Felhő

Felhő

Értem a logikát!

2021. január 19. - Tamás bátya

Néha kisétálok a várba és megnézem, milyen fejlesztések folynak ott. Ma, az Ybl támfal közelében összefutottam egy nyugdíjas társasággal, akik szörnyülködve nézték a hatalmas betonelemeket. Ez így fog kinézni, sápítozott az egyik hölgy. Nem tudtam megállni, odaszóltam, hogy nem, ez téglával lesz burkolva. Erre egy hátrébb álló férfi, értetlenkedett, miért nem műanyagból készül, 3D nyomtatóval. Azért, mert úgy nyolcszor drágább lenne, lassabb és nincs olyan műanyag, ami erre alkalmas. Egy újabb szakértő pedig azon akadt le, hogy miért nem az eredeti anyagokból készül az egész, eredeti módon, hiszen így semmi értelme. Mert akkor háromszor drágább és háromszor lassabb lenne az építkezés, replikáztam. Kis hatásszünet után a betonutáló megszólalt, nem kéne annyit lopni és akkor telne rá. Ez véget is vetett a beszélgetésünknek, mert rájöttem, hogy ők nem abban a dimenzióban gondolkoznak, amit én megérthetnék.

Tehát, ha jól vettem le, akkor nem baj, ha a kormány visszaállítja ezeket az épületeket, csak ne így csinálja. Illetve, ha már mégis elkészülnek, akkor ne keressenek rajta az építők, akik a haverok. De, ha mégis keresnek, akkor inkább ne is építsenek. Ettől függetlenül ők mégis kiélvezik a szép épületek látványát, azaz a hasznát szeretik. Ekkor értettem meg az igazi bolsevik logikát, végre. Illetve azt értem, hogy nincs logika, csak irigység, uszítás, fóbia.

A bolsevik logika szerint a semmi a valamivel simán összehasonlítható. Ha megépül egy épület vagy bármi, akkor annak viszont nem szabad hasznot hajtania az építő számára. Ez maga a korrupció melegágya, abban az esetben, ha nem balos az építő cég. Amikor a Megyeri híd fővállalkozója nem fizette ki az alvállalkozókat, akkor az rendben volt és nem jelentett problémát. Az alvállalkozók szépen tönkrementek. Most nem mennek tönkre, de a haszon tilos. Miért? Mert a bolsevik mindent meg akar kapni, de semmit sem akar érte fizetni. A politikai kultúra és egyáltalán a kultúra ott tart azon az oldalon, hogy minden lopás, ami létrejön. A megvalósított projektek mennyisége pedig egyre komolyabb és egyre több bizonyítékot szolgáltat erre. Az igazi bolsevik akkor érzi jól magát, ha nincs beruházás, mert akkor nincs lopás sem. Az nem zavarja, ha nincs beruházás, pont akkor lehet mindent zsebre tenni teljesítmény nélkül. Számára a semmi, a fejlődés hiánya a bizonyíték arra, hogy minden a legnagyobb rendben van. Ez a réteg annyira buta és igénytelen, hogy bármilyen marhaságot kritikátlanul lenyomhat a torkán egy szimpatikus, ártatlan, ma született bárány bőrbe bújt globalista. Ezért veszik be Karácsonynak, hogy megfeszített inakkal dolgozik, hiszen nem jön létre semmi, nincs látszatja, eredménye, azaz jól teszi a dolgát. A semmi az semmi, így lopni sem lehet. Na, ezt a logikai lehetetlenséget magyarázza meg nekik valaki úgy, hogy megértsék!

Nos, az egésszel nem is lenne semmi probléma, hiszen ez a réteg az, amelyik nem az eszéből él, így nem is jelent konkurenciát. Megtöltik a gyártósorokat, és eldolgozgatnak, amikor kell. Bökkenő csak ott van, hogy ezek is elmehetnek választani és ott is lesznek az urnáknál 2022-ben. Aztán beugrott a „gyöngyöt a disznók elé” közmondás, meg az, hogy mégis egy országban kell velük élni. Ettől kissé elromlott a hangulatom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://felhom.blog.hu/api/trackback/id/tr1816395800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása