg is fenyegeti a tagságot, hiszen mindennek, még a párt működésének, létezésének is törvényes keretei vannak, ami viszont őt nem zavarja. Ha valaki nem úgy táncol, ahogy tetszik, az… Később ezt a fenyegetését beváltotta, hiszen az MSZP az atomizálódás, az eltűnés határára került. Valaki súgott is a Fidesznek, hogy a közműcégeket és a magánnyugdíjpénztárakat kell kivenni a rendszerből, ahhoz, hogy bedőljön. És lőn!

A bejegyzés trackback címe:

https://felhom.blog.hu/api/trackback/id/tr9316728844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evilwolf 2021.10.20. 11:57:06

Az Öszödi beszéd az egyetlen igaz magyar politikai beszéd volt.
----------
Békemenet lesz rá így a covid felfutó 4. hullámában, korlátozás nélkül. Persze, tüntetni nem lehet. Mit tesz az emberekkel a luxusfidesz?
Vadászkiállítás után berobbanni látszik a járvány, erre békemenet.
---------
De van ám itt másik évforduló is október 25-én. Taxisblokád.
Emlékszünk? 1990
Emelték az üzemanyag árát, a taxisok megbénították az országot, most meg
minden szerdán és pénteken emeli a fidesz a benzinárakat.
A sajtó végigkérdezhetné a taxisokat, hogy most miért nem tiltakozunk a benzinárak miatt?
Hetente új rekordot dönt az üzemanyagár.
A békemenet miért nem tiltakozik az emelkedő árak ellen?
A taxisblokádról miért nem készül film?

szekertabor · provo.blog.hu 2021.10.20. 16:13:49

@evilwolf: Zárt körben hangzott el? Akkor nem volt őszinte. Gyalázta a "k*va" országot? Akkor nem volt magyar. Vállalta a politikai következményeket? Nem. Akkor nem volt politikai beszéd.
Az volt, aminek Tamás bátya írta: egy gengsztervezér szembesítette a bandáját az addig elkövetett bűneikkel, hogy nehogy ellene merjenek fordulni, amikor majd kiderülnek a csalásaik.

evilwolf 2021.10.21. 12:22:23

@szekertabor: "Zárt körben hangzott el? Akkor nem volt őszinte"
---------
Tehát nem hazudott, vagyis nem qrták el, nem hazudtak, és nem csináltak úgy, mintha kormányoztak volna, hanem kormányoztak.
OK, tehát Fletó jól csinálta. :-))

Tamás bátya 2021.10.26. 16:37:04

@evilwolf: Azért nem volt őszinte megnyilvánulás, mert nem nyilvánosan történt, nem azzal a szándékkal, hogy megbánást tanúsítson, hanem azért, hogy továbbra is zárt körben folytathassák az üzelmeiket. De, ezt írom is. Egymás között hiába őszinték a gengszterek, az nem számít bevallásnak, megbánásnak. Ha, ezt valaki nem érti, az sajnos korrepetálásra szorul keresztényi erkölcsből. Felnőtt fejjel ez nagy probléma - és ez GYF-en is meglátszik.
süti beállítások módosítása